- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- iPhone topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Motorola Edge 40 - jó bőr
- Milyen okostelefont vegyek?
- Google Pixel topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
Új hozzászólás Aktív témák
-
mpierre
veterán
válasz
somasz #33618 üzenetére
Egy evga sr-2-ben lenne értelme, de a 920-t lecserélni egy L5638-ra nem, hiába rendelkezik 6 maggal. Ez saját vélemény! Ha szénné tudod húzni, akkor is max 3,0GHz körül fog futni.
Ha sikerülne egy X56xx-re szert tenned, az sokat jelentene.BMW001: Sebaj eltologatom egy pár évig ezt az alacsonyfeszes darabot itt a xaros giga lapomban.
-
Uzmany
őstag
válasz
somasz #15848 üzenetére
Mert irtad, hogy raid-be kötött vinyók, 12gb ram, tuning (gondolom, cpu és vga is)
Szerintem ahhoz nagyobb táp kellene. Nem mindegy, hogy ennyi fogyasztót egy 450w-os vagy egy nagyobb pl 550-600w tápnak kell kiszolgálnia.
A 450-s Corsaired szerintem tuning esetén (4GHz, +vga tuning) rendesen izzadni fog, ezátal hangos is lesz. -
HSM
félisten
válasz
somasz #15843 üzenetére
Én sima P6T-t nem nagyon vennék, SE-t pláne, a GENE-t dícsérni szokták, nekem az UD5 is bevált, közel egy éve nyúzom.
Hónapok óta 175*21-en megy a gép, 1400-as CL7 ramokon, 2800-as uncore-al, alacsony feszeken hibátlanul, és igen gyorsan.
A C0-om 200*19-en használtam benne anno szintén hetekig, gond nélkül. Ha nagyon akarom, 222-es BCLK is stabil benne a procimmal.
(Mondjuk 4,2Ghz fölött nem nagyon bír a procimmal, bár lehet csak fesz kéne neki, de nekem az 1,4V lélektani határ...
)
-
front3r
őstag
válasz
somasz #15805 üzenetére
Kicserélteted garba, de utána nem tudom hogy helyreáll-e a bizalmad. Neked is 2 év garanciát adtak rá? Ez viszont hízelgő az AsRock-tól. Maximum eladod és veszel helyette mást, de szerintem biztos hibás darabot fogtál ki, a gyártó nem hülye hogy 2 év garanciával egy sűrűn meghibásodó darabot dobjon piacra.
-
front3r
őstag
válasz
somasz #15802 üzenetére
Húh ez nagy baj. :S Gondolom CMOS Resetet alkalmaztál...
Ki is vetted az elemet az alaplapból egy időre? Úgy se indul el? Próbáld meg azt hogy szedj le mindent az alaplapról, építsd újra a géped, majd nézd meg akkor elindul-e!
Sajnos vagy az alaplap halt be, lehet a táp. Nem tudom ha a CPU romlott el akkor felpörögnek-e a ventilátorok vagy akkor is hasonló a tünet. Talán az tudná megmondani akinek ment már tönkre CPU-ja. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
somasz #15776 üzenetére
Procinak toljál egy kis feszt. C0-oknak nagyobb fesz kell mint a D0-nak (viszont kevésbé melegszik magas feszen mint a D0) azonos órajelhez. Szóval 1,35 mehet simán. Bírják ezek a 1,5V-ot is csak tudd meghűteni. Szóval messze vagy a veszélyesen magas fesztől.
gYaLo: Az OCZ elég baba, nekem is olyan van/volt./lesz.
Laraxior: Nekem a Mushkin az új mániám... Ahogy néztem SuperTalent se villantott nagyot, pedig DDR2-ben nagyon jók (voltak).
-
front3r
őstag
válasz
somasz #15778 üzenetére
Őszintén szólva nem ismerem a procidat mert C1-es, nekem D0-ás van. Nekem megy a Katt777 táblázata szerint 21-es szorzóval 190 BCLK-n. Igaz nincs teljes körűen a beállítás letesztelve, sajnos nincs sok időm az ilyesmire, pár LinX teszt lement és az stabil értéket mutatott. BIOS-od gondolom a legfrissebb.... bár ráfér erre az alaplapra az új BIOS, mert a memóriám nem igazán szereti a tuningot. De itt a PH!-n sokkal tapasztaltabbak vannak min én, biztos írnak majd ide hogy segítsenek neked.
-
syC
addikt
válasz
somasz #15086 üzenetére
Hát elvileg gyorsabb memória által gyorsabban fog renderelni a proci. Fesszel 3.4-ghznél nagyon finoman kell neki, 1.1-1.2v, szóval azt mind2 féle steppinges tudja. C1-es lesz a hidegebb, bár ebben sem lennék biztos annyira. Szvsz ki kell fogni a jó procikat, nem szabad általánosítani.
-
syC
addikt
válasz
somasz #15080 üzenetére
CF-et felejtsd el, akkor iinkább végy egy 5870-et, vagy ha nem ragaszkodsz az ati-hoz, akkor egy 295-öst. Persze ez szubjektív, kinek mi...
Ramból szerintem válassz 1600MHz-eset és legalább cl8-as időzítéssel. 200bclk-t gyakorlatilag mindegyik lap tudja szerintem, ezért mindegy hogy milyen lapot veszel, tunningban talán fontosabb a jó proci.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Házi barkács, gányolás, tákolás, megdöbbentő gépek!
- Xbox Series X|S
- Gaming notebook topik
- PlayStation 5
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
- Steam topic
- Kompakt vízhűtés
- iPhone topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- AKCIÓ! Dell Optiplex 5050 SFF asztali számítógép - i5 7500 8GB DDR4 256GB SSD HD630 Win10
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Eredeti Lenovo 230W töltők - 4X20Z83995
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest