- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- iPhone topik
- Fotók, videók mobillal
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Z Flip7 - kis fogyás is sokat jelent
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Macrodroid
-
Mobilarena
Ez a topic a Nikon DSLR-ekkel kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik. Ha új látogató vagy egy dolgot kell betartanod:
Olvasd el az első hsz-t!
Új hozzászólás Aktív témák
-
aleister
veterán
válasz
raverke #24176 üzenetére
Nem kell ilyenekkel foglalkozni! Azon kívül, amit az összefoglalóban írtam, nemigen tudok a témához mást hozzátenni.
Én kódolatlan akksit rendeltem, és portrémarkolatban használom. Kicsivel elmarad a teljesítménye a gyáritól. Ez egyrészt abban mutatkozik meg, hogy a max lőhető képek a Nikon akksi kb 90%-át teszik ki. Valamint az önkisülési idejük is gyorsabb. Álltukban hamarabb lemerülnek. Ezért ezeket a fotózás előtt rendszerint feltöltöm, és ezeket használom el először.
(#24177) A Zéé
Azért is jó 2 akksi, mert megesik, hogy az ember megfeledkezik a töltésről. Ilyenkor jó, ha van nála egy tartalék. Továbbá most télen elég csalóka a töltéskijelzés. Főleg több éves akksiknál előfordulhat, hogy amikor a meleg szobában 3-as szinten van a töltöttség, kint a hidegben 20-30 perc után már lemerül.A "Decoded" cuccokról annyi, hogy minden hw-ben van egy chip, ami semmi mást nem csinál, csak egy azonosítót küld a lekérdező eszköz felé. Ez utóbbi ez alapján tudja, hogy mégis mit csatlakoztattak hozzá. Ilyen van a pc részegységekben, de akár egy portrémarkolatban vagy épp akksiban is.
Az olcsóbb cucoknál ezzel nem is igen foglalkoznak. Feltehetően ki is spórolják belőlük.. A "decoded" akksik meg olyan id-t küldenek a váz felé, mint egy Nikon cucc. -
A Zéé
addikt
válasz
raverke #24176 üzenetére
a legfontosabb kérdés az, hogy tényleg kell-e második akksi. Ha nem jársz olyant túrákra, amikor napokig nincs áram, vagy nem videózol órákat naponta, akkor sztem erőteljesen megkérdőjelezhető, hogy tényleg kell-e. 5-600 képet simán lehet lőni egy akkuval.
Dekódolt, nem dekódolt kérdést nem követem pontosan, de talán pont a D5100-nak van olyan firmwareja, ami csak a gyárit fogadja el, a decodedet nem.
Az meg, hogy hány mAh-t szitáltak rá a kicsikínaiak, kb tökmindegy. A bele sztem pont ugyanaz mindegyiknek. -
Throme
veterán
válasz
raverke #24146 üzenetére
Azt is kell nézni, hogy a cég ahol veszed hivatalos márkakereskedés vagy sem.
Ha nem hivatalos, akkor a 3 év is úgy 3, hogy 1 világgari +2 bolti gari.
Így 1 év után csak a bolthoz viheted ha gond van. Aztán hogy ők ezt hogy rendezik az egy más kérdés...Használt obi árban kapsz kit-es újat (ahogy előttem "szóló" írta). Legalább is közel annyiért..
Másrészt használt leharcolt 18-105-nél hamarabb befigyel egy zoom gumi csere (ebayről saját kezűleg olcsóbb, mint szervizben), a tubus meg elkezd magától megindulni a gravitáció "hívó szavára", de legalább is könnyen kijár. Egy jobb darabot kell keresni...Biztos van más ajánlat is D90-re. Érdemes szétnézni.
szerk: jah valahogy úgy számolja a 135k-t, hogy váz 90k obi 45k. Na meg szar a forint és most úgy is minden drágább...
Először azt kell eldöntened, hogy kell-e haladó váz vagy elég lesz sokáig a belépő. Ok, tudom ez nehéz kérdés az elején....
-
spanyoll
addikt
válasz
raverke #24106 üzenetére
No igen, csak akkor okafogyott lenne a topic, mert mindenki írna mindegyik topicba és fölöslegesen termelődne az oda nem illő tartalom. Na nem mintha belehalnék, csak nem látom értelmét, mivel oda sem csak canono
ksok járnak vagy csak nikonosok, ezért szintén elég jó választ kaphatsz.Amúgy ugyanazt mondom mint aleister, ha mindenképp itt akarsz véleményt.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● PH!otósok beszélgetős offolós topikja
A topicba tilos bármilyen, keres, kínál, cserél típusú hirdetést beírni!
- Robogó, kismotor
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Reklámblokkolók topikja
- SSD kibeszélő
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Formula-1
- BestBuy topik
- Google Chrome
- További aktív témák...
- MacBook felvásárlás!! Macbook, Macbook Air, Macbook Pro
- AKCIÓ! MSI B365M i5 8600 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB CM MASTERBOX Q300L Zalman 600W
- Samsung Galaxy Xcover 5 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro Max / 128GB / Kártyafüggetlen
- Samsung Galaxy S23PLUS 256GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest