- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- iPhone topik
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
- VoLTE/VoWiFi
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Google Pixel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
levy1983
aktív tag
válasz
Mercutio_ #171 üzenetére
"halálos nyugalommal visszateszi a polcra, hátha másnak nem tűnik fel..." erről nekem a magyar mentalitás jut eszembe, ez csak egy megjegyzés.
amúgy pont itt az egyik kolléga írta nekem, hogy volt egy Pentax kompakt gépe, ami tönkrement garancia lejárta után. Bevitte a Kamera KFt.-hez, azok kikülték a hivatalos szervízbe, gondolom németekhez, és azok megjavították tök ingyen a cuccot. Garancia lejárta után!!! Szóval biztos, hogy a Pentax nagyfejesekkel nincs gond, csak az olyan kis láncszemekkel, mint amit Te is írtál...
-
ottkar
addikt
válasz
Mercutio_ #46 üzenetére
Én úgy érzem hogy ez a kereső dolog túl van dimenzionálva. Sokan úgy vesznek gépet hogy csakis azt nézik. Mintha nem volna jó autófókusz ami még totál mechanikus optikákkal is némelyik kettős visszajelzést ad az élességről.Mintha egy tükrös kereső olyan borzalmasan sötét lenne ami használhatatlan mondom ezt aki 100-as nagyságrendben fotózott filmes tükrösökkel amelyek csakis prizmásak voltak.Igaz lehet ezen a téren én a K100D-vel szerencsés vagyok mert nem tapasztaltam se back se front fókuszt, akkor meg amikor éjjel holdfényben 48 sec-ot exponáltam hogy egy érdekes felvételt készítsek az az érzésem hiába meresztgettem volna beépített optikámat a legvilágosabb keresőbe nem sok hasznát láttam volna.
Érdekes én a keresőbe bele se néztem vásárlásnál első impresszióm a gép megfogása volt majd a gombok helye, és a döntő a beállítható opciók.Persze nem a zónaidő.
.Nem azt mondom hogy bele se nézzen a keresőbe a vásárlók többsége, de az ne legyen a prioritás.
-
ottkar
addikt
válasz
Mercutio_ #31 üzenetére
Kiesik az agyam a tokjából! Belenéztem a K100D-m könyvébe és mit látok leírva? " ha a téma túl világos használjon ND semleges sűrűségű szűrőt.? Nesze magyar nyelv!
1. A sűrűség lehet bármi csak semleges nem.
2. Az angol szavakat magyarnak megfeleltetni minden csak nem fordítás.Milyen is ez a szűrő? Semleges mert szürke tehát minden színt egyformán csökkent mármint a színt mint fényt. De sűrűsége az nincs nekije. Mije van akkor? Intenzitása, erőssége az van nekije. Különböző intenzitású fokozatú ilyen szűrő van 2-es 4-es 8-as ezek azt jelentik mennyire csökkenti az expoziciót.
Ez a frankó az angol kifejezés is rossz és szolgaian át van véve. Pedig van egy frankó magyar neve : szürkeszűrő. Se nem semleges, se nem sűrű, csak jó.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Óra topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Pajac: tpm.msc
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- BestBuy ruhás topik
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- 1000 milliárd dolláros AI-központot akar az USA-ban a SoftBank
- Beszántaná a marketingért felelős részlegét az Intel
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Apple Macbook Pro 15" 2019 i9 9980HK 32GB 500GB Radeon Pro 560X hibátlan működéssel
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Külföldi csomagszállítás Packeta csomagpontokon keresztül!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest