- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
kisPocok
csendes tag
-
Gerisz
addikt
válasz
Gyuri27 #22449 üzenetére
Majd lesz!
Én is ezt vártam. De az elsővel jobb volt mint most. Akkor ment 800 cl4-ben, most meg meghal, nem megy. A fő baj az, hogy megy 1000-en cl5-ben, nagyon baba, de mikor rossz kedve van akkor nem megy sehogy 800 cl5-ön kívül. Most voltam az egyetem vizsgázni, Ubiban elindítottam a ramtesztet 29 órát ment de semmi baj
Elhoztam Tesónak a 4db gigás HyperX-ét és tökéletes a cucc. Stabil
Érdekes módon az Övében meg jó a Reaper. Node akkor lecserélem HyperX-re -
vis.p
aktív tag
válasz
Gyuri27 #22316 üzenetére
Amíg asztali gépem volt, azért növeltem a memóriákat, pl. hogy gyorsabban konvertáljak, vagy igényesebb játékkal tudjak játszani. Kinőttem ebből a korszakomból... csak azt szeretném, hogy gyorsabban nyíljanak meg az alkalmazások. Ezért kérdeztem a fenti dolgot. Szóval érezhető lenne-e a változás cl4-en a cl6-hoz képest.
Köszönöm. -
-
ZeUS2140
aktív tag
válasz
Gyuri27 #21114 üzenetére
fgordon: tényleg nem sokat segítettél a hsz.-eddel. Lehet jó lenne a kingmax. Sőt biztos, csak tudod ez már megvan. Nem szeretnék pár hetes ram-ot fél áron eladni.
Gyuri27: vadi új a lap. Nagykerből hazaérkezés után egyből raktam is be.
cmos clear-al kezdtem. A ram-ok nagykerből származnak. Szemem előtt egymás után vették ki a dobozból és ezt a sorszámuk is igazolja, szal' szinte bizonyos, hogy ugyan azok.
Sajna nem volt mostanában bent szervizben olyan konfig, amibe 4 slot voltLeglassabb kiolvasott 5-5-5-26 1.9V-on ment-ek, mikor el sem indult.
Folyamatosan sípol, szóval még az sincs, mint a P35-nél, hogy volt, hogy elindult.
Főnököt megpróbálom meggyőzni, hogy rendeljen 4 1gb-s kingmax-ot, hogy ki tudjam próbálni.P35-DS3 totyikban azt javasolták (állítólag előfordul), hogy emeljek a NB feszültségén. Ezt megtettem anno a P35 és a 9300-as chipset-nél is, de semmi nem változott.
Húzva semmi nincs. Minden bios default setting.
Ha nincs tapasztalat, vagy más 5let, esetleg más hozzászóló, akkor marad a 4 corsair elad és ha müxik 4 kingmax-al, akkor helyet cserélnek. Max bukok rajta. Nem is keveset.
-
goodboy007
senior tag
válasz
Gyuri27 #20177 üzenetére
Miért ne lenne biztos, hogy garizva lesz? Külső sérülés nincs rajta, ha a memtestet lefuttatja, láthatja, hogy hibás. Azt tudom, hogy 2,1V az ajánlott gyári érték, de az 1150MHz-es órajelhez már nem gyári érték kell nem?
Amúgy köszönöm a válaszod és elnézést kérek, nem vagyok aktív fórumozó, úgyhogy nem tudtam, hogy ezt nem ide kéne. Melyik is akkor az én topicom? -
-
szuzso
csendes tag
válasz
Gyuri27 #19605 üzenetére
Nekem is volt ilyen tippem, ezért kipróbáltam a CD-n lévőt is + még több régebbi ATI drivert, de semmi változás nem volt, így visszaraktam a catalyst 8.12-t. Azt tartom furcsának, hogy 5GB-tal működik mindenféle gond nélkül. Sem a RAM-ok, sem a VGA, sem pedig a Q6600 nincs húzva!
-
válasz
Gyuri27 #19238 üzenetére
Egyrészt de, telhetetlen vagyok
, másrészt én a Flex II-t néztem, aminek 2.15V a gyári fesze. Ha sima Flex-ről van szó, akkor valóban kevéske a 2.25V, mivel a gyártó 2.3 - 2.35V-t ad meg. Ellenben, ha sima Flex-ről beszélünk, akkor miért adott vajon a kolléga 2.25V-t (gyári fesz alatti beállítás ugye)?
-
werszomjas
addikt
válasz
Gyuri27 #19190 üzenetére
Koszi.
igazabol kineztem ezt:
Corsair ValueSelect DDR 400MHzKIT 2048MB CL3de ahonnan vennem, sajnos most nincs raktaron, es gondoltam akkor veszek ilyet:
Kingmax 400MHz1024MB , ebbol 2 db-ot
vagy
Kingston 400MHz1024MB CL3 ebbol 2 db-ot, csak ugye ezek nem kit-ek.esmost azon vacilalok, hogy varjam-e meg mig a corsairbol erkezik a 2gb-os kit, vagy vegyem meg a fent emlitetteket
-
barnam_
nagyúr
válasz
Gyuri27 #19101 üzenetére
Akkor úgy mondom hogy Gigabyte P35-be megéri annyiért
Csak egy baj van velük, hogy a Kingmax már nem gyártja a 2 oldalas, CL5-s ramokat, helyette egy oldalas, CL6-s van... de legalább 1.8 v. 1.9V-n tudják ezt.Mit gondolsz 8GB ramról? Van értelme annyit belerakni a gépbe?
levill: 2.16V még nem sok. Nálam 2.1V-n ment, kézrátétellel csak langyos volt a memória memtest alatt.
-
Ősember
őstag
válasz
Gyuri27 #18552 üzenetére
2x2-es ramokrol kérdezett a srác, amire te ezt irtad
"A mushkin a szokásos jó minőség, az exeleram meg ha ügyes vagy és van kis szerencséd 800-n emberi fesszel meg cl3 vagy cl4-5-n 1000 környékét. A lapod totyikjában azért olvass körbe ki mivel használja."
ilyen egyszerü, erre kérdeztem rá, hogy 2x2-es ramoknál miért mondasz olyat, hogy esélyes 800 cl3-ra és 1000 cl4-re...Core2duo6600: igen, ha eleve 1066 cl4-es a ram, akkor esélyes 1000 cl4-re, de ebben nem votl igazán semmi meglepö
viszont 2x2-ben nincs 1066 cl4, csak 1000 cl4
-
FefeeX
veterán
válasz
Gyuri27 #18109 üzenetére
Köszi, akkor szerintem lesz a Black Dragon, sokkal szebb, attraktívabb
És hagyom is CL5-ön, mert nem akarok országos winrar tömörítő versenyen indulni... (Total Commanderben tömörítek többnyire, akkor is csak ki, és közben netezek, tehát irreleváns, hogy pár másodperccel hamarabb végez...)
-
Robb202
tag
válasz
Gyuri27 #17604 üzenetére
Szia Gyuri!
Köszi a gyors választ. Most kezdtem utána olvasni a Mushkin ramoknak. Még soha nem hallottam róluk pedig ahogy látom aneten nem új márka.
Még annyit kérdeznék, hogy milyen sebességnövekedés történhet core i7 alatt ha 1066 1333 vagy 1600mhzes ramokat vásárolok?
Tehát akkor aMushkin megbízható márka?
Köszönöm a választ előre is.
-
old gray
addikt
válasz
Gyuri27 #17175 üzenetére
Igazából már nincs is értelme tuingolnom, a P35-ös giga lapommal sikerült stabil 533-as FSB-t elérnem, így: cpu: 7*533=3733MHz, ramok 1:1-ben 1066MHz-n. Azt hiszem ez a legoptimálisabb beállítás. És nem kell semmit agyonfeszelni, 24/7-re marad. Már csak a vistát kellene feltelepítenem (vagy 64bites XP-t), egyelőre XP van page-file nélkül. Lehet az XP memória-kezelési problémája (4GB korlát...) miatt nem tudok annyira tuningolni 4GB rammal mintha Vistat használnék?
-
toldy
őstag
válasz
Gyuri27 #17152 üzenetére
helo,
egy giga 73pvm-s2h lapba mennnének , egy e5200 társaságában, 2x2gb 800mhz ddr2 corsair ram ha jol emlékszem cl5-s. ( de felmerült bennem még a Gigabyte GA-EG43M-S2H és a Asus P5QL-CM is a lényeg h késöbb szeretnék majd procit bővíteni akár egy quadra is lehessen) -
old gray
addikt
válasz
Gyuri27 #17171 üzenetére
Ezeket a memókat vettem 2 nappal ezelőtt, 4k-val olcsóbb volt. Úgy tűnik az utolsó kit-et vettem meg. Pont időben vásároltam.
Nem tuningramok, a gyári fesz.-értéken (2,1V) ~1100MHz 5-5-5-15 ami kihozható belőle, 2,2V-ot meg tartósan nem akarok adni nekik.
schmidtszab: milyen procid van? Szeretnél tuningolni?
-
dangerzone
addikt
válasz
Gyuri27 #17149 üzenetére
Szóval egyszerre csak egy ram volt benne. Ezesetben nem futtattam a memtestet (tehát csak egyszerre két modulnál volt futtatva), csak a windows-t futtattam. Alapórajelen volt ekkor minden, természetesen. Az alkalmazások pedig : crysis annál a résznél mikor tankkal kell menni, és leomlik a hegy, valamint 3dmark 03 és supreme commander.
Cod2, 4, assasins creed meg a többi 3dmark, orthos, prime simán fut. -
-
-
diegho
nagyúr
válasz
Gyuri27 #17111 üzenetére
Kicsit érthetőbben is leírom a kezdőknek. JEDEC szabványban nem létezik 800-nál nagyobb ram, viszont maga a chipset kezel akár 1333-as memóriákat is, mivel a gyártók beleteszik a szükséges szorzót ahhoz, hogy ezt el tudd érni. Pl 3-as szorzó a legtöbb lapban van, ami annyit tesz, hogy minden extra piszkálás nélkül 1333FSB-s procinál már 333*3=1000mhz-es memória órajelet eredményez. Természetesen mivel hivatalosan csak 800-as szabvány létezik, ezért maga a chipset is 800-ast támogat hivatalosan, de semmi extra beállítás nem szükséges akár az 1200mhz-es memóriához (megfelelő alaplapban persze), csak a megfelelő feszültséget és a szorzót kell beállítani.
-
Petiapó
tag
válasz
Gyuri27 #17053 üzenetére
Van benne igazság.
De ha vki odáig fajul, hogy bele akar piszkálni a gépébe, rövid úton (fórum, gugli...) rájön hogyan a ctrl+F1el kell kinyitni, szal végülis mindegy.
Egyébként, meg a könyvébe benne van, hogy csak saját felelősségre, és garancia vesztés terhe mellett nyomkodjanak, szal sztem ezzel még nem történt olyan nagy hiba -
stifi
senior tag
válasz
Gyuri27 #17037 üzenetére
7000.- volt (nettó nagyker ár)
a cl5ös legolcsóbban is 14000.-gigabyte ep45-ds3p, e8400, a videókarit nem írom inkább be, azt nem volt pénzem még lecserélni
igazából azért vettem ezt meg, mert valami memória mindenképp kellett, ezért a pénzért a 2 gigás kingston hyperx pedig ajándék volt, de 2x2 gigát szeretnék és mielőtt felbővítem, jobban körbejárom a témát, mostmár lehet lesz pénzem jobbra, akkor ezt meg eladom...
de +2 fps miatt nem akarok 2x annyit fizetni
annyira viszont nem vagyok otthon a témában, gondoltam körbejárom, majd otthon megpróbálom ráerőltetni a cl5ös időzítést, ezek szerint akkor ennél nem is kellene jobb? -
kem
addikt
válasz
Gyuri27 #16059 üzenetére
Ilyen ramjaim vannak: KHX3200AK2/2G.
Ezek szerint a 7. oldalon, csak 480MHz-en ment nekik 3-3-3-7-en 2,8V-on.
Na én már 500-ig eljutottam ugyanezzel a fesszel és időzítéssel.
Szeretném ezt feljebb tornászni, és ehhez kérnék segítséget.
Pl a "subtiming?!"okat kell-e állítgatnom? Alaplapomon lévő konfigról van szó.
Érdemes-e biost frissítenem... mindenféle ötlet érdekelne...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Kingston Fury Beast 32GB 6000MHz DDR5 CL30 RAM (KF560C30BBE-32)
- 24 gb Corsair vengeance DDR3 tuning ram
- több db DDR4 laptop ramok 2x8Gb (7e) 2x16Gb (18e) és 2x32GB (35e) párban garanciával!
- SKHynix 32G DDR4 2400 Szerver RAM - 2 maradt
- Kingston FURY Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz KF564C32RSK2-32
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest