- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
Indy69
aktív tag
válasz
Henker2 #6689 üzenetére
Szia ,mint ígértem leteszteltem a karimat passzívan alap órajelen csak ház hűtéssel ,és megmértem a helyigényét.
Kezdeném a fontosabb hardverek összehasonlításával ami itt számít.
Nálad : [VGA]a leendő hűtő[peter],ház[HAF922]
Nálam:[VGA]a meglévő hűtő[MK-13],ház[Fractal]
A két[VGA] szinte ugyan azt a teljesítményt hozza, de fogyasztásban az 560TI kicsit többet kér.
A két [hűtő] szintén ,de a Peter egy kicsit jobb.
A két háznál nagy eltérés van, nálad azért a 2-3 db[MegaFlow 200] azért a 187 m3 légszállítással és szellősebb kialakítása miatt előnyösebb
,mint a halkságra optimalizált Fractal aminek az oldalára próbaként [ NF-P14] raktam ami borzasztó hangosan 1200Rpm 110 m3 levegőt képes betolni ,+a gyári két 140mm venti elől és egy hátul.
A tesztek 21-22 cf szobában Fur Mark 1920x1080 felbontás alatt futottak képet nem enged felrakni mert nagy a mérete ezért csak G15 lcd fénykép van.
Normál direkt 2db 120 ventivel itt húzva volt egy régebbi kép.
Passzívan,csak ház hűtéssel.itt ált meg ennél melegebb nem volt 1h WoT után sem ahol ami VGA limites játék és 95% kihajtja.
Mint látod elég nagy az eltérés de a HAF ban valszeg jobb értékeket produkálnál a Peterrel.
Ami a lényeges hogy direktben kábel kötözővel elfér alul a 25 mm vastag venti.
Viszont a kártya ,hűtő és ventik súlya miatt mindenképp ki kell kötnöd valahogy mert a közel 1 kg lefogja húzni.
Szerintem nyugodtan megveheted ha le tudsz mondani a gyári venti tartóról csak erre figyelj [link] -
harcsi
csendes tag
válasz
Henker2 #6678 üzenetére
Kösz az ötleteket, ez így sajnos egy picit így sok a pénztárcámnak, de majd valami lesz, esetleg használtan körbe nézek az adott termékekből. Egyébként egy Zalman VNF900-as volt a karin gyárilag, csak sajnos kapott egy kicsit ezért kell valami új, de egy ilyen lenne a legjobb választás, de ahogy nézegettem használtan majdnem kapok annyiért egy olyan karit amin ez a hűtő van gyárilag, mint újan maga a hűtő
-
Henker2
addikt
válasz
Henker2 #6677 üzenetére
Szvsz nézegettem hogy járnál jobban!
A pcgear-nél a legolcsóbb az Accelero S1 plus, 7900Ft + ehhez jön még a venti. Szóval kb 10K-ra jön ki mindenestől.
Vagy Merlinnél az Alpenföhn Heidi, ami szintén egy 10-es.
Sajnos Zalman-t nem nagyon találni már, max használtan tudsz beszerezni.
Nekem ezek jutottak eszembe.
Ha estleg tud valaki valami jobb hűtőt, majd rádir.
-
Indy69
aktív tag
válasz
Henker2 #6665 üzenetére
Most nézem hogy HAF922 van
Na abban nem fog megfőni
úgyhogy nyugodtan tedd fel passzívan ha nem fér el a kábelkötözős mutatvány ,de azért csinálok egy tesztet a Fractal DefineR4- ben mert ha nekem jó neked tuti.Volt 932 és 912-öm ez utóbbi jobb, a 922 kimaradt de egy kisebb tornádó van az összes HAF -ban
-
Indy69
aktív tag
válasz
Henker2 #6665 üzenetére
Igen ez nem a PCI Express 2.0 x1 amire én gondoltam,de van két megoldás,az egyik hogy sima kábelkötözővel felrakod mert 3 slotot foglal alapon és neked az 5. jó a hang kari és a kettő között kell lennie min 3 cm ,de akkor amit árulsz azt add is el mert az 38mm vastag egy sima venti 25mm.
A másik, nem tudom milyen a házad de ha van oldalt venti hely és esetleg alul meg gondolom elől biztos az is lehűti annyira hogy ne melegedjen 70-80cf fölé, ez csak tipp de ha gondolod kipróbálom az enyémen mert az én karim szinte ugyan az a TDP csak ATi (5850) és mivel az én hűtőm kicsit gyengébb ezért ha nálam ok.nálad sem lesz gond,de lehet hogy csak a jövő hét végére tudok mutatni eredményt mert hét közben nincs időm erre. -
Indy69
aktív tag
válasz
Henker2 #6658 üzenetére
Tökéletes ,de olvasd el ezt [link] és mérd le hogy a házadban van -e neki hely a lényeg hogy a VGA -val együtt kb 4-5 slot legyen szabadon mer bazi nagy a hely igénye ,nekem ez van [link] és mivel itt vettem és nem volt hozzá felfogató ezért csináltam és ilyen.
Mint látod 5 slotot foglal ,de megérte mert netezgetve 38-40,játék alatt max60 cf 22cf szobában szinte hang nélkül -
Indy69
aktív tag
válasz
Henker2 #6656 üzenetére
Az biztos hogy jobb az Alpenfoehn Peter mint a gyári ASUS de passzívan nem ,csakis + ventivel ,ha mindenképp bontod és nem sajnálod rá a plusz pénzt érdemes cserélni min. kb -10-15 cf lesz hűvösebb és csendes is ha fix alacsony fordulatra beraksz két 120 ventit.
A komp.lista szerint jó rá de mérjél előtte [link]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Eladó szép állapotban levő Apple iPhone 8 64GB fekete / ÚJ KIJELZŐ / ÚJ AKKU / 12 hónap jótállás
- ASUS TUF Gaming F16
- Asus Rog Strix G16
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Veszünk: PS5 Fat/Slim/Digital/Pro konzolt, játékokat, Portalt stb. Kérj ajánlatot!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest