- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Magisk
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Poco X6 Pro - ötös alá
Új hozzászólás Aktív témák
-
pacni120
tag
Szia!
Örülök, hogy a végére értél, grat, várjuk a videót!
Én most új projektbe kezdtem, sikerült szerválnom egy 3070-et, a régi 1080Ti meg vagy elmegy jó drágán (túl nagy az eszmei értéke) , vagy marad a feleségemé, de azon már nem nagyon tudok mit tuningolni.
Nem akarok minden topicba írni, egy helyre beírtam, ha valakit érdekel kérlek KATT IDE! -
pacni120
tag
https://www.aliexpress.com/w/wholesale-aluminium-radiator-for-electronic.html
https://www.amazon.com/Aluminum-Heatsink-Radiator-Component-Kalolary/dp/B07FXP35FW
tudsz olyat is rendelni, amin már eleve van ilyen kétoldalú ragasztó.
Ha szerencséd van akkor nagyobb boltokban találhatsz ilyeneket itthon is. Én pl használt pc boltban találtam fillérekért rossz proci hűtőket, azokból is ki lehet menteni alu bordákat, max méretre kell vágni.
-
pacni120
tag
igen, ezek gyakorlatilag hűtőbordák, ezért is kell a süni alá valamilyen hővezető anyag (de nem a klasszikus paszta mint a procira, mert ugye az nem ragaszt!!! thermal tape, vagy van ilyen megszilárduló hővezető ragasztó)
(Ami kókány meló, de ha a VGA-n van backplate, akkor oda is tehetsz hűtőbordát DE CSAK AKKOR HA TESZEL ALÁ SZIGETELŐ-HŐVEZETŐ ANYAGOT!)
Én ezt is megcsináltam az accelero előttműködik, de csúnya és könnyen meghajolhat a vga, ha mondjuk fél kilónyi hűtőbordát ráteszel és nincs kitámasztva a kártya.
-
pacni120
tag
Jaja, nem olvastam el figyelmesen, amit írtál, mikor láttam, hogy low budget megoldás kell, akkor meg már nem akartam kitörölni amit addig leírtam. A szükséges vastagságot nem tudom megmondani sajnos, esetleg ha szétszeded, akkor látod milyen van adott helyeken, vagy a supportnak írhatsz, esetleg fórumokról meg lehet tudni hasznos infókat. (közben gyors gugli alapján mindent olvastam 0,5mm-től 1,5 mm-ig...).
A thermal pad is olcsó netről, de ugye azok egy hónap legalább mire megjönnek... Esetleg nézz szét hardverapron, szerintem ott mindent találsz. Alza meg ilyen helyeken meg elég drága, de ez mindig így van.
Egyébként számodra a "fontossági sorrend" a portalanítás>paszta>pad>süni>>>accelero (szerintem). -
pacni120
tag
Szia!
Én egy 1080Ti-al játszottam végig ezt, de utólag azt mondom, hogy ha nem élvezed a barkácsolás részét a dolognak, akkor add el a kártyát tedd hozzá azt a pénzt, amit mondjuk az accelerora szánnál és vegyél egy másik (esetleg még erősebb) kártyát jobb hűtéssel.
Ha mégis barkácsolnál:
- gondolom a pasztázás, tisztítás, esetleg thermal padok cseréje már megvolt, vagy ha nem, akkor azzal érdemes kezdeni.
- ha nem elég, akkor még filléres tétel aliexpressről rendelni pár ram sünit amiket rá tudsz rakni a megfelelő részeire a vga-nak.
- ha ez sem elég, akkor én az accelero III-t ajánlom, a IV nagy valószínűséggel nem férne be a gépedbe én flexxel vagdostam a backplate hűtést, hogy bemenjen a helyére... (persze vannak alaplapok amikbe belemegy, de tényleg 10szer le kell csekkolni)
III és IV között annyi a különbség, hogy a ram süniket a III esetében fixen kell ragasztni, a IV-nél a backplate hűtéssel oldották ezt meg. (amúgy én a IV-re is raktam +süniket de nem fix ragasztóval, hanem 2oldalú thermal ragasztószalaggal).
+1 az accelero III mellett, hogy olvastam fórumokat, ahol azt írták a RAMok hűtése a backplate hűtéssel AMD karik esetében kevésnek bizonyult.
Aztán ha ezek még mindig nem jók, akkor használhatsz folyékony fém hővezető pasztát, de tényleg csak saját felelősségre!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Poco X3 Pro - hardverfrissítés
- Betiltották a Pixel 7-et Japánban
- Windows 11
- Subaru topik
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Magisk
- Milyen légkondit a lakásba?
- MasterDeeJay: SATA to SAS adapter
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
- Dell D6000 univerzális dokkoló USB-C/ USB-A, DisplayLink & Dell WD15 (K17A) USB-C + 130-180W töltő
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Csere-Beszámítás! RTX Gamer Számítógép PC Játékra! I5 12400F / RTX 3070 / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Motorola E40 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest