-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
attilagoa
csendes tag
válasz
CptMisi #26341 üzenetére
Én nyugodtan megvenném, már csak azért is mert 2x annyiba fáj mint a kingmax (nem melleseleg), nem jó az amd-hez?
? Nem azért mert nekem is pont ez van és semmi bajom nem volt vele,(eddig kop-kop) sűvít mint állat, 1 a lényeg az alaplap legyen vele kompatibilis, mert nagyon válogatosak ám..
-
Ren Hoek
veterán
válasz
CptMisi #26341 üzenetére
QVL-ben benne van? Pl Newegg-en lehet olvasni, hogy nem csipázza OCZ-ket az AMD rendszer... "háthá"-ra nem mernék játszani, mert sok kellemetlen pillanatot okozhat a dolog. Ugyanis sokszor nem egyértelműek a jelek. Napi 1 fagyás,vagy néha újraindul, de amúgy meg megy vele. Ilyennel lehet vissza sem veszik, mert nem 100% hogy a ram okozza, alaplap proci, vinyó, táp, bármi lehet az oka. (Főleg a boltban meg berakják, és gyönyörűen megy... memtest sem jelez semmi bajt)
Legjobb alaplap listás (QVL) ramot venni, de a Kingmaxok eléggé stabilak és jók AMD mellé. Vagy pl az én listás G.Skill 4GBNQ-m, ... mondjuk az listás is volt...vagy Corsair Dominator
-
kiraly45
csendes tag
válasz
CptMisi #25422 üzenetére
Hmmm...
Lehet, ez volt a megoldás. Ma reggel óta single channelben használtam a két modult, mert mindig lefagyott dualban. Így egyébként még nem ment memória a gépben. A kérdésedre (Everest) átraktam dual channelbe, most meg nem tudom leakasztani a crack-es Crysist, pedig eddig mindig 1-5 perc után lefagyott. Majd holnap meglátjuk. Ha holnap is megy, akkor ez volt a megoldás és érdemes volt írnom. Nem látok benne logikát, de tökmindegy, csak menjen. -
-
kiraly45
csendes tag
válasz
CptMisi #25422 üzenetére
Everest a memóriavezérlőnél Dual Channelt (128bit) lát a típusnál és az aktív üzemmódban is.
A HyperX dual channel kit volt, a KingMax nem, de egyforma modulok.
A proci is lehet hibás? Hmmm...
Próbálok kérni ramot, vagy máshol tesztelni, de nem hiszem, hogy a hétvégén menni fog. Meglátjuk...
Legfeljebb hétfőn visszaviszem a boltba a gépem.Ja igen, az alaplapon természetesen a legújabb bios van, amelyik nem beta.
-
CptMisi
őstag
válasz
CptMisi #25394 üzenetére
hát nem igazán, főleg nem 2őt, amik mennek DC-ben (single channel 12ért)... gianninál találtam kingstonból DC kitet [DDR3 RAM KIT (2X2 GB) 4 GB/1333 Kingston Value 3 év gar: 20.990,- (AMD)] vagy 2*2Gb DDR3-1333MHZ OCZ Reapert 20ért...esetleg ezek közül valamelyik, vagy valami jó kis DC Kitet mondanátok 20 körül?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Formula-1
- Fotók, videók mobillal
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Gaming notebook topik
- Synology NAS
- Mielőbb díjat rakatnának a görögök az olcsó csomagokra az EU-ban
- Ventilátorok - Ház, CPU (borda, radiátor), VGA
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Autós topik
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- További aktív témák...
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- (új, bontatlan) Kingston 8GB 16GB DDR4 3200Mhz CL22
- SK Hynix 16GB / 32GB 5600MHz Laptop RAM!
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RX 9070 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Használt és ÚJ Gamer Monitor Felvásárlás Gyors és Korrekt Ügyintézés!
- Ultimate előfizetés új fiókra akár 2105 Ft/hó áron! Azonnali, automatizált aktiválással, csak Nálam!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest