- Milyen okostelefont vegyek?
- Mobil flották
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 15 Pro Max - Attack on Titan
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Motorola Edge 30 Ultra - a 200 megapixeles kérdés
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Kam1kaze
aktív tag
válasz
pacni120 #9300 üzenetére
Kezdem úgy, hogy én nem értek hozzá, mert még nem szedtem szét VGA-t. A mostani 5 éves (előzőt meg több mint 10 évig használtam, nem cserélek sűrűn videókártyát), a napokban terveztem, hogy újra pasztázom (MX4), meg padozom, ezért ránéztem reggel a YouTube-on.
Nekem MSI Radeon RX 570 8GB-os kártyám van. Ezt a videót néztem, olyan, mintha a másik oldalon lenne, ahova a 6 mm-es van a Te beillesztett képeden írva és amit én néztem, ott meg nem is volt semmi és nem is rakott semmit rá.
Én lehet inkább neki se kezdek, eleve nincs thermal padom, azt hittem, hogy elég egyfélét vennem, nem tudtam, hogy ez komplexebb, több vastagságú is kell hozzá. A linkelt videó alá be is posztolt a videó készítője, hogy kártya verzión belül is lehetnek eltérések, hiába ugyan az. Még erre is kell figyelni elméletileg.
"Subscribers reported that the 1.5mm thermal pads on the VRAM were too thick and they had thermal issues, they used 1mm and the issue was resolved. Perhaps it depends on the revision of the card since there are at least 2 revisions. I have V341 Ver: 2.1"
-
DravenMoral
senior tag
válasz
pacni120 #9247 üzenetére
Járt nálam egy sima Asus 2080Ti (Blower hűtéses), ki lett cserélve idővel egy accelero IV-re, aminek az volt a hibája, hogy csak 100%-on tudtak pörögni a ventilátorok.
Idővel meg lettek csinálva, érintkezési gondok voltak egyértelműen.
De ha hiszed ha nem, még a folyamatos 100%-os venti zaja sem volt olyan hangos, mint mikor az alap szélturbina blower hűtése pörgött fel.
Az is durva volt, hogy a kártya így a legnagyobb terhelés alatt is, mikor mindene 100%-on volt játék, és stressz teszt egyszeri futtatása közben, akkor sem ment fel 55fok fölé.Blower hűtést az ellenségeimnek sem ajánlanék, amilyen hangos olyan meleg is tőle a kártya.
Egy hulladék. Esetleg irodai munkára jó, vagy filmnézésre.
Eszem megáll, hogy még a 30xx széria is jött ki blower hűtéssel még.. -
Trevi
tag
válasz
pacni120 #9063 üzenetére
Lemértem vonalzóval, hogy mekkora magasságúak a padok. 0,5mm, meg 1mm-es. Ezeket megrendeltem Kínából, Új rúgos csavarokat is megrendeltem M2 X7mm-es.
Tisztitás majd alkohollal fogom csinálni. Paszta Artic Mx4-es fogom venni.
Ventilátorok jók! Felső black plate-re gondoltam mert ott is van hővezető pad, talán az is lehet ludas mert el akartam távolítani, feszegettem talán attól is lehet ilyen magas hő?
Majd még veszek egy nyomaték csavarhúzót !Csak nem tudja valaki hogy mekkora nyomatékkal kell meghúzni ezeket? -
LÁZ
addikt
válasz
pacni120 #9040 üzenetére
az a baj, hogy kb konstans 75 fok terhelésen, a sokadik újrapasztázás után is, a ház corsair one pro, levett oldalfalnál is meleg, porszívót meg nem akarok....persze simán lehet, hogy ez önmagában is egy rossz konstrukció a kicsi méret miatt, remélhetőleg 3070 csere lesz majd, de addig sem szeretném, ha folyamatosan ilyen melege lenne.
-
vtboy
csendes tag
válasz
pacni120 #9037 üzenetére
A thermal pad csere a ventikkel fog egybeesni, akkor mindenképp beszámolok róla. Ma bejártam a fél várost, hátha van valakinek thermal padja. 3 helyből 2 tudta, hogy miről beszélek. A harmadik helyen nekem kellett elmondanom, hogy ez mi és mire való
viszont mivel a mostani pad kissé megsérült a leszerelés következtében, inkább nem szerelem össze a kártyát.
-
pacni120
tag
válasz
pacni120 #9031 üzenetére
rosszul írtam bocsi, szóval ha van valamilyen backplate, akkor tehetsz rá natúr is, de javallot a thermal pad az alá is, ha nincs backplate akkor meg fokozottan kell figyelni, hogy nehogy zárlatot okozz, szóval csak az említett pad/tape valamelyikével próbálkozz.
tényleg kókány és kell hozzá jól szellőző ház is, de én kipróbáltam, működik, de ésszel kell csinálni. -
vtboy
csendes tag
válasz
pacni120 #9027 üzenetére
Köszi szépen! Ezekről a thermal padokrol úgy tudom, van többféle vastagságú. Ilyet hol tudok beszerezni, illetve hogy tudom megállapítani a szükséges vastagságot? Az Accelero III esetében sajnos nem láttam a kompatibilitás felsorolásban az Rx 580 - at. Gondolkodtam 1660 Ti cserében is, de sajnos annyim nincs.
-
flexomaci
tag
válasz
pacni120 #9016 üzenetére
Sziasztok!
Egy kis segítségre lenne szükségem. Egy gtx1070-re szeretnék új hűtést a gyári helyett. Az artic accelero III vagy IV lenne a kiszemelt áldozat. A 3-hoz járnak vram hűtők, a 4-hez viszont egy bőhőm nagy hátlapi bordát pattintottak a csomagba. Nem szándékozom agyontuningolni a kártyát, viszont szeretném minél hűvösebben és halkabban járatni.
A kérdésem az lenne, hogy a vram hűtőkkel vagyok előrébb és a 3-as szettel, vagy a komplett 4-s monstrummal?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Gitáros topic
- Autós kamerák
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Óra topik
- Motoros topic
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen okostelefont vegyek?
- További aktív témák...
- Iphone 16E 128GB Fekete Bontatlan 24 Hónap Garancia
- Samsung Galaxy A12 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B250 i5 6600 16GB DDR4 256 SSD 500GB HDD GTX 1050 2GB Zalman Z1 Njoy 550W
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation4 PRO 1TB fekete konzol extra játékokkal garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest