- Prohardver app (nem hivatalos)
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Telekom mobilszolgáltatások
- Megjött a Honor szuperakkumulátoros mobilja
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- A Z Fold7, vagy a Magic V5 a vékonyabb valójában?
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Mobil flották
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
Új hozzászólás Aktív témák
-
bim
veterán
Persze hogy észre vettem!!!!!! Egyedül akkor van jelentősége ha túlmelegszik mert akkor a legmagasabb beállított szorzóra fogja levenni.. De nálam valamiért van jelentősége. Ezt dumálom. Hogy miért azt nem tudom.
Pl. nézd meg Airbooms-nál is picit túlhevült valami és bekapcsolt turbo mellett LinX alatt szépen levette 20x-ra Még kérdezte is hogy mi a baj. Ha történetesen 19 lett volna neki belőve akkor arra vette volna le. Mindössze ennyi a jelentősége semmi több.
De szerintem hanyagoljuk ezt a témát mert úgy látszik nem értek hozzá (ami igaz is) és gyakorlatilag a saját tapasztalataimat kellene bizonygatnom amihez meg nagyon nincs kedvem.... -
bim
veterán
Nyilván azt gondolja az ember hogy nincs neki jelentősége pedig valamiért nálam mégis van. Ha 19-re állítom a szorzót és arra nyomom rá a turbot akkor rövid időn belül lefagy vagy kékhalálozik. De ha 20-ra teszem akkor minden jó...Nem véletlenül emeltem ki a dolgot...
Az én procim így viselkedeik. Az elején mindenki azt mondta hogy nem szereti a 20-as szorzót némely példány az enyém meg szereti. Ennyi. Az hogy a turbo mód használatával csak akkor van jelentősége ha túlmelegszik az pedig nálam még nem jött elő az külön dolog. Gyakorlatilag nem csináltam semmi mást csak a gyári szorzón bekapcsolt ficsőrökkel eddig sikerült felhúznom a i920-am.Érdekes hogy Zájec procija mindent szeret. Bárhová állít bármit minden megy neki...
-
bim
veterán
érdekes hogy nálam nagyon szereti a 20-as szorzót de a 200-as blck felejtős stabilan...
Pontosabban sok feszt kellene neki adnom. De kérdem én ezt a feszt hová növelem?
Most is 20x186 amin használom és erre jön a turbo..Ez megy neki még úgy ahogy
maximum...(itt már a LinX fél óra után padlóra küldi mert túlhevül valami) -
AirBooms
addikt
-
Sárpac
nagyúr
Pedig megy, mondjuk már majdnem egy tized volt + fesz kell 4GHz-hez képest, tehát addig egészen jól skálázható. Pl. megy órákig prime stabilan 1.08Volton is 3.8GHz-en 1.1-en linx-el, de nem game stabil csak 1.12Volton, tehát a teljes stabilitáshoz biztosan kell még fesz olyan 1.25-1.26 load körül már 100%, hogy stabil 4.2GHz-en!
-
-
theniel
aktív tag
ja, a CPUID Hardware Monitor eredményét akartam fraps-al megörökíteni és berakni ide
csak nem jött össze
Végül talán megvan a hiba. Mióta átraktam a PCI-e3 és PCI-e4 -re azóta nem kapcsol ki és tudom húzni. Crysis is sokkal gyorsabban megy egész játszható.
Ezek szerint a PCI-E 1 ÉS PCI-E 1 közül valamelyi rossz. -
theniel
aktív tag
Hát igen, sejnos azt írja túl nagy a memória és nem bír ennyit tesztelni, úgyhogy osszam fol 2gb alatti részekre és indítsam el a programot szimultán annyiszor, hogy kiadja a 6 Gb-ot. Megpróbálom, de elég furán hangzik.
Közben feltelepítettem a nero 9-et, hogy tudjak iso-t boot lemezre írni és akkor talán lehet majd memtest boot olva.
Nincs ezen a windows 7-en egy gépellenőrző? Elég alap dolog lenne azt hiszem. -
theniel
aktív tag
Hát, mindjárt kiderül.
Annak örülök, hogy nem a ram.
Talán valami alap dolgot csinálok rosszul, de már a legapróbb bios változtatásra is úgy reagál, hogy elindítom a crysist és kikapcsol a gép.
Most felraktam a Windows 7 64 bit-et.
Kíváncsi vagyok mit csinál most majd.
Amúgy csak a GTX 295-el adja elő ezt a mutatványt. Volt ugyezzel a géppel egy 4770esem és ott nem csinált ilyet. Aztán vettem egy 295-öst. Azzal már sehogy sem tudtam elindítani a játékot se alapon se tuning. Kicseréltettem. Most elindul alapon és tudok vele játszani, de a legapróbb tuningra is úgy reagál, hogy kikapcsol a gép mikor indulna a játék.
Lehet, hogy a táp a ludas? Nem bírja, ha tuning is van meg a 295 ös? -
theniel
aktív tag
FSP 1010W
Hát, nem is a rendszert hibáztatom.
Csak már több, mint egy hónapja rakom össze a gépet és még mindig nem megy rajta a játékom. Ráadásul mindenbő a jobbik fajtát vettem, nem a butítottat.
A lapom delux
a proci D0 ás
a memoria triple chanel 1600 cl8
a táp erős, direkt megnézetem a tesztjét is és nagyon stabilnak mondták
a vidkari meg már a második van a gépben, és abból is a legújabb 295ös aminek középen van a ventije
mondjuk a xp lehet, hogy kevés ide
Biost frissítettemA memóriám OCZ , arról azt olvastam, hogy az Elpida chip-ek hibásak rajtuk. Lehet, hogy memoria probléma.
Milyen tesztprogramok vannak, ilyen esetre?
Régen volt a chkdsk vagy mi . Valami olyan kéne, ami leteszteli. -
-
Zájec
veterán
-
Zájec
veterán
nekem a saját gondolatom jutott eszembe ::
[OFF][I]" azért mert " prémium " kategoria , azért nem nevezzük már "zsákutcának" az lga1366-t...de ahogy nézem jó lesz hozzá a hatmagos Gulftown is.. úgyis olyat akarok venni 3év múlva... akkor miért is zsákutca az X58 ?" [/I][/OFF]
-
knbs
senior tag
Ne legyen igazad!
De szerintem,aki ilyen kepekkel jon majd elo, hogy 1.15V 4.6Ghz egy 920-al azert ott majd jon a felkialtojel minden ertelmes embernel,hogy ez csak nem lehet igaz.
Amugy aki igy becsapja magat nem is ertem miert csinalja, ezzel art a kozossegnek es becsapja sajat magat is csak azert hogy 3 ember beirja a forumon,hogy grat milyen jo kis procid van, kuldjed neki meg!!! -
v2izzy
tag
Köszi a válaszokat!
Jól van szerintem meggyőztetek a C0 maradásáról, mert csak azért jutott most eszembe mert olvastam, hogy nemsokára eltűnnek a forgalomból és akkor ha nagyon fontos megprobálok beszerezni egy d0-t, de akkor inkább jobb lapra költök.(habár most igazából keret se lett volna nagyon d0-ra).
Ja, és még az hogy elég kezdő vagyok ebben az egész tuning témában és már egy ideje olvasom a fórumot (grat mindenkinek az eredményekhez) és még nem jöttem rá hogy a 24/7 az mit jelent. Valaki le tudná irni, hogy az milyen arányt jelent? vagy mi az?
-
Szatesz
őstag
Igen de te azt irtad kikell érte menni usába....ÉS senki nem ment ki érte hanem vagy onnan rendelte vagy innen EU bol...Én ahogy nézegetem már annyira nem horror az ára...Csak ha itt beszerzi neked valaki kintrol és rátesz egy keveset...
knbs: Mindentéren a legstabilabb a Classified....Szinte minden rekordot ezzel tartanak , és nem nagyon olvastam még hogy tul bonyolult a BIOSa , pedig elég jol utána néztem...
És Extrém tuningra is akarom hasznalni természetesen...
Nekem csak az nagykérdés ebbe hogy van e mar belöle B+ as vagy mikor lessz mert ha veszek akkor olyat kéne venni.... -
törölt tag
Hát te biztosan jobban ismersz engem, mint én magamat... ^^
Igen, én aztán csak azért sem szól belőlem. Mert a 920 ugyanaz mint a 975 csak 55-el kevesebb...knbs: Na most okosat mondtál... D0, nem C0, és cserébe kisebb hőfokjaid lehetnek? Biztos vagy te ebben?
Szerintem épp ellenkezőleg... D0 irtó melegedős. Kevesebb feszt kér mint C0, de többet eszik és jobban melegedik, 3nny1
-
AirBooms
addikt
Az tuti, hogy egy-két fokot a gép is hozzátesz a szobahőmérséklethez. Rádiós kölső-belső hőmérő mutatott délután olyat, hogy benn szobában két fokkal volt melegebb, mint kinn! Az nem semmi - tényleg fűtök vazze!
Amúgy most egy csomó load után HT on-nal idle 47-50 fokosak a magok. (Szoba hő 32 fok!)
-
AirBooms
addikt
Az Asus ad a ROG lapokhoz egy kis pici monitorozó kijelzőt, azon lehet nézegetni menet közben a feszültségeket, hőmérsékletet, bootoláskor pedig, hogy éppen mit tesztel a gép. Így könnyen kiszűrhető, hol a hiba a rendszerben.
A HT ki- vagy bekapcsolása, ugye nincs hatással az elérhető legmagasabb Uncore frekire?
-
törölt tag
Jajj Lauda te olyan bölcs vagy.
Belőlem írtál.szerk.: Most írok adatokat a külső winyóra, 320-as WD, HSM-nek (azt hiszem ő írta, hogy kéne neki is), ajánlom, 300 GB egyébként, 5teve-től vettem, és elég jó áron is van.
Kíváncsi leszek XP-re... Most egy ideig hagyom, aztán majd váltok Win7-re, de tuti hogy még a proci is alacsonyabb feszt kérne, és azt jelezné, hogy stabil, holott a francot az. -
Zájec
veterán
akkor jó , csak azért mert ilyen kánikulába nem fogom nyüstölnia gépet 8szálon...
pláne egy klima néküli ,emeleti lakásban...örülök hogy elsökörben legalább ez összejött.
amúgy a 4500mhz -s eredmény az HT on....
ez az elsö D0-s procim amit Gianni-tól hoztam...3847B023 az fpo-ja..
-
Zájec
veterán
azt paszoltam el amit Gomezz-töl vettem... az volt a második D0-s procim.. igaz jobb volt , de kaptam egy korrekt ajánlatot
az elsö D0-s procim van bent jelenleg a gépbe a stock kúler-al ... 3.6-n megy HT off...elég ez , ebben a kánikulában....
"eredmények" :: holnap megjön a lap , ha lesz idöm akkor este beröffentem
de még el kell szaladom napközben ramokért az iponba...
vettem OCZ-t 31-ért...
hétvégén dolgozom... szóval nem lesz idö tesztelni -
Zájec
veterán
a dzsenét már kipróbálták.. van tulaj böven....
ilyen nincs senkinek, amit én rendeltem... azért mert ritka cucc....
és nem is drága...most van két procim...
korábbi D0-s -om is megvan még.. ami elég jó nagyjából...
1.23v 4ghz stabil.. és elég jó az imc -je is.. jól birja az uncore-t... -
westlake
félisten
akkor mondd mar meg nekem, hogy mire lehet adni akkor, ha csak tenyleg rocid ideje van tesztelni?? egyebkent a vid igenis mervado.. mutass olyan procit ami magas vides, megis ubertuning peldany.. vagy mutass nekem olyan procit, ami ennek az ellenkezoje.. abban igazad van, hogy lap, es beallitas fuggo is a vid, de ne allitsd mar be ugy a dolgot, mintha rohat nagy skalan mozogna egy-egy proci vid-je.. a vid-re igenis lehet epiteni..
-
westlake
félisten
jogos.. gyakorlatilag nincs kulonbseg kozottuk, de a wikipedia mindent megmutat pontosan.. ha szeretned akkor csinalok egy kis osszehasonlito tablazatot
#9341: nem hiszem, hogy jobbak.. ha megis, akkor ez csak a tuningban jon ki..
#9342: egy x5500-es arabol veszel 3 darab 920-asta tuningnal kiderul, hogy mit visznek.. mondjuk jobban orultem volna 2 darab d0-as peldanynak.. azok milyenek lehetnek..
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Csevegésre használjátok a friss, ropogós OFFtopicot!
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5500 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Zalman S4 Plus TT 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest