- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Ford SYNC 3 infotainment rendszer teszt
- One mobilszolgáltatások
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fotók, videók mobillal
- Redmi Buds 6 - ajándék fülesnek hallgasd a dalát
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Akkus tok lehet a megoldás az extra vékony készülékek számára
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Az 5G-s páncélnak ára van
-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Mech90 #59167 üzenetére
Sziasztok!
Na, most én pont így jártam, csak használt Sony készülékkel. Az e-mailen kapott garjegyen se pecsét, se aláírás. A szöveg szerint meg az eredeti garjegy kell. Sejtésem szerint egy kinyomtatott papírral engem jó eséllyel elhajtanak a francba. Hogy van ez mostanság?
A telefon IMEI száma mondjuk legalább egyezik a dobozzal, de egy ilyen garjegyet én is tudok csinálni otthon. Ezen is egyébként 12 hónap szerepel a hirdetésben szereplő 2 évvel szemben, de találtam egy ilyen szöveget a Telekom honlapján:
"A következő márkájú mobiltelefon készülékek esetében vállalja a gyártó a termék vásárlását követő 12 hónap után további 12 hónapra a kiegészítő/korlátozott jótállást: Alcatel, a 2015.01.01 elött vásárolt Blackberry, CAT, Emporia, HTC, Huawei, LG, Motorola, Nokia, Samsung, Sony és ZTE. "
Választ előre is köszi,
-
válasz
Mech90 #59169 üzenetére
a szolgáltatós jótállási jegyen a kapcsolódó jogszabály alapján adott egy év kötelező jótállás szerepel, de azt is olvashatod rajta, hogy;
3. Jelen jótállási jegyen megadott termékre a Gyártó által vállaltaknak megfelelõen a Magyar Telekom Nyrt. a Fogyasztó számára esetenként további kiegészítõ jótállást is nyújt, melynek feltételeit a megvásárolt termékhez csatolt Használati Útmutató és/vagy a www.telekom.hu honlap tartalmazza.
a szolgáltató kapcsolódó leírása;
A következő készüléktípusoknál a garancia időtartama 1+1 év: Alcatel, Blackberry, Emporia, HTC, Huawei, LG, Motorola, Nokia, Sagem, Samsung, Sony Ericsson és ZTE.
forrás; link
korábban linkeltem a samsung jótállási leírását; link, ahol a táblázatban olvashatod, hogy a szolgáltatós készülékekre regisztráció nélkül is adott az egy év feletti +12 hónap (korlátozott) jótállás. (a regisztráció csak a prémium szolgáltatásokhoz kell) -
válasz
Mech90 #59167 üzenetére
szia,
12 + 12 hónap jótállás van a készülékre, a samsung a szolgáltatós készülék esetén még regisztrációt sem kér a második 12 hónaphoz; link (független telefonok esetén szükséges, mert azok nem feltétlenül származnak megfelelő forrásból, de a hazai szolgáltatók esetén ilyen gond nem lehetséges)
én is kaptam már úgy jótállási jegyet a szolgáltatónál, hogy nem volt lepecsételve, hanem csak egy aláírást kaparintott rá az ügyintéző.
a samsung sablonos válasza szerint alá kell íratni és pecsét is szükséges, de a gyakorlatban nem igazán foglalkoznak vele, a kinyomtatott - webshop vásárlás esetén nem is ad már fizikálisan papírokat a szolgáltató, hanem az online felületre töltik fel, ott lehet megnézni, onnan letölthető és kinyomtatható -, de pecsét és aláírás nélküli szolgáltatós jótállási jegy is okés szokott lenni.
arra viszont figyelj, hogy ha valamelyik prémium támogatásos kategóriába (a csúcskategóriában szervizes megy házhoz és ott javítja vagy cseréli a készüléket; link, alsóbb kategóriában futár viszi és hozza a telefont; link) tartozik a készülék - a két linkelt kategóriában ellenőrizheted típusszám alapján -, akkor ahhoz kell regisztráció a my samsung felületen; link, amely regisztrációt csak az első évben lehet eszközölni, tehát ha azon belül van a telefon, akkor a volt tulaj törli a regisztrációt - ha volt -, te pedig a szükséges infók ismeretében regisztrálod magadnak, viszont ha úgy vásároltad használtan, hogy már a második 12 hónap ketyeg, akkor ha törli a regisztrációt, úgy te már nem tudod majd újra beregisztrálni, tehát az ő jóindulatára vagy bízva, hogy segít a szervizes ügymenetben, vagy sem.
a másik fontos dolog, hogy a második 12 hónap (korlátozott) jótállás intervallumában már számlát is kérhet a jótállási jegy mellé a samsung.
a szolgáltatón keresztül is intézhető a garanciális ügy - úgy pláne jó lehet az általuk pecsét nélkül adott jótállási jegy -, de sokkal lassabb és körülményesebb, mint direktben a samsung szervize által.
Új hozzászólás Aktív témák
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Ps5 Slim lemezes (Garanciás/játékokkal/2 kar)
- Olympus (OM-System) OM-5 fényképező 3 év gari 2300 expo
- Eredeti Apple Airpods Max Bluetooth fejlhallgató
- Dell XPS 3K Érintős,core i7,16GB RAM,512GB SSD,ÚJ AKKU,ÚJ TÖLTŐ,Szép állapot
- ThinkPad 14,1"FullHd IPS,core i5(4x3Ghz)8-16GB RAM,256GB-512GB SSD,Dupla akku,nagyon szép állapot
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB DDR5 RAM RX 9070 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C docking station (akár 3x4K felbontás)
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4090
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest