- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
bond0007
csendes tag
válasz
pincehely #25628 üzenetére
na most az a helyzet hogy ha csak a mhz-t növeltem akkor ugy nem indultunk el 2,2Volton majd megprobálom esetleg a 2,3voltot és ugy az 1200 mhzt meg nézegetem http://www.geil.com.tw/products/showSpec/id/70 ezt és megprobálok egy ilyet összehozni valahogyan... de neked hogyis volt ? leirnád egy kicsit részletesebben?lécives
-
Raptor 666
tag
válasz
pincehely #25614 üzenetére
a procit most még nem fogom húzni, mert gyári hűtővel megy. Majd mikor megjön az új hűtőblokk, akkor majd ilyenekkel is kísérletezek. Jelenleg manualon van az egész, átállítottam D1Rect útmutatása szerint, és 1,7V feszt adtam nekik. Jelenleg egyenlőre úgy néz ki, hogy stabil.
-
Raptor 666
tag
válasz
pincehely #25610 üzenetére
A lapom eléletileg 1666+-os memória kezelést ír. Ez azt takarja, hogy minden ami 1600 MHz feletti órajelű ram, azt downgradeli 1666-ra, egy féle kingston 2000MHz-s RAM-ot pedig 1800MHz-re. Az 1600 MHz-es RAM-okra azt írja, hogy nem downgradeli őket, hanem rendes frekin kezeli. Az fsb jelenleg 200 a memókon, a szorzó így 6,6 aléapból. a max amit tudok neki adni, az 8x szorzó.
D1Rect: Mindjárt beállítom őket arra a beállításra, habár feszt nem tudom, hogy mennyit adjak
-
harry
veterán
válasz
pincehely #25556 üzenetére
Sok minden történt, sorban, valahogy így:
7800GT nvidia helyett Ati 4850, vagy két hétig.
A chieftec 420as tápom nem bírta, már öreg, ideiglenesen bekerült egy izmos 250W-os FSP, ami gond nélkül vitte. Ez így ment is egy hétig legalább, azt hiszem.
Mégis eladtam a VGA-t (kb 2 hetet volt nálam), visszakerlüt a 7800gt, és átraktam bele egy noisetaker 375w-os tápot egy másik gépből.
Driver gondok (gondoltam), fagyás, OS pucolás, reinstall, stb., nincs változás, kékhalál, fagyások.
Kiekrül a 7800gt, megy alaplapi VGA-val, talán kékhalál nincs (már maga a képernyő), de megállások, fagyások továbbra is.
Pár memteszt lefut, hol van gond, hol nincs.
Alaplap gyanú, egyszer kiírta, hogy BIOS error, visszarakta a gyári driver lemezről, de nincs változás. Tesztképp felrakom legújabb BIOS-t, de továbbra sincs változás, fagyogat.
Tesztelés 1-1 modullal, 3-4 slotban külön-külön, előbbiben hibák, a 4.ben nem jelentkezett még ilyen probléma.Nem mondom, hogy egyszerű követni.
-
fgordon
senior tag
válasz
pincehely #25372 üzenetére
Igen, lehet benne valami, amit az előttem szóló is válaszolt neked, hogy lehet, hogy nem fog úgy menni a 4 db modul, hiába megy a 2. Én nem adnék 2.3volt-ot a ramnak, de ez az én véleményem, nem kell rám hallgatni.
Én a 2 gb Kingmax DDR2 1066-ot néztem, hogy 2.0volton elindul 1200 Mhz-en is, de bármelyik kettő db, viszont ha berakom mind a 4 db 2 gb-osat, és lesz 8 gb ram, akkor már maximum 1160-1170 Mhz-en megy csak. Mondjuk 1150-en 2.0volt-on atom stabil, hogy 2x2 db van az alaplapban, közel 1 hétig ment folyamatosan, 100% ram/cpu terheléssel ( rendering), aztán leállítottam.
Nagyon elégedett vagyok a mostani gépemmel, 2 éve nem volt kék halál kb, úgy, meg hogy kifagyott volna a gép, csak akkor volt, ha extrémen húztam a procit és teszteltem - de ez értelemszerű. De úgy, hogy beállítottam valamit akár 30% húzással és működött, úgy nem fagyott 1x sem.
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
pincehely #25372 üzenetére
Nem lesz elég nagyon valószínűleg. 4 modullal nőni fog a drop Így nem kapják meg azt a feszt amit így. Melegedni is jobban fog, mert 4 modul jobban fűt mint csak 2. Arról nem is beszélve, hogy ki tudja az új kit-ben milyen tuning potenciál lesz... Szóval nagyon valószínű, hogy a mostani stabil beállítást bukod. Persze csodák még vannak.
-
wsvap
csendes tag
válasz
pincehely #25337 üzenetére
Sziasztok, hát még semmire, sámítok egy kis segítségre.
Igazából pincehely-nek is nagyon köszönöm a segítő szándékot, csak:
"Szerintem 1 db két gigás ramot vegyél, mert úgyis rá fogsz jönni, hogy a 2 giga ram kevés. És akkor vehetsz mellé szépen még 2-t."
Ha kétszer egy gigát veszek akkor is marad hely még kettőnek (hiszen 4 hely van), szal a hely nem igazán mérvadó inkább az érdekelne jobb e a kétszer 1 giga (vagy pont rosszabb)?
"A kettő közül amúgy mindenképpen a kingmaxot ajánlanám."
Ezt rögtön gondoltamcsak a Miért?-re lennék kíváncsi (azon kívül, hogy jobb márka. tényleg gyorsabb? és ha igen miért?)
"De ha olcsón akarsz nagyon jó ramokat: [link]"
Köszi de itt a legolcsóbb is kétszer annyi mint amit írtam és külön kértelek, hogy ne írj drágábbat és, hogy az ipon-tól lesz (a jó hitel miatt)!
Szal még mindig várok segítséget. (Meg egy jó linket, vagy tesztet erről a cl5-cl7-cl9 dologról)
Előre is köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- DDR3 DDR3L 4GB 8GB Notebook RAM Bazár (Samsung, SKHynix, Micron, Kingston)
- (új, bontatlan) Kingston 8GB 16GB DDR4 3200Mhz CL22
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
- OLCSÓBB LETT!Kingston FURY Renegade Pro 128GB (4x32GB) DDR5 4800MHz KF548R36RBK4-128 vadi új memória
- SanDisk Extreme Portable 8TB (SDSSDE61-8T00-G25)
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T450s - i5-5GEN I 8GB I 128GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged