- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Azonnali mobilos kérdések órája
- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
- Macrodroid
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
Új hozzászólás Aktív témák
-
moonguru
őstag
válasz
tornas #14685 üzenetére
Szia!
Mivel múlt időben írták hogy "nem ébredt fel", ezt én úgy (is) értelmezhetem hogy többé be se lehet kapcsolni.
Ebben az esetben a monitor a hibás.
Ui:
Az én TV/Monitoromat is a bekapcsoló gombbal kell visszakapcsolni digitális csatlakoztatás esetén, ebben az esetben.
-
peckusg
csendes tag
-
Kernel
nagyúr
válasz
tornas #14506 üzenetére
Ezt én is főleg azóta tudom elképzelni, mióta pár hete a saját monitoromban elkezdett tétován mozogni egy apró pont.
De ez mondjuk egy átalakított monitor, fénycsövest építettem át LED-esre, itt írtam róla egyébként.
Pedig a fotón látható lyukakat, ahol a fénycsőtartó volt, leragasztottam hátulról, de mégis talált valami apró rést, berepült a fényre a rovar. (A leírásban még sávos volt a háttér, de azóta már beragasztottam a hiányzó LED-sorokat.)
-
Kernel
nagyúr
válasz
tornas #14461 üzenetére
Szerintem legfeljebb annyiban nem szakszerű, hogy az IC említett tápkimenete egy stabilizált feszültség, amit ha simán ellenállással hidalok át, onnan kezdve részben terhelésfüggő módon áll be a feszültség, vagyis nem lesz (annyira) stabil.
De ha egy különálló, szabályozható stab. IC-vel stb. segítenék rá a táplálásra, egy soros diódán keresztül leválasztva (hogy visszafelé ne folyhasson áram), az már simán vállalható, szerintem.
-
tornas
őstag
válasz
tornas #14457 üzenetére
Ja, és nem SMD ellenállást, hanem hagyományosat használtam. A 710v-ben lévő IC típusa NOVATEK NT68F63L volt. A fent leírt hibajelenség valszeg ezzel az IC-vel, IC sorozattal (javítási leírásban NOVATEK NT68F63LG volt) illetve az ezzel kompatibilis IC-vel szerelt modelleknél lehet gyakori, szerintem.
-
ViharVadász
őstag
válasz
tornas #14395 üzenetére
Szia!
Nem látszik semmi. Amikor bekapcsolom a képernyőt, akkor a kis LED jelző ami bekapcsoláskor kéken világít, a képernyő felkapcsol felvilágosodik, majd a LED jelző pirosra vált, a kijelző teljesen kialszik. Megvilágításra teljesen sötét képet ad a képernyő.
#14399Kean_Sorbo Köszi! Sajnos itt ilyet nem találtam, ami erre az egészre megfelel. -
fero02
nagyúr
-
FlashR
tag
válasz
tornas #14167 üzenetére
Úgy képzeljétek el, hogy egy olyan monitort láttok bekapcsolva, mint amelyik ki lenne húzva a falból. Egyetlen dolog árulkodik arról, hogy áram alatt van, hogy világít a bekapcsológomb. De OSD sőt bárminemű fényjelenség nem tapasztalható. Csak az on/off gombot tudom kapcsolgatni, semmi mást.
-
marked one94
őstag
válasz
tornas #14167 üzenetére
Próbáltam nem működik meg a menü vagy OK gomb hosszan nyomását is attól se lett jobb.
Mondjuk vannak olyan pillanatok mikor nem csinálja.
Felvétel róla -
Mayweather
tag
válasz
tornas #14138 üzenetére
Igen szerintem is szabvány. Nyílván a TV procija nem lehet hibás mert akkor HDMI-ről is zöld lenne. A videókártya is jó másik monitorral. Néztem a forrasztásokat is a TV nyáklapján nincs e valahol lazulás vagy törés. Kimértem multiméterrel és nincs szakadás sehol. Szóval én itt elakadtam. Esetleg még valami ötlet?
-
Tatinho
tag
válasz
tornas #14098 üzenetére
Érdekesség gyanánt elújságolom hogy mi volt a monitorral.
Bevittem szervízbe, szétbombázták darabokra de nem találtak semmi hibás alkatrészt, össze rakták 2 napig tesztelték de a hiba nem jött elő, értementem, hazahoztam és működik hibátlanul
Érdekes.... de ingyen volt legalább -
Tatinho
tag
válasz
tornas #14095 üzenetére
Nekem egy kicsit ez kínai volt
De holnap akkor beviszem egy szervízbe. Mindenesetre felfedeztem egy szerintem hazsnálható információt a hibával kapcsolatban. Ha bekapcsolt gép mellett a monitort egy időre kinyomom majd ujra vissza kapcsolom akkor miután bejött a kép kb egy percig hibátlan a megjelenítés utánra romlik el ismét és jön elő amit mondtam hogy az alsó kb 6cm-es sáv csíkoz meg ugrál.
Ez esetleg segíthet valamit abban hogy közelebb jussunk a hiba megértéséhez? -
fero02
nagyúr
válasz
tornas #13496 üzenetére
Ne bajlódj vele, szerintem erre egyetlen házi megoldás sem ad tartós megoldást. Még panel oldalon csak csak lehet éppen jó, de az üvegen...kb esélytelen.
Kijelzőket lehet cserélni (a felbontásokat ezért le tudja kezelni a donor is). LVDS nagyon-nagyon ritkán nem kompatibilis egymással és a CCFL csövek között is alig van különbség, az inverterek amúgy is picit túl vannak méretezve, tehát bírniuk kell. Csak a nagyon öreg és sz@r csövekkel nem hajlandóak együttműködni.
Ja és még valami, fizikai méret egyezzen (vastagságra figyelni nagyon) és az sem baj, ha a csavarok helyei is passzolnak.
-
fero02
nagyúr
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Építő/felújító topik
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- Villanyszerelés
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- TCL LCD és LED TV-k
- Automobilista 2
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- Telefon felvásárlás!! Xiaomi Redmi Note 10, Xiaomi Redmi Note 10s, Xiaomi Redmi Note 10 Pro
- Lenovo Thinkpad P16 G2 - i9-13980HX, 64GB, 1TB SSD, 16" WQUXGA (3840 2400), RTX 4090 (ELKELT)
- AKCIÓ! MSI B450 R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2070 8GB GDDR6 Rampage Shiva Zalman 500W
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- ViewSonic VG700b monitor 17" 1280 1024 DSUB, DVI, beépített hangszórókkal
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged