- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
knbs
senior tag
-
qfm
őstag
Nálad mennyi volt az a nagyon sok qpi amit már nem adtál meg neki?
(#7830) knbs
Arról hogy ki mennyi qpi feszt mer neki adni, megoszlanak a vélemények. Egy jó lapban, jó procival azonos qpi-n nagyobb mem sebesség érhető el. Így van aki kihasználja az 1800-2000es ramokat is. Ha másnem tesztekre, de többen voltak már akik válaltak 1,4-1,45 körüli qpi-t állandóra, és még megy a gépük.
-
sniper elite
senior tag
qpi: 1.45V bclk:133! De általában 1866-nál többre csak akkor képes a ram ha 1.55V vagy nagyobbat kap qpi-ből, de az meg már rizikós! 2000MHz-re bele se merek gondolni hogy lehet belőni! De eltalálod szerintem egy idő után! Ha jól emlékszem egyszer sikerült 1920 környékén belőni, 1.53V körül kapott akkor!
-
HSM
félisten
Jaja... Jókis ház az nagyon, láttam már olyant működés közben.
Olyan huzat van benne, mint atom!
Mondjuk nekem untig elég a kis 590-em, szerintem az áráért verhetetlen, és ez se valami hangos, még a ventirengetegemmel se.... (Bár a házam oldalára nekem is jól jönne egy halk 23cm-es venti, de azért nem adnék ki +20K-t házra....
)
Amúgy akit érdekel a házam, csináltam néhány képet... Földszinten lakunk, minden héten leporszívózom a házat, de még így is állandóan poros, ez látszani fog, szerencsére az asztal alatt van a masina, nem látszik...
(Cserébe még annál is porosabb...)
[link][link][link][link][link][link][link][link]
És mint írtam, a legtöbb hőt a felső kis piros venti fújja ki, a melette lévő meg kb hideget fúj, a hátsó is elég meleget, de 2-3 fokkal hűvösebbet, mint a felső... -
törölt tag
Akkor rendeld meg, és ha nem kopognak pár napon belül (rendelés, szállítás...) nálad hogy megjött az olcsó proci, akkor elhiszem hogy kamu. Nekem a Giga lapom is beszámították volna, nem rossz bolt... De nagyon olcsó, az tuti, már-már gyanúsan... Megkérdeztem másik boltot (nevet nem mondok), és azt mondták hogy nem tudják hogy honnan szerzik a cuccot, mert ennyi egyszerűen nem lehetne pl. a P6T Deluxe.
De ennyi, és kész... Ez van. -
ImI87
őstag
-
mpierre
veterán
Ez az ami engem is érdekel.
Serito lapját vettem meg, aztán pöcc-röff elindult 3,44 Ghz-en, igaz F6c biossal, aztán frissítettem bios, azóta minden auto-n van.Persze voltam oly sügér, hogy nem írtam le a feszeket előtte.
Tuningban pihenővágányra álltam, mert memóhibásnak tűnik a videókártya, megy gariba vissza. Telepöttyözi a képernyőt.
-
AirBooms
addikt
Ok, asszem, ezt csak akkor fogom vágni, ha lesz végre egy ilyen cuccom, és ott lesz előttem...
Amúgy van arra valami nem gányolós (tehát lehetőleg gyári) megoldás, hogy s775-ös hűtőt fel lehessen rakni 1366-os lapra???
(Nem PT6-ra gondolok, mert ugye ott meg vannak a 775-ös lyukak is) -
mpierre
veterán
A rögzítő X alakú szárain 4 db lik vagyon, amin áthajtod a rugós csavarokat. Az egyik száron átugrott a rugó ezen a likon és az alaplapra támaszkodott. Na itt dobtam le a vizet. Csavar ki, majd vissza.
Van egy pont ahol elkezd szorulni a csavar, gondolom addig kéne húzni. Ennél az egy csavarnál tovább húztam. -
ImI87
őstag
Persze, hogy jó!
Nem a proci és talp közé, hanem a talp teteje és a leszorító szerkezet közé!HSM: Nem túlzás, nálam egy alátét van, ami kb 1,5mm vastag. Ettől kicsit jobban hajlik a lefogató, és jobban szorítja a hűtőt. Nem a polír miatt "kieső" réteget kell pótolni, mert az nagyon minimális mértékű. A cél a leszorítás erejének növelése.
-
bim
veterán
Nem szeretném szétfeszelni. Nálam ez a fesz a lélektani határ. Tutira tudnám stabilizálni valamilyen feszen a 20x200-at mert fél órás prájmot tudok mutatni 21x191-ről 1,28V-al. De mivel hétköznapokon úgyis alapfeszen használom ezért egyelőre berekesztettem a max P95 stabil vég keresgélését.
Szerettem volna ha megvan a 4G számomra normális feszen de nem tudok mit tenni. Ez egy ilyen példány. Mindenesetre meglepő hogy a D0-m C0 VID feszel bír.... -
ImI87
őstag
Pár jóféle 920-at betárazni nem rossz ötlet. Ha lenne fölösleges tőkém, valszeg én is azt tenném. Később még jó bizniszeket lehet csinálni belőle.......
Nem ismerem a nemzetközi eredményeket, de sokkal jobb procit lehet találni, mint az enyém? (200*20=4000MHz @ 1,216V load) Itt mi az a szint, amit überfaszának tekintenek?
És itt meg is kérdezem: Miért lehet az, hogy nálam semmilyen XS oldal nem nyílik meg?Bárki bármit linkel, nálam csak tölt percekig, a végén "nem tudja megnyitni......" Ilyet semmilyen más oldallal nem tapasztaltam.
-
bim
veterán
azonos az FPO.-nk .
Én itt tartok. Alapfesz+LLC.
21x186 blend 2hNálad biosban mennyit ír alapfesznek?
-
törölt tag
1 óra után nem több?
Érdekes... Nekem azért az első percekbe nem jön ki a legforróbb pillanat... Na de mindegy. Nincs semmi gebla a vízhűtésekkel. Mindössze hang nélkül hoz több teljesítményt, mint a léghűtés. Nem tudom, hogy mit vártál, van egy tripla radim, 3 venti hűt le egy logikailag 8 magos procit, meg egy bivaly erős videókártyát. -
Cyberpunk
félisten
Hát lehet hogy van benne valami
Csak a komoly lapok elég drágák lásd EVGA én meg 100k+ot nem vagyok hajlandó egy nyamvadt alaplapra kidobni még ha annyira jó is hogy viszi a 230-240-et is
Bár a Gene is egy elég jó kis lap az is megy 200 fölött, és hát lehet hogy az lesz.
-
HSM
félisten
Jajjmá...
Nekem tud 206-ot is, prime, meg minden megy rajta, aztán mintha elvágták volna, 207-en már a BIOS-ig se jut...
Sokkal nagyobb probléma amúgy, hogy akárhogy próbálom, a 4200 nem akar összejönni, pedig ahhoz elég a 200-as BCLK is...Csak nem akarok neki 1,45V LLC OFF felett adni, ez pedig kevéske, meg hát a hűtőm is csirke már ide.... De legalább nem fáj a fogam drágább lapra....
Viszont mókás, de ha csak 2 magot engedélyezek, akkor működik 4200-on beton stabilan, 1,36V-on, 4 maggal meg nem akarja az igazságot...
De amúgy nem kell ezt olyan komolyan venni, valahogy sokkal jobban bejön, hogy most alapon, turbo, HT nélkül 46W prime smallfft alatt, és max 52 fok...Megint majdnem van egy notebook-Quadom! (Egy Q6600-at sikerült 12W-ra leszorítanom Prime alatt... 1V alatt ment, 1600-on, vagy 1200-on...
Sajnos képet csak ezt találtam, egy korai próbálkozás: [link] Jó kis 65nm-es G0 Kentsfield-exem....
)
-
SzlobiG
félisten
Csak úgy lehetne kideríteni ha megnézném másnál, de mivel nincs itt a környéken egyik ismerősömnek se I7-je így nehéz lesz.
Beállítást már kipróbáltam mindent szal ez a cucc ennyit tud 3.8-on használom 1.23-al mondjuk a 1.33-tól azért jóval jobb, de a 4giga továbbra se megy csak magas fesszel amit nem tudok meghűteni a vizem se vmi jó most kéne egy jobb blokk, de nem áldozok rá nincs értelme.
Zájec: Achilleusék linkeltek jó pár magas BCLK-s eredményt a Gene-vel 230-240 körül.
-
Zájec
veterán
lehet hogy tényleg jósoldnod kéne...
na,, és mit jósolsz , a te lapodban asus P6Tdeluxe -ba mennyit megy a BCLK ?
mod::
mondjuk nem lenne rossz a gene, mATX,vennék hozzá egy ilyen TT lanbox-t és bele egy ilyen cpuhütöt:scythe big_shuriken
-
Zájec
veterán
mit mondtál ?
hát igen az már hózosabb ár...
mondjuk itthon is van... itt néztem az 1366-s lapokat .. 86k azz evga és 60k a gene... csak az utübbi fér bele a költségvetésbe... igy is 13k kéne rádobnom kb. a lapcserére... ez is megondolandó...
vagy kérek valakitöl egy x22 szorzót... vagy tiz bclk-ot..
-
Zájec
veterán
várjál ! hab a tortán hogy 1.62v lett beállitva és 1.65v -ra lötte túl...
az rohadt LLC bekapcsolva maradt, mert elötte kispályán volt..
és csak ekkor ment le a superPI.. ez ilyen C1-s volt..
de legalább ment , ahhoz képestkb. ennyi ...hirtelen 4.4ghz megy 1.39v (bios 1.425v) -n , superPI(1M):09.31sec
minden más alapon, kivéve a qpi/vtt feszt....215bclk-nál egyenlöre eltaknyolok rendszeresen
nincsen se 4.5ghz , se 4.6ghz...
-
-
-
ImI87
őstag
Ahogy elnézem, 3,8-3,9-ig megy nagyon baráti feszekkel (1,2V alatt !!!), és 4 giga körül kezd el nőni a feszigény. Mint már mondtam, nálam 3,8-on megy 24/7-re. Csak hogy jó gyorsan megnyíljanak az ablakok, és egyszerre 10PH ablakot is tudjak nézni!
Az én C0-om elég szar volt, a 3,8-at csak 1,29V load feszel vitte.
Ahhoz képest ez + 400MHz. Nyílván egy jobbfajta C0-ról nem éri meg váltani, de nekem mindenképpen jól jött.
A prime már fut, hagyok neki egy órát, aztán kiteszteltnek nyílvánítom a procit. Utána visszarakom 3,8-ra, és nagy megelégedéssel fogom használni az elkövetkező X időben...........
HSM:
-
Zájec
veterán
köszi, akkor a gigánál lehet valami, sundi-bundi amiért vissza veszi..
nemtudom , csak tippem van... sokminden lehet...
a qpi link ezen a képen magasnak látszik, a korábbihoz képeset,, lehet hogy az uncore is másképp skálázodott...és emiatt simán belefagyhat.... a bclk emelése a win alól rizikozabb lehet ebböl a szempontból.. ha feszt emel vagy csökkent az ember, az mégiscsak más tészta...HSM :: klassz
nekem is 2gb modulok vannak, próbáltam én is alulfeszelni , de nem akarta..
-
Zájec
veterán
tudom mit irtam és azt is hogy mennyi a tized, mennyi a század és az ezred...
nem is mondtam hogy te vontál le következtetéseket, hanem ha más olvassa , az értheti másképpen...
miért lennék "felháborodva" semmi ilyesmi nincsen, ha az lennék akkor azt úgy fogalmaztam volna meg, de jelenleg nem érzem úgy... a ballábas megjegyzésed meg felesleges volt....
inkább a topik tartalmával foglalkozzunk
-
ImI87
őstag
Vágom én, ASUS úgy csinálja, hogy LLC-vel meg is kapja a valós feszt, sőt egy hajszállal többet is. az előző két lapom ASUS volt, mindkettőnél így működött.
Ahogy Zájec is mondta, ez nem jelent semmit, csak tuningnál bele kell kalkulálni.
SzlobiG: azért nem használom (most már), mert annyian mondták, hogy nem egészséges. Régebben használtam én is, de most már nem kell. És még ígyis jól megy a proci, szerencsére nincs szükség rá.
-
Zájec
veterán
nem mérési hiba, az asus lapok igy vannak megcsinálva hogy túl lövik...
akkor a Gigánál nem mérési hiba az hogy nem nulla, hanem hogy kevesebb ha mégis be van kapcsolva az LLC ?
nem viszem semerre a dolgot, csak úgy látom hogy eggyesek ebböl téves következtetéseket tudnak levonni...
egyébként engem semenyire sem érdekel a drop nagysága, sem az LLC...
ezzel foglalkozni, egy kicsit felesleges eröltetet dolognak tartom részemröl......annyira azért nem értek a fényképezögépekhez hogy megállpitsam milyen géped van....
-
Zájec
veterán
sőt, az asus úgy van megcsinálva hogy túl is feszeli... nálad 1.300v-nál , 1.304v -t látok...
egyébként ezt a mérnökök lövik be a lapnál a gyártás során,mennyi legyen kb., nem ez befolyásolja a lap milyenséget, erösségét , gyengeségét....
csak eggyesek úgylátszik ez alapján állapitanak meg hibás jellemzöket....
példul: "húúúú , ezen ilyen sok a drop, akkor ez biztos xar lap.."
vagy a másik : "húúú , ezen nincs drop, akkor ez a legjobb lap .. "ez a van vagy nincs és ennyi van csak, ez parasztvakitás, és marketingfogás ....
kb. olyan mint a fényképezögépnél egy idö után a mpixel....
úúúú ez 20mpixeles, ez jó nagy ezt vegyük meg...nézd a Canon-t, azt csak 10mpixel,, biztos gyenge gagyi, meg amúgyis a 20 az nagyobb szám tehát biztos az a jobb.... vannak még ilyen örült téves meglátások... -
ImI87
őstag
Ezeknél a Giga lapoknál sajna qrva nagy drop.
Bios és full load között nálam is van 0,08-0,09V.......... LLC-t most már nem használom, de azzal is marad 0,04-0,05V. Szal hiába a 12 fázis, nem túl hatékony.
Amúgy nem nagy gond, mert ha ki van mérve, hogy mennyi, akkor szépen lehet vele kalkulálni.
-
Szuperboci
senior tag
nem röhög
én csak arra akartam kilyukadni hogy pl játszok vmivel és leteszem asztalra akkor cpu-z azt mutatja hogy nincs terhelés nem?vagy lehet vele logolni is amiket mért?
EPU 2 phase control t full phase re állitsam?
NB OCP,DRAM OCP,EXTREM OV t érdemes bekapcsolni?vagy ahogy olvastam biosba inkább save lifetime és disabled.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Multimédiás / PC-s hangfalszettek (2.0, 2.1, 5.1)
- Path of Exile (ARPG)
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Azonnali játékos kérdések órája
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Foxpost
- Formula-1 humoros
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 5700X3D - BOX - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Intel Core i9-14900KF 24-Core 3.2GHz LGA1700 Box (BX8071514900KF) Processzor! BeszámítOK
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Intel Core I9 14900KF - 24mag/32szál - Új, 1 év garancia - Eladó!
- Intel Core i7-7700K (8M Cache, up to 4.50 GHz) OEM Processor! 27% számlával!
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Targus Universal USB 3.0 DV1K-2K Compact docking station (DisplayLink)
- Dell P2419H P2419Hc Full HD LED IPS 24" + P2719H 27" LCD monitor (vékony keretes)
- Bomba ár! Fujitsu LifeBook E754 - i5-4GEN I 8GB I 256SSD I 15,6" HD I HDMI I W10 I Garancia!
- Bomba ár! HP EliteBook 830 G8 - i5-11GEN I 16GB I 512GB SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest