- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Vivo V50 rapidteszt
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
Új hozzászólás Aktív témák
-
Sirandrish
legenda
válasz
Sirandrish #2998 üzenetére
Nah most tudtam végre érdemben tesztelni, és azt kell hogy mondjam...csillagos 5ös a cucc!
A túra maga nem volt hosszú (15km), de volt benne 600+ szintemelkedés, 700 szintcsökkenés, csúszós kövek/kavicsok, meredek kaptatók/lejtők, patakmeder minden k*rva szikájával () , víz, sár, és hát le a kalappal!
Nem ázott be, a köveket a talpamon nem éreztem, kényelmes volt végig, a lábam nem izzadt bele, etc etc...
Megérte az árát, és tudom javasolni -
Alg
veterán
-
iceQ!
addikt
Sziasztok,
15 ezer forintig ki milyen sátrat ajánlana? Évente max 2x ha használnám, kb.:2x48 órás horgászatra.
2 személyes jó lenne, hogy tudjak bele pakolni.
-
csƵ
addikt
Sziasztok!
Évente 2-3x járunk túrázni, nem túl komoly terepre, de mindig a nem sajnált pár éves sportcipőimet használtam erre a célra, de nem a legjobbak.
Tavasztól-őszig tartó szezonra miket érdemes nézegetni? Gondolom bakancs egyáltalán nem szükséges. Mire figyeljek? -
-
Alg
veterán
válasz
Maximum1 #3039 üzenetére
Köszi, megnézem.
Kis rövid kirándulósnak van egy 10 liter körüli zsákom (ebbe kb fér kaja-innivaló meg egy esőkabát és kifújt), szóval lehet Talon lesz, azzal szerintem már el tudok menni úgy is hogy van 1-2 éjszakázás valami hüttében (->hálózsák, váltóruha). 45 literes nagyobb szintén van már. -
Alg
veterán
Valakinek van valami bevált 15l körüli "daypack" egy napos hátizsák ajánlata?
Ivózsák nem kell bele, sisak rögzítőpont viszont igen, illetve jó lenne ha lenne zseb a derékpánton is.
Osprey-eket nézem most, de rengeteg verzió van belőlük... Tempest 20, Talon 22(bár ez már kicsit túl nagy)
-
Sirandrish
legenda
Én a Sátoraljaújhely csúcsi kihiváson éreztem hogy kb az a határ amit még "kényelmesen" elbírok!
A táv nem vészes mert olyan 12km, de 1000 méter szinttel, ráadásul fel>le>fel>le (5ször)..ráadásul 2 csúcsra út sem vezet, szóval az avarba kúszol mászol
A távnak simán megy a 2,5-3szorosa is, de az 1000 méter szint, az nem olyan finom -
szebe
addikt
válasz
Sirandrish #3031 üzenetére
Az kemény
Nekem a 30-as Bakonyi Barangoláson pont elég volt egyszer a nem egész 1000m szint, valahol itt lehet a limiten. Inkább kevesebbet megyek távra is, meg szintre is.
-
KisTücsök
addikt
válasz
Oh köszi! Amúgy pont mátrafüredi vagyok, jól eltaláltad az indulást.
Jövőhéten lenyomom.
-
válasz
Szeretnék olyan állóképességet hogy ezt simán megcsináljam
-
KisTücsök
addikt
válasz
Sirandrish #3026 üzenetére
-
F4ther
tag
Sziasztok,
Valami értelmes, tartós faszenes kemping grillt keresek, ami befér a kocsiba, és kis helyet foglal, de legalább 4 főt kiszolgál sütéskor.
Amiket találok a neten a magyar webshopokban nem tűnnek bizalom gerjesztőnek és tartósnak, de cáfoljatok meg.. -
KisTücsök
addikt
Egyébként ha tud valaki 50 kilcso körüli lehetőleg körtúrát, jöhetnek tippek.
-
KisTücsök
addikt
Jogos. Lehet lejjebb megyek kicsit akkor.
-
válasz
KisTücsök #3020 üzenetére
"Fele annyit nem igen érzem meg"
Az nem jelent sokat. Hirtelen is el tud fáradni nagyon a láb. Ha biztosan nem akarsz szenvedni, szerintem se célozz meg 50 km-nél többet első nagyobbként. Persze az is egy hasznos ismeret, ha kideríted, hogy mondjuk 37-től jön Nálad a szenvedés, és 40-nél kiszállsz. -
KisTücsök
addikt
ad-hoc.
Sirandrish: Lehet.
Majd kiderül. Fele annyit nem igen érzem meg. Ott hagyom majd, ha nagyon nem megy.
-
KisTücsök
addikt
Olyan nagyon nagy rutin nincs. A probléma ott van, hogy én mindig túl pakolok.
De jogos persze, sok mindentől függ.
-
KisTücsök
addikt
1 napos teljesítmény túrára nálatok mi a felszerelés? Pl mennyi vízet visztek? Csak kulacs aztán útközben töltitek, vagy többet? Mennyi kaját? Szendvicseket vagy valami spécit?
Akarok egy 70km körüli egy naposat, napkeltétől nyugtáig, agyalok, hogy miből mennyit kéne.
-
-
FeniX-
senior tag
Sziasztok,
Nekem olyan kérdésem lenne, hogy milyen sátrat vagy "sátorszerű" alkalmatosságot ajánlanátok ahhoz, hogy 1-1 napra "kitelepüljek" valahová a természetbe Home officeozni?
Motorral közlekednék, szóval, relatíve kicsinek kellene lennie (hátizsák méret, vagy közeli), de mondjuk, ha elkap egy eső, akkor legalább ne ázzon el a "technika" (laptop, telefon, töltők)Van valami spéci szabály esetleg, hogy nem lehet bárhol felállítani egy ilyen kuckót?
Sütni-főzni nem akarnék, azt megoldom másképp.Ilyen dekatlonos "napsátort" nem akartam, annál 1 fokkal több kéne.
Köszi!
-
Anulu79
addikt
Sziasztok!
Nem vagyok nagy túrázó de szeretnék egy kicsit többet menni.
Cipő kérdésben az lenne a kérdésem, hogy mindegy, hogy magasszárú vagy sem? Vagy ez inkább talafüggő, hogy kell-e a magasszárú?
-
válasz
Sirandrish #3007 üzenetére
45-ös lett, jó a méret?
-
válasz
Sirandrish #2998 üzenetére
Jól néz ki, az utcán mentél benne már legalább?
-
Maximum1
őstag
válasz
Sirandrish #3003 üzenetére
Ezekkel a dekatlonosokkal inkább az a baj, hogy a belső párával nem tud mit kezdeni, azt érzed, nem a cipő ázik be.
Ebben jó a GTX , próbálkoztam mindenféle utánzattal, de fasorban sincsenek.
Ami meg jó az már ugyanazon az áron van mint egy GTX. -
Sirandrish
legenda
Ilyesmi van nekem is, csak a magasszárú...
Ez ideig óráig kint tartja a nedvességet, de sajna elég hamar (mondjuk 3 órácska után) elő kell szedni a tartalék zoknikat, ha nem teljesen száraz az idő.
Reményeim szerint a Redmond 3as Columbia kicsit "komolyabb" ellenállással bír a nedvesség ellen -
Alg
veterán
Persze, mert ez vízhatlan, nem vízálló.
Angolul ugynez: water resistant vs. waterproof.Előbbi egyszerűen kap egy vízlepergető réteget ami valamennyit segít harmat, gyenge eső, nedves környezet ellen (amíg le nem kopik), utóbbi pedig anyagában vízálló, általában valami mebránnal.
-
válasz
Sirandrish #3000 üzenetére
Ja, most dekás kecsuám van, és elég para, hogy pár óra vizes fűtől is átázik. Mondjuk tönkre menni meg nem bír
Nézegetem én is a Columbiákat, elég pofásak, de annyi fajta van, hogy csak pislogok.
Új hozzászólás Aktív témák
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Milyen légkondit a lakásba?
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen autót vegyek?
- Könyvajánló
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Vírusirtó topic
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H610M i5 12600 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB CM CMP 510 Corsair 650W
- Mini PC, tiny PC HP ProDesk 600 G2 i5-6500T, Fujitsu Esprimo i5-7500T
- Bomba ár! Dell Latitude E7440 MAGYAR - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Gari!
- Huawei P30 Lite 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad 330S-15IKB - i5-8G I 8GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest