- Milyen GPS-t vegyek?
- Honor Magic4 Pro - varázsolj nekünk valami szépet
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Apple iPhone 4S - az amerikai pajtásod
- Magisk
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
Aktív témák
-
fireproof
őstag
válasz
Frigetrus #15413 üzenetére
Már nincs rá garancia szerintem. Elvileg 2. gépnek volt használva egy Nikon D7000 mellé. Meg fontos szakmában is dolgozott a srác úgyhogy elvileg megbízható.
Meg azt mondta hogy ma este megmondja hogy pontosan mennyi expo van benne.
Érdemes megvétel után kitakaríttatni a gépet vagy felesleges?
-
t_a_m_a_s
addikt
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Frigetrus #15199 üzenetére
persze, mindkettőt jól látod: a zárad valójában 1/125 mp-ig van nyitva
az összes, ennél rövidebb időt nem mechanikus, hanem elektronikus módon éri el, egyszerűen a CCD-t befagyasztva (a töltésgyűjtését leállítva) a kellő idő utánkitakarás tehát nincs - a hasznos teljesítmény viszont pontosan az általad írt ok miatt csökken: ha pl. a vaku villanási ideje (típustól függően) max teljesítményen 1/1000 mp környékén van, akkor 1/2000-el már csak fél teljesítményre van módod, 1/4000-rel pedig már csak negyedre (mert a vaku "teljesítménye" nem más, mint annak megvilágítási ideje. Egyébként a villanás erőssége mindig azonos)
ez pedig még akkor is okozhat némi csökkenést, ha a vakun nem teljes- vagy fél-, hanem negyed-teljesítmény van beállítva, hiszen még az is csak teljesen tökéletes időzítés mellett lenne pont elérhető
-
Kleroo
veterán
válasz
Frigetrus #15102 üzenetére
Pont ezért döntöttem a d3100 mellett
Mert habár funkciókban nem nagy ugrás a d3000hez képest,de érzékenységre egy más kategória.(meg a fullhd videót is tudom használni,vannak videós ambícióim is)
Carstylingon egy csóka nem bírta felfogni,hogy a d3100 nem csak 4megapixellel és tágabb iso tartománnyal jobb(ergo csak marketinges vackok) hanem az új szenzor sokkal jobb....de nem fogta fel.....csak az lboogott előtte hogy mekkora barom vagyok hogy a magasabb számok miatt vettem a drágábbat.Ahány tesztet olvasok,mindegyikben kb 1Fé-vel vezet a d3100,ami sztem brutál!
vagyis ugyanolyan zajos csinál a d3100 1600on,mint a d3000 800on. -
Kleroo
veterán
-
Kleroo
veterán
válasz
Frigetrus #14985 üzenetére
Igen! D3100 váza nagyon kényelmes volt a gumi miatt.
De nekem a fogás nem annyira fontos. Inkább legyen jobb képe. Az senkit nem érdekel hogy kényelmesen fogtam-e a gépet,ha rosszabb a minőségeAz a kár hogy dpreview.com-on nem hasonlítják össze a gépeket videó-készítés alapján.
És hogy magát a d3100at még tesztelték.Szerintetek fog még süllyedni a d5000 és d3100 ára?(ha a ft nem ugrál)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Frigetrus #14911 üzenetére
az Exif alapján az LR földolgozással készült, vagyis valszeg alaposan eltúlozta az élesítést (esetleg nagy korrekciót alkalmazott), ennyi lehet a baj
pl. a régi kamerát ábrázoló JPG-eken a magas ISO-s képek is teljesen jók
(OK, nyilván bekapcsolt zajcsökkentés mellett - de szépen megmaradnak a részletek is. És mert hosszú expozíciós idők tartoznak az f/8-as rekesz mellé, korrekt a teszt, valós, kevés környezeti fénnyel dolgozó fölhasználást modellez) -
Throme
veterán
válasz
Frigetrus #14896 üzenetére
Nem emlékeszem, hogy a D90 működőképes maradt az akció után, vagy sem, de ez a D7000 nem lett elrontva, csak kissé ízléstelen lett
.
Többen túl komolyan veszitek az ilyen "vicc" videókat.
Legalább láthattunk egy szétszerelt D7000-et, amit máshol úgy sem lehet.
Jó lenne itthon is ilyen világ, hogy valaki egy 300k vázat csak úgy szétkap - különösebb fejfájás nélkül - és "kreatívkodik"
-
Degeczi
nagyúr
válasz
Frigetrus #14896 üzenetére
az összes műsoruk erősen a Top Geart utánozza (és meg kell hagyni, nagyon jól: többnyire minden erőlködés nélkül hozzák a brit stílust, humort!) - márpedig a Top Gearben is sokszor volt szándékos autótörés...
nincs ezzel gond: számukra elhanyagolható költség, nekünk pedig annyi előny, h látjuk a vázak szétszerelését, belső felépítését - és jó szórakozás az egész (pláne a szervízlátogatás, ahol naivan megkérdezi, vajon a garanciát érintheti-e az, h egy barátja szétszedte
)
-
marcias
őstag
válasz
Frigetrus #13315 üzenetére
Mit értesz gyenge felépítés alatt? Igénytelenebb, mint a 18-55-ös alap obi a D40-hez? Használtan találtam 26k-ért, szóval nem válogatok, sztem VR-est 50k alatt nem találnék, a 70-300 meg még drágább lenne.
Egyébként lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de makrót jobban lehet ezzel csinálni, mint az alap obival?
Ja és még egy kérdés: D40 az rendesen kezeli a VR-es obikat? Mert az alap hozzá nem olyan, és megszoktam már ezzel a fotózást. Bár gondolom 150-200mm körül már nagyon könnyen bemozdul és ott hatványozottan jól jönne a stabilizálás... -
Throme
veterán
válasz
Frigetrus #13243 üzenetére
Egyelőre még művészieskedésről szó sincs, csak próbálgatom a lehetőségeket.
Ebben a stádiumban free progikkal ismerkedem.
Capture nem lehet rossz, 2 - 3 tutorial-t megnéztem. Ideális szoftvernek tűnik, csak nem olcsó.... 1x lehet beruházok rá, ha látom értelmét hobbi szinten.
Az úgynevezett "turista" fotóimat szoktam kicsit "feljavítani".Még a "raw therapee" szoftvert szeretném kipróbálni csak vista alatt állandóan kilépeget...
Majd utána nézek a megoldásnak...
Kösz a választ! -
Kazimír
őstag
válasz
Frigetrus #12966 üzenetére
Szerintem van különbség a között, hogy a váznak egy minimális energiát kell szolgáltatnia az objektív felé vagy a beépített elektromotornak (melyet - gondolom - elég nagyra terveztek ahhoz, hogy az összes vázzal kompatibilis ezen az elven működö objektívet meg tudja hajtani) magának kell tekernie a szerkezetet.
Ha tényleg létezik az eltérés, akkor majd jön Degeczi és elmagyarázza, sokkal jobban ért hozzá. -
eszgabor
aktív tag
válasz
Frigetrus #12743 üzenetére
"(Amúgy ez így nem éppen jó kifejezés, hogy "kereső kijelzője". Maradjunk simán a keresőnél.) "
Okés, csak azért írtam, mert láttam, hogy mindenféle infókat megjelenít a keresőben a látott képen is, ezért írtam, hogy kijelző. Ha AF módban fókuszálsz, akkor az eleve ott levő AF pont jelet még körbe is keríti egy nagyobb téglalappal, tehát van kijelző a keresőben.
-
runner 125
nagyúr
válasz
Frigetrus #11465 üzenetére
Eh, ez nyilvánvaló számomra is, ezért is számolgattam a max. magasságát kihúzott középrész nélkül.
Hth
Értem én az álláspontotokat, de ennyit most állványra kiadni, hát izé', húznám a fogam rendesen.
Ugye beleszámoltam minden mm-t, amikből megkaptam az alap 140cm-es keresőmagasságot. Ha ezek után a középrészen emelek 15cm-t, már a "kényelmes belenézni" kategóriába esek.kricsi81
Ok, szétnézek, köszi az infót.
-
DJ Reinhardt
tag
válasz
Frigetrus #11038 üzenetére
Kézi rekeszállító gyűrűvel rendelkező obikkal való együttműködésben van szerepe, G-s obik esetén a váz nem figyeli.
A váz a bekarikázott holmitól jobbra fönt található fekete fémkarral csak akkor tudja az obit tetszőleges rekeszre beállítani, ha az obi rekeszállító gyűrűje legszűkebb állásban van, amit a kérdéses műanyag bigyó jelez számára.
Ha kezedbe kerül egy ilyen obi, kis forgatás után biztos rájössz.
Pl. ha egy 50mm/1.8 obit kézzel f/8-as rekeszre állítanál, a bajonetjén belül lévő kis fémpöcköt mozgatva a váz mindössze az f/1.8 - f/8 tartományban tudná állítani, szűkebb rekesz nem lenne választható.
Ezt elkerülendő a vázon levő kis műanyagpöcök tudatja a géppel, hogy az obi legszűkebb rekeszre lett-e állítva, és ha nem, a gép "FEE"-t jelez és csak néz rád bután.
Aktív témák
Hirdetés
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Forza sorozat (Horizon/Motorsport)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Milyen processzort vegyek?
- Apple asztali gépek
- BestBuy topik
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Milyen TV-t vegyek?
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest