Hirdetés
Aktív témák
-
-
Degeczi
nagyúr
közvetlenül nem, magadnak kell a RAW-t kidolgoznod - pont ez benne a szép!
ez kb olyan, mint annak idején az otthoni filmhívás, nagyítás volt: egy elektronikus sötétkamraa labornak már általad előkészített JPG-et kell adnod, RAW-val nem tudnak, de érthetően nem is akarnak foglalkozni: ahány kamera, annyi RAW formátum, és végtelen a kidolgozási lehetőségek száma
én pont azért is szeretem nagyon a régi D70-em, mert ott még csak 5-6M körül van egy RAW file mérete: egy 2G kártyára is kb 370 db fér
de szerencsére manapság elég olcsóak a memóriakártyák, és vigasztalhat az a tudat is, h nem egy kompakt 2x akkora RAW file-okat generál mint a D80 - sokkal gyengébb képminőség mellett... -
-
Hello!Én is most akarok venni egy D80-at
Mehetünk majd együtt boltba,csak nekem még 1 hónap talán.
Én eleinte D40-et akartam,mivel SLR és árban ez jött volna ki.Aztán teszteken megláttam a D60-at mint javított D40.Akkor azt akartam.Elmentem az ED és végigfogdostam a gépeket.Akkor szerettem bele a D80-baMár mást se akarok.Kicsit kell többet költeni rá,de tudásban 3x nagyobb,méretben meg 2x.
Csak pár dolog: Két vezérlőtárcsa(ha majd nem auto módban fotózol,akkor gyorsabban tudsz mindent beállítani),felső státusz lcd(a gép tetején megmutatja mik a jelenlegi beállításaid egy kijelzőn és jóval kevesebbet fogyaszt mint a nagy lcd,nagyon hasznos)11 fokuszpont(3-al szemben,ez csak jobb,de hogy miért még nem tudom)váz fogása(kényelmesebb már nagyon nem lehetne)kereső(világosabb,nagyobb ahol nincs élőkép[az ahogy a kis kompaktal fényképezel,vagyis nem látod az lcd-n,hogy mit fotózol,csak miután exponáltál],itt még inkább fontos)könyebben bővítheted az obit,elméletileg 2700 képet tudsz az aksival készíteni(D40 töredéke biztos) -
j.bravo
addikt
Olvasgasd a "melyik boltból érdemes ill nem érdemes vásárolni" c. topikot is... (nem emlékszem a pontos címére) Az általad említett külföldi csomagküldő csekély olcsóbbsága nem éri meg a plusz kockázatot, amivel jár. Nézd meg a digitcam-et, artwork/awpest-et is, alig valamivel drágábbak, de hivatalos Nikon Magyarország garancia, és persze fizetés előtt a saját kezedbe foghatod azt a konkrét darab gépet, amit elviszel (saját kezűleg, nem postára bízva).
-
Jó az is, csak pl. a digitcamnál 23 ezer ft a D60 és a D80 váz közötti különbség, ami nevetséges a két gép tudását nézve. Ha kis vázat akarsz olcsón, akkor D40. Vagy ott a D40X+18-135-ös kit, de az is 200 ezer, ott megint csak 23 ezer a különbség a D80+18-135 között. Vagy veszel egy használt D40-es vázat és hozzá egy 18-70 vagy 18-135.
Fogdosd meg mindkét gépet, döntsd el melyik tetszik. Az bizti, hogy a D80 nagyon ott van tudásban és most baráti áron van. -
blattida
nagyúr
Eléggé egyértelmű a kezelése. Gyakorlatilag a menű kezelését kell elsajátítanod, illetve a beállítások terén kell rutint szerezned, ez két hét alatt könnyedén kivitelezhető. Ha még jó optikai érzékkel is rendelkezel, lazán menni fog!
A D80-ról itt egy részletes teszt: olvasnivaló, ebben szinte minden benne van... -
Degeczi
nagyúr
ha bizonytalan vagy, zöld "auto" mód mindegyiken van, az ugyan elég sok megkötést tartalmaz - de pont emiatt nagyon nem megy félre
másrészt ha pár évesnél nem régebbi a számítógéped, pont kezdőként is nagyon érdemes RAW-t használni, mert utólag, az otthoni kidolgozásból rengeteget lehet tanulni (és kisebb-nagyobb hibákat is könnyen helyre lehet hozni, olyat is, ami JPG-ből már reménytelen lenne)
Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A55 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Huawei P20 Lite 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- Telefon felvásárlás!! iPhone 11/iPhone 11 Pro/iPhone 11 Pro Max
- Csere-Beszámítás! MSI Thin Laptop játékra! I7 11800H / RTX 3050Ti / 32GB DDR4 / 512GB SSD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest