- Nem is gondolnád, hogy milyen komplex külső akkut gyártani
- Egyéves Gemini AI Pro a Google-től a magyar egyetemistáknak is
- Poco F7 – bajnokesélyes
- Netfone
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Mobvoi TicWatch Pro 3 - Wearzióproblémák
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Profi portréfotós lehetsz ezzel a telefonnal
-
Mobilarena
A RAM (az angol Random Access Memory rövidítéseként), magyarul közvetlen hozzáférésű memória. Egy közvetlen elérésű írható/olvasható adattároló eszköz. A RAM tárolja a CPU által végrehajtandó programokat és a feldolgozásra váró adatok nagy részét. Az adatok csak addig maradnak meg benne, amíg a számítógép feszültség alatt van, kikapcsoláskor a benne tárolt adatok elvesznek.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
-
Tibusz00
tag
válasz
RECSKA
üzenetére
Hát a ráragasztott matricát nem feszegettem le.
A Ryzen topicban már másnál is detektált ilyet a progi.
A tuning potenciálról még nem tudok nyilatkozni.
RAM manuálisan lett beállítva 3000MHz-re, a fesz 1,35V-ra, mert az XMP profil csak a sebességet állította be, a feszt nem. -
-
Gibo
senior tag
válasz
RECSKA
üzenetére
Nem hülyeség. Azonos idözítés mellett amit átlagosan nyerhetsz (azaz nem egy játékra levetítve) a +400 MHz-el, az csak néhány FPS.
Megnéztem átlagteszteket, annyiban van igazad, hogy nem 2,5 FPS-nél azért több, konkrétan 6 - 9 % a különbség. A mondatod második felét sajnos nem igazán tudom értelmezni. -
bozont
veterán
válasz
RECSKA
üzenetére
Volt egy sejtésem. Mondjuk annyit már próbáltam, XMP profil mellett feldobtam 3600MHz-re, az annyira nem tetszett neki, hogy cmos reset kellett. De 3400MHz-en sem bootolt be a windows.
Annyi biztos hogy Samsung ramos. A verzió V4.32, de nincs sok infó még erről. Így viszont nem tudom milyen memória típust kellene beállítani a kalkulátorban. -
emiki6
veterán
válasz
RECSKA
üzenetére
A fentebbi beállítést a memtest stabilnak írta, de valójában meg játékindítéskor kikresselt. Tekintve, hogy a kalkulátor szerint eljárva a legmagasabb freki safe presettel a 3266 volt, 16-os késleltetéssel, erősen kétlem, hogy egykönnyen össze tudok hozni egy c16-os 3600-at, noha nem lenne rossz, a 3400 se.
-
válasz
RECSKA
üzenetére
Mármint a realatíve magas órajelet, mert a lapok elvileg bírnák a 4000mhz feletti ramot is csak az nem optimális a Ryzennek.
Ezért is írtam, hogy a 3200mhz jó neki, ha alacsony az időzítés, de elfogadom, hogy az optimális órajel sáv felső határa nem 3600-nál van hanem kicsit feljebb, ahogy írodNálam az volt a tapasztalat, hogy amikor nem járt a RAM 3600 cl 16-on csak 2133-on, de cserébe alacsony volt az időzítés, akkor picit jobb eredményeket hozott a processzor. (X570-es lap)
Olvastam is, hogy a D.O.C.P. beállítása visszafogja kicsit a processzort.
Az időzítéseket köszi!!!
-
Új hozzászólás Aktív témák
- Revolut
- Nem is gondolnád, hogy milyen komplex külső akkut gyártani
- Elemlámpa, zseblámpa
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- sziku69: Szólánc.
- Battlefield 6
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Linux Mint
- További aktív témák...
- Kingston FURY Impact XMP 32GB 6400MT/s DDR5 CL38 INGYEN FOXPOST
- PATRIOT 32GB Viper Venom DDR5 6400MHz CL32 KIT PVV532G640C32K
- BESZÁMÍTÁS! 64GB (2x32) Samsung 3200MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- 4x16GB Kingston HyperX Impact DDR4 3200MHz CL20 RAM (Garis)
- Eladó!! Kingston FURY Impact 64GB DDR4 3200MHz LAPTOP/MiniPC RAM
- Sosem használt! (Cini)Minis Forum Ryzen AI 9 HX 370 AMD Radeon 890M 96 GB RAM 2 TB SSD 1 év garancia
- Apple iPhone 15 128GB,Újszerű,Dobozával, 12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy S23 / 8/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
- OnePlus 13 Gyors teljesítmény és modern dizájn Midnight Ocean 16/512 GB
- Telefon felvásárlás!! Honor 200 Lite, Honor 200, Honor 200 Pro, Honor 200 Smart
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Mert értem, hogy ha nem nagy a felár akkor inkább 3600ast vegyen az ember, csak ugye kérdés, hogy élettartamot illetően tuning vagy inkább felár
fudi2002