- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- CMF Buds Pro 2 - feltekerheted a hangerőt
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Rive
veterán
válasz
soldi3r #19930 üzenetére
Latni kellene a jelenlegi talpakat...
Tervezek, nincs még meg.
Annyi tuti, hogy szigeteléskor az egészet fel kell majd szedni és odébbrakni => talajcsavar () lesz, nem beton.
Másik tuti, hogy ~ fél centire kell passzolnia az ajtó magasságához, miközben errefelé agyagos a talaj, szóval vizes tél és száraz nyár között mozog akár 2-3 centit is => valami könnyű állítási lehetőség kell. -
-
Essejó
veterán
válasz
soldi3r #19821 üzenetére
Azért ha a Pedrollo rá meri írni, hogy maximális emelési magasság 100 méter akkor elhiszem és persze csövet kell rákötni, különben csak zúgna.
De tessék egy csőszivattyú ez sincs még 100 K és majd 12 m³ tud óránként
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #19825 üzenetére
Nállunk nagyon kevés csapadék volt , sajnos voltam két temetésén is , és bizony a gödör aljáról, szinte szárazas földet vesznek ki !
Sajnos Januárra sem jósolnak jelentős csapadékot ( ha így megy , és megint jön a hirtelen tavasz nélküli meleg nyár , akkor bajban leszünk ) !! -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #19823 üzenetére
Nállunk a faluban négy éve 5 méter körül volt a nyugvó víz, ami mára már 8-9 méter között van ( az ásott kutak tavaly óta kiszáradtak ) , a nyáron az én PVC kutam is levegősen szívott 13 méteres a kút !
Amiről írtam , az a kút kint van a tanyán , 125-ös
de ott lentebb van a víz mert a falu egy valóban van , a tanya meg egy magaslaton , gondolom ezekkel a szárazságokkal ott is lentebb van a vízszint , de még idáig nem jött levegősen és a hozam is megvan !! -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #19786 üzenetére
Soha nem oltottam még gyümölcsöt , de az idén még akarom próbálni ! Van itt két ismerősnél is úgynevezett Cukor körte , és sehol nem érem utol, nem is tudtam beazonosítani, olyan mint az árpával erő körte , de nem az , egy kicsivel nagyobb édes leves muskotályos ízű nyári körte, befőtnek , pálinkának kiváló , és friss fogyasztásra is , de nem sokáig ál él !!
-
totron
addikt
válasz
soldi3r #19748 üzenetére
Ez ügyben már lefutottuk a lefutható köröket, semmi hatással nem volt rád, ennyi. Így viszont, ilyen benyomások adása után miért vársz el érdemi kommunikációt? Hogy galamb módra mindent is jól megcáfolhass újra és újra? Mindenbe egy alusisak szintjét belemagyarázni akarva. Nem hiszem, hogy találsz erre embert. Nincs tapasztalati-szakmai háttér, a vitamódok sem találkoznak, ezért értelme sincs, még ha ezt nem is érzed.
-
-
válasz
soldi3r #19743 üzenetére
Nem csak az oxigén. Vannak aerob és anaerob élőlények (baktériumok) a talajban. Az aerob szereti az oxigént, így a talaj felső rétegeiben húzódik meg. Az anaerobok pedig a talaj kevésbé oxigéndús rétegeiben. Szántáskor ezeknek az élőhelye felcserélődik, és egyiknek sem kellemes a lét.
-
totron
addikt
válasz
soldi3r #19741 üzenetére
Visszautalnék a múltkori linkedre, nulla alátámasztással szerepeltek benne állítások, hasra bemondott jelleggel, de a kedvencem a hús színe, mint főérv volt (a nátrium-nitrit mellett), vagyis teljesen más érvrendszerben forgunk, minden karakteres találkozásunk erre bizonyíték. Egyébként természetes módszerekkel is el lehet érni a kívánt színt.
Azt nem értem csak, hogy mit szeretnél elérni, bizonyítani. Rendre a gúny eszközével előadva próbálsz cáfolni, de ez nem visz sehova. Még ha lenne némi szakmai tartalom mögötte, akkor sem elegáns, de még csak az sincs. Ha saját magaddal szeretnél beszélgetni ahhoz én nem kellek. Egy szerencsésebb vitakultúrával jobban megélhető az érdeklődés is. Annak a típusnak tűnsz, aki ha fel vannak töltve a rekordok, megnyugszik, valóságtartalom, metódus, következmény, fenntarthatóság mindegy.Nagyon leegyszerűsítve: a termőtalajban két fajta baktériumtípussal dolgozó réteg van, egyik közelebb a fenthez/fent, a másik lentebb helyezkedik el alapjáraton. Ha ezt a beállt rendszert konkrétan a feje tetejére állítjuk, nem tud működni sem az, ami eddig az oxigénnel tette a dolgát, sem az a közösség, amelyik eddig lentebb volt és pont, hogy O2 nélkül tudott hasznos lenni. A szántás pont ezt teszi. Nem hiszem, hogy bármiféle névvel lennél előbbre.
-
totron
addikt
válasz
soldi3r #19739 üzenetére
Tanulmányra, azok előállítóira kérdezz rá, nem kellenek próféták. Bár arra sem tudnék válaszolni. A kérdésed ettől függetlenül jó ...is lehet, de:
[link] Nem szeretem, mikor kötelezően kitermelni egy téma/terület a maga sztárjait, aztán rendre több a duma, mint a munka végének megfogása. Ezek is inkább kapálással mutatnának példát, mint önismétlésekkel. Ami mozgóképes riport is van, szinte mind egy lényeget gondosan-szisztematikusan kihagyó fos. Tehát sosem derül ki miből él az aktuális főhős, nem ezekből az anyagokból fog nem éhen halni, aki tényleg saját udvarból akar enni. Legutóbb is ami szembe jött, egy fiatal picsa ecsetelte, hogy ő nem tudja, hogy ki is ő valójában. Valóban. Az ''ezek mentett tyúkok'' címzetű mondatig bírtam a remekművet (kommentekben jelezték mások, hogy itt sem, most sem derült ki semmi érdemi). Ennyi erővel bármelyik Instagram-sémát is magára ölthette volna. Egyenné tették a kiköltözést-önellátást az összes többi divattal, felületességgel. A újságíróknak meg kapóra jön, könnyű téma, 1rétegű történetek, fix sallangokkal, nem szűnő birkaüzemmóddal. Épp az lenne a lényeg, hogy ezekből kiszakít a kert, aállattartás a maguk klasszikus törvényeivel. Nyilván ki kell választani a fejlődés módját és irányát és fognak szembe jönni nevek, nickek, alakulnak csatornák. De nem jó irány kötelezően az eleve meglévő törvényszerűségeket emberekhez, nevekhez kötni.
-
User_2
tag
válasz
soldi3r #19732 üzenetére
a híg trágyalé nem az alom meglétére vagy hiányára utal,
a beltatalmára utal, nemcsak annyi hogy mi a halmazállapota.a beltartalma nemcsak annyi, hogy mennyi szenet, nitrogént, milyen más atomokat, molekulákat tartalmaz.
azt is jelenti, milyen más élőlényeket, gombákat és baktériumokat, élősködőket tartalmaz.
a híg trágyalé ezeket olyan módon és mértékben tartalmazza, hogy a talajra és a növényekre nézve inkább káros hatású.
-
User_2
tag
válasz
soldi3r #19725 üzenetére
sertéstelep trágyája: ilyen talán nincs is.
olyan van, hogy sertéstelep hígtrágyaleve, amit tényleg nem lehet szinte sehova tenni
nem mindegy milyen szót használnuk, mert könnyen félreviszi a gondolkodást és érvelést
nagyon sokan trágya szót használnak, pedig érett trágya kifejezést kellene használni. ha csak trágyát szórnak ki emberek a talajra, azzal több kárt okoznak mint hasznot.
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #19669 üzenetére
Azt kerülni is csak kis sikerrel lehet , mindenhol ott van , még a csomagoló papír belsejében is , akut is abból van a szivattyú belsejében is és , hogy minden passzoljon , jön a tömlő, még ha végére teszel egy műanyag pisztolyt is az a hab a tortán
, úgyhogy komplett kikerülni lehetetlen !!
-
ncc1701
veterán
válasz
soldi3r #19658 üzenetére
Itt jön be, h tisztességes szigetelés, nyílászárók cseréje, majd mikor kis túlzással már egy villanyrezsóval kifűtöd a kecót, olyan kicsi az energi igénye, akkor mehet a szellőztető gép, mert nem fog számítani.
Szomszédban is zajong a hőszipka, mert nulla szigetelés, huszon éves ablakok. De támogatás meg hőszipkára, meg napelemre volt. -
soldi3r
veterán
-
totron
addikt
válasz
soldi3r #19611 üzenetére
Azt értem alatta amit írtam; hőhidas epizódok után javítás után sem tudsz egy múltbéli, jobb alapállapotot visszaállítani már, onnantól könnyebben, 'indokolatlanul' fog látszó-szippantható állapotában megjelenni itt-ott-amott. Lehet, hogy sikerül ~bepasszivizálni, viszont egy alapvetően nagyobb, felszaporodott spóramennyiségből tud létrejönni aktivizálódott állapot, azt is könnyebben. Ami fűtés/megoldás azelőtt jó lett volna, az már nem, lecsökken a paletta. Ezért kell megelőzni. Passzívan is okozza a gondot, csak arra divat szarni.
Fentebb a kicsapódást próbáltam kifejezni. -
totron
addikt
válasz
soldi3r #19596 üzenetére
Nem kell hőhíd sem az aktív penészhez, de kétségtelen, hogy kerülendő.
akkor azt felveszi a levego
Mi akkor a kondenzálás ha nem ez?#19597Rive, hát szárítson is, különben mi lesz a vizes zoknikkal? De viccen kívül, az egyéb fajta fűtéseknek nem ugyanez lenne a célja? Gázkonvektoros megoldás esetén rendszeresen kerül víz a helyiségbe ember által, szándékkal, mert kiszárad a levegő. Még hátsó fémtartó is van e célra, gyárilag. Hogy van ez akkor.
eltekintve semmi ilyen nincs
Alábecsülik egyébként a kilélegzett párát az emberek, mint olyat, de egy hússütés is rengeteg felszálló nedvességgel jár. Ki kell szabadulniuk ezeknek. A penészspórák meg adottak, hol több, hol kevesebb, de nincs teljesen mentes környezet. Szóval elégtelen szellőzés és jólszigeteltség mellett hogy jön ki az, hogy semmi ilyen nincs?#19604ncc1701, amennyire tudom a hőhidak beállítanak egy olyan számosságú, aktív spóraszintet amivel aztán hatványozottan nagyobb a küzdelem, egyirányú út. Ennek felszámolására vonatkozott a kérdés.
-
ncc1701
veterán
válasz
soldi3r #19526 üzenetére
Hát, ez nagyon hosszú sztori.
Lényeg: boncolások alapján lehet tudni, h a jégkorszakban élt őseink mit ettek (húst, sok zsírt, magokat, gyökereket), azaz fehérjét, zsírt, és minimális szénhidrátot.
A szervezetünk úgy alakult ki, h zsírokból tud lassan energiát termelni a mitokondriumokban. Kisérletileg bizonyított tény, h pontosan 0 gramm szénhidrátot kell külső forrásból, táplálékkal bevinni, mert a szervezet előállítja magának a májban, amennyi kell, zsírból, vagy/és fehérjéből. Érdekesség, h normál vércukor szint mellett 3 gramm ch van a véredben.
A zsírral az a gond, h ahhoz, h energiát termelj, oxigén kell. De ha jön a farkas, és elkezd űzni, akkor 130-140-es pulzus felett elfogy az oxigén, elfogyna a zsírból termelődött energia, elesne a dolgozó, és megenné a farkas. Ez nyilvánvalóan nem történt meg, mert kihaltunk volna. Ezért van mindenk szervezetében kb 400g cukor elraktározva, kb 300g az izmokban, 100g a májban. Ilyenkor, stressz esetén ezt a szervezet elkezdi felhasználni, mert ebből úgy tud energiát nyerni, h nem kell hozzá oxigén. Mint látható, ez nem végtelen, olyan másfél-2 órára elég tartalékunk van. Úgy alakult az evolúció, h amit ennyi idő alatt nem oldottunk meg, ott már mindegy volt.
A fehérjét aminósavakká bontja a szervezet, ezt nem tudja raktározni, minden nap be kell vinni, ez regenerációhoz, illetve izomfejlődéshez kell.Ez az alapelv. Ha valaki egészségesen akar élni, akkor figyel rá, h nagyon max 100g ch lehet naponta. Az energia forrása pedig tiszta zsírokból menjen (oliva, magok, állati zsírok). És nem véletlen írok ch-t, mert a zöldségekben is van sznhidrát. A gyümölcsöket inkább hanyagoljuk, ott én is elesek, napi 80-100g-ot tartok, ebben a ch fele sajna fruktóz, ami nagyon terheli a májat, és nem alkoholos zsírmájat okoz. A máj pedig nem csak méregtelenít, hanem sok hormont is kiválaszt, többek közt az ilyen terhelés felelős lehet a magas vérnyomásért.
Sajna ahhoz, h a szervezetünk átálljon zsírról ch-ra, ahhoz kell vagy negyed millió év, és ebből még csak kb 8e telt el. Viszont azért nyomatják ezt a sok ch tartalmú ételt, mert a föld nem tud egészségesen eltartani ennyi embert, csak szénhidráttal. -
totron
addikt
válasz
soldi3r #19510 üzenetére
Nem attól lesz valami nem káros, hogy mennyi arroganciával, szarkazmussal állsz hozzá. A facebookos tömegek bár fárasztóak, de nem értem miért visszatérő hivatkozási alap, pontosabban de, de ne kezdjük újra. Beszéljünk inkább arról, hogy a szikkadás során mik és főleg hogyan tűnnek el.
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #19510 üzenetére
Van itt egy helyi nagy gazda ( három faluval odébb ) 8000 hektáron dolgozik , van disznó farmja , vágó híd és a megyében több boltja , ismerős élelmiszer ellenőr mondta , hogy az se jó, de sokkal jobb mint ami a nagy kereskedő központokban vannak , néha , néha onnan szoktunk venni , felvágottat , virslit , meg a házi szalámi , sonka ( mert azért elég kemény fizikai munka amit én csinálok ) , ez melett az asszony szinte napirenden főz !
-
totron
addikt
válasz
soldi3r #19503 üzenetére
Előbb válaszolj a meg nem válaszolt kérdésre.
#19502Rive, ne haragudj, nem az én korlátom ez. Megpróbáltam (átadni magam, hogy kötöd az ebet a karóhoz, maradsz a buborékban, az már te vagy). A nyelvtanon, hangzatosságokon való elcsúszás is népszerű sport, nem gondolom, hogy részese lennék. A szalma- és galambdíj mindkettőtöknek jár (nem nagy dicsőség). Boldog karácsonyt. -
totron
addikt
válasz
soldi3r #19499 üzenetére
Folytathatod a végtelenségig a szalmabáb-érvelést, nem az én bizonyítványom - hogy ezt jól eső incselkedésből hozod össze vagy tényleg ilyennek látsz, illetve akarsz látni, azt nem tudom. Vagyis az E-számokat te hoztad be, mint fogalomkört soha nem démonizáltam léteznek arra elegen, de velük, ha egy mód van rá nem vállalnék közösséget.
Vannak a listában minden szinten, effektíve életellenes elemek, ahogyan a természetben fellelhető állapotuktól nem sokban eltérő elemek is. Nyilván mennyiségek és felhasználási célok is nagyban alakítják mi lesz a nap végére káros vagy épp nem és a mai számok (szájak) mellett kellenek megoldások, amik nem mindig makulátlanok. Mégsem való ez a de be kell vállalni hozzáállás. Főleg akkor, amikor van létező alternatíva és nem is épp megfizethetetlen alternatíva. A határértékek emlegetésére meg majd akkor térjünk vissza amikor kiveszik a fél emésztőrendszered. A te módszereddel élve: akkor meg majd a kormányra mutogatsz?Szerk.: apropó, miért nem jók a természetes C-vitamin források? Eleve az, hogy fel sem merül, önmagában katasztrófa. Tudom, tél....
#19500Rive, nem tudok épelméjűként tekinteni arra az emberre akinek belefér a méregevés, ttk-tól függetlenül, ha magadra veszed, ha nem, maga a gondolkodás nem fér bele. Ez nem egyenlő a fent említett, kétes élelmiszeripari eljárásokkal, bár túl távol sem áll azoktól.
A C-vitaminos, nem mérős, bárgyult 1bit-figura én lennék? Tényleg nem gondolom, hogy ez jöhetett volna le, ha így van, akkor mégis ez történt. Esetedben inkább az antipátia okozta sarkítás az, amire gondolok, de ez is így van, ahogy.
Az felmerül viszont, hogy az ipari megoldások és a mainstream ''gondolat'' van annyira elkanyarodva, hogy lépten-nyomon kiigazításra, károgásra szorul? És hogy ez nem törvényszerűen azonos a mélyzöld biobárgyultsággal? Hogy a két végállapot között súlyozás, mérlegelés, belátás is akadhat? Mert 1bit bárgyultnak elrakni és kikiáltani a legegyszerűbb, értem én. Ahogy a lustaság megjelenik a kiszervezett megoldásokban, csak nehogy tapasztalni, tanulni, ráérezni, dolgozni kelljen. Fogyasztói mentalitás. -
totron
addikt
válasz
soldi3r #19496 üzenetére
Nem akarom túlreagálni, de tényleg bosszantó már: próbáltam bemutatni magam, a gondolkodásom, minél precízebben átadni súlyozottságokat, amik alapján írom amiket írok. Ezekből kirajzolódik általában már egy kép a másokban a belül lévő mentális kapacitásról vagy annak hiányáról, világképről. Nálad ez nem következik el és nem is fog vagy én kommunikálok nagyon szarul. Galamb vagy a sakktáblán, ebben és a mi viszonylatunkban mindenképp. És ez több konkrétum és mélyebb belemenés mellett sem változna, van egy ilyen gyanúm.
Az aszkorbinsav meg szétcseszi a fogzománcot, úgy mindentől függetlenül is.
Felteszem azért a kérdést, hogy amíg a kémiával vegyes élelmiszer-tudomány nem ért el a ma 'bevált' szintjére, mégis hogy oldották meg az emberek a hústartósítás dolgát? De kérlek ne sarkítsd ki a középkor mai szemmel kiugró halandóságára.
Válaszutak is akadnak, de inkább csak mint körbemagyarázási elem szokott ma szerepelni és szinte sosem a türelmet, érzéket és kitapasztalást igénylő út irányába mutató módszer jön ki megoldásként...
Mi az, amit ki lehet vonni utólag?#19497Rive, nem tudom hogy jelenthetsz ki ilyet, hogy nem árt. Ez egy gyűjtőfogalom egyébként is. A földeken is hasznosulások-átalakulások után van értelme. De teszteld le tyúkkal, hogy a direktevés bizony elhullást okoz (ne). A mértéket meg hagyjuk is, hogy lehet ez érv? Gondolom a semlegesítő-fertőtlenítő hatásokból levezetett félreértelmezés lehetett a tanács alapja, de könyörgöm, akinek nem cseng eleve is gyilkosan egy ilyen tanács az tényleg jelentkezzen be egy Darwin-díjra. Nem jó párhuzam a só.
A műtrágya efféle felemlegetése viszont szimplán otrombaság, pont az a kaliber mint a vak mágikus E-mentes majomkodás.
Nem értelek, őszintén szólva. De gondolom soldier véleményére csatoltál rá egy az egyben. -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #19466 üzenetére
Amikor csináltam , barátságos volt az ára , azóta nagyon felment 16mm vastag és 2,5 m -1,25m ! Megjegyzem a téglát , a samot az csak a tűz térbe kell , mert ő egy hőnyelő , nem dobja ki a meleget , több kályha Rákó ismerősöm is van ( volt aki abból rakta és nem lett jó !
-
totron
addikt
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #19397 üzenetére
Ez egy régi 30+ éves német villany tűzhely , kíván téve egy kinti kamrába , komtárba , ( az asszony amikor olyat főz, süt ami nagy füstel , szaggal jár , a főzőlapokat használja ) , annyit néztem , hogy melegíteni melegít alul felül !! De azt látja az ember amikor megsült
, bent is van külön csak egy sütő, és a gáztűzhely sütője is elektromos , csak az felül kivan égve , ki kell majd cseréljem !!
-
totron
addikt
válasz
soldi3r #19325 üzenetére
Ne kerüljön be a körforgásba, indokolatlanul meg főleg ne. Nekem meg az a kedvencem amikor emberek hivatkoznak használatra, hogy ''de hát az távol van, soha nem jut el hozzánk''. Ha az naivitás, akkor ez mi...?
Egyes esetekben saját termesztéssel kikerülhető a jelenség, a gyakorlatban persze inkább jön ki arra, hogy nem. Ettől függetlenül határozottan érdemes törekedni a minél jobb részeredményekre.
Ártézi kutakban - 400-600-800 m - is mutatnak már ki nitrátszennyezést. Az van a legjobb helyzetben, aki olyan kútból iszik, amibe még nem ért le a műtrágya.#19321Csabroncka, a 40-re is oda lehet figyelni. Az élet félmegoldásokból épül fel.
A biztonsági adatlapok intervallumokon alapulnak, amik határértékeit a laborméréseken túl tologatni képesek érdekek is. A szervezet ezen faszkodásokról nem tud. 5 évig permeteztük a szőlőt azzal a szarral ami ma már rákkeltő az EU szerint. A gond csak az, hogy amíg nem lett kimondva róla, addig is az volt. A jelenlegiről is ki fog derülni valami. Ami tök szuper, de a test, a föld nem tud nyomni egy resetet, mint az emberi fejekben a leírások/aktuális trendek. -
ncc1701
veterán
válasz
soldi3r #19325 üzenetére
Hát ja, felvágottat nem, feldolgozott hús terméket nem. Illetve piacról, magántermelőtől veszünk ilyesmit, aki maga neveli az állatot. De igen, ezt a kört kikerülni sajna nem nagyon lehet. De legalább üzletben nem veszem meg a sok E betűset, meg azt a szalonnát, amiben cukor van.
-
totron
addikt
válasz
soldi3r #19317 üzenetére
Ez káros uram amit csinálsz, miért jó a gúnyos elbagatelizálás? Lehet tenni magunkért, ha olyan nagyon sokat nem is, de a mindenen is való szétkenésénél a helyzetnek helyett még mindig sokkal jobb. Nem bírod akkor a nyomást és inkább átvágod képzeletben a gordiuszi csomót, de ez hiba.
-
User_2
tag
válasz
soldi3r #19282 üzenetére
ok, köszi.
#19283 6030D:
eddig a tavaszi metszésből gyűjtöttem vastagabb fa ágat és szőlővesszőket.
tulajdonképpen jól bírják őszig.
ezek ilyen 40centis darabok.
a szőlővessző jobb, mert ha belerúgok kevésbé fáj.
azonos vastagságű gyümölcsfa gally viszont nem bírja sokáig, képes elveszni, gyümölcsfából kell az 1-2 centis vastagságú, de az meg már nagyon kemény.
a fagyipálcika nem vált be, kicsi és eltűnik. csak úgy, egyszercsak nincs ott.
a leszúrt bot és a térkép jobb, mintha a pálcikára írnék valamit,
mert vannak itt olyanok, akik a botot képesek odébb tenni. -
ncc1701
veterán
válasz
soldi3r #19275 üzenetére
Gúgliztam valami 2-3 rétegű polikarbonátra, 3 oldalról falak is abból lennének, meg a teteje is. Nem mentem nagyon tovább, hozzá még a fa szerkezet. Nyilván lehetne pontosan számolgatni, oldalai nem feltétlen kellene lennie átlátszónak sem, hiszen ott úgy sem süt be a nap.
Plusz ilyenkor azért hőtároló tömeget is illene bele tenni úgy, h a téli nap érje, azaz vagy 1xdb acél hordó, tele vízzel.
Illene akkor már valami talajregiszteres szellőzést bele tenni, ehhez jó sokat kell ásatni babcattel, mélyre.
Nyáron megoldani az automata szellőzést.
Szóval, aki ezzel foglalkozik, annak lehet kiadja a matek. Ahhoz, h télen salátát tudjak esetleg, jó esetben termelni, nekem nem érte meg. De tetszene. -
-igu-
veterán
válasz
soldi3r #19275 üzenetére
az a baj, hogy a profilok (is) nagyon fel tudjak vinni a vegosszeget
nalunk peldaul most akciosanKeraplast 6 mm 698 x 1750 mm: 20.32 €
de melle
H-profil Keraplast 6 mm 1,75 m: 14.28 €
U-Profil Keraplast 6 mm 2100 mm: 4.99 €
zaroprofil Keraplast 2050x125+75: 21.34 €es bizony ezekbol is kell jo nehany, nem csak a legkamras tablabol
-
Rive
veterán
válasz
soldi3r #19275 üzenetére
Minél mélyebbre ásol, annál kevesebb a fény.
És, bár egyre enyhébbek a telek a napi napos órák száma maradt a régi => hiába egy melegház, kiegészítő világítás nélkül továbbra is korlátozott, hogy mi él meg.Nem mondom, hogy nem érheti meg: de mindenképpen nagyon komoly ismeretek kellenek a tervbe vett növényekről ahhoz, hogy legyen erre esély.
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #19237 üzenetére
Azt tudom , azzal úgy meg tudnám lódítani , hogy az udvarában landolna
, de nem vagyok olyan , a kertje szélébe küldöm vissza ! Öreg bácsi ( lassan 80 éves ) de már a fiának is szóltam , aki napi több órát itt van , de falra hányt borsó! Tervben van , hogy ha ő nem is száll be , akkor megcsinálom én a kerítést , és nem lessz tovább gond !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #19122 üzenetére
Csemege szőlő az Itália , nekem évek óta megvan , rossz metszés miatt nagyon felhaladtam vele ( a tavasszal posztoltam is ) és visszafűrészeltem tőkére , és ígyis hozott három szép fürtöt ! Amúgy keveset permetezést igényel , azt hiszem három permetet kapott az idén is !
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #19078 üzenetére
Vagy csak simán beletenni egy vödör vízbe , ültetés előtt a vastagabb gyökereket , egy kicsit vissza vágni , és a félig betemetett gödröt pocsojásra locsolni , és nem lessz gond !
Én is féltem a tavasszal , mert több mint fél napot jöttem velük a meleg kocsiban , egy nejlon zsákba lettek bele téve !kép a hazaéréskor készült , és a kép kedvéért vettem ki a gyökereket , de rögtön iszapoltam őket ( 6 darab nem fogta meg , de szerintem a korai tavasz miatt a fa iskolában hamar kiszedték, és nem locsolták , egy naspolya és 5 körte nem fogta meg , de a többi gyönyörűen haladt , pláne a szilvák, almák ) !
-
totron
addikt
válasz
soldi3r #19035 üzenetére
Volt egy korszak amikor ilyen kaliberű edények-műanyagok is biztonságban kapcsolatba léphettek élelmiszerrel, ma már az elvileg minősített gyártás égisze alatt készültekkel is gond van, főleg ilyen hosszú távú projektek esetén. Eszméletlen, hogy miket engednek eladásra. Tehát lehet jó is a műanyag, de nagyon nem is. Ha van tuti beszerzési forrás, az jöhet.
Mázas kerámiasavanyító edények amikben személy szerint bizodalmam van, nem a legolcsóbb megoldás persze, de elszállt a gyártásminőség, megéri az egészségbe invesztálni.
#19030H-Zol, erdélyi pásztorokkal mikor beszélgettem voltak cifra kifejezések, románnal való keveredés nélkül. Az egy másik magyar ott arrafelé. Izgalmasként éltem meg.Mesélj minél többet a mezőgazdaságról szerintem.
-
eldoble
aktív tag
válasz
soldi3r #19026 üzenetére
Az mindenhol úgy van, ahol meg lehet oldani, de, ha kompresszorral kifúvatnád még nagyon sok víz kijönne (mivel a csapok közötti rendszer nem teljesen egyenes és a helyi mélyedésekben megáll a víz, több/kevesebb, jó helyen/rossz helyen ...).
(Nálam is így van, és több helyen is akinél víztelenítettem, kinyitom az aknában a csapot és a fenti csapokat (gömb csapot, mágnes szelepet), 5 percig folyik ki a víz, majd, ha kompresszorral kifúvatom mindig jön ki víz, sőt amikor már nem jön és végzek minden körrel, várok 5 percet, újra indítom a kifúvatást újra jön víz (mágnes szelepeket ekkor már csak körönként nyitom, amelyiket fúvatom).) -
eldoble
aktív tag
válasz
soldi3r #19016 üzenetére
Egy dolog biztos, ha a kútaknában a leeresztő csappal leereszted, akkor a sok víz visszafolyik, de, ha ezután kompresszorral kifúvatsz minden kört, akkor szintén sok vizet kifúvatsz még szórófejeken és a csepegtető csöveken keresztül, ezen kívül semmi más nem biztos ...
-
Csabroncka
addikt
válasz
soldi3r #19009 üzenetére
A cső nem, de a szerelvények igen! A gömbcsapok belső műanyag háza lazán megadja magát, de combosabb hidegben a fém annyira rideg, hogy elreped.
Akna estén is láttunk már karón varjút, nyilván egyre ritkább a nagy hideg, illetve a használat vagy használton kívüli állapot elég durván befolyásolja, hogy aknában mi történik nagy hideg esetén.
-
mauimagic
senior tag
válasz
soldi3r #19009 üzenetére
Annyi a lenyeg, hogy a gombcsapokban ne legyen viz.
Meg a mágnesszelepekben, fúvókákban, stb... ezekből egy automata öntözőrendszernél nem kevés van, a legtöbb (az esetleges csere munkaigényével együtt biztosan) drágább, mint egy olcsó kompresszor, amivel gányolás nélkül lehet vízteleníteni...De munkám során találkoztam már folyadékhűtővel is, ami szétfagyott, fagyvédelem (glikol) minek, mert "úgyis leengedik a karbantartók ősszel".
3 milla volt a kár, biztosan megérte. -
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #18977 üzenetére
Itt nállunk az Alföldön az élőhely ( szántók , mezők ) szinte változatlanok , de itt az erdők a hegyekben , napról napra fogynak , és egyrészt azért , másrészt a túl szaporodás miatt van nállunk a medve probléma , egy érdekes adást láttam nemrég a tévében , egy öreg székely bácsi azt mondta , hogy egy Osztrák cég napi száz kamion fát is el visz innen , és szerinte az volna a megoldás , hogy egy kamion fa melett vigyen egy medvét is , ha viszi a lakásukat , akkor vigye a lakót is
,
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #18939 üzenetére
Te jó ritkára ülteted őket , nállam rosszul kezdődött a fa ültetés , a nagy kertben volt négy sor fa , a fele kertet nagyanyám a másik felét az asszony csinálta , 2012 - ben nagyanyám meghalt és a fele kertet be fásitottam de sehogy nem jól jött ki a meglévő fák miatt , úgyhogy nem sorba lettek ültetve , hanem össze vissza , utánna 2013-ban jött egy fél éves kálvária , és a végén le amputálták a párom egyik lábát , térd felett , úgyhogy a kert megmaradt részét is be fásítottam de azt is össze vissza , és még azóta vettem is ki fákat , amik nem tetszettek , száradt is ki , de metszéssel jól kordában tartom őket , és azért oda figyeltem , hogy sárga baracknak kell nagyobb hej , a körték sokkal kisebb hejet foglalnak ! De így van rengeteg fajta körtém, szilvám , sárga és őszi barack , cseresznye , almák és naspolya , körtéből van a legtöbb fám és fajtám !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #18937 üzenetére
Jól bevásároltál , nekem már szőlő nem kell ( nincs hely ) , de még őszre , vagyis még az idén szeretnék gyümölcsfákat ültetni , a tavaszi ültetésből vagy 6 nem fogta meg , és még találtam itt ott egy kis helyet ahová még tudok ültetni a portán , úgyhogy vagy 10-12 fát kel vegyek !!
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #18916 üzenetére
Nincs mit
, ne aggódj én nem azt írtam , hogy totál sz@rok , de van ami jó de olyan is amiben nem ( például alig használt Makita fúrógépem 1200W és csúszik a kuplungja de anyira , hogy már egy 8 mm fúróval is kínlódás vele fúrni , szét kell szednem , hogy lássam mit tudok vele kezdeni ) , de általában mindenre igaz , hogy nem a tartósság és a jóság az erősségük , mint a régi gépeknek , apám öreg orosz fúrógépe , engem is túl fog élni
-
H-Zol
senior tag
válasz
soldi3r #18882 üzenetére
Erre is meg lehet venni külön de én nem használnám ki , nekem csak a portán , kertbe a száz körüli gyümölcsfa , fontos ( nélkülözhetetlen ) permetezésére kell !!
De az Oleomac is megvan ( sajnálom ) , és nem értem , hogy miért ilyen drága hozzá az alkatrész ( indokolatlanul drága ) , azért is vettem a Stihl -t mert nem került annyiba , mint az alkatrész ( igaz itt nállunk olcsóbb volt mint nállatok , és jó akciós is volt ) !!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Vezetékes FEJhallgatók
- A Micron újszerű módszerrel javítja QLC-s SSD-jének sebességét
- Otthoni időjárás-állomás
- Dune Awakening - Máris túl az 1 millión
- Konzol Screenshot
- Mesterséges intelligencia topik
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Továbbfejlődött a Keychron egéralternatívája a Logitech MX Masterre
- További aktív témák...
- Olcsóbb lett! Új Catler TC 9010 prémium konyhai robotgép 1400 W - 2 év bolti gari!
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- Netatmo Weather Station
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Dell OptiPlex MT/SFF 3040, 3050, 7050, 3060, 3070, 5070, 7060 /WIN 11 - SZÁMLA- GARANCIA
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 R7 7 5700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 2080 8GB Fractal Design Define R5 FSP 750W
- LG 48GQ900-B - 48" OLED - 4K 3840x2160 - 138Hz & 0.1ms - G-Sync - FreeSync - HDMI 2.1
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i9 14900KF 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest