Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

  • lugosi

    MODERÁTOR

    válasz bul07 #59781 üzenetére

    Nekem a munkám miatt fontos az e-mailes elérhetőség, emiatt se kapcsolnám ki a mobilnetet, de az azonnali üzenetküldés (imessage, whatsapp) miatt még kevésbé nem. Ezen tartjuk a kapcsolatot a családdal, baráti körrel, közös programok szervezése, hirtelen ötletek, menjünk ide, csináljuk azt stb. Ezen ír a család, hogy mit kérek a boltból bevásárláskor, elég vicces lenne ha másnap nézném meg a kérdést, vagy ha a tegnap esti mozi kérdését a társaságnak másnap reggel válaszolnám meg, hogy remélem jó volt a film amiből kimaradtam.
    Sok ügyfelemnek kell véleményezni kimenő anyagokat e-mailben, ebbe a legtöbb esetben belefér a másnap, de sok esetben nem. Mobilneten keresztül használjuk a családban a Barátok appot, ki mikor indul el haza, mikor ér haza, hol tart stb., ezt állandó telefonhívásokkal tök nem praktikus összehangolni, meg az egyéb kommunikációkat se. Ey 4-5 fős csoportbeszélgetést kiváltani telefonálgatással, hogy valaki felhívja a többi 4-et, kinek mikor jó a program, 3-nak nem jó a tervezett, akkor visszahívja a maradék 2-t, abból az egyiknek az újonnan javasolt időpont nem jó... Kb el is telne a nap míg hívogatva leszervezhető lenne valami. Igen 1-2 évtizeddel korábban is megoldották az emberek ezeket a dolgokat, mert akkor senkinek nem voltak meg ezek a lehetőségek. Ma viszont megvannak, így aki kimarad, lemarad.
    Azoknak az embereknek, akiknek a mobilnet tényleg annyit jelent, hogy a fb-ra valaki kiposztolt valamit, annak tényleg nincs is szüksége rá. Nekem pl. nincs fb a telefonomon, mert nem érdekel. A kommunikáció ma már viszont sokkal inkább internet-alapú a magánéletben és a munkában is. Ezért írtam azt, hogy nem értem a mobilnet kikapcsolását. Egy idő után ha munka ügyben nem érnek el emailben, akkor keresni fognak olyat, akit elérnek. Persze ha valakinek olyan a munkája, hogy nincs szüksége netre, akkor az más, ugyanígy az is, ha a családja, baráti társasága inkább offline típus. Csak szerintem ma már ebből van kevesebb.

Új hozzászólás Aktív témák