Hirdetés

Keresés

Aktív témák

• Ijk

nagyúr

válasz Kleroo #23586 üzenetére

Az a gond ezzel a D90 vs. D5100 vitával, hogy szinte semmi nem szól a D5100 mellett.
    Áruk ugyanannyi, D90 váz előnyeit nem akarom megint felsorolni, d5100-nak fejlettebb az érzékelője, de senki nem fogja észrevenni az elkészült képeken a különbséget.
    Ha fel lehetne hozni érvként hogy nem érne meg 60-70k ráfizetést a D90 tudása, még azzal is vitatkoznék, de hogy szinte ugyanannyiba kerülnek...

/人◕ ‿‿ ◕人\

• aleister

veterán

Ugyanígy voltam én is, azzal a különbséggel, hogy az 5100 megvétele után volt a kezemben a D90. Vártam, hogy majd milyen jó lesz...és -hogy klasszikustól idézzek- oszkár bácsi nem gyűtt.

Kb harmadjára jön fél napon belül a "marketing a D5100 előnye" frázissal a D90 oldal. Ez nem valami frappáns visszavágás arra, hogy a specifikációk 95%-ban jobb a D5100 a D90-nél.
    Ez szerintem vitán felül áll. Képminőségben szintén jobb. Ez szerintem megint vitán felül áll.

Én hoztam 2 tényt, Ti meg erre jöttök az első esetében a 'marketinges' szöveggel, a 2. esetben meg a "igen jobb a képminőség, de azt nem lehet érzékelni" riposzttal.
    No offenze, de kb nem lehet Veletek érdemben vitatkozni, ezért is írtam, hogy legyetek boldogok a vázzal, én is az vagyok az enyémmel.
    Bár hozzátenném, nem én vagyok ezzel egyedül így, hisz a linkelt oldalon direkt felhívtam a figyelmet a felhasználói szavazásra, amit toronymagasan szintén a D5100 nyert meg. Pedig egy régebbi modell van vele szembeállítva, ergo feltehetően nagyobb rajongótáborral rendelkezhet a D90, mint egy tök friss, 2011-es váz.

Egyébként, ha megnézed, én sem javasoltam a 3100 után az 5100-et...sőt...itt tán senki sem.

Ennyi. Písz!

Eladó ÚJ Adata DDR4 2 GB so-dimm ram QNAP vagy Synology NAS-ba.

• Plebi

senior tag

Nem érzem úgy, hogy a marketing vezetett meg. Nem sok ideig, de négy hónapig volt nálam egy d3100, meg voltam vele elégedve, de 4 hónap is elég volt, hogy rájöjjön az ember mennyi hiányossága van és mennyire vissza van butítva pl egy d5100 hoz képest is. Itt nem a minőségről beszélek, biztos vagyok benne, hogy a kb 2 Mpixel miatt nem fog észrevehetően jobb minőségű képeket lőni a d5100/d7000 páros, de szolgáltatások, bővítés és egyebek tekintetében mind a kettő bőven felülmúlja azt. Persze figyelembe kell venni az árat is, amit, ha nézünk, bizony jó választás a legkisebb nikon, de itt már nem arról van szó, hogy megéri-e nekem róla váltani, hanem arról, hogy kis bukással kiszálltam belőle és a felette lévő bármelyik váz pénztárcától függően minden hiányt pótol.

Kihajtható Lcd-re: nagyon jó szolgálatot tud tenni makró fotózásnál, ahol nem használ az ember Af-t.

D7000 lesz ha lesz elég pénzem, de van jó d5100 as ajánlatom is, ami kb 100e-el beljebb van abba belefér egy Tamron 100mm F2,8 makró és minden happy. :)

Amúgy Tamron 100mm f2,8 makróról nem találtam, így kérdem, működik rendesen egy d5100-as vázon, szóval beépített fókuszmotoros az obi?

[ Szerkesztve ]

Gigabyte B450 Aorus Pro; Ryzen 5 3600; 16GB DDR4 3200 HyperX Predator, Sapphire Pulse 6600, SSD-k+HDD; NZXT H510 Elite; CM Silent Pro M2 620W; NZXT X62 Kraken; Dell 2311H; XSX; PS5

Aktív témák