Hirdetés
Aktív témák
-
válasz
PRO-peller #17739 üzenetére
Carlsberg,majd Guinness.
Tisztázzuk.3 éve szeretnék gépet.Csak közbejöttek dolgok.Most már egy ideje gyűjtök rá meg is tehetem.Konkrétan 240k félre van rakva.A többi részét szeretném hitelre,mert pár hónap múlva teljesen megtudnám venni,de addigra vége a nyárnak és most van kedvezményes hitel(0%thm vagy 10%<).Akkor meg miért várjak?
A D7k-t nem profiknak szánták,marketing alapján sem.Sehogysem,csak nálunk az,mert drága és sokat tud.Külföldön sokan ezzel rohangálnak és kiröhögjük őket,mert nem értenek semmit sem a fényképezéshez.Én már régóta szeretnék egyet,gyűjtögettem is rá tanulgattam.Kaptam könyvet is,elolvastam,régóta read only vagyok itt is.
Rám is igaz nem vagyok profi.Sem őstehetség.Én sem fogok megtanulni egy hamar profession szintre jutni,de ha most egy olcsóbbat veszek és kinövöm,azt nagyon megbánnám.Új gépet megszokni,eladni a régit,pénzben bukok rajta stb.
Az is igaz,egy fejlettebb gépnél legtöbbször többet ér az obi.Most obira nem telne utána,egy ideig.Inkább jobb választásnak tűnik egy butább gép,de rendes obikkal.
Egy dolgot biztosan nem szeretnék,megbánni az adott gép vásárlását.Vettem már drága egeret,monitort,telefont és nehéz volt érte kifizetni az árát,de ma már többet is adnék érte,annyira megérte a pénzét és minden nap örömmel használom őket.Ezt szeretném a fényképezőgépnél is.Nagy kérés vagy inkább nehéz döntés?
Nem azért akarok D7k-t venni,mert olyan jó a tudásom vagy ilyesmi.Hanem tuti nem a a gép fog korlátozni,rengeteg kényelmes,extra és minőségi plusszt ad.Mehetsz A-ból B-be Trabantal is vagy Lexus-alDe azon vagyok,hogy használtan inkább egy D90.Minden megfelelő,ára,tudása,mérete.Mellé tudok venni extrákat.Ha meg kinövöm,akkor veszek komolyabbat,amikorra már tudom mit,merre és hogyan.
-
Zola007
veterán
válasz
PRO-peller #17739 üzenetére
"the glass is important"
Szóval az üveg a fontos! Legalábbis mindig ezt mondják a dslr fórumokon. Tehát először el kell dönteni hogy zöld vagy barna.
Utána kezdőként valami belépő sört vegyen: kőbányai vagy adambrau. Persze csak akkor, ha kényelmes a fogása.No meg persze kell még gondolni a később beszerzendő tartozékokra (bontó, korsó), tehát hosszú távon kell gondolkodni.
Persze később jöhet valami haladó sör is, például heineken vagy edelweiss.
Ezeket külföldön belépő kategóriának tekintik, de az itthoni fizukhoz mérten már profik.
Aktív témák
- Tokina AT-X Pro 11-16mm f2.8 (IF) DX eladó!
- Sony A6000 + 18-50mm kit objektív + tartozékok + Sigma 30 mm f1.4 felárért.
- ELADÓ - Nikon AF-S 50mm 1.8G objektív szép állapotban, dobozában (full frame & aps-c)
- Fotó állvány eladó
- DJI Mavic 2 Pro + Fly More Combo + Propeller Guard - Ingyen GLS házhoz vagy autómatába!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest