- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Igazi csúcskészülék lett a Poco F7 Ultra
- MIUI / HyperOS topik
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
kuyarashi
őstag
A fényt próbálgatni kell, a pontos recept tárgyanként, azok méretétől, színétől függően változik. Persze vannak már lefektetett irányok. Termékfotózásnál lényeges, hogy minden része jól kivehető és éles legyen a portékának. Itt is lehetnek kivételek, kicsit el lehet menni szerintem művészi irányba mondjuk órák, ékszerek esetén, de semmiképp se tűnjenek el lényeges részletek, amelyek félrevezethetik a vásárlót. Ami az egyik képen nem kivehető, vagy takarásba, fókuszon kívül kerül, minimum egy másikon kompenzálásra kell, hogy kerüljön.
Ebben az órás képben engem picit zavar az árnyékos számlap, erre azonnal ráugrott a szemem, nagyjából ez volt az első gondolat, ahogy megláttam, meg lehet nem így vágnám a képet, de az összhatás nem rossz, még talán néhány csúcsfény emelné a nívót. Ugyanakkor egy webshop oldalát böngészve nem volna hiányérzetem, ha ez a látvány fogadna.
A tükröződés titka, az alacsony szögből való fotózás, na meg persze egy eleve tükröződő felület, mondjuk jelen esetben kb. egy sima üveglap nyújtja ezt, de ékszerekhez jól állhat egy gránitlap is. Az üveg mondjuk sterilebb, kevésbé veszi el a figyelmet a lényegről.
Ha mondjuk két oldalról és felülről világítod meg a tárgyat, a telefon árnyékától mentes marad a téma.
Természetesen meg kell jegyezni, hogy egy telefon nem erre való. Termékfotózáshoz egy belépő szintű, használt DSLR elég lehet ezen a szinten simán, de megértem az igényeidet és a helyzetedet, ezért próbálok segíteni.Oktató anyagok terén a könyvek nagyobb témakört fognak át, nem ennyire irányspecifikusak, úgyhogy a Youtube-ot ajánlom, hiába közhelyes', megtalálod, amit keresel.
Ajánlott állandó fénnyel és tükrökkel dolgozni, hogy azonnal lásd a változást. Ezzel a módszerrel könnyebb hatékonyan érdemi munkát végezni. -
kuyarashi
őstag
Nem ezeken az adatokon fog múlni. Sem a fényerőn, végképp nem a felbontáson.
Egy FHD monitor 2 megapixel. Ha a termékfotók netre mennek, gondolom a FHD méretet érik majd el feltöltés előtt max, de legyen 8 Mpx. Persze nagyobb felbontásból könnyebb éles képet csinálni, mint eleve tűélesre exponálni, de akkor sem ez lesz a mérvadó.
A teszteket, tesztképeket célszerű megvizsgálni. Melyik mit ad fotobox környezetben. -
Throme
veterán
"Vannak tananyagok ugye de pl itt Ph-n is 12 évesek... Mint hozzá nem értö ez számomra azt üzeni elavultak."
Fotózás alapelvei az elmúlt 12 évben nem hiszem, hogy megváltoztak.
Szerintem azzal kevered, hogy vannak újabb gépek, újabb funkciókkal, amit viszont tanulni kell.
A fotózás alapelvei nem egyenlők bármely gép használati útmutatójával.#50877ph_5.5
Szerintem web-re, nem plakát méretben egy telóval is lehet odaillő képet lőni. -
ph_5.5
aktív tag
Olyan hogy mobiltelefon meg hogy jó a kamerája nem létező dolog
(a telefonok kamerája mobil kijelzőn nézve, alacsony ISO-n elfogadható képminőséget ad, de se vonalélességet, se dinamikát se mást ne várj tőle egy normális fényképezőgéphez képest. Az az "objektív" amit elé tesznek a parányi szenzornak alig képes rajzolat létrehozására. A szoftver tornázik rajta hogy kontrasztos, éles képet adjon...
Vedd azt amelyik tetszik. Ha pedig egy gyári telefon objektív elé plusz lencsetagokat teszel, az nem fog javítani soha a rajzolaton. Szóval egy tele előtétel közelebb hozol dolgokat, de nem lesz tőle a képminőség magasabb.
Ha terméket akarsz fotózni egy jobb mobil árának töredékéért tudsz normális fényképezőt vásárolni, megfelelő objektívvel. ( Nikon D7100 + Nikon 60-as régi makro együtt talán 150e-t ér... és minőségben és és föld bármely telőhoz képest)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Milyen egeret válasszak?
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Eredeti játékok OFF topik
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Gurulunk, WAZE?!
- Sok memóriát spórol a neurális textúratömörítés
- BestBuy ruhás topik
- További aktív témák...
- Apple iPhone 14 Pro Max / 256 GB / 88% akkumulátor / 1év Garanciával / Gyári Független
- Eredeti Lenovo 300W töltők - ADL300SDC3A
- Xiaomi Redmi Note 11 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone SE 2020 64GB, Yettel függő, 1 Év Garanciával
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest