- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- iPhone topik
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- BlitzWolf termékek topicja
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Yettel topik
- Ilyen a Huawei Watch 5 és új érzékelője
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Yettel Full - kombináld rugalmasan a kedvezményekért
Új hozzászólás Aktív témák
-
sfdrakex
nagyúr
válasz
grobi007 #105867 üzenetére
Nincs vita, de pont az történt amit az első kérdésedre kaptál válaszként. Rajtad kívül szerintem itt a topicból senki nem lepődött meg. Leírták ZTE routert kérj, ha lehet, TP Linket kértél. Kicsit feleslegesnek érzem a segítség kérésedet, ha utána az ajánlások ellenkezőjét csinálod.
-
trec12
addikt
válasz
grobi007 #105867 üzenetére
"..........illetve megosztottam a saját tapasztalatomat, ami lehet segít másoknak, lehet nem."
Futod a felesleges köröket. Ez a szolgáltatás egy az egyben nem vált ki egy jó vezetékes netet. Az eseted is bizonyítja. (Max. ott ahol szemben vagy az 5G-s toronnyal és közel de a sebesség ott sem állandó
). De hát megírtuk korábban is.
-
SztiviVander
addikt
válasz
grobi007 #105860 üzenetére
En azert megneznem kabellel (vagy jol beallitott ac-s wifivel) mert a telekmos router az nem ugyanaz mint a tplink. Az hogy azon jol van beallitva a wifi ap nem jelenti azt hogy a tplinken is sikerult. Egy mr600-as tplink 1km-re a toronytol (75% jelszint) is 120-160-at tol 4g-n, de csak ac-n (300+ Mbites portsebesseg mellett, ami ugy 4-5m-en belul van meg) vagy kabelen. 2.4-es wifin epp hogy atjon 30-40Mbit, hiaba tud 3-4x annyit az lte.
-
4Grider
félisten
válasz
grobi007 #105864 üzenetére
Amikor ezeket a stabil Gbps-os sebességeket és az 1 ms csomagkéséseket olvasom, akkor mindig felmerül bennem a kérdés, hogy miért hiszik azok, akik ezeket elvárják, hogy egyes egyedül nekik építenek ki egy sok 10 millió Ft-os bázisállomást? De tényleg, ki gondolja azt, hogy ma egy 5G-s bázishoz elmegy több 10 Gbps?
-
donjohnson
addikt
válasz
grobi007 #105864 üzenetére
igen, elhiszem, hogy nem a wifi volt a limitáció. viszont szomorú hogy így félrevezetik az embert az értékesítők, meg nyilván neked is a tp-link volt a szimpatikusabb, de itteni fórumos tapasztalat alapján jobb eredményt érhettél volna el a zte-vel 5g-n.
a zte mobilipari gyártó, jobb vételre képes a mobilhálózaton. a tp-link meg otthoni wifi/otthoni router gyártó.szerk.: nem jó helyen laksz sajnos 5g szempontból és a rosszabbik eszközt választottad.
tessék: 699/82 mbit/s
-
grobi007
tag
válasz
grobi007 #105849 üzenetére
Köszönöm mindenkinek a tapasztalatokat, javaslatokat!
Végül, addig furdalt a kiváncsiság, hogy elmentem, aztán hoztam egyet a Yetteltől. Gondoltam, akkor meg is osztom a tapasztalataimat, hátha másnak hasznos lehet.
A Monori ügyfélszolgálati pontra mentem, ahol nagyon segítőkészek voltak telefonon és személyesen is. Volt mindkét router készleten. Úgy mentem oda, hogy ZTE-t fogok hozni, ugyanakkor az értékesítő azt mondta, hogy nekik képzésen azt tanították, hogy a TP-LINK a jobb. A wifis képességei és a jobb hardver miatt nekem is jobban tetszett, így végül a TP-Linket hoztam el.
Hazahozva gyors kicsomagolás, a yettel.hu/jelerosseg oldalon bemértem lakáson belül három helyen, ebből egyiken azt mutatta, hogy a 4G és 5G is ok. Beüzemeltem, beállítgattam a routert, aztán gyors sebességmérés és jött az arculcsapás a gyenge eredménnyel. Gyorsan megnéztem, mi a gond, aztán a router menüjében látom, hogy 4G-n van. Megnéztem több helyen a lakásban is, de sehol nem akart újra 5G-re csatlakozni. Betettem a telefonomba is a simet, hátha azzal gyorsabban találok 5G-t és azzal sem talált csak kint az udvaron.
Gondoltam, ha már itt van, akkor megnézem, mit tud a Yettel 5G hálózata, kitettem a routert a teraszra, ahol felcsatlakozott az 5G hálózatra, ahol legnagyobb meglepetésemre a sebességtesztek hasonló eredményt hoztak, mint 4G-vel. Lentebb betettem néhány képernyőképet, de nálam tiszavirág életű lesz ez a mutatvány, holnap viszem is vissza, sajnos ez messze nem az, amire vágytam.
Lehet, hogy a ZTE-vel jobban jártam volna, de tartok tőle, hogy ez a lelombozó teljesítmény nem csak a TP-Link routernek tudható be, azzal sem tudtam volna 1000/100 mbps eredményt mérni, hanem e körül van a hálózat jelenlegi teljesítménye.
Posztommal nem az volt a célom, hogy fikázzam a Yettel hálózatát - nagyon boldog lettem volna, ha azt hozza, amit vártam tőle - de gondoltam hasznos lehet másoknak, ha megosztom a tapasztalataimat. -
-
donjohnson
addikt
válasz
ennyire fontos a feltöltési sebesség?
a feltöltésed esetleg 50-60 mbit/s lenne yettel-lel. ping meg 25-30 ms.
a letöltésed viszont biztos, hogy nem lesz jobb a telekom koax-nál.
ha neked ez megéri, akkor próbáld ki 3 hónapig a zte routerrel (boltban kérdezd meg hogy van-e), szóval én inkább a személyes intézést ajánlom, mert sokan morognak, hogy ha neten rendelik, akkor nem működik azonnal stb. a boltból meg elhozod, hazaviszed és kész. -
Cravaly
tag
válasz
Szia!
Szerintem biztosan nem fogja tudni hozni a mostani 1000-es sebességet ilyen távolságban. A legtöbb helyen közvetlen rálátással sem hozza. Mindenképpen a ZTE routerrel próbálkoznék a helyedben, mert egész messze vagy a toronytól.
Úgy gondolom, hogy a várható letöltési sebességed valahol 200-600 között lehet változóan, a feltöltési pedig 60-120.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen monitort vegyek?
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Renault, Dacia topik
- Milyen légkondit a lakásba?
- Xiaomi Pad 6 - kiapadhatatlan jóság
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Fizetős szoftverek ingyen vagy kedvezményesen
- CASIO órák kedvelők topicja!
- Korábbi vezetője szerint 40 milliárd dollár kell az Intel versenyképességéhez
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy A56 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Pro Max 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új HP VICTUS Gamer Tervező Laptop 15,6" -30% Bivaly i5-12500H 12Mag 16/512 RTX 4050 4GB FHD 144Hz
- FBT - 5x VIVE Tracker 3.0 + 3x SteamVR Base Station 2.0 Komplett csomag
- AMD Ryzen 9 7950X/Radeon 9070XT 16GB/32GB DDR5 RAM/1TB SSD konfig eladó
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook U757 - i3-7GEN I 16GB I 256SSD I 15,6" FHD I HDMI I Cam I W11 I Garancia
- AKCIÓ! Apple Macbook Pro 16" 2019 i9 9980HK 64GB 500GB Radeon Pro 5500M notebook garanciával
- Új és régi konzolok Okosítása/Softmodoloása, és Szoftveres szintű javítása - RÉSZLETEK A LEÍRÁSBAN
- Keresünk dokkolókat
- Apple iPhone Xs Max 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest