- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Vivo V40 5G - az első benyomás fontos
- Átlépi végre az iPhone az 5000 mAh-t?
- Redmi Watch 5 - formás, de egyszerű
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Milyen okostelefont vegyek?
- Brutál akkuval érkeztek az Ulefone X16 modellek
- Poco F5 - pokolian jó ajánlat
Új hozzászólás Aktív témák
-
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #18155 üzenetére
Bocs a kifelyezésért , kisipari sz@r termék
nem is tudom erre mit írjak , nem találkoztam még ilyennel , nem a legjobb , hogy tud vándorolni jobbra , balra elég sokat , de elméletileg elmegy így is !
Nem akarlak tovább szomorítani , anno még a Trabant , Simson , MZ ETZ - és világban fogtam ki kisipari dugattyut ami menet közben megszorúlt , a dugattyut nyomás alatt öntik de kisiparilag ez nem megoldható, itt a mérettel ( kicsit kisebbre veszik ) próbálják a hőtágulást kivédeni ! -
soldi3r
veterán
válasz
modflow #18121 üzenetére
Nem allitom, hogy nincs gond a hengerfejjel, de a kepen egy hengertomb van. Erre szerintem mar mondtam, hogy gtk. Esetleg ha nagyon unatkozol az esos hetvegen, akkor egy nagyon siklapu uvegre ragasztott csiszolopapiron megprobalhatod huzogatni, de ha sokat szedsz le a huvelybol, akkor a hengerfejet es/vagy a tomitest is modositani kellene.
-
Batib
őstag
-
modflow
veterán
válasz
modflow #17803 üzenetére
Honlap szerelném össze, megvan minden új alkatrész.
Azt mondjátok már meg, hogy a csapágylehúzóval levett csapágyát mivel teszem vissza a csapágy szétverése nélkül?
Van anti csapágy lehúzó? Csapágy rádugó? 😂Mert kellene nekem egy kb. 2 cm +/- 2 mm cső, amivel tudnám a belső szoruló részét ütni a csapágynak, de persze nincs ilyen csövem...
-
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #17807 üzenetére
Mindegy a leg sűrűbet , sőt én a kombájn kukorica asztal szög hajtásaiba a szárzúzóhoz még a zsirzóval nyomtam bele zsírt is és lessz belőle egy kicsit sűrűbb olaj ( kevésbé fojik és jól kén !!
Gyári sarokcsiszoló ha szétszedem a hajtást a fogaskerekek szárazak , mert a zsír kicsapódik a széleire és ott is marad , ahogy egy új sarokcsiszolót veszek az az első, hogy szétszedem és oda meg keverek bele olajat , enyhén fojósra csinálom , a nagy fordulattól azt is szét csapja de amikor áll akkor rá fojik a fogaskerékre és keni !! -
modflow
veterán
válasz
modflow #17701 üzenetére
Nos, szétszedtem (Robi 55 kapa). Nem volt egyszerű, mert ehhez spéci szerszámok kellettek, csapágy kihúzó, seegergyűrű kiszedő, stb., de kaptam kölcsön, csak így több idő volt ezt is azt is beszerezni.
Most megyek majd alkatrészeket venni, csapágy, szimering, ilyen olyan apró cuccok.
Az lenne a kérdésem, hogy a Robi 55 aljába, ahol a kapa tengelye forog, ahol ugye alapvetően engedett a rossz szimering miatt, oda milyen olajat kell vennem?
Hajtómű olaj, vagy mi kell ide? -
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #17677 üzenetére
A meghajtó Csiga tengelyt kalapálja , lent is a kapakban , amit le akarsz leszedni , van egy csapágy meg a tetejében is !!
Azt te is csak úgy tudod szétszedni , hogy kalapálni kell , másképp nem jön szét ( és vissza 26 percnél látható , hogy a csapágyat úti a helyére ) , de nézd végig a videót , mert jól csinálja!
-
rwin5
őstag
válasz
modflow #17625 üzenetére
valami gombaölővel, de szerintem még azzal sem feltétlen kell. Aztán folyamatosan kell majd sebkezelővel kezelgetni, mert ahogy vastagszik a törzs mindig ki fog repedni rajta a kezelés.
nálunk olyan meleg / aszály van, hogy a tetvek pl szó szerint elégtek a nap által a leveleken.A napokban az egyik birsalma csemetémet meg középen megfúrta valami, meg próbáltam kikaparni nem sikerült.. Tegnap ágvágóval elkezdtem visszavágni, kettévágtam, a közepét kiette vagy 10 cm-ren lefelé haladva, de szerintem megmarad a fa.
-
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #17406 üzenetére
Látni kellene a hengert , ha nincs nagy kopás , akkor elég egy gyűrűzés , a dugattyú kell is hogy minimálisan mozogjon , mert ő hőre jobban tágul mint a henger , és akkor pont jó!
Azt a kalapácsolást egy ügyes esztergályos le kell vegye de CSAK minimálisan , mert azzal csökken a robbanó tér és az nem jó , de annyit kibír, hogy le legyen igazítva !! -
soldi3r
veterán
válasz
modflow #17411 üzenetére
Mert a munkadij, tulmeretes dugo, gyuruk, sikolas stb tobbe fog kerulni a vegere, mint egy uj hengerszett. Nezz utana, de szerintem a Babettae ugyanaz.
-
Rive
veterán
válasz
modflow #16233 üzenetére
Az hogy lehet, hogy ez bekevert szer, de akár egy évig is simán jó, megfelelő hatású?
Ők tiszta vízzel és stabilizátorokkal keverik be, az egyszeri felhasználó meg jellemzően csapvízzel: ők tiszta, UV-szűrő flakonba rakják: az egyszeri felhasználó meg franc tudja milyen előéletű és gyártmányú permetezőbe.
-
soldi3r
veterán
válasz
modflow #14940 üzenetére
https://www.novenypatika.hu/204-a-cseresznyelegy-elleni-helyes-vedekezes
A leghatasosabb megoldas erre egyebkent teljesen bio. Baromfiudvart kell kialakitani a cseresznyefa korul
-
-
H-Zol
senior tag
válasz
modflow #14087 üzenetére
Akkor nincs mit tenni , keresgélni a netten , hátha valaki be írja a jó megoldást , és próbálgatni másik zsinórokkal , hátha össze jön !
Egy hónapja posztoltam , én egy ilyen [kép] kínai csodát vettem , szét szedtem , minden jól meg volt zsírozva , nem találtam semmi kivetni valót rajta , pár órát használtam és nagyon jól megy , az aksi az a 2A helyett csak 900 mAh , de azzal tisztában voltam !
Ha látom , hogy jó lessz akkor majd ki cserélem a cellákat és akkor lessz valós 3 A ! -
totron
addikt
válasz
modflow #14057 üzenetére
Mondjuk mint erővágó tényleg jó lehet, kérdés, hogy bírja-e a kiképzést. Szőlőmetszésnél viszont kell a precízió, a direktség, mint feedback, sok apró vágás van, néhány combosabb csak. Köszi az infót.
Szerk.: nem balesetveszélyesebb ez? Véletlenül ágnak nézi az egyik ujjadat, meg sem tudod állítani feltétlenül időben.
-
totron
addikt
válasz
modflow #14050 üzenetére
Egy nagyon exkluzív és tényleges minőségben talán működhet az, hogy az erőáttétnek legyen értelme, az én kezembe még csak olyan akadt, ahol nem volt, több erőt viszont ki kellett fejteni: ahhoz tudnám hasonlítani mint amikor kesztyűben áll neki az ember fát hasogatni, elvész a befektetett erő java része és az ösztönös autokorrekciók miatt nagyobb terhelés is esik a dolgozó kezekre. Mennyibe került ez a tied és hogy vált be? Inkább egy élében és egyéb kialakításában is klasszikus, minőségi darab ami bevált itt. Ilyenre gondolok, csak igényesebb kivitelben [link] Mindenféle álinnovációval jellemzően csak a pénzt szedik be, használhatóságot viszont nem kap az ember, de legalább a klasszikus darabok is kínaisodtak. Örülök, ha megcáfolod mindezt, egy ideje már keresem a jobbat, de inkább beletörődtem a kapitalista szélhámosságba/olcsósbodásba, hiszen a mindennapokban azért nem kell. Az eredeti kérdésre persze nem tudok válaszolni, de az is lehet, hogy ez volt egy jó válasz.
-
H-Zol
senior tag
-
ncc1701
veterán
-
lemmy71
őstag
válasz
modflow #8485 üzenetére
Én délen Gyulán lakom, itt -1 / -2 fokot jósolnak de az nem olyan vészes. Olajos rézkénnel dolgozom az elbírja ezt az időjárást. Az őszi lemosás a necces, főleg ha év végére hagyjuk, mert hosszabbak a mínuszok.
De ha félsz akkor várd meg a vasárnapot, utánna drasztikusan melegszik az idő. Nálam hétvégére virágba borulnak a kajszik, ezért nem vártam tovább a lemosó permetezéssel. Virágzás közben és után már más szerekkel kell kezelnek a fákat. -
lemmy71
őstag
válasz
modflow #8480 üzenetére
Lehet permetezni és kell is mert ha berobban a jó idő akkor lekésted. Én ma csináltam, rám is esteledett rendesen. Holnapra már csak a nagy diók vannak hátra és egy gyengébb Vegasol levél megcsapom a tujákat meg a többi bukszust is. Lényeg hogy permetezés után 6 - 8 óráig ne kapjon kiadós csapadékot.
-
Rive
veterán
válasz
modflow #7704 üzenetére
...gondolom ha deszkára alulról teszek az itthon lévő 2 cm-es hungarocell lapból, esetleg jó lehet
Nem igazán. Mezei hungarocell nem jól bírja a vizet és 'vadonban' szimplán nem jó semmire.
Felülről tófólia vagy: bádog.Az 1 m3-es aknában nem fogja felfűteni magát?
Nem.
Mert ugye a szivattyú lejjebb lesz, mint a kút peremre.
Vissza kell vágni a kút peremét...
-
mauimagic
senior tag
válasz
modflow #7698 üzenetére
Akkor vedd meg a legolcsóbb membrános sz@rt, ami ugyan hamar tönkremegy majd, hiszen, mint előttem többen is említették, 2m-es vízoszlopra 20cm átmérőben nem létezik szivattyú. De a membrános legalább olcsó és a kutat is hazavágja, viszont hangos. Ja akkor az sem jó...
Hogy építő jellegű is lehyen a hsz:
Én hasonló helyzetből indultam: kb 3 méter vízoszlop, 40cm átmérőjű kút, 12 méter mély, kb 150-200 litert tudok kivenni belőle, utána 1 óra alatt telik vissza.
Megoldás: kútszivattyú időpapcsolóval óránként max 5 perc üzemmel tölt egy föld alatti tartályt, ahonnan egy házi vízmű látja el az öntözést.
Árat inkább nem írok, az időkapcsoló-szontjelző kombó többe volt anyagáron, mint amit te szánsz rá sztem.Olcsó húsnak híg a leve...
-
mauimagic
senior tag
válasz
modflow #7696 üzenetére
A szivattyú akna a kút mellett lenne, értelemszerűen akkora méretű, hogy a szivattyú, szűrő, miegymás elférjen benne és szerelhető legyen. Legegyszerűbb/olcsóbb egy műanyag akna, 60-100k, mérettől függően.
A kutat illene lefedni, a szivattyú előtti szűrőt meg tisztítani, vagy inkább cserélni.
-
Rive
veterán
válasz
modflow #7683 üzenetére
A szivattyú alatt legyen egy méter (legalább), és üzemi állapotban ellepje a víz.
Szerintem ez 2m nyugalminál nem nagyon fog összejönni... Max. valami rezgő orosszal (bár az meg valszeg bele se fér).Ennyire sekély volt a kút, vagy ennyire feltöltődött? Ha az utóbbi, akkor egy jó kutas ki tudja takarítani.
-
Rive
veterán
válasz
modflow #7680 üzenetére
Mármint, hogy fenéktől (kút legaljától) a víz tetejéig másfél méter?
Akkor az valszeg nem lesz jó. Ezeknek a csőbúvároknak a hűtését a víz adja: teljesen víz alatt kell lenniük.
És akkor még ott van az, hogy üzem alatt jelentősen kisebb szokott lenni a vízoszlop...Csak ennyi a kút, vagy ennyire feltöltődött:
Milyen kútról van szó (ugye fúrt kútról beszélünk?)? -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Azonnali játékos kérdések órája
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Foxpost
- Formula-1 humoros
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Bittorrent topik
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- hcl: MS Office365 Linuxon
- További aktív témák...
- Eladó 4 db Achilles Winter 101 téli gumi 225/40 R18 92V XL
- YEELIGHT Cube Smart Lamp spot + base moduláris RGB okoslámpa
- Rohnson R-9450 Steril Air UVC+ION légtisztító eladó JÓVAL ÁRON ALUL! Bolti ára kb 72ezer Ft!
- Új Ctek D250TS premium 12V/24V auto akkumulátor töltő 10A/200Ah - 5 év bolti garival! -
- ÁLTALÁNOS IGAZGATÓHELYETTES tábla
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 7800X3D 32/64GB RAM RTX 5090 32GB GAMER PC termékbeszámítással
- Samsung Galaxy S21 Ultra , 12GB , 128 GB , Kártyafüggetlen
- BESZÁMÍTÁS! Asus TUF B450M R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 XC 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo LEGION Pro 5 / Pro 7, Lenovo Yoga Pro gépek (RTX 4060 / 4070 / 4080 / 4090)
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest