- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Mobilhasználat külföldön
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Külföldi SIM-ek itthon
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
M4T4D0R
tag
Sziasztok!
Ismét hozzátok fordulok!
Haver gépébe rendeltem új ramokat mert kevés volt a 2x4GB.
Az új ramok: https://www.kingston.com/dataSheets/HX430C15FB3K2_16.pdf
Alaplap qvl: https://www.msi.com/Motherboard/support/Z370-A-PRO#support-mem-3Ezek szerint elvileg kéne működjön a 2x8GB 3000MHz CL15 XMP Profile 1-el.
Azonban a Battlefield V ot bezárja magától egy 20-30perc játék után.Egyéb érdekesség: XMP be a 2933MHz et nem tudja, CMOS Reset kellet neki. Igy alapértelmezett bios al minden gond nélkül megy a Battlefield V 2400MHz és CL 17 el.
Azon gondolkodtam, hogy nem kapja meg a feszültséget a RAM ami kell és nem elég neki. Hol tudom megnézni a HWinfo64 ben, hogy melyik a RAM feszültség?
És még egy kérdés, hol nyilvánul meg hogy lassabb a RAM illetve sok a késleltetés? Mert nem igazán érezni külömbséget semmiben sem.Egyéb tanács?
-
M4T4D0R
tag
Sziasztok!
Elolvastam már a téma összefoglalót, de nem találtam választ a kérdésemre.
Mitől függ az, hogy egy memória biztosan és stabilan fog menni a konfigba?
Azt tudom, hogy az alaplapnak van egy qvl listája és ha az elbír vele akkor jó. De a processzoroknál általában ez a határ 2666 MHz. Honnan tudom, hogy bírni fogja akár a 3200MHz RAM ot a processzor? Mitől függ? Mert sok helyen látom, hogy akár 3600 MHz is megy.
Olvastam a fórumon, hogy volt egy 9900k ja és egy z390 es alaplapja egyik úriembernek. 2x4GB al hibátlanul mentek benne a 3000MHz RAM ok, amint belerakta a plusz 2 modult, amivel 4x4GB (UGYANOLYAN) ja lett nem indult el/újraindulgatott a gépe. Miért lehetséges az, hogy az egyik RAM al simán megy, a másikkal már nem?
Új hozzászólás Aktív témák
- Dell USB-C dokkolók: (K20A) WD19/ WD19S/ WD19DC + 130W, 180W, 240W töltők
- AKCIÓ! HP USB C G5 Essential (5TW10AA) dokkoló hibátlan működéssel garanciával
- BANKMENTES részletfizetés Noblechairs HERO RL valódi bőr Gamer Szék
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged