- iPhone topik
- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Samsung Galaxy S21 FE 5G - utóirat
- MediaTek lapka köré épülne a Galaxy S25 FE?
- HMD Fusion - öltöztetnéd megint
- Google Pixel topik
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Május 27-én Párizsban tart bemutatót a Realme
- Fotók, videók mobillal
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
MrBrook
aktív tag
válasz
Devsey #46454 üzenetére
aham, hát érdekes, rendes tápod van? elindulni elkellene indulnia, csak csipogna az alaplap ha jól tudom. de ventiknek mennie kellene. próbáld ki ,hogy 1 rammal (8giga úgy is elég végülis) végig nézed, szal kikapcsolod, berakod az első slotba, aztán bekapcsolod megnézed ,hogy hogy müxik, aztán, egy idő után a 2. slotba, aztán a 3.-ba és negyedikbe. lehet,hogy az egyik slotod adta meg magát. amúgy bocsi, én sem vagyok nagy szaki a témában,csak hátha a ram slottal van valami. módszeresen végig kell járni.
-
MrBrook
aktív tag
válasz
Devsey #46452 üzenetére
Hali esetleg megpróbálhatod kifújni a gépedet (elötte a tápot kapcsold le és sűrített levegővel vagy pl én festékfújó géppel szoktam
olyan mint a porszívó csak fújja a levegőt mint a kurva isten), hőfokokat jó lenne nézni, hogy mennyin üzemel a proci, szóval egy alapos tisztítás a ventilátorokat is kifújni úgy, hogy fogod közben a ventilátort nehogy túl pörögjön. a ramoknál is tiszta ecsettel(a foglalatokat), lehet ,hogy porszem került a gépezetbe.
minden fontosabb csatlakozót húzz ki meg vissza, hátha csak a ventilátorok csatija kicsit elcsúszott.a hírtelen fagyás a túlmelegedésre utal szerintem. ha nincs rajta a házad oldala akkor tedd fel, mert úgy nincs honnan kifújnia a meleget. Ha alapon is 50-60fokosak a procik és terhelésre meg már 80 fölött lehet,hogy megérné újra pasztázni a procit. MemTest-et is lefuttathatnád,ha tudod, asszem az megtalálja a ram hibát, ha az a ludas.
de még várj meg más tanácsokat is, ezek csak most hírtelen eszembe jutottak, szal én ezeket tenném a helyedben.
Új hozzászólás Aktív témák
- Napelem
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Nintendo Switch 2
- Samsung Galaxy Tab S10 FE - a szoftvertámogatás felára
- iPhone topik
- Kerti grill és bográcsozó házilag (BBQ, tervek, ötletek, receptek)
- E-roller topik
- NVIDIA GeForce RTX 4080 /4080S / 4090 (AD103 / 102)
- Politika
- Építő/felújító topik
- További aktív témák...
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- iKing.Hu - Honor Magic 5 Pro 5G - Használt, újszerű állapotban, ajándék tokkal!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 13 Mini/iPhone 13/iPhone 13 Pro/iPhone 13 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest