-
Mobilarena
Magyar Telekom (Mobilszolgáltatások)
Infók a MultiSIM szolgáltatással kapcsolatban: [link]
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
rayoliviero #54306 üzenetére
telefonon módosítják, ha a rendszer nem engedi valami miatt, én sem tudtam anno mozaikról move díjcsomagra ugrani a my t-mobile felületen, valami beragadt régi gprs adatopció miatt, de az ügyintéző megoldotta a problémát.
lugosi; ahol a mobilinternethez hozzáférést lehet beállítani, ott kell ellenőrizni a kapcsolók állását, mert alapban minden engedélyezve van, de jellemzően a fele sem kell.
-
válasz
vwpolopg #54141 üzenetére
új készülék mellé adott tartozékokra egy év, külön meg ár...stb. függvénye, lehet csak 6 hónap szavatosságú is.
csababarca; amennyiben minden feltételnek megfelel a rendelésed (online, webshop útján történt, és új előfizetéssel vagy réginek a hűség meghosszabbításával vásároltad a készüléket), úgy vagy melléklik a készülékhez, vagy pedig utólag küldik ki futárral.
-
beírtam egy pirosat a szolgáltatónak, miskolctól a határ irányába is több helyen van lte, amely területeken nyáron még csak 3g módozatok voltak, vagy még az sem, hanem csak edge.
a végcél persze nem teljesen okés továbbra sem, nincs lte, de nem is vártam a szolgáltatós térkép alapján sem, viszont örömmel tapasztalom, hogy minimális fejlesztés történt azért, ahol néhány hónapja csak gprs volt és alig vagy nem is használható adatkapcsolat, ott most viszonylag jó edge elérhető! -
úton a világ végére, persze csak az országon belül, de most majd kiderül - legalábbis számunkra -, hogy az októberi nagy (lte) fejlesztés, mennyit javított valósan a hátrányos helyzetű területeken.
-
válasz
gooool #53986 üzenetére
szia,
változó az állapot és a tartozékok megléte is, visszaolvasva találsz olyat, aki kifogástalan állapotú készüléket kapott, amiknek a tartozékai bontatlanok voltak, de olyat is, akinél a készüléken is látszik a használat nyoma - bár leharcolva nincs azért -, illetve nem is minden tartozéka van meg.
jótállás nincs a használt termékekre, csak szavatosság adott. -
-
válasz
#45553408 #53955 üzenetére
a céleszköznél sem mindegy, hogy milyen specifikációkkal bír, ott is lehet olyan, mint a telefonoknál is, hogy nem minden szükséges frekvenciát kezel, vagy fizikailag korlátos a hardver sebessége, de persze a háló sem mindenhol adja a maximumot vagy ahhoz közeli sebességet, ezért nem bosszankodom én sem, hogy itthon csak 40 - 50 Mbps között tud, főként azért, mert itt használom legkevésbé a mobilinternetet, hiszen adott kábeles, wifi útján a telefonra is.
mozogj olyan helyen (is) - hiszen ez mobilinternet -, ahol sokkal gyorsabb, hogy kihasználd, amit kifizettél!
a 3g sem mindenhol adja a maximumot, sok helyen csak a töredékét, ráadásul abban kevesebb tartalék is van, mint az lte hálóban, így ha van például egy nagyobb rendezvény, ahol sok a látogató és rengetegen mobilinterneteznek, akkor az még inkább belassul. -
válasz
#45553408 #53937 üzenetére
nálad/ott ennyit tud, máshol meg bőven 100 Mbps felett, ez van...
engem például bosszantott, amikor még 5s-em volt, hogy az csak 100 Mbps lte sebességet tud, közben meg mellettem lte sebességben jobb (150 Mbps) telefonnal bőven 100 Mbps felett mértek, mert ott annyit is tudott az lte háló, de már nincs ilyen gondom, mivel az f-es note 4-em 300 Mbps lte képes.
mérek majd megfelelő helyeken és beteszem a képeket, sok helyen lesz 120 MBps környékén, de például ahol lakom, ott is csak bő 40 Mbps szokott lenni, pedig budapest, csak nem a belváros, de nem szomorkodom, mobilra az is bőven sok, és ami a fontosabb, jobb a válaszidő, mint a 3g módozatokon.
nem állítják, hogy mindenhol 150 Mbps a sebesség, mivel sok tényező függvénye, nem mindenhol tudja a 150-et a háló sem, azért is írtam korábban, hogy a 800 MHz csak a fele környékén ad, így ahol csak az van, ott eleve "korlátos" a sebesség, és arra jönnek még rá az egyéb akadályozó tényezők. -
válasz
#45553408 #53917 üzenetére
milyen díjcsomag?
nem mindegy, hogy 10-es, 30-as vagy 150-es - utóbbit a 800 MHz nem tudja, csak a fele környékén, de ahol 1800 vagy 2600 MHz van, ott ideális esetben bőven 100 Mbps felett is lehet mérni, már ha az eszköz is tudja.Dilikutya; nem minden ügyintéző kéri.
-
válasz
varsam #53888 üzenetére
nem volt épp készleten note 4, sem budapesti üzletben, sem pedig webshop útján rendelve, ezért felvettem értésítőre, ez vasárnap történt, hétfőn reggel jön az e-mail, hogy elérhető.
adtam is le a rendelést azonnal, és közben láttam, hogy nem csak kiszállítással van, hanem már egy budapesti üzletben is azonnal átvehető, és akkor miért ne vegyem át már azon a napon, ha pont rá is érek elmenni érte? kiszállítással, legkorábban is csak a következő napon kapnám kézhez, és még tartózkodjak is otthon, vagy ha kicsit tovább szeretnék aludni délelőtt, akkor biztos nálam kezd - felébreszt - 8 óra körül a futár, és még sorolhatnám...
amúgy is olyan vagyok, mint a türelmetlen gyerekek, add meg uram, de máris!
így egy nappal korábban is élvezhettem már az új telefonomat, és néhány esetleges hibalehetőséget is kizártam, mint például a korai ébresztés, vagy a muszájból eszközölt otthon ücsörgés és futárra várakozás - ha esetleg csörögne közben a mobilom, hogy menni kell valahová maszekba -, szóval egyértelműen jobb volt ez így. -
válasz
Vangelis #53878 üzenetére
mindenki aláírta a szerződést, ők a munkáltatójukkal, aki pedig a szolgáltatóval, a szolgáltató fizet a "normál" ügyintézésért is a viszontos cégeknek, akik pedig fizetést adnak a dolgozóiknak, így nem értem, hogy hol a hiba?!?!
vagy rosszul gondolom, és más módon épül fel a rendszer? -
válasz
ShadowX #53873 üzenetére
az (is) a baj, hogy jogszabályilag sincs úgy támogatva a szolgáltató, miszerint komolyan ellenőrizze az ügyfél anyagi helyzetét, jövedelmét...stb.
a másik oldala, hogy a mai világban, viszonylag jó anyagi helyzetből is gyorsan adósságba keveredhet az ember, ha nem kellően elővigyázatos, pláne ha tesz is érte.
kíváncsi lennék egy szolgáltatós "tiltási" listára, de biztos vannak már rajta elegen így is... -
válasz
ShadowX #53856 üzenetére
senkit sem kényszerítenek a drágább díjcsomagok aláírására, aki megfelelő anyagi háttér nélkül megteszi, az meg is érdemli...
a bankok esetén még érthető, hogy bekérnek különböző (jövedelem)igazolásokat, de a szolgáltatónál érdekes lenne, meg amúgy is a papír sokszor hazudik, rengeteg ember van minimálra vagy minimumra bejelentve, közben egy havi nettójából két új csúcstelefont is kifizethet egyben, így nem lehet ezt szabályozni, ezt csak magának az előfizetőnek kellene, hiszen az ő tényleges kerete, anyagi helyzete a lényeg. -
válasz
djculture #53656 üzenetére
gyakran olyanokat hasonlítgatsz, amik nem teljesen azonosak, ahogy most is.
két típusú ace 3 van, a drágább az lte képes és erősebb hardverű, az az mm esetén is 50 e ft, és azt forgalmazza a telekom is - most épp 35 e ft domino csomagban -, azt bizony sehol nem kapod meg gyártói garival és korrekt számlával 33 e ft ellenében függetlenül. -
válasz
Balazska15 #53590 üzenetére
igen
-
válasz
Balazska15 #53550 üzenetére
a belépési díj nem kerül kiszámlázásra, ha csak egyszer aktiválod egy hónapban, az akciós díjat pedig itt még nem látod, de fizetned csak azt kell majd.
-
válasz
Balazska15 #53541 üzenetére
akkor amúgy sem a drágább turbo 1 és 3 gigabyte (lenne) a te kedvezőbb opciód, hanem a második link alatt linkelt olcsóbb bővítők - kedvezőbb árú úgy az 1 és a 3 gigabyte is -, és akkor most aktiváld bátran az akciós netplusz m opciót, január végéig a promós áron kapod - utána már nem érné meg az 500 megabyte 990 ft ellenében, hiszen sokkal jobb ár/érték arányban 1 gigabyte 1290 ft, vagy a felette adott opciók, ráadásul a netplusz l és nagyobbak már 150-es sebességű csomagok.
-
válasz
Balazska15 #53529 üzenetére
szia,
nem ártana tudni, hogy jelenleg milyen díjcsomagod van, illetve az abban adott adatmennyiség fogyott el, vagy valamilyen más adatcsomagé/bővítőé?
a turbo 1 és 3 gigabyte csak eseti bővítés; link
havidíjas előfizetés mellé ezeket lehet aktiválni; link, az árazás annak függvénye, hogy milyen díjcsomaghoz kerülnek hozzárendelésre, alapban adott valamennyi adatmennyiség, vagy sem, fent tudsz átlépni a még több netre van szükséged? és a nincs még net a díjcsomagodban? szekciókba.
mivel azt írtad, hogy elfogyott a jelenlegi kereted, így valamilyen formában adott meghatározott adatmennyiség számodra, és ha az az alap díjcsomagban van, akkor az olcsóbb, bővítős opciókat veheted igénybe.
a 190 ft/hó (akciós havidíj egy hónapig, ami úgy néz ki, hogy az aktiválás hónapja és az azt követő teljes hónap) mind a két módozatban adott, ha megfelelsz a feltételeknek, tehát nem volt még aktiválva, nem éltél még vele...stb, úgy működik az, amit leírtál, hogy aktiválod, az akciós áron használod, és az akciós időintervallum vége előtt lemondod - fontos tudni, hogy az eseti bővítéssel ellentétben, ezek automatikusan aktívak, amíg le nem mondod. -
válasz
anadroid #53436 üzenetére
bő 2 hete vettem át a mom park t-s üzletében a webshop útján azon a napon rendelt note 4-et, és bontatlan volt - bár akkor érkezett a szállítmány, előtte egy nappal nem is volt sehol készleten budapesten -, viszont nem is nagyon szoktam átvenni bontottat, eddig üzletben, futáros kiszállítással és ppp átvétellel is mindig bontatlant kaptam, mintha tudná a doboz, hogy nem lehet érintetlen gyártói zárcímke nélküli.
haxiboy; a miénk holnap lesz tesztelve - bár az asszonynak adtam az 5c-hez, azt többször feltölti, mint az én note 4-emet, meg nekem van másmilyen -, mert megyünk debrecenbe a női kézilabda eb középdöntőre, és a párom biztos sokat fog videózni meg fényképezni, meg valamennyit én is.
anadroid; én konkrétan megijedtem első éjszaka, hogy mi a fene világít kéken, aztán rádöbbentem, hogy az ott csak a thumbox lehet.
-
-
válasz
szabogabor10 #53363 üzenetére
budapestet elég jól lefedték korábban 1800 MHz frekvencián, így ahhoz biztos nem sok helyen kell nyúlni, az illetékes olyasmit írt - az iphone témában -, hogy főként a határ mentén alkalmazandó, mert a "hatótávja" csak néhány száz méter - viszont olyan gyors, mint az 1800 MHz háló, a 800 MHz esetén viszont 3 km távolságot írt, cserébe csak fele sebességet, tehát azokon nincs 150 Mbps, de gondolom a jó lefedettségért sokan elviselik, hogy csak a fele környékén adott.
valaki mintha írta volna viszont, hogy van már 2600 MHz szórás is, de akkor azt meg - ahogy korábban is írtam - forgalmas csomópontokon (főtér és társai) tudom még elképzelni.r3dsnake; találgatunk csak, az 1800 MHz mellett a 800 MHz vidéken már biztos, mert főként az által lett sokkal jobb az országos lefedettség, a 2600 MHz pontos aránya...stb. passz, szerintem inkább éreznéd meg a 800 MHz hiányát, legalábbis egyelőre.
-
válasz
#45553408 #53361 üzenetére
én már most sem vennék olyan telefont, ami nem 800 MHz képes lte hálón, még akkor sem, ha nagyobb hányadban budapesten mozgok, mert amikor meg épp vidéken (nyaralás a balatonnál, hosszú hétvégi kiruccanás valamelyik távoli városba, utazás a szülőkhöz vidékre...stb.), akkor nagyon jól jön, ha van gyors lte mobilinternet 800 MHz frekvencián ott, ahol annak hiányában még 3g sincs, hanem csak edge, vagy rosszabb esetben használhatatlan gprs.
-
válasz
#45553408 #53359 üzenetére
szia,
én is kíváncsi lennék egy MHz szerint elkészített/felosztott térképre, de az az érzésem, hogy amely nagyvárosokban október 17-ig volt lte 1800 MHz frekvencián, ott azon marad is, viszont ahol utána lett, főleg nem nagyvárosokban, hanem inkább vidéken, ott nagyon kell a 800 MHz - mert csak azon van/lett lte -, illetve "csomópontokon" a 2600 MHz is.
-
válasz
rayoliviero #53354 üzenetére
az alapcsomag dönti el, a bővítő ahhoz igazodik.
a move m díjcsomagban nem engedélyezett a voip, amin a netplusz (l) bővítő sem változtat.
amennyiben olyan díjcsomagod lenne, amiben nincs voip korlátozás, úgy a bővítővel is menne. -
válasz
gyurkikrisz #53353 üzenetére
abszurd, de köti őket a szabályozás, meg aztán történtek már csodák...
a rendszerben szerepelhet az okmányod száma, nekem egyszer kellett variálni amiatt, mert a régi szerepelt, de egy telefon rendelésekor, illetve annak átvételekor már az újjal akartam kivitelezni, és telefonon persze nem tudják módosítani, személyesen kellett bemenni elintézni. -
válasz
gyurkikrisz #53340 üzenetére
szia,
bármit is rendeltem, eddig a személyazonosító igazolvány mindig elég/megfelelő volt, a lakcímet igazoló hatósági igazolvány nem is kellett.
-
válasz
rayoliviero #53332 üzenetére
a bővítő aktiválásakor az alapban adott keretet is újra megkaptad.
egyszer kell csak kifizetned - azt is csak törthavi módozatban, de a keretet viszont az egészet adják -, a belépési díj havonta egyszer jóváíródik, akkor kellene csak fizetni, ha többször is aktiválnád a hónapban. -
válasz
Cartman King #53304 üzenetére
akkor azért nem engedi még, 24 hónap aláírt hűség esetén, ha arany/platina kiemeltségű adott előfizetés, akkor 21 letelt hónap kell, kiemeltség hiányában meg a legkorábban a hűség lejárta előtt 30 nappal.
-
válasz
Cartman King #53297 üzenetére
meglévőre is enged, lezárt díjcsomaggal is, ha nincs már rá hűség, vagy a meghatározott intervallum letelt már abból.
-
válasz
footwear #53264 üzenetére
sokan fakónak titulálják a z tft kijelzőjét - igaz, egy hányaduk még az első firmware verziók alatt látta és az maradt meg benne, pedig később adtak beállítási lehetőséget, illetve az alapértékeken is javítottak; link -, sok más típusú mellett valóban az, de nem elviselhetetlen, én is használtam néhány hónapig, ráadásul ips lcd kijelzős iphone 4s után és nem haltam bele.
a kijelzős akkumulátoros üzemideje valóban nem a legjobb a z-nek, főként azért cseréltem le én is 3 hónap után egy s4-re, már az is jóval többet bírt. -
válasz
szabogabor10 #53262 üzenetére
ami az ügyfél számára logikus(nak tűnik), az általában nem jól viszonyul a szolgáltató üzletpolitikájához - bár ezt is csak mint ügyfél gondolom, illetve tapasztalom néha.
igaz, ennek másik oldala is van, ahogy nézzük itt sok külföldi szolgáltató hozzáállását, ott jobban megtehetik, mert nincs annyi előfizetői trükközés és csalás sem, mint például magyarországon.
a roaming eltörlését is maximum csak azért várom, mert esetlegesen hozhat némi olcsóbbodást a tarifák tekintetében - a konkurencia miatt -, de abban szinte biztos vagyok, hogy kompromisszumos lesz a barangolás használata, gondolok itt arra, hogy nem lesz lte elérés, csak meghatározott "gyengébb" hálózati módon teszik majd lehetővé az adatforgalom lebonyolítását...stb. -
válasz
szabogabor10 #53254 üzenetére
annyira nem egyszerű azért;
14.3.2.2. Abban az esetben, ha a Szolgáltató által nyújtott belépési kedvezmény igénybevétele mellett az Előfizető a Szolgáltató kedvezményes Készülék ajánlatát is elfogadja, úgy a Szolgáltató által megjelölt határozott ideig a Készüléket kizárólag a Szolgáltató Előfizetői (SIM) Kártyájával használhatja. A hálózati korlátozás feloldását a határozott idő letelte után, a Díjszabásban meghatározott díj ellenében kérheti az Előfizető személyesen a Szolgáltató ügyfélszolgálatán. Amennyiben az Előfizető a Szolgáltató kedvezményes Készülék ajánlatát elfogadja, úgy tudomásul veszi, hogy a készülékre vonatkozó kedvezménnyel kapcsolatos követelés elévülési ideje a Ptk. szerinti 5 év.
forrás; link
-
válasz
TheMarci #53119 üzenetére
az más szabályozás alá esik;
A Készülék javítását vagy cseréjét a Mobiltelefon-szolgáltató a hiba típusától, illetve az alkatrész vagy cserekészülék elérhetőségétől függően a lehető leghamarabb, de a a kárbejelentést, illetve a kárelbíráláshoz bekért összes dokumentum Biztosított általi benyújtását követően legfeljebb 15 munkanapon belül teljesíti.
A 15 munkanapos határidőbe nem számít bele az az időszak, amely a kár Adminisztrátor által történő elfogadása (a kárszám kiadása) és a Telekom üzletekben való kárérvényesítés közt eltelik.forrás; link
-
válasz
Sam8888 #53114 üzenetére
szia,
a jogszabály azt írja elő, hogy törekedni kell a javítást 15 napon belül elvégezni, de indokolt esetben ez több is lehet, nincs sajnos megszabva konkrétan, hogy mennyi.
jelen esetben legfeljebb sürgetheted az ügyintézést, a kijavításról kicserélésre történő átlépési szándékot a különböző fogyasztóvédelmi szervezetek is csak egy hónap elteltével szokták javasolni, és akkor is csak nagyon konkrét ígéret hiányában. -
-
válasz
Blue meth #52967 üzenetére
mivel telekom témában vagyunk, írom a 4s legproblémásabb hiányosságát; nem lte képes, és már most is sok helyen van az országban lte ott, ahol 3g nincs, esetleg nem is lesz - legalábbis egy ideig még biztosan nem...
hardveresen jóval gyengébb a 4s az 5/5c ellenében, és ahogy előttem is írták, a legjobban a fele ram mutatkozik meg, még húzós használat sem feltétlenül kell hozzá.
hab a tortán az 5/5c oldalán;- jobb akkumulátoros üzemidő
- jobb kamera
- fejlettebb chipset
- jobb cpu
- jobb gpu
- jobb és gyorsabb 3g modul
- jobb (dual band) wifi
- tovább tartó szoftveres támogatás (a 4s több főverziót nem kap már, az 5/5c még igen) -
válasz
erdoke #52741 üzenetére
nézem üzleti oldalról, ráadásul úgy, sok dologra nem látok rá, inkább csak tippelek, meg sarkítok is talán, de; nem direkt t-sek az üzletben, hanem 'alvállalkozó cégek", valamilyen szinten muszáj elvégezni a a szolgáltató minden kapcsolódó ügyét az előfizetők/ügyfelek irányába, de az értékesítések alapján biztos kapnak valamilyen nemű jutalékot, így az az elsődleges számukra.
amit csak lehet, online intézek, a webshop útján rendelt készülék...stb átvételét szoktam csak üzletben intézni, ha gyorsan kell valami és épp van készleten számomra megfelelő helyen lévő üzletben, illetve a sim kártya cserét, de az elég ritka, illetve a jelenlegi legkisebb van azon előfizetéseimhez, amiknél ilyen probléma adódhat, felfelé meg adapteres megoldással lépek, szóval ilyen csere is csak technológiai váltáskor lesz esedékes legközelebb, de azt akarom kihozni ebből, hogy amikor üzletben intézek valamit, nem nagyon látok rendszert abban, hogy milyen igénnyel mikor kerülök sorra.
biztos van valami szisztéma a rendszerben, de gondolom több tényező függvénye, ezért változik, néha vásárlással vagy online rendelt készülék átvételével is viszonylag sokat kell várni, máskor meg csak ügyintézésre is keveset, pedig amúgy sokan vannak az üzletben és ahhoz képest kevés ügyintéző. -
válasz
erdoke #52730 üzenetére
úgy vettem észre, attól is nagyon függ, hogy mit akar intézni az ügyfél.
régen az arany kiemeltség is számított, aztán már csak a platina, egy ideje meg... (ezt szigorúan csak adott szituációra írom, más szempontból vannak még jó tapasztalataim, pedig csak aranyos előfizetésekkel rendelkezem) -
válasz
szabacsik #52683 üzenetére
én is webshop útján rendeltem és üzletben vettem át, rá 3 napra jött az e-mail, hogy adjam meg a nevet, címet...stb, hogy hová szállíthatják - külön írták a levélben, hogy üzletben nem vehető át, csak kiszállítani tudják -, és ha kis késéssel is, meg telefonálás árán, de végül megérkezett.
-
válasz
szabacsik #52679 üzenetére
szia,
webshop útján rendeltél és erre gondolsz, ugye; link?
küldik, néhány hozzászólással korábban írtam, hogy nekem is keddre ígérték, a hozzá kapcsolódó telefont az elmúlt héten hétfőn átvettem, elvileg egy héten belül szállítanák, keddre majd szerdára ígérték és végül ma ért ide.
értesítést nem kaptam sem sms, sem pedig e-mail útján, hogy hozzák. -
nem szállították ki kedden, szerdán 9 óra körül telefonáltam az ügyfélszolgálatra, a hölgy először azt mondta, hogy az üzletben kell majd átvenni, ahogy a telefont is, mondtam neki, hogy a kapott e-mail vastaggal kiemelve írja, miszerint ott nem fogom tudni átvenni, csak házhoz tudják kiszállítani, erre valami technikai hibát említett, de jobban nem tért ki rá, mert türelmet kért, hogy utána nézhessen, ezt meg is tette, elkérte még a készülék szállítási azonosítóját és az e-mail címemet, majd közölte, hogy csúszások vannak, ezért nem kaptam meg kedden, de ma - tehát szerdán - megtörténik majd a szállítás, figyeljem a telefonomat.
figyeltem és egész áldott nap, meg aztán a szállítási címen is tartózkodtam, de csak nem hozták estig, ma viszont a futár ébresztett 8 után a csomaggal! -
válasz
Nataniel #52643 üzenetére
akkor legyél te a szolgáltató, én meg a találékony magyar előfizető, adj meg bármilyen nulla feletti értéket garantált minimumnak, én pedig mozgok olyan helyen is a mobiltelefonommal, ahol nincs térerő, vagy van, de csak olyan gsm, ahol a hívás okés, de adatforgalom nincs, és ezért jól beperellek, mert nincs meg a garantált minimum, meg is fogom nyerni, te pedig fizetsz nekem egy szép kis summát, jó?
más oka is van a kiírt nulla értékeknek, de szerintem a fenti érvelés is elég. -
válasz
Gedeon31 #52551 üzenetére
nem, a telefont webshop útján rendeltem, de üzletben vettem át, ahhoz kapcsolódón bekérték kősébb e-mail útján az adatokat, hogy kinek és hová történjen a szállítás, arra a levélre válaszul megküldtem a szükséges adatokat, más infót nem kaptam.
a rendelt és átvett telefonhoz kapcsolódó rendelési számot meg hiába írom a gls követőjébe, azzal nem sokra megyek. -
nem mindegy, hogy melyikből milyen verziós, meg önmagában nem sokat jelent, a többi összetevő is mérvadó; link és link (középen az 5s)
arról nem is beszélve, hogy a teszt még ios 7 alatt készült, és az újabb ios verzióval érzetre is jobban kijönnek a különbségek.a mai napra ígérte a telekom (illetékes) az ajándék hordozható külső akkumulátor kiszállítását, remélem valóban hozza a futár, azt sem bánom, ha korán felébreszt.
-
válasz
Nataniel #52474 üzenetére
5 kontra 5s, utóbbit részletezem, több helyen csak annak az előnyeit írom a korábbi típussal szemben;
- több lte frekvenciát kezel (végre minden hazait is)
- kapott ujjlenyomat-olvasót
- jobb kamera és dual-led/dual-tone
- chipset; a7 az a6 ellenében
- dual core 1.3 ghz cyclone arm v8 a dual core 1.3 ghz swift arm v7 ellenében
- powervr g6430 (quad-core graphics) a powervr sgx 543mp3 (triple-core graphics) ellenében
- ddr3 ram a ddr2 helyett
- 1560 mAh battery (5.92 Wh) az 1440 mAh battery (5.45 Wh) ellenében -
anno eco díjcsomagban volt több előfizetésem is, aztán volt mozaik is, most move van, bár nekem elsődleges szempont az olcsó(bb) adatforgalmi bővíthetőség.
itt alapból az olcsóbbakat látod; link, 1 gb 1290 ft, 3 gb 2290 ft, és 5 gb 3090 ft, aztán tent átkattintva a nincs még net a díjcsomagodban? szekcióra, sokkal drágább áron láthatod az eco mellé is rendelhető opciókat, 500 mb 1790 ft, 1 gb 2190 ft...stb.
amennyiben fontos az olcsó net, és elég például valamelyik olcsóbb move díjcsomag leforgalmazhatósága, illetve azon túl arányában nincs annyi többlet, hogy már ne érje meg, úgy az olcsóbb adatforgalom miatt megérheti.Tibi86; szia, ppp és gls együtt?
kaptál sms/e-mail értesítést, hogy a ppp-n átvehető a rendelt termék? -
arany kiemeltség esetén nyilván jobban megéri a netplusz arany és paltina opció 590 ft ellenében, mint azonos 200 megabyte 1090 ft-ért.
az eco nem tartalmaz benne foglalt adatmennyiséget, így az olcsóbb bővítők nem jók hozzá, esetlegesen érdemes lenne valamelyik move díjcsomagba átlépni - a move xs e-pack csak 1990 ft -, összességében jobban kijöhetsz, sokkal olcsóbbak hozzá a bővítők, illetve már alapban benne van a hívószám kijelzése is. -
válasz
Scoobyka #52331 üzenetére
egyrészt elkülönül a két dolog, mivel a biztosítást nem közvetlenül a szolgáltatóval kötöd meg, másrészt csak a rendeltetésszerű használatból adódó elhasználódást nem vagy köteles megtéríteni, és a elejtés okozta sérülés nem fog beletartozni, végül pedig nem valószínű, hogy átfut a biztosítási ügymenet annyi idő alatt, hogy beleférj az elállásba.
arról nem is beszélve, hogy a biztosítási ügymenet kapcsán nem feltétlenül cserélik újra a készüléket, javítás is lehetséges, illetve felújított készüléket is adhatnak. -
válasz
Mr.Csizmás #52240 üzenetére
szia,
probléma, amivel nem vagy egyedül...
kérdezz rá telefonon, bár most írják, hogy a 1430 (esetlegesen) problémás, de ez is jó lehet; +36-30/63-63-630 (6-22)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Ez a Telekom mobil szolgáltatások topicja
- Hír A Telekom elindította az ország első szabványos 5G tesztállomását Zalaegerszegen
- Hír Egy előfizetés, több SIM a Telekom új ajánlatában
- Hír A Magyar Telekom bejelentette az eSIM támogatását
- Hír Készülék nélkül csak egyéves hűség köthető
- Blogbejegyzés Új alapokra kerül a Telekom árlistája
- Hír Modulárissá lettek a Telekom mobilos csomagjai
- Ohh Lenovo ThinkPad P15 G2 Tervező Vágó Laptop -75% 15,6" i5-11500H 32/1TB RTX A2000 4GB /1 Millió/
- UHH! HP EliteBook 850 G8 Fémházas Multimédiás Laptop 15,6" -40% i7-1165G7 16/512 Iris Xe FHD EU-HUN
- IBM PS/1 2168-552 486SX-25
- ASUS ROG Strix RTX 2080 Ti OC 11GB
- Acer Swift 3 (SF314 54) i5 / 8GB RAM / SSD / FullHD / kiváló állapotban!
- HPE ProLiant DL380 Gen9 12LFF 2U rack szerver, 2x E5-2680v3, 64GB RAM,10G, ÁFA-s számla, garancia
- Canon imagePrograf PRO-6100S plotter - szinte új, 582m2 nyomat
- Telefon felvásárlás!! Apple Watch SE/Apple Watch SE 2 (2022)
- KÖZEL FÉLÁR! Apple Magic Keyboard, Mouse, Trackpad, Pencil, Smart Magic Keyboard Folio, Watch szíjak
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest