-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
GAbre
veterán
válasz
Aprósólyom #63714 üzenetére
Az nem baj,ha te is írtál,nem hiszem,ezt külön kéne írni.
Vszeg igen játékra kérdezi,de azért is írtuk be,hogy ki tudja tényleg csak ennyi vagy még másra is kell neki a gép.
Annyira nem foglalkozok ezzel,de ha már itt tartunk,akkor állítólag magasabb beállításokon még olyasmit is ki kell számolnia,ami nem is jelenik meg képernyőn,állítólag.
Gondolom programozás függő is a dolog.
De ez is igaz,hogy néha/legtöbbször alig látszik.
De a több mhz hiba nélkül,az minden esetben jobb(elvileg)!Legalábbis hátránya biztos nincs.
Inkább az a lényeg érzed/látod-e,hogy jobb. -
GAbre
veterán
válasz
Aprósólyom #63712 üzenetére
Miért vagy lassú?
Nem számít.Mellesleg tényleg sokat számít,hogy mire használod géped.
Lásd "rtx"-nek több értelme van,mint ram húzásnak
Alant láthatod a "tökéletesen" ábrázolt különbséget.(Spoiler alert:poén) -
arabus
addikt
válasz
Aprósólyom #63613 üzenetére
Gigabyte aorus 3733 kit volt ilyen [link] .
Most is van mert vettem 4x16gb gyári ecc reg. djr modult,csak még nem raktam össze a gépet mert kelett egy alaplap és vettem egy 1,5 Kw tápot hozzá. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
Aprósólyom #63616 üzenetére
Corsair3600cl16os amit szoktam ajánlgatni, micron edie.
-
CJ4567
nagyúr
válasz
Aprósólyom #63616 üzenetére
Egy próbát megérhet.
Ezek DR DJR-ek. Az előző MSI-ben ment CL15-öt is
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Aprósólyom #63613 üzenetére
Hu passzolom hány rev van. De ott is volt vegyes kép, volt ami nem annyira ment magas frekin. Mi a célod amúgy, mibe lesz?
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Aprósólyom #63611 üzenetére
C9bjz-im voltak, azok nagyon mentek. Elvileg ez a legutsó revízió, ez a legjobb. A felsoroltak gyengébben teljesítenek. A micron bdieok amik kafák, de ott chip típust nem tudok.
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Aprósólyom #63569 üzenetére
Ddr5: A hőfüggő stabilitás főleg trefi függő. 262000es trefin már 37 fok alatt kell tartani, most amúgy hynix modulról beszélünk. 131000es trefin már 48 fok körülig bírja. A venti baromi sokat dob, pláne hogy pressure optimized ventit raktam. Ami még említendő, hogy hány dimmes lap. 2 dimmesekben egymást melegítik a modulok a közelség miatt.
Ha max trefi és magasabb fesz akkor víz marad. De annak csak top intel lappal van értelme.
A hőfokot a pmicnél levő szenzor méri, kbra mérvadó.
De van több hatékony eszköz és beállítás, szóval a csiszitölésnek semmi értelme sztem. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
Aprósólyom #63567 üzenetére
Azért kérdeztem mi a cél. Nálam a ddr5 1.48von gyári bordával szépen hűthető 14cmes ventivel, még tm5 alatt is ami megizzasztja 40fok max, trefi 131072vel.
Egyszerűen értelmetlen - amellett hogy veszélyes, bónusz garvesztéssel - ezzel próbálkozni. Szerintem. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
Aprósólyom #63565 üzenetére
Azon sztem annyira vékony a réteg, hogy kb egy mozdulattal le is fogod nullázni a modulokat. De mi a konkrét hűtési cél? Milyen oc, milyen ram, mekkora fesz.
Lelövöm a poént, simán hűthetőek mókolás nélkül. Persze nem az ilyen lófütty ramhűtőre gondolok. Vízzel meg 30pár fok körül tartható, ha extrém kategória a cél. A hűtő vagy pontosabban melegítőborda eltávolítása is félmegoldás lehet amúgy. Szellős ház alapfeltétel. -
fudi2002
Topikgazda
válasz
Aprósólyom #63563 üzenetére
Mit szeretnél lecsiszolni és miért?
-
t1
veterán
válasz
Aprósólyom #63550 üzenetére
Nincs ilyen menü, és vadiúj az alaplap
-
fudi2002
Topikgazda
válasz
Aprósólyom #63547 üzenetére
Nem vagyok benne biztos megéri és annyit nyersz vele.
Ha mégis éget a pénz, corsair3600cl16 ami edie, de annak is úgy lesz értelme számodra, ha 3800-4000cl16 és megbuzerált subokkal hajtod. Egyéb esetben sztem semmit nem fogsz észrevenni, kivéve hogy a pénztárcádból hiányzik pénz. -
válasz
Aprósólyom #9030 üzenetére
DDR2-ben reagáltam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Milyen program, ami...?
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Honor Magic5 Pro - kamerák bűvöletében
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- iPhone topik
- iPad topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S23/Samsung Galaxy S23+/Samsung Galaxy S23 Ultra
- AKCIÓ! ASUS TUF GAMING X670E-PLUS WiFi alaplap garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5430 - i7-1255U I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" FHD I Cam I W11 I NBD Garancia!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged