Elhagyhat egy kamerát a Galaxy S25 Ultra

Helyette a 200 megapixeles főkamera 200 megapixelét kamatoztatná a Samsung.

10 megapixeles, 10x-es periszkópos kameráról 50 megapixeles, 5x-ös egységre váltott a Galaxy S24 Ultra, és a kellemes kezdőminőségen is sikerült javítani néhány frissítéssel. A másik, 3x-os zoomegység viszont változatlan maradt 10 megapixelen, habár a hardverkódban matatva kiszúrtuk, hogy valójában 12 megapixeles a szenzor 2,7x-es nagyítással, csak belevág a látószögébe az algoritmus, majd picit belenagyít.

3x-os zoomfotó és 200 megapixeles felvétel a Galaxy S24 Ultrával [+]

Nem rossz, de nem is kiemelkedő ennek az egységnek a minősége, viszont 200 megapixeles főkamerával tulajdonképpen az 1x-es egység is letudhatná a 3x-os nagyítást szenzorszinten, a Sperandio4Tech információi szerint egy Galaxy S25 Ultra prototípus pedig éppen ezt tesztelgeti. A következő 200 megapixeles főegység hasonló szenzormérettel, ám még több fény befogásával érkezhet, és ügyesebb algoritmussal elég hatékonyan kamatoztathatja elképesztő képpontszámát, hogy az egyik teleobjektívet leradírozzák.

Persze a két 50 megapixeles zoomkamerával operáló Xiaomi 14 Ultra mellett elveszíteni egy teleobjektívet nem hangzik olyan jól, mint két nagyobb szenzort használni, a következő Samsung periszkópos egység ugyanakkor két állásban kínálhat nagyítást, bár folyamatos zoom nélkül. Az egyik állásban valahol 4x-es és 5x-ös, a másikban pedig 6x-os és 7x-es között lenne az optikai szintű nagyítás mértéke. Úgy tűnik viszont, hogy a most már túlkoros, 12 megapixeles ultraszéles kamera változatlan marad.

Azóta történt

Előzmények

Hirdetés