- Prohardver app (nem hivatalos)
- Lesifotón és renderképen a Huawei Mate 70 Pro
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- Yettel topik
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- Google Pixel topik
- A Mobvoi eddigi legkeményebb órája a TicWatch Atlas
- Mobil flották
- LG V30 - vezércsel
-
Mobilarena
Yettel topic
▼ Kérdés előtt olvasd el az összefoglalót, légy szíves! ▼
Aktuális:
Yepp - Korlátlan belföldi net kötöttségek nélkül
Új hozzászólás Aktív témák
-
Landsmann
addikt
válasz Mostvid #99950 üzenetére
Én úgy emlékszek Békéscsaba egyes részein már volt modernizálás. A listában mintha korábban már láttam volna.
Tesztelni nem teszteltem sosem, mert valahogy évekig nem járok arra, hiába az a megyeszékhely. Gyulán gyakrabban megfordulok, mondjuk ott is a kórház, szakrendelő miatt. Amúgy inkább Debrecen felé veszem az irányt, nem sokkal van messzebb. Debrecenben sem mindenhol volt már meg a modernizálás. Ott is darabokban végzik a munkát. Visszajárnak mint a szellemek.[ Szerkesztve ]
Videóim: http://www.youtube.com/landsmann?sub_confirmation=1
-
MODERÁTOR
-
Katicza
tag
válasz Viktor0610 #99957 üzenetére
Igen, de nem egy készülékkel jön, több típus van nála.
-
Katicza
tag
válasz 4Grider #99959 üzenetére
Van akinek ablakba kell szerelni egy kültéri kütyüt és van akinek homlokzatra ami eleve két különböző eszköz. És van ugye a kültéri nélküli sima beltéri amiből szintén létezik két típus. Elvileg egy szerelőt el kellene látni mindegyikkel. Amit írsz megértem. Vannak a száraz szabályok, a betű szerint leírt dolgok, amit elfogadok, tisztában vagyok vele és vannak az emberi dolgok, a mindennapi élet, ami sok esetben felülír nagyon sok szabályt. Nem egy esetben olvastam, hogy ki sem ment szerelő. Üzletben megkapta ugyanúgy az 5G routert mint a 4G esetében. Még cikk is volt róla. Az pedig minden szabálynak ellentmond és mégis megtörtént. Nem is egy esetben. Az én esetemben 3 különböző telefonon a lakás minden szegletében 6-700 és 1100-1450 Mbps között mérek. Ahol most a 4G router van, ott folyamatosan a második hete 1300-1400 körüli adatokat mérek. Vélelmezem és remélem is, hogy semmiféle kültéri kütyü nem kell. Pont a kábelezés miatt szüntettem meg a Voda/UPC förtelmet, bőven elég egy sima router és annyi, hogy legyen egy 300 Mbps körüli sebesség. Az, hogy kijön egy ember engem nem zavar. Legalább megtudom merre is van pontosan az adó.
-
Mostvid
újonc
Ígértem, hogy visszajelzek a békéscsabai Yettel hálózat (modernizált 4G) tesztelése után. Jelentem, nagyobb a sávszélesség és stabilabb a net, mint a Telekom akár 4G akár kamu 5G hálózatán. 30 számomra fontos helyszínt hasonlítottam össze, kültéren, beltéren egyaránt. Csak egy példa: Színháznál a Reál ABC-ben telekom kártyával még a mobilbankot sem tudtam megnyitni, Yettel 73/25 mbps. Szóval Békéscsabán jobb a Yettel, leadtam a számhordozási kérelmemet.
-
aktív tag
válasz aprokaroka87 #99963 üzenetére
@Mostvid nem fog örülni a második mondatodnak… az egyik ok, amiért a Yettel-hez kívánja hordozni a számát, éppen a „fantom” SMS-ek számlázása volt: [link]
-
barnibooo
aktív tag
Lehet, hogy szám hordozott számra küldtél, ami Vodás
-
Mostvid
újonc
válasz Zsolt,72 #99964 üzenetére
Szia! Bár lezártam a témát, de neked még válaszolok. Nem az sms-ek miatt megyek át, az csak az utolsó csepp volt a Telekom szemét húzásai sorában. Mint ahogy írtam is, ezek szerint olvastad, minden esetben panaszbejelentés után (pl díjcsomagváltás napjának jogtalan dupla számlázása, hogy csak egyet említsek) nekem adtak igazat és visszatérítették az összeget. Igazából abból lett elegem, hogy rendszerszinten vannak simlis ügyei és sunyiban átvágják a gyanútlan ügyfeleket (nem mindenki jár utána a dolgoknak úgy mint én). Amúgy meg a Yettel jobban teljesít a lakóhelyemen a modernizált 4G-n mint a telekom akár a 4Gn akár a kamu 5G-n. Sajnos rá kellett jönnöm hogy az elkényelmesedett "nagy" Telekom erősen túl van hype-olva, közben a Yettel beelőzött a fiatalos lendületével.
-
MODERÁTOR
Szinte biztos, hogy te vagy a készülék küldte azt az SMS-t.
A szolgáltató nem számláz fantom SMS-eket.
Aktiváló SMS, elutasított hívásra küldött üzenet, valamilyen telepített app által került elküldésre, stb.Xiaomi 13T
-
sfdrakex
nagyúr
válasz aprokaroka87 #99965 üzenetére
Realme nem küld hasonló sms-t mint a Xiaomik első beüzemeléskor?
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
-
Landsmann
addikt
-
Landsmann
addikt
válasz aprokaroka87 #99973 üzenetére
Annak idején valamelyik Sony Ericsson is küldött valahova egy nemzetközi hálózatba SMS-t. Némi cirkusz is volt belőle, mert valami olyasmi rémlik, hogy az egyik szoftverfejlesztő csempészte bele ezt a funkciót. Első bekapcsolás után elslisszant egy SMS. T68i, K700 vagy K850i volt a tettes, már nem emlékszek melyik volt a 3 közül.
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz Landsmann #99974 üzenetére
Mondjuk elnézve az Android is elég hadilábon áll, ezen a téren, mert szerintem azt az engedélyt nyugodtan lehetne korlátozni hogy bármilyen app közvetlenül tudjon sms-t küldeni.
Van olyan hogy sms engedély, oké..nekem ezeknek van megadva, ugye általam telepített appok esetén el tudom venni az engedélyt, de rendszer appok esetén már bonyolultabb.
-
4Grider
nagyúr
Valami biztosan küld, nálunk a flottában havonta x db sms megy ki ugyanarra a 70-es számra és a telefonokban az elküldött sms-nek nyoma sincs. Jellemzően Xiaomi, Realme, Motorola és Nokia telefonok voltak az érintettek. A Telekom sim-es készülékeink is küldenek néha arra a számra.
-
4Grider
nagyúr
válasz aprokaroka87 #99978 üzenetére
Nem csak a kártékony alkalmazások küldenek olyan sms-t, aminek nincs nyoma az üzenetküldő appban. De nyilván nem tudhatom, hogy a flottánk összes telefonja közül hány százalék rendelkezik valamilyen kártevővel.
-
Landsmann
addikt
válasz 4Grider #99977 üzenetére
Érdekes ez a küldözgetés. A Redmi 6-ban sem szoktam cserélgetni a kártyákat. Évek óta ugyanaz a páros van benne, de semmi nem küld SMS-t. Mivel én sem szoktam az 1-es SIM-ről, ami havi díjas, így a számlán látnám ha lenne elküldött SMS. Mivel ez az alapértelmezett, nem hinném hogy stikába a másodlagosról küldene bármi is SMS-t. MIkor bele tettem a kártyát a telefonba, én úgy emlékszek közölte, hogy fog küldeni egy SMS-t. Ugyanez volt a Xiaomi Cloud regisztrációnál is. Ha cserélgetve vannak a kártyák, akkor biztos van SMS küldés.
-
szkaroly
senior tag
válasz Mostvid #99962 üzenetére
A Telekomról nem tudok nyilatkozni, de a Yettel békéscsabai hálózata a város 3/4-ében tényleg egész jó. Különösen a Lencsési lakótelep (120 mbit-et is mértem már). Viszont vannak még fehérebb foltok is. Pl. Jamina egy része, Fényes és más külsőbb részek. Kb. egy éve Mezőmegyer is nagyon tré volt, nem tudom változott-e a helyzet azóta.
[ Szerkesztve ]
Poco F6
-
Landsmann
addikt
válasz szkaroly #99983 üzenetére
Azokon a külső részeken bizonyára az egy szem telekomos B20 van csak. Debrecen külső részén is van bőven Telekom B20. Nyilván ezekre a részekre is eljut a modernizáció, elvileg még fél év van a munkálatokból.
Más. Most, hogy ilyen zivataros időszak van. Azért kíváncsi lennék, hogy van megoldva a bázisállomások villámvédelme. Nem nagyon lehet hallani, hogy a villám kárt tenne bennük, pedig biztos, hogy jócskán kapnak azok a fém tornyok.
-
Landsmann
addikt
válasz szkaroly #99983 üzenetére
Az említett külső részeknél valóban B20 van , plusz ami még távolabbról odáig elér, de azok elég bizonytalanok. Fényes: 2922, 3710, 5520, Metzőmegyer: 2868, 3620, 2551, Jamina: 2572, 2989, 2551 ez mind B20. Jerlléemzően ezek az állomások szolgálják ki az adott területet elhelyezkedésük alapján.
-
martonl
senior tag
válasz Landsmann #99985 üzenetére
A tartó oszlopok földelve vannak gondolom. Az antennavezetékeken meg van túlfeszültség védelem. A hálózati oldalon szünetmentes, az szintén megoldja a tranziensvédelmet. Ha telibe kapja a villám, akkor legfeljebb az oszlop kicsit felmelegszik.
Műsorszóró tornyoknál is megoldják, pedig azok jóval magasabbak szoktak lenni. Legfeljebb néha cserélik a villámfogót, ha már szitává lyukasztja. -
Landsmann
addikt
válasz martonl #99988 üzenetére
Vagy 15 éve egyik alkalommal mégsem ide [link], (1:50-tőll) hanem a távvezeték trafójába csapott a villám. Pedig némi magasságbeli különbség van. Akkor még a torony kb 5 méterrel alacsonyabb volt.
[ Szerkesztve ]
-
martonl
senior tag
válasz Landsmann #99989 üzenetére
Mindig a kisebb földelési ellenállás irányába megy a villám. Akkor neki az volt a megfelelőbb. A távvezeték trafóját is mint rendszert kell elképzelni, részei annak a távvezetékek is. Régen én az Újpesti Cérnagyár mellett laktam, ott is a telephely szélén, a kerítés sarkából pár méterre kiemelkedő villámvédőt csapkodta és nem a gyárkémény villámvédőjét. A műsorszóró tornyok sokszor közvetlenül nem is földelhetők, mert alacsonyabb frekvenciánál maga a torony az antenna. Ott csak szikraközzel oldható meg a dolog. Pl. a Lakihegyi torony tudtommal így van kialakítva. Ettől függetlenül a tetején lévő villámgömböt talán a 80-as években már cserélni kellett, mert szétszaggatta a villám. Mondjuk az 300m körüli magasságú.
-
skylinelaca
senior tag
Sziasztok!
Az lenne a kérdésem, hogy van-e különbség (sebességben) egy dedikáltan csak adatforgalomra szánt sim kártya meg egy sima egyszerű , telefonban lévő sim kártya (amin korlátlan adatforgalom van) között? Arra gondolok, hogy esetleg másként szolgálja-e ki az adatkártyát mint a sima simet (esetleg más APN-t kap, nagyobb sebességet enged)...?
Üdv: Laca
-
4Grider
nagyúr
válasz skylinelaca #99991 üzenetére
Ezek közül többre is igen a válasz.
-
looser
addikt
Sziasztok!
A feltöltőkártyás yettel fizikai sim is cserélhető esim-re, vagy csak az előfizetéses?
Üdv
Mindent tudok a rákászszakmáról...
-
sfdrakex
nagyúr
válasz skylinelaca #99991 üzenetére
Más az APN egy netes kártyára mint hangalapúra. Sebesség inkább eszköz függő.
Nobody is perfect, but I'm pretty fucking close!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest