- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Youtube Android alkalmazás alternatívák reklámszűréssel / videók letöltése
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy S20 FE - tényleg nem lite
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- One mobilszolgáltatások
- Mindenki Z Fold7-et akar
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
tresh
veterán
-
tresh
veterán
válasz
AMD Power #28375 üzenetére
Köszönöm szépen
Majd ma lövök képet fent vannak agyári aluk meg ma megyek nyári gumiért rá remélem nem viszik el előlem a kiszemelt gumikat. Most nagyon pofás lett a gép. A héten még elugrok vele egy motortartó bak cserére mert sajnos csápos emelő kell hozzá. Utána kap egy komplett nagy takarítást belülről és kész a gép
-
tresh
veterán
válasz
rob210 #28361 üzenetére
Na ez jól hangzik valamikor megcsodálnám én is a "kekcsédet"
Kíváncsi vagyok a vasra csak előtte most már én is rendbe szedem az enyémet persze ha az idő és asszony is engedi
Amúgy nekem bejön a színe szerintem elegáns a gép vele viszont láttam hogy sikeresen lehúzták a jobbos visszapillantódat..:/ csak nyugtatás kép én két napra rá hogy nálam volt az ódi kaptam egy követ a tetőre (szerencsére nem az üvegre) és persze le is verte alapozóig a festéket alig voltam idegbeteg... gyorsan le kencéztem aztán majd most ha jönnek a jobb idők akkor szépen ezeket lefényeztettem
Kicsit a lökhárítóval majd még játszanom kell de szépül a gépsárkány
Ha minden igaz ma meg lesz az alufelnim is rá
-
tresh
veterán
válasz
rob210 #28357 üzenetére
Bocsánat csak meló meló hátán meg mindig volt valami amiért nem tudtam felnézni és kicsit olvasgatni
Gratula az új vashoz mindjárt turkálom a képeket csodálom hogy sedán lett a befutó
Amúgy már az Ódi is prüszkölt rám hogy foglalkozzak vele de nem volt időm. Pedig egyik motortartó bakom kezd meghalni szóval a héten annak a cseréjét meg kell ejtenem.
-
tresh
veterán
minden szép és jó amit leírtál csak ezekről a tesztekről essünk már le kérlek... mondom annyit ér mint k.rvának az illemóra... mellesleg használt gumiból is van jó csak tudni kell jót venni
ettől függetlenül természetesen ha van keret újat kell venni azt 5 évig nem kell aggódni
Amúgy amit linketél a8-at én simán vállalnám csak manual váltóval . Viszont a felnik végett felhívom hátha eladja(#28023) rob210 : akkor arról csak papír volt de hozzá nem nyúltak... tapasztalatból mondom egy felújított hátsó híd min újabb 100ezer km... normális használat mellett ha horog volt rajta és szénné volt pakolva akkor igen ki tud halni újra...
(#28025) giigz: no, hátha adsz valami jót tippet nekem is
-
tresh
veterán
Ecocontrol nagyon jó esős úton tapasztalat. A fogyasztás pedig gumik terén akkora ökörség mint benzines autót 30-nál 4ikbe tenni
Minden gumis teszt stb csak e pénisz növelés a gyártónak..tapasztalat alapján kell gumit választani és erre van pár fórum ahol igen csak ki van vesézve. Plusz a gumi-k minden autón máskép fognak viselkedni pl más felfüggesztés véget,bodé súlya stb
Vedd meg a Fulda-t nem fogsz csalódni
-
-
tresh
veterán
válasz
kisninja #27399 üzenetére
Mert nálam így néz ki a gyári kábelezés nem olyan hányás kínaisz@r kábel.. havernak is kicserélték anno és ugyan ilyen hullaék ment bele meg is lett az eredménye majd megkapta a gyárit azóta is semmi gond. De lehet én vagyok ilyenre háklis
Mondjuk nekem mind egy én hányok a HA lévő autók többségétől és a fáj a szívem ezekért a gépekért mert ha foglalkoznak vele picit akkor kimennek a világból
-
tresh
veterán
-
tresh
veterán
-
tresh
veterán
válasz
rob210 #27319 üzenetére
Szerencsére otthon vár mindig egy hibátlan "rönójel" így nincs rájuk szűkségem..szóval oszthatom őket
Asszonynak meg van jogsija de valamiért nem akar sose vezetni mert azt mondja túl nagy neki az "ottomobil"
pedig mondtam hogy a következő ennél csak nagyobb lesz szóval jó lesz ha hozzá szokik
-
tresh
veterán
válasz
rob210 #27316 üzenetére
Ez szerintem majdnem minden női sofőrre igaz
Én a céges autóknál akadok ki alattam pl az 1.4 diesel fiesta 4,5 amikor beülök 8 litert mutat átlagba...látszik hogy kulcsos autó és a női szekció is vezeti..pont múltkor mondták amikor utánam vezeték hogy rossz az autó mert amikor beülnek mindig 4-5 liter között mutatja az átlagot náluk meg 8..mondtam is jaja az autó a rossz nem is a lábatok
-
tresh
veterán
válasz
rob210 #27298 üzenetére
Azért mert Ódim van nem fogom tagadni hogy ami jó az jó és mindegy számomra hogy japán/német vagy francia mert mindegyikből vannak igenis élhető példányok amik hűen szolgálnak és persze vannak ipari hulladékok is ,én tapasztalatok alapján beszélek más meg amit halott vagy olvasott
SocketA: Más teljesen minden téren igazából nem tudom lenne e értelme össze hasonlíthatni őket mert nem egy árkategória és mindegyiknek meg van az előnye és hátránya.. de futóműbe stabilabb és keményebb mint a röncim volt de ehhez hozzájön hogy nekem gyárilag lejjebb van az autó így még jobban irányítható. De pl pakolás terén hiába nagy a csomagtartó sedan így szűkebb a rámoló nyílása de okosan be lehet sok mindent pakolni ha kell (nekem ez nem volt szempont, családosaknál a kombi a nyerő). Kényelemre azt mondom hogy a megane ráver egy kört de azért nem egy focus vagy egy golf kategória szóval VAG autók között is nagy a különbség főleg amikor magadra csukod az ajtót. Az 5ös golfunk ez mellet suzuki minőség és érzet is.. pedig 8évvel fiatalabb a golf.. utastér nagyon el van szigetelve diesel létére is csak ha nyomod neki akkor hallod hogy megjön a hangja...de tényleg 100 szónak is egy a vége nem szeretném hasonlíthatni egymáshoz a két gépet mert mind kettő véleményem szerint remek autó a maga kategóriájába
-
tresh
veterán
válasz
SocketA #27293 üzenetére
Nézőpont kérdése ez mindig és ha az enyémet nézzük akkor igen megérte egy kategóriával feljebb focizik az Ódi erősebb gazdaságosabb (mivel sokat autózok). De alapjába nem lehet ezt így kijelenteni sose szerintem hogy megérte jobb vagy nem mert nekem a megane-al se volt soha bajom szerettem csak kellett egy "újabb" és diesel (de abból is ami még javítható és nem egy vagyon a fent tartása). De halkan megjegyzem hogy újra német autóba ülök ettől még mindig tartom az állításom semmivel se jobbak/rosszabb autók a franciák
-
tresh
veterán
Hát szerintem sokan mondtuk neked az elején hogy a használt autóra költeni kell és szerintem nem locsoltál rá 2 szer annyit mint az autó..(gumi stb nem tartózik ide)de igazából a lényeg mindig az marad hogy mindegy mit hajtasz ha karban tartod meg fogja hálálni a gép ez tuti
Viszont örömteli hallani hogy meg vagy elégedve a géppel jó kis autó az.
Áldom az eszem hogy dieselt vettem végül durván 15 nap alatt bele tekertem hirtelen 2600km az autóba
és szerencsére minden rendben van vele van pár apróság amit cserés lesz valamikor ha jut rá időm pl kormányösszekötő gömbfej , féltengely gumiharangjai ( jobb külső meg van repedezve :/ ) meg ha már a féltengelynél turkálok kap új olajat a váltó ,de ilyen időbe nem állok neki az ziher. Meg tavasz elején kap egy komplett fék felújítást tárcsák betétek + új gumi+alufelni 16" (azt hiszem ez lesz a legnagyobb költség idén) aztán csak olaj csere+meg szűrő és lónyál bele és ha minden igaz kimegy a világból
Amúgy csak érdekesség képen hogy azért még se olyan horror az ár az Ódinál (persze ez motor függő)
-Komplett vezérlés+Hosszbordás szíj készlet+Olaj+olajszűrő+gázolajszűrő+levegőszűrő+munka díj = 100+30K ba állt meg. (mind gyári alkatrész vagy jobb minőségű )
-
tresh
veterán
Mondanám hogy még toronycsapágy is lehetséges de az csak állóhelyzetbe lehet igazán megtapasztalni mert az recseg ropog..de mivel terhelésnél jön elő ez a hang én a külső féltengelynél keresném a hiba okát.. bár ha fel volt újítva akkor nem tudom én feldobnám csáposra.. igazából még lehet alsó trapéz gömbfej is..nekem megane alatt az nyikorgott kanyarnál.. azt pl úgy tudod leellenőrizni hogy álló helyzetnél a toronynál elkezded nyomkodni
mycso: persze én se vonom kétségbe hogy jó lehet stb csak mindig meg a variálás e téren mindenki mást mond de sebaj majd most nálad elválik kíváncsi leszek rá én is
-
tresh
veterán
válasz
FerNandor #27180 üzenetére
[link] giigz kedvérét 0-100-at már nem kell mérned majd
(amúgy kicsit lassan gyorsul
)
mycso: egyértelmű ..de kedvezményekkel se lett volna barátibb a dolog ? Mondjuk az is kérdés mennyi időre tervezed még az autót nekem szerencsére még rendbe van a kettőstömegüm de ha csere érett lesz akkor tuti újat veszek bele és tudom hogy drága de utána megint 200-250k km-ig nem kell vele foglalkoznom addig meg már 3x eladták másnak az autót
smity: szerintem a szíj csúszik cserélni kéne
-
tresh
veterán
[link]
Ennyiért irány áron nem rossz ez a gyári garnitura szerintem -
tresh
veterán
válasz
FerNandor #27009 üzenetére
Ja persze nem is azért mondtam
Viszont pont azt néztem hogy ez limo te pedig emlékeim szerint a kombi párti vagy..ettől függetlenül pofás darab az tény...de ilyen összegnél tényleg tüzetesen "alá" kell mászni a gépnek hogy minden rendbe legyen a km meg mindegy csak műszakilag legyen hibátlan a gép... mondjuk igen a kombi azért lenne szerencsésebb mert tényleg mindent át tudnál pakolni ami kelhet és a maradékot meg eladni és talán így jönnél ki a legjobban
-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano #26941 üzenetére
Ezek szerint 3 valeod és egy berud van érdemes lenne a másik 3at is berura cserélni és megszűnik a probléma és én javasolnék mellé egy gyertya cserét is NGK-ra
-
-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano #26939 üzenetére
Balról jobbra: Sagem, Denso, Beru, Valeo
-
tresh
veterán
válasz
FrankMonzano #26937 üzenetére
szerintem gyújtó trafó ellenőrizni kéne mi van benne ha valeo vagy sagem( szürke kupakos ) akkor kuka és beru/denson-t kell helyére rakni
-
tresh
veterán
válasz
rob210 #26871 üzenetére
2006 os lagunanal már nincs probléma az elektronikaval sok dolgott javitottak. Eleg régóta nyuzom én is meg fater a lagunankat és hibátlanul teszi a dolgát egyedül a valtoja nem szimpatikus nissan valto ide vagy oda....motorikusan csak 130le vagy ami nekunk van 140 pacisat vennem ehhez a kasznihoz már az kell szepen szedi a lábát viszont 360nm végett ésszel kell nyomni neki mert hamar tud meglepetest okozni jiaba a sok "uton" tartalak elektronika lazan elkezdi huzni az elejét ha od a lépsz neki
a4emmel nem birom meg fogni pedig az is szedi a lábát
de 160nal 6 ba meg belehuz az ülésbe
-
tresh
veterán
Így még ez a thalia is pofásabb
FerNandor: sajnálom a röncit de az a lényeg hogy kiszálltál belőle épségbe
-
tresh
veterán
válasz
rob210 #26831 üzenetére
Uhh az remek
és a rönyó hogy van mert ahogy olvastam kezdi kiadni a lelkét
Mágus2: pöcc röff minden ahogy előtte is volt. De majd azért majd lehet rádobom gépre és megnézem még egyszer..vagy kirándulok feléd egy nagyot.. hátha nekem is betörik a hátsó szélvédőmet főleg magyar rendszámmal
a következőt már én fogom az tuti ezt is megcsináltam volna de tényleg nem volt iőm rengeteg munkám van és édes kevés szabad időm..szerencsére asszony még bírja a strapát de ha én neki állnék autót szerelni akkor egy héten csak 1 napot lenne velem lehet hamar az autómat venném feleségül
-
tresh
veterán
válasz
Mágus2 #26825 üzenetére
Minden meglett csinálva vezérlés és az összes feszítő hosszbordás szíj ,vízpumpa , szűrők (gáz,levegő,olaj)stb cserélve lett. Az elején a generátornál valamiért volt egy kis cicegés indításnál kb 10-35 mp ig max aztán csönd de most már az is megszűnt szépen jár "csöndbe" persze ehhez az új olaj is kellet stb. De ha már csáposon volt észre vettem hogy meg van repedve a jobb első gumiharangom így amint lesz kicsit jobb idő akkor rögtön csere plusz kap két új kormányösszekötő gömbfejet is.. igaz nem kéne mert semmi baja egyenesen megy az autó nem ráz nem üt stb de én ha már látom hogy nem az igazi akkor csere. Na meg tavasszal kap még egy fékfelújítást és vége
Más: csori megane
-
tresh
veterán
-
tresh
veterán
válasz
rob210 #26804 üzenetére
Igen, volt olyanom
Igazából több fontos dolog van a 306-al kapcsolatosan, a hátsó híd szokott a gyenge pontja lenni a gépnek ugyan is az is torziós de kicsit más megoldással mint a megane alatt. A modell ugye 93-tól 2002 ig volt a piacon. A legújabb példányokat érdemes nézni ezt S3-nak hívják és min 1.6 8szelep ezek már 98LE -verziók, sajnos a legtöbb ilyen sedan (az meg neked pakolás terén nem nyerő) a megane-nál szűkebb és zajosabb beltere van, én tuti nem cserélném rá.Akkor inkább egy xsara 2 sokkal jobban pakolható és családiasabb az autó illetve ott már 1.6 16v 110 paci motor dolgozik ami jó lábbal 6 liter között eszeget
-
tresh
veterán
válasz
imyourfriend #26781 üzenetére
Vízszintes helyen megállni vele pl egy fal előtt vagy garázsajtó vagy bármi és szépen be kell állítani a lámpákat
Valószínű amikor cserélve lett el lett tekergetve össze vissza
-
tresh
veterán
-
tresh
veterán
Egy kis találós kérdés
-
tresh
veterán
-
tresh
veterán
válasz
DonThomasino #26665 üzenetére
Nem kell hozzá leszedni a kárpitot egy csavar ki és utána szépen ki lehet billenteni
-
tresh
veterán
válasz
DonThomasino #26654 üzenetére
10től -25 ig vannak alsó/középkategóriás dobok minusz kedvesség akkor már nem olyan eget verő de az tény hogy nem olcsó.. darabja annyi amúgy
-
tresh
veterán
válasz
DonThomasino #26651 üzenetére
Persze megmaradhat nem mentél sokat vele gondolom még
Ha jó a fékhatás akkor nem kell vele foglalkozni ha mérésnél nem megfelelő akkor egy dob csere illetve a fékmunkahenger állapot kérdése hogy cserés e de 2-3 ezres tétel szóval én tuti cserélném biztos ami biztos
Mikori is a Twingo ?
-
tresh
veterán
válasz
DonThomasino #26649 üzenetére
Csak a dobot kell cserélni bár 15 év után én a munkahengert is cserélném pár ezres tétel
-
tresh
veterán
válasz
DonThomasino #26647 üzenetére
Csere?
Le kell venni a dobot ha tényleg kuka vagy a határon van akkor nem is szabadott volna visszatenni spec mert ha rosszul kopott benne a betét vagy bármi az az újat is el tudja rontani(félrekopik).
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Asus ROG Strix G713QE - 17"3FHD IPS 144Hz - Ryzen 5 5600H - 8GB - 512GB - RTX 3050 Ti - Win11
- MacBook Pro 16 2021 M1 Pro 16GB 512GB 1 év garancia
- Gamer PC- Számítógép! Csere-Beszámítás! R9 3900X / RX 6700XT 12GB / 32GB DDR4 / 1TB SSD
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A70/Samsung Galaxy A71/Samsung Galaxy A72
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 256GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3056, 94% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest