Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• s3toraph

senior tag

Sziasztok,

a milyen RAM-ot vegyek topic-ban gyakran ajánlják a ryzen-ek mellé a 6000Mhz/CL30-as DDR5 RAM-okat.
    Nekem az alábbi konfigban nem megy a KF560C30BBEK2-32 2x16GB RAM, csak JEDEC 4800-on, pedig van EXPO #0 6000 profilja is.

Tudna valaki segíteni, mi lehet a gond?

Ha megpróbálom bármelyik EXPO-t kiválasztani elmenteni a BIOS-ban, utána csak fekete képernyő, nem boot-ol és memória problémára utaló hibakód visszajelzést ad a power gomb villogása. Ilyenkor többszöri reset-re sikerül visszaállnia JEDEC-re, és újra működik, boot-ol a PC.

Gondolom mennie kellene 6000-en ha már a hozzáértők többen is ajánlják.

Én annyit látok - amit egyszer sem láttam megemlítve az ajánlásoknál mint esetleges korlát, és én sem tudtam ezt az adatot, addig míg bele nem futottam a helyzetbe és rá nem kerestem mindenre is még egyszer - , hogy a Ryzen 8700F (és sok másik modell is) 5200 MHz-ig támogatja a DDR5 memóriákat, legalábbis a gyártói oldalon ez van feltüntetve. Én eddig azt látom, hogy ez lehet az oka, hiába tudna az alaplap jóval többet is (és szerepel is a támogatott RAM-ok között ez a 6000-es is), mint 6000Mhz, viszont nem vagyok benne biztos, azért kérdezek, hát ha csak kell még valami beállítás.

Ami tény, hogy most 2x16GB 5200-as (CL36) van benne (KF552C36BBEK2-32) és pöcc-röff ment is azonnal az EXPO-val 5200-on, és azóta is tökéletes.

A konfig többi része a következő:
    ASUS TUF Gaming A620M-Plus
    AMD Ryzen 7 8700F Tray
    ID-COOLING SE-214-XT ARGB Black
    ASUS GeForce RTX 5060 Dual OC 8GB GDDR7 128bit
    FSP VITA 750W 80+ Gold
    Chieftec Apex GA-01B-TG-OP
    Samsung 980 PRO 1 TB
    Samsung 870 EVO 1 TB
    WD RED 4TB HDD

Új hozzászólás Aktív témák