- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone SE (3. generáció) - szélsebes múltidézés
- Vodafone mobilszolgáltatások
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Sony Xperia 10 VI - vajon miben bízhat?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Garmin topik
- Fairphone 5 - majdnem örökre
Új hozzászólás Aktív témák
-
Hydra SR
addikt
Ott sem a fotósnak, sem egy száguldó autónak semmi keresnivalója nem lett volna, viszont elütöttek egy embert akinek meg pont volt ott keresnivalója, az ő esetére van fenntartva az a sáv.
Terapeuta: de ha holnap rólad lesz egy hír, hogy egy fotóst elütött egy repülő egy villanyoszlop tetején....
[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
biggamer
veterán
Pont a fotós az a faj, aki olyan helyekre le tud horgonyozni, ahová épeszű ember nem állna, menne, bújna ...
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Hydra SR
addikt
válasz werttzui #4693 üzenetére
A beszámoló szerint ott álltak, és még egy autó is védte őket. Ha a Skoda nincs ott, telibe kapja őket az öreg fószer.
A gyorshajtók és a tilosban parkolók megkopasztása mellett a rendőrség figyelhetné néha azt is, hogy kinek nem szabadna már autót vezetnie mert nem lát, nem hall, lassan forog az agya és lassúak a reflexei. Ez a kisöreg valszeg nem aznap este vezetett először életveszélyesen, az ilyet ki kéne szúrnia egy közlekedési rendőrnek és kiszedni a forgalomból. Elég alapvető baklövés nem észrevenni, hogy elfogyott előttem az út és egyenesen belehajtani egy álló akadályba. Ha még a Skodát is odébb tolta annyival, hogy 4 fotóst is felborogatott vele, akkor még csak nem is fékezett.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
marsu
veterán
Sziasztok!
Rosszul sikerült éjszakai fotózás a Megyeri hídon ...
Mondom én, hogy a fotózás veszélyes szakma!
Press any key to continue ...
-
Hydra SR
addikt
válasz donzoli #4688 üzenetére
Ma volt jó idő. Legközelebb jövő hét hétfőn várható egy kis napsütés, addig borongós-esős idő várható, vagyis hétfőre dagonya lesz mindenhol.
Viszont ma tök érdekes köd volt reggel bp-enBEE:
[ Szerkesztve ]
A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
biggamer
veterán
válasz werttzui #4663 üzenetére
Däääähogyis.
Kint vagyok Feldkirchenben a bazi hegyek között, oszt b@szhatom a Vodafone-t.
Itt " nem is ismerik ", egyältalän nem lehet telefonälni azzal a szolgältatos telefonnal.
En meg ezt a kurv@ klaviatürät, nanä hogy az összes gomb mäshol van.Megerkeztem, aztän nem tudtam a Kedvesemnek megüzenni a " jo " hirt, hogy szerencsessen megerkeztem.
A prohardveren keresztül valakivel irattam SMS-t, hogy minden OK, aztän azon küldettem el az osztäk telefonszämot / ONE/, amint keresztül " erintkezhetünk " azota .Itt egeszseges az idojäräs, kb. delig felhöben van minden, hideg van, utäna meglehet rohadni a melegtöl.
Ja, tök szepek a kepeitek , sajnälom, hogy nem lehettem veletek .
Oszt volt koläzäs a vegen ?
üdv. Mindenkinek : bigHa az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
Allien
veterán
II. Oldtimer Show lesz 2008.10. 23-26 között, a Syma csarnokban. Csak szólok. Valszeg, a fényviszonyok elég rosszak lesznek, és valszeg tömeg is lesz, de hátha valaki kimegy.
Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
Hydra SR
addikt
válasz j.bravo #4682 üzenetére
Az arany melegebb fényt ad, például a kék gombás sorozat negyedik darabján nem napsütés van, hanem külső vaku fénye az arany derítőlapról pattintva. Az ezüstöt inkább az árnyékok felnyitására használtam.
Ezen és ezen pedig természetellenes hatást értem el vele, kicsit mesebelivé akartam tenni.
[ Szerkesztve ]
-
j.bravo
addikt
válasz Hydra SR #4673 üzenetére
Eszembe jutott hogy van otthon teszkógazdaságos szélvédő-napellenző, egyik fele ezüst, a másik arany, és olyan "pufizacsis" a felülete, otthon lefotózom. Össze is lehet hajtogatni de még így se fér bele a fotóstáskába
Mindenesetre jól néz ki amit gyártottál, és hatékony.Milyen különbséget vettél észre az ezüst és a sima fehér lap között (ha volt)?
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
BEE
addikt
Még néhány kép. [link]
BEE
Fradi volt, Fradi lesz, amíg a földön ember lesz !
-
Terapeuta
őstag
Mind a kettő nagy királyság!
Egyszerűen gondolkodni nagyon nehéz...
-
BEE
addikt
-
Hydra SR
addikt
adik: az erdő színeit csak az erdő belsejéből örökítettük meg, mert nagyon párás idő volt. Nagy panorámaképeknek semmi értelme nem lett volna, a 100m-re levő dolgok már fátyolosan látszottak. Viszont a fák között kialakultak egész jó kis fénypászmák:
-
Hydra SR
addikt
válasz Hydra SR #4673 üzenetére
Ja, és ha beteg vagy, akkor simán ráérsz ilyet gyártani és kitapasztalni a használatát Bár aranyszínű fólia nincs minden háztartásban de ilyen kreatív hobbiboltban vagy olyan helyen ahol ajándék csomagolóanyagot lehet kapni ott jó eséllyel beszerezhető. Amúgy jobbulást, ne a betegség legyen a megoldás kulcsa
[ Szerkesztve ]
-
Hydra SR
addikt
válasz j.bravo #4671 üzenetére
Köszi mindenkinek
j.bravo: semmi titok nincs benne, sima derítőlap csak házilag készült és a saját igényeimnek megfelelően lett tervezve. Vastag A/4-es lapok, az egyiknek az egyik felére ezüstszínű alufóliát ragasztottam, a kevésbé fényes felével kifelé, a másik felét fehéren hagytam. A másik lap egyik felére viszonylag fényes aranyszínű fóliát ragasztottam, a másikra (gyárilag) hosszában gyűrött arany fóliát. Vakufény pattintáshoz a gyűrött felét érdemes használni, természetes fényhez jó lehet a csillogósabb is, hacsak nem direkt napfény süti. Az ezüstszínűvel kombinálva növelhető a hatásfoka de az arany színezés megmarad. Mindkettőt félbehajthatóra gyártottam, hogy elférjen a fotóstáskám zsebében.
-
j.bravo
addikt
válasz Hydra SR #4661 üzenetére
Fáj a szívem (a torkom mellett, bár az javul), nem kicsit... remélem lesz még jó idő...
Szépek azok a gombák! És mivel tényleg nagyon szép eredményt értél el velük, hadd érdeklődjek a derítőlapok felől (vakutopik, pl? vagy itt? vagy nem publikus?)
[ Szerkesztve ]
Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
adik
őstag
[Shátáni kaczaj ]
Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
Evil mode on.
Nem akarok csajozással kapcsolatban tanácsokat adni, de a művelet végzése közben a pénisz nem mindegy melyik végén állsz. Vagy pasizásról van szó?
off.sajnálom, hogy nem tudtam menni, Hydra képei szokás szerint nagyszerűek! Kíváncsi vagyok a többiekére is, és arra is, hogy milyen színű volt az erdő...
-
Hydra SR
addikt
No, hazaértünk, jót kirándulgattunk, bár csak 3-an voltunk végül.
A képekből íme az első kör:Játék a tegnap készített derítőlapjaimmal. Különböző szögekből, hol természetes, hol vakufénnyel de azonos fényviszonyok között. Az aranyszínűek meglepően jól teljesítettek. Az első kép derítés nélküli:
1 2 3 4 5Megint játék a derítőlapokkal és a vakuval. Itt is az első a derítés nélküli:
-
j.bravo
addikt
Látom végül a Pesten maradás játszott be... nekem is sajnos (remélem neked nem sajnos ), fél 5-kor durva torokfájásra ébredtem úgyhogy szegény BEE-nek is Hydra-nak ízibe' küldtem SMS-t hogy bánatomra talán jobb otthon maradnom Bánom nagyon, nem tudom meddig lesz még jó idő és ráadásul Hydra elég jó helyeket tud arrafelé.
Francba.
No de remélem megörvendeztetnek minket sok szép képpel!Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
Hydra SR
addikt
válasz j.bravo #4647 üzenetére
-1 adik, +1 j.bravo és +1 Jinxx (?)
hm, tényleg, bár 3 nappal az én első hsz-em előtt emlegette, azóta nem jelentkezett de mindjárt írok neki
Szóval akkor a 9:00 Szentendre megfelel minden jelentkezőnek?
Számom az adataimnál, akik régebb óta ismernek azoknak még valszeg másik számom van meg, az is él de ez a mostani gyakrabban van nálam.
Voltam terepet felmérni, klassz makrótémák lesznek, sok a gomba, kis szerencsével szarvasbogarat is találhatunk, és szép színekben pompázik a patak. Mindjárt dobok egy-két ízelítőt.A privát arra való, hogy olyasmit írj, ami nem tartozik másra. A szakmai kérdéseknek általában van topicja. Ha nincs, nyiss egyet.
-
adik
őstag
szorri, mégsem tudok menni...
-
j.bravo
addikt
válasz Hydra SR #4644 üzenetére
Hamarosan nem lesz jó idő, úgyhogy a menés mellett döntöttem
A legegyszerűbb nekem BEE bácsival (tudom, bácsi az öregapám ) lenne menni, még ma fel is hívom, hacsak addig nem jelez itt a topikban
Ja, mintha Jinxx is jelezte volna hogy jönne de lemaradt a listádról.Miiinden lehetséges. Meg az ellenkezője is.
-
biggamer
veterán
Én Ausztriában leszek így nem tudok menni veletek, de majd gondoljatok rám.
Ha az életben minden fontos dolgot szemmel el lehetne intézni, akkor az utcákon csak halottak és terhes nők lennének ... WOT / BF3 / BF4 ... biggamerHUN
-
werttzui
addikt
Én sajna maradok mennem kell a gyerekhez de az sem lesz rossz program
PENTAX
-
Hydra SR
addikt
Összegezve tehát a program és a jelentkezők:
Találkozó: vasárnap 9:00-kor (?) Szentendre, HÉV végállomás ill. Békásmegyer aki BEE-vel jön, értelemszerűen ők vele egyeztessenek időpontot és pontos helyszínt.
Program: szerintem érdemes a Lajos forrásnál kezdeni, aztán le az Anna völgybe a mesterséges vízeséshez (tavaly itt találtam vízicsíborokat és sok szép színes levél várható a patakban meg sok zöld moha, pl:[link]), aztán a dömörkapui vízesés. Opcionális program, hogy elindulunk a Lajos forrástól a turistautakon valamerre és a színesedő fákkal tarkított tájat fotózzuk. A kedvünktől és a látási viszonyoktól függően érdemes ezt alakítani. A végére beülhetünk valahova Szentendrén enni-inni. Én szeretnék addig maradni, amíg van elég fény. Hideg élelmet hozzatok. Vizet fölösleges, ezeknél a patakoknál tisztábbat nem tudtok hozni.
A kirándulós részt leszámítva nem kell sehol 50m-nél messzebb menni a kocsitól, lehet nagy cuccokat hozni, állvány, nagy objektív, vaku stb. kirándulni meg nem muszáj menni.Jelentkezők eddig:
BEE kocsival, 3 embert vállal be, tudtommal Békásmegyerről jön
adik
Terapeuta
donzoli
j.bravo (?)
én, szintén kocsival, 4 embert tudok bevállalni, Szentendréről jövök[ Szerkesztve ]
-
Hydra SR
addikt
Egész napra jó időt mondanak vasárnapra, szerintem akár 9-kor is találkozhatunk, kérdés ki milyen messze lakik, gondolom nem szívesen kel senki vasárnap 6-kor. Ha BEE is kocsival jön akkor gondolom már Békáson össze tud szedni pár embert és akkor a HÉV pótló buszt is elkerülitek (bár az nem is olyan gáz, sokkal sűrűbben jár mint a HÉV).
-
BEE
addikt
Most reggel néztem hogy a HÉV csak Békásig jár, onnan buszok mennek.
Viszont én is kocsival mennék, tehát 3 fotóst bevállalok.BEE
-
donzoli
aktív tag
válasz Hydra SR #4638 üzenetére
én jönnék vasárnap, ha lehet, csak sajnos nekem nincs kocsim és ha több helyre is mennénk akkor csak kolonc lennék, mert mindig egyeztetni kéne és várni a másikra.. szóval, ha beférnék, akkor nagyon szívesen veletek tartanék, biztos jó móka, meg amúgy sem voltam még soha..
figyelem majd a topicot holnap és várom a fejleményeket -
Hydra SR
addikt
válasz Hydra SR #4638 üzenetére
vagy végső esetben 2-szer fordulok oda és vissza is, de nemszeretnék főleg hogy szerintem érdemes lenne több helyszínre is menni és minden helyszínváltáskor kétszer ingázni a kocsival elég gáz, szal jó lenne ezt kitalálni szombat estig ja, lesz nálam egy notebook, ha valaki meg akarja nézegetni egy-két képét menet közben nagy kijelzőn akkor hozzon szoftvert ami megnyitja az ő formátumát. A gépemen Canon DPP 3.4 és Paint Shop Pro XI van szóval Nikon, Pentax és Fuji raw-okat nem tudok megnyitni.
[ Szerkesztve ]
-
Hydra SR
addikt
válasz donzoli #4636 üzenetére
Szerintem legkésőbb holnap estig kitaláljuk itt a topicban, hogy hánykor találkozzunk a szentendrei HÉV végállomáson, én odamegyek kocsival és összeszedem a bagázst aztán megyünk kifele. Busszal is ki lehet jutni, a dömörkapui járat visz oda de a menetrendjét pontosan nem tudom. Több embernek is meg van adva a profiljában a telszáma (pl. nekem is), érdemes egyet-kettőt felírni indulás előtt. Nekem tökmindegy az időpont, kocsival 7-8 perc a HÉV megálló, ha csak Békásról hívtok fel, akkor is ott leszek, mire megérkeztek.
rád és j.bravora is vonatkozik: időben találjátok ki, hogy jöttök-e mert 5 személyes a kocsi és eddig 4-en mondtuk tutira, hogy jövünk. Ha mindketten jöttök, akkor ki kell találni valamit, mondjuk kinézni a buszjáratot és ahhoz igazítani a találkát is, vagy hátha jön más is kocsival.
ja, ha ilyesmi marad az idő mint ma reggel is volt, akkor érdemes fölmenni a Lajos forráshoz mert valószínűleg felhők lesznek a völgyben délelőtt. Egyelőre hasonló időt ígér a meteorológia.
[ Szerkesztve ]
-
donzoli
aktív tag
Sziasztok,
Új vagyok itt ebben a topicban, de szeretek fényképezni és gondoltam megkérdem, hogyan lehet eljutni ezekre a helyekre ahová tervezitek vasárnap a kirándulást? Én is szivesen elmennék arra, mert még sosem voltam..
Hydra SR ismerős vagy nekem a Fujis5600-as topicból -
Hydra SR
addikt
Nah lesz kocsi vasárnap, mehetünk az Anna völgybe vagy a környéken bárhova, Dömörkapura, Lajos forráshoz vagy amihez kedvünk szottyan és elérhető kocsival eddig akkor 4-en vagyunk ha jól számolom
-
adik
őstag
+1 a vasárnapnak
-
Hydra SR
addikt
Én a magam részéről kimennék a Pilisbe, az Anna-völgybe. Terapeuta már ismeri a helyet, meg ha jól rémlik akkor BEE is. Onnan a Lajos forrás és a dömörkapui vízesés sincs messze kocsival. Sztem tudok kocsit szerezni amivel a szentendrei HÉV-től tudnék 4 embert fuvarozni.
-
biggamer
veterán
Többet kellene használnod, lehet nem rozsdásodna.
Ha minden igaz 12.-én megyek fel a hegyekbe a " sógorékhoz ", persze csak ha jó idő lesz.
-
adik
őstag
Sárgul, rozsdásodik.
11-12-én valami?Kettő, csipkebokor vessző!
-
adik
őstag
Szerintem ti nem is voltatok a Vasúttörténetiben, hanem a formaságokat abszolút kihagyva csak kóláztatok - és én kihagytam
-
BEE
addikt
HMMMM !!!!
Mindenkinek ilyen sok mutogatnivaló képe sikeredett a vonatmúzeumban ?BEE
-
Allien
veterán
Pont ezt akartam kérni, hogy a témák is nagyon fontossak. Már-már majdnem én is beneveztem, végtére is, az új gép mellett már sokkal kevesebb kifogásom lehet, ráadásul, gyakorlásnak k*rva jó lenne (az eredmény meg mellékes, már, hogy nem leszek első, se dobogós). Hiszen, ha tényleg elérkezik AZ a pillanat, amikor "fontos" lenne jól megoldani egy témát, gyakorlat nélkül sokkal nehezebb (csak a mostani időpont nem volt jó).
Azon filóztam pl. hogy a mult évi lista alapján én is csinálok magamnak egy ilyen napot.Battlefield 2142-ben Alien69 ''the ACE'' | -=SoG=-Alien by Battlefield 2 | Hot Jazz Band 20(05). Jubileumi koncert |
-
tbs
addikt
válasz j.bravo #4603 üzenetére
Reggel regisztráció (8:00-10:00-ig), majd bulimegnyitó (~10:30-ig), aminek a végén kiosztják a témákat korcsoportok szerint, mindenki kap egy lapot, és hajrá. Úgy csinálod, ahogy akarod. Mi a "városbansétálós", kapcsolatteremtős megoldást szoktuk választani, az úgy passzol hozzánk. Csattingatunk a témák sorrendjében pár képet témánként, beülünk kávézókba, kitörpöljük, hogy mit hol lehetne lőni, megyünk tovább, stb. 21:00-kor leadás, a kártyán csak a 16 témának és a témák sorrendjének megfelelő kép lehet. Ezért 20:00-kor már ott üldögéltünk a leadás helyén, és válogattuk a termést. (Az utólagos törlés azért jó dolog, mert egy undelete visszahozza azokat a képeket is amik jól sikerültek, de nem passzolnak a témák sorába...) 20:45-kor sorbaálltunk, hogy leadjuk: srác kártyaolvasóba bedugja a kártyát, lecsekkeli, hogy 16, oszt másol. Kártyát visszaad, mi meg beültünk egy Burgerba megdumálni a kurvajó fényképezős napot... Éjfél felé meg haza.
Remélem lesz jövőre is. Ez tipikusan az a buli, ahol a részvétel a fontos és mókás. Mint egy igazi maratonon.
Idén keménykedtem: mindent kép 16mm-en készült, 80%-ban kereső nélküli "komponálással".
Mindenki: köszönöm a dícséretet, de abból nehéz tanulni. Szóval keményebben szóljatok, és este felrakom a témákat a képek mellé, mert így egy picit lóg a levegőben mindegyik...
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple iPhone 14 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 Pro+ 5G, 12/512 Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
- OPPO Reno7 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- MacBook Air m1 2020 100%-os aksi megkímélt, dobozában, kiegészítőkkel!
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garancia!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest