- iPhone 16e - ellenvetésem lenne
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Mobil flották
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Poco F6 5G - Turbó Rudi
- Magisk
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Fotók, videók mobillal
- Azonnali mobilos kérdések órája
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zájec
veterán
- 24/7-re a "biztonságos" r nálam kb 3400 körül van 1.335v QPI/VTT fesszel..
- QPI link, van x36 , x44 , x48... nálam kb 160-165 BCLK-ig müködik a x44, utána csak a x36 müködik....
- a ram kettesével állitható... ramnál assziszem x6,x8,x10,12 stb... an uncore szorzó pedig talán x12-röl indul ...és egyesével növekszik....- igen müködik minden esetben a x21 ,a turbo bekapcsolásával , amúgy csak x20..
bocs a késöi válaszért, sajna sok a melo és kevés az idö a gépezésre..
-
törölt tag
Van tapasztalatom a Corsair-al. Jó RAM, csak az időzítésen lehet formázni max, 1600-nál tovább 1 MHz-el sem megy...
Egyébként OCZ-ből szerintem tök mindegy, hogy Intel Extreme, vagy Platinum. De a Platinum olcsóbb, és jobb az időzítése, a másik viszont viszi az 1800-at XMP profil szerint (azaz, ha nem bírná az 1800-at sehogy sem, akkor még gariban is cserélik, mivel tudnia kell az 1800-at!) Nekem8, hogy melyik OCZ-t veszed, de én szerintem azok közül válassz, mert nagyon megérik az árukat.
Viszont a Mushkin-t megkérdezhetném, hogy kitől veszed/hol? -
Zájec
veterán
- igen ezt én is emlitettem a cikk iróinak , de azt a magyarázatot kaptam hogy nincs különösebb szerepe a ramoknak a játék fps-t nézve , ami igaz is ... de az összteljesitményben meg szerepe van...
- egyszerübb lesz , mint a p45 konfigo , "komolyabb" tuningnál meg pláne...
itt a BCLK-ot emeled , meg hozzá a uncore-tól függöen a QPI/VTT feszt...
más nem igen kell piszkálni.... nincsenek "ref".ek , az NB-t se kell feszelni...
skew vannak ,, de még vizsgáljuk a hatékonyságukat..-a kigondolt beállitás megfelelö ,jó ahogy irtad, még variálható ha akrod...
lehet még TURBO-t használni , az plussz x1 a szozón (x21 lesz ) valamit variálaható még az uncore nagysága, a gyorsabb memoria érdekében is .. akár...
de majd kitapasztalod , amikor a kezed közé kerül...- igen van Loadline calibration...
- a ramokkal kapcsolatban , jók az XMP profilos ramok is , de problémásabb a beállitásuk, sok panasz és elégedetlenség van velük kapcsolatban.. a kingmax-ok panasz nélkül üzemelnek, én is azért vettem mert másoknál is problémamentesen üzemeltek...
ird be a részletes keresöbe azt hogy "kingmax" vagy "corsair" "csx" és olvasd el a tapasztalatokat , eredményeket.... akár ebben a topikban, akár a ddr3 topikban , vagy a gigabyte x58 topikban... rögtön kiderül merre hány méter...MOD :: még egy kis segitség , egy kis x58 platform guide
-
Zájec
veterán
jó gondolat, szinte ráforditás nélkül kijönne a váltás....
nekem is anno "kevés" ráforditás kelett ezért vágtam bele...a tervezett konfigo teljesen jó választás , ésszszerü is..
a játék alatti teljesitménnyel kapcsolatban itt a helyi PH-s teszt ::[link]
itt mondjuk nem egyforma órajelen mentek a procik , de igy is látható a teljesitmény külömbség... valamint a tesztelöknek nem sikerült TRI-channel-ban üzemeltetni a memóriákat , hanem csak dual-ban , és nagyon kicsi memo órajelen....
mondjuk a játékok FPS-e nem a memóriaórajeltöl gyorsulnak hanem a proci órajelétöl ez tény,, ..
de van a topikban külföldi teszt is , keresd meg azt is.. most hirtelen nem találom...azért a Q9650-nek magasabb az alapórajele.... kb úgy lehet számolni hogy +1000 +1200mhz -t mennek a procik jelentös feszemelés nélkül , tehát úgymond alapfeszen...
szóval az i920-ból egy kicsivel kevesebb mhz-t tudsz kipréselni mint a Q9650-böl... de ez nem hátrány....
az X58 platform beállitása , jóval egyszerübb mint egy P45-é.... könnyeben boldogul vele az ember...
esetleg ha csinálsz 3Dmark-ot is majd, akkor ott is szép cpuscore-t produkál a proci... -
gombcomp
senior tag
Ez sokat segít a "megismerésben": NehalemCalc
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- Dell notebook topic
- Direct One (műholdas és online TV)
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- Háztartási gépek
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Windows 11
- Kutya topik
- Bestbuy játékok
- Xbox tulajok OFF topicja
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 4060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 14600KF 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED - HP USB-C Dock G4 docking station (L13899-001)
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 256GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA TT 500W
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest