Új hozzászólás Aktív témák
-
trialboj
őstag
válasz
trialboj #23796 üzenetére
Kicseréltem a kábelt, és most már éles a kép, sőt megjelent a scale opció is 5k-ban. Most Thunderbolt kábelt használok, de nem értem a type C miért nem tudta, főleg hogy azt használtam ami az LG monitor [34WK95U-W] mellé jött.
A lényeg hogy működik, de nem értem milyen standardoknak nem felel meg a type C és hogy válasszak akkor jó minőségű kábelt, mert pl ez a thunderbolt amit használok csak kölcsön van. -
trialboj
őstag
válasz
trialboj #21401 üzenetére
Megint itt vagyok, bocsi. Nem bírom megszokni ezeket a monitorokat. Talán túlzás is annak nevezni, mert rettenetes a 100ms lagg.
Átraktam megint 4k / 150scale -re, és így mintha nem lenne olyan rossz, viszont az a bajom hogy a szöveget a világosabb háttéren elég furán jeleníti meg, nehéz nagyon olvasni. Pl ha itt tolok egy jobb klikket, és fehér alapon a vékony betűket kell olvassam nagyon zavaró, de ha már a sárgásabb háttérben olvasom, jobb, és ha sötét a háttér akkor meg nincs gond.
Nem tudom érthető-e a problémám, de ha van valakinek ötlete hogy lehetne javítani az olvashatóságon 4k felbontásban örülnék neki.
Kösz
A clear type mókán túl vagyok, nem segített sajnos.
-
válasz
trialboj #21405 üzenetére
Ez valós probléma, hogy 4k felbontásban amennyit az a monitor tud, csak 30 hz-es frissitést képes mutatni, az meg valóban zavaró lehet. Ha meg Lejjebb veszed a felbontást, tök életlen lehet a kép. Gondolom ki kisérletezted, de könnyen lehet hogy a 2560tól eltérő felbontáson, pl. 1920x1080on élesebb lesz a kép. Érdemes kipróbálni a többi felbontást is, hátha.
Az hogy intelre kötötted a monitort, az azt jelenti hogy mint nálam, egy monitor az alaplapi kimenetre van kötve egy a videokártyára. (utolag ezt nálad kizárnám azért mert mindkettő monitort mutatja geforce driver) -
-
válasz
Kettes monitor az ugy jo, az egyesen meg rámész a sorra ahol irja hogy
Display adapter properties for display 1
majd a köv. ablakon list all modes, ott sorba listázza a felbontásokat. lehetőleg 60 hz-es felbontást válassz.No de ez nem elég mert az active resolution 30 hz.-es, ha nvidia vgat használs az nvidia control panelben válassz felbontást mert az active resolutiont a gpu szoftvere határozza meg az asztal felbontást meg az operácios rendszer a (windows).
Ha nem nvdia, akkor amd, intel stb. szoftverében állits felbontást.Az a csíkot húz az egér, az egér beállitásaiban van, látássérülteknek készült.
-
trialboj
őstag
válasz
Belemásztam mindenbe, a gpu szoftverben azt írja hogy 60Hz mindkét monitor, de a win beállításnál meg mást ír.
Nekem eddig sosem volt FHD nél nagyobb kijelzőm, nem tudom hogy kell viselkedjen az egér, de azt tudom hogy ez fura ha közepesen mozgatom jobbra balra, csíkot húz, legalább 5 pointer megjelenik mögötte... lehet csak az egér beállítását kell piszkálni valahol? azt is win alatt?
A win egér beállításoknál megpiszkáltam a pointer speedet, kicsit magasabbra vettem, most talán jobb, de úgy érzem mintha a HDMI monitor precízebb lenne mint a display portos... ez lehetséges?
-
-
-
-
fero02
nagyúr
-
El Kebir
őstag
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- KATONAI ÜTÉSÁLLÓ!!! Getac S410 i5-6300u, G3: i5-8365u, G4: i5-1145G7
- Dymo LabelWriter 400 - Hőpapíros címkenyomtató
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9700X Processzor!
- Új Apple iPhone 16 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 3 Év Garanciával
- Azonnali készpénzes AMD Radeon RX 5000 sorozat videokártya felvásárlás személyesen / csomagküldéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged