- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Mi mindenre jó egy másodlagos megjelenítő?
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Így lesz tégla a porszívódból - a Roidmi csődje
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Huawei P20 Pro - profit csinál minden fotósból
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Renault, topik összefoglaló
Új hozzászólás Aktív témák
-
vallas
őstag
-
vallas
őstag
Bazz én meg láttam egy 2-s megane-t milka lila színben, de elfelejtettem lefotózni, pedig mindent vitt volna
-
vallas
őstag
ma láttam egy renault sanderot, rendesen renault logoval, mindennel...
ruszki rendszáma volt.
-
vallas
őstag
Thnx!
akkor még is kell keresni egy szerelőt majd.
Ha tudjátok, akkor dobjátok át a "csoda szerelő" élérhetőségéét privibe.
-
vallas
őstag
Hi!
elkövettem egy kezdő hibát a egr tisztításnál.....
minden kábelt visszadugtam, kivéve az egr-t nem, és így mentem vele két indítással 10 km-t városban.ezt a motordiagnosztika lámpa világítással nyugtázta.
visszadugtam a kábelt, de semmi különbséget nem veszek észre, ez remélem jó.
A kérdés:elbasztam ezzel valamit, vagy csak ki kell töröltetni a hibakódot a computerből és kész?
tudtok valakit fehérvár környékén, aki kiüti a hiba kódot, a renault szervíezn kívül?
-
vallas
őstag
Sikeresen megcsináltam az egr tisztítást.
jó móka volt, egy 8-s kulcs kellett hozzá, meg egy doboz féktisztító, elég dzsuvás volt, de szerintem most 167.000 nél lett először kitisztítva, a szelep, meg a hozzá tartozó cső.
egy fogkefe még kellett volna a tökéletes munkához, de jó lesz, pöccre indult, nem maradt meg csavar sem
és sokkal szebb lett a hangja, és mint ha az alapjárat sem ingadozna , már csak a tűzkarika van hátra....
-
vallas
őstag
nekem a clio előző havi fogyasztása 2895 km-re vetítve 5,38 l/100 km lett....
és ebből kb fele az autópálya volt.
-
vallas
őstag
Szevasztok!
Szerintetek mennyire "kell" mozogni egy kipufogónak?
azért mondom, mert már régóta van egy fémesen "sírós" hangja a kocsinak, ami alulról jön.
Főleg hidegen hallom alapjáraton, és ha gázt adok és 1000 felé megy a fordulat megszűnik, de ha visszaesik akkor megint hallani.
A műszakikor megnézték, de mivel Fehérvárról mentem vele Pestre, ezért be volt melegedve, és nem találták...
most alánéztem a kocsinak, és szerintem nagyon mozog a kipufogó, egy fanyéllel rátartottam, és a hang megszűnt...
Itt egy link a telós videóról. nálam vlc megnyitja. [link]
-
vallas
őstag
Két újabb év műszaki....
és másodjára sikerült a kormányt is egyenesbe állítani futómű állítás után....
clio 1.5 dci 166 ezerrel 2008-s
-
vallas
őstag
nem is rossz a személyautó verzió
-
vallas
őstag
Tényleg ilyen jók ezek a XADO cuccok?
most hogy linkeltétek, elgondolkodtam, egy disel gel packon, meg a váltó zsíron.
-
vallas
őstag
válasz
Reaper04 #8843 üzenetére
Hát az egyszer elveszett, mikor két kocsi között cseréltem.... nem tudom hogyan...
A meganeba körbe volt felete szigetelőszalaggal ragasztva, az volt az igazi gány...
Ha tudnám, hogy jön le, lehet megcsinálnám, de szerencsére elfogyott az anyag, mert a maradékból, megcsináltam a rádió alatti díszlécet is.
mondjuk, ott azért necces a dolog, mert a légkondi feliratait jó ha látja az ember...
-
vallas
őstag
Nice!
Tied?
Amúgy én egy egyszerű felnit, meg egy szép dupla kipufogóvéget szeretnék a kocsira, de mivel céges, csak kis dolgokat csinálok meg vele, mert bármikor kitalálhatják, hogy másikat kapok.
a meganomon, is már majdnem bebőröztettem a kormányt(saját pízen), aztán egyik nap szóltak, hogy ácsi, ez benzines, és itt van helyette egy disel clio...
-
vallas
őstag
Az első kérdésre passz..
A másodikra az , hogy kettő van benne, mert két vízkör van, ott ezt mondták, és az egyik termosztát nem jó, de ez most ilyen időben nem akkor a gond.
biztos megcsinálták, mert elég sok kocsit hord a cég oda, és normálisak . imádkozós smile nincs?
motorrevízió.. passz
Amúgy érezhetően halkabb a kocsi, és jobban reagál.
Azt mondták, a gyertyák, a feszítőgörgők, nagyon rottyon voltak már, meg a fékbe is annyi fékpor volt mint állat, azon is érezni... -
vallas
őstag
ma meg volt a 160000-s szerviz...
mindenki ül?
233.000 Ft bruttó, még jó hogy nem én fizetem....
holnap bescannelem....
-
vallas
őstag
Még mindig nézegetem a felniket, és a vaterán láttam egy olyat, hogy azt írta a srác, hogy a középfurat 57,5 mm, de fel lehet esztergáltatni 60-s ra....
ez hülyeség, vagy ilyet tényleg lehet?
Veszít emiatt a felni a stabilitásából, azért kérdezem, mert akkor a kinézett lemezfelni még akár jó is lehetne, de ehhez abszolút nem értek.....
mondjuk kb 1,5 mm-t kell leesztergálni körbe, és az ki is adja két oldalon a +3 mm-t, az nem hiszem, hogy annyira megváltoztatna egy lemezfelni viselkedést...
-
vallas
őstag
Szerintetek ez jó a Clio2-re
ezt szépen le lehetne festeni, és már "majdnem" alufelni kinézetű, de még is csak jobban bírja a strapát.
mikor még astrám volt, ahhoz is "rendőr astra" kerék volt a nyárinak felniként.
-
vallas
őstag
nincs valakinek olcsó 14-s alu felnije Clio2-re
tényleg olcsó, nem kell tökéletesnek lennie, csak ne üssön.
merre lehet ilyet találni vaterán kívül?
amúgy mekkora is 14 col 4x100-s osztókör?
-
vallas
őstag
ez még jó is lehet.....
-
vallas
őstag
tegnap nézegettem, a szerviz füzetét a 1,5 dci clio2-mnek, és arra lettem figyelmes, hogy 80 ezerig 20 ezrenként ment a szerviz, utána volt 112-nél, itt kapott a karbantartáson túl új féktárcsát, betét ilyesmi, utána 120 nál volt megint olaj+szűrők, és utána semmi, és én 150-nel kaptam meg, és most 155 van benne, és ha jól néztem 160-nál lesz vezérlés csere...
kérdés, szerintetek
-
vallas
őstag
Clio 2-n hogy jön le a jobb tükörlap?
úgy nem ahogy a meganon lepattintva, mert megpróbáltam, és nem szerette: bepókhálósodott
szóval itt megakadt a hőmérő projekt...
mondjuk, van kint a telepen egy leamortizált clio 2-s megnézem annak a tükre jó e, aztán az lesz a donor..., csak tudjam, hogy kell leszedni. -
vallas
őstag
ma szereztem egy "enyhén" motorhibás meganeból egy hőmérő szenzort, remélem két ünnep között be tudom múxolni a clioba.
-
vallas
őstag
Hogy lehet leszedni a clion a légzsákot, mert egy "recével" odébb akarom állítani a kormányt, mert a futómű állítása után ferde a kormány mikor a kocsi egyenesen megy?
csak le kell húzni, vagy van valami csavar is?
-
vallas
őstag
Na nekem is van még probléma...
Mióta 1 hete nálam van a clio, érzem, hogy jobbra húz a kocsi egyenesfutásba, meg olyan ingatagnak érzem, olyan nyúlós a kormányzása.
ma elvittem gumishoz, egy futóműállításra, de azt mondták, hogy lóg a jobb első futóműve, először azt kell megcsináltatni...
kolléga, valamilyen gömbfejet mondott, hogy neki is ilyen volt, de ennek a cseréje megoldotta.
holnap megpróbáljuk megnézetni szerelővel, remélem rá fog érni...
-
vallas
őstag
Meg van....
részletek később...
-
vallas
őstag
Na szorítsatok....
ha minden jól megy szerdán a Fusiont sikerül cégen belül elcserélni egy Clio 1,5 dci re
amit tudok, hogy fehér és 150.000 km van benne..
remélem már semmi/senki nem jön közbe....
-
vallas
őstag
Szerintetek csak én meg az előttem lévő parkolok tilosba, vagy az összes többi kocsi is?
Az első képen, én ott hátul állok, párhuzamosan , két kerékkel az úton.
Megkérdeztem a police ügyintézőt, szerinte mindenki tilosban áll, de ott parkolunk már több mint másfél éve majdnem minden nap, és álltam már ugyan úgy párhuzamosan, és nem büntettek meg.kíváncsi lennék az előttem lévőt is megbüntették e....
-
vallas
őstag
Hát srácok, búcsúzok, a Renault-tól, mert költségcsökkentés címén megnyertem egy volt kollégám 1,4-s tdci fusionját
csak kétszer törte rommá az elejét
már hazajöttem vele, olyan a hangja, mint egy traktor
hosszútávon biztos halláskárosodásom lesz tőle, de ez van legalább ingyé van...
további jó utat!
-
vallas
őstag
nekem ma megadta magát a kézifék
A cég egyik telephelyén megálltam, behúztam a féket , és visszaesett 3-4 vm-t.
Próbálgattam, aztán ott hagytam, de üresbe, pedig sebességbe szoktam hagyni, mire visszamentem 5 perc múlva, a kocsi 3-méterrel hátrébb volt, de szerencsére megállt egy kisebb gödörbe, különben még 3 méter és fal
csütörtökön, ez is megy a katalizátor mellé.
-
vallas
őstag
na nekem ma megint kigyulladt, a szerviz felirat, meg a motor alakú lámpa
szóval megint behalt a katalizátor, lehet megyek megint szervizbe megjáratni...múltkor is ez volt két hónapot bírt.
más, hogyan lehetne kiiktatni a km számlálót ideiglenesen, vagy hogy lehetne visszatekerni a km órát, kb 5-600 km-rel....
már 3000 nél tartok a 3500-s keretemből
-
vallas
őstag
majdnem egy hetet kibírt az indexem....
megint bexart...
-
vallas
őstag
Na elkészült a mű, és eddig úgy tűnik jó lett
sokkal rugalmasabbnak tűnik a gép, a fogyasztást, meg majd meglátjuk...
most már csak a kormánybőrözést kellene megcsináltatni, ma Fehérváron beszéltem egy emberrel, de sokallom a 12 ezret érte.
-
vallas
őstag
Na pesten 208 bruttóból megáll a szerelés, már csinálják, addig kaptam egy 1,6 disel peugeot 308-t.
kicsit jobban megy mint a megane
, de nekem nem olyan kényelmes...
-
vallas
őstag
Na tegnap elhoztam a gépet, a beázást megszüntették, és szépen ki is takarították, kívül belül
persze mára már esett az eső...
kaptam új ajánlatot is, kivettünk a listából pár apróságot, ablaktörlő, szőnyeg, dísztárcsa, meg ugye lejött a beázásos szerviz 55 ezre is.
így 331 bruttó, de mondtam nekik, ha már nagyon hirdetik az 5 évesnél idősebb kocsik szervizelésének akcióját, akkor erre is rátolhatnák
eredmény: -20% most 265 bruttónál állunk, remélem ezt engedélyezik...
-
vallas
őstag
Én holnap megyek a gépért, és alkudok egy kicsit a szerviz díjakon
remélem , azért a beázást megcsinálták....
-
vallas
őstag
új fejlemény.....
"kicsit" sokallták az árat, másik ajánlatot is kell kérni
csak a belsőtér beázást csináltatjuk meg egyenlőre ....
-
vallas
őstag
Éljenek a márkaszervizek.....
mondjuk 100-t kihúztam belőle, mert a kipufogó csonkot, hegeszthetőnek mondták, de azért beajánlották cserére, meg ablaktörlő, dísztárcsák ilyenek...
de azért a motortartó bak árak sem gyengék...
Az olajból a a 120000 5,5 literre szerintem nem olyan gáz....
köszönöm az ajánlást, de nem kell, majd ha a saját is megane lesz akkor biztosan....
-
vallas
őstag
bekínáltak egy 490 ezres bruttó ajánlattal a megane szervizre:
Megnevezés BRUTTÓ ÖSSZ
2db axiál csukló 48 500
Motortartó gumibak 48 125
Billenésgátló bak 27 638
Kipufogó csonk repedt, csre 62 513
kipufogó rezonátorcsere 12 500
Első ablaktörlő lapát 9 000
ékszíj szett 24 250
dísztárcsa 12 500
Gumiszőnyeg 9 750
Jobb hátsó kerékagy csapágy csere 19 750
Első irányjelző foglalat 9 750
pollenszűrő 8 500
motorolaj 12 500
motorolaj szűrő 3 775
tömítő gyűrű 625
3% SEGÉDANYAG 9 290
318 966munkadíj
210.000 km szerviz 14 300
POLLENSZŰRŐ CSERE 3 300
axiál csukló csere 8 800
jobb motortartó bak csre 11 000
billenésgátló bak csre 5 500
kipufogó csonk javítás 24 200
Ékszíj szett csere 7 700
jobb hátsó kerékagy csapágy csere 7 700
első index foglalat csere 5 500
utastér beázás javítás 55 000
futómű műszeres beállítása 13 200
rezgő csere 16 500
172 700491 666 Ft bruttó
de ebből még faragni fogunk.......
-
vallas
őstag
Ez durva!
-
vallas
őstag
ma bejelentettem a gépet szervizbe, mondtam a embernek, hogy jobb oldalon beázik, azt mondta találkoztak már ilyennel, állítólag a szélvédő előtt lévő lefolyó tömődik el, de nem tudom..
úgy indul, hogy kiveszik az egész belső szőnyeget, és 3-4 napig szárad
és helyből 50-n rongy a díja...
-
vallas
őstag
Hi!
elkezdett 90-100 fölött jó hangos lenni a kocsi, de a futómű/kerekek felől hallom, lehet valamelyik kerékcsapágy kezdi megadni magát?
ma mindenesetre megnézem a gumikba a nyomást, de nem hiszem, hogy az a baja, hiszen vacsi újak májusba lettek feltéve...
megy ez is a listára..... egyre hosszabb lesz.
Amúgy megnéztem a szerviz könyvét, és két bejegyzés van benne 140 ezernél vezérléscserével, meg 165-nél olajcsere, a könyve szerint meg 30 ezer a szerviz...
szóval nem értem....
-
vallas
őstag
köszi Srácok!
A cég biztos örülni fog, mert azért cserélték az astrát is, mert mert húzós volt a 300-s szerviz
bár a főnököm emlegette, hogy dízelre kéne cserélni, de úgy, mint ha rajtam múlt volna, hogy benzines autóm van... pedig ezt adták...
-
vallas
őstag
tudjátok mit takar a 200.000-s csere? nincs kedvem lemenni a kocsiig
már elhagytam a 199.000-t, és érdekelne, mit kell majd cserélni olajon, és szűrőkön kívül.
Vezérművet milyen gyakran kell cserélni?
-
vallas
őstag
válasz
AMD Power #6754 üzenetére
Megane 2-s berline 2004 év végi 1,4-s benzines, és céges kocsi, én 1890000 km vel kaptam,most 198000nél van, előző tulajt nem tudom ki volt, de többen is használták olyan kulcsos kocsiként.
azért a felsorolt hibák többsége apróság, mint az ablaktörlő, szőnyeg,rádiókeret, meg a jobboldali alvázbeázás is csak a leeresztődugó, vagy minek a pótlása.
ami a legidegesítőbb, az az, hogy ha áll a kocsi alapjáraton, akkor néha érezni, hogy kiesik a kocsi az alapjárati "remegésből" olyan, mint ha kihagyna egy henger, és elveszti a kiegyensúlyozottságát.
amúgy azon kívül, hogy eléggé lomha a gép, én szeretem, mert kényelmes , nekem kívülről is tetszik , szóval szerintem jó kis gép.
augusztusba megy szervizbe, aztán majd meglátjuk.
-
vallas
őstag
válasz
AMD Power #6752 üzenetére
Lesz egy 200.000-s szerviz, ezt még nem tudom miből áll.
plussz:
nyikorgó ékszíj
nyikorgó fékek
sebességváltó1-t 2-t nehezen veszi, szinkrongyűrű
jobb oldali beázaás a padlón alvázmosás után
gyári rádió rossz vagy keret a sajáthoz, vagy egy bluethootos rádió
Alapjárat ingadozik, néha lefullad, üresjáratban beremeg a kocsi, talán gyújtás?
jobb első ülés hátlapja berezonál autópályatempónál, üléscsavarok,
jobb hátsó ablaklehúzó
új aeroblade ablaktörlők
két első gumi szőnyeg, vagy szett
4 db dísztárcsa
katalizátort megnézni
Indexkapcsoló balra rosszitt tartunk.
-
vallas
őstag
nekem ma szétment a balra indexem.
lenyomtam, reccsent egyet, de elkezd indexelni, 3 normálisat, utána, meg kb dupla vagy tripla sebességgel kattog, és villog.
ezt is felírom a szervizlistára
-
vallas
őstag
Amúgy ti milyen kipufogóvéget tennétek a megane 2 berline-re?
már régóta gondolkodok valamilyen dupla végen, csak eléggé kacskaringós a kipufogó vége, és elég nehéz lehet balra kihozni a véget, vagy inkább tegyem középre?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dualtron Popular - 52V 20Ah dupla motor elektromos roller
- Merryfair Wau 2 hálós irodaszék / jó állapot / harmadáron
- CORSAIR TC100 RELAXED SZÜRKE/FEKETE SZÖVET GAMER SZÉK
- Ezviz C6N beltéri kamera, 1080p, éjszakai látás 10m, motoros pásztázás 360 , mozgás érzékelés
- Puremate PM505 aktív szénszűrős ionizáló levegőtisztító
- HATALMAS AKCIÓK! GARANCIA, SZÁMLA - Windows 10 11, Office 2016 2019 2021,2024, vírusírtók, VPN
- Microsoft Windows, Office & Vírusirtók: Akciók, Azonnali Szállítás, Garantált Minőség, Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Tablet felvásárlás!! Apple iPad, iPad Mini, iPad Air, iPad Pro
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 91% Akkumulátor
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest