- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- One mobilszolgáltatások
- Huawei Mate 10 Pro - mestersége az intelligencia
- Magisk
- Kirakatba tette a Google a Pixel 10-eket
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
A topikban minden törvénytelen módszer megvitatása tilos!
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz
Nordic #26487 üzenetére
...az is benne lehet, hogy a megengedett kereteken belül rontani próbálja a munkakörülményeket, hogy magadtól akarj felmondani és ne kelljen végkielégítést fizetni
nálunk volt egy dolgozó, aki nagy sz*rkavaró lett a végére: mivel nem volt rögzítve a munkavégzés helye fixen ide, ezért kitalálták, hogy "jövő héttől menjen 80km-re a központba x időre besegíteni, mert sok raktáros beteg" (persze útiköltséget meg mindent elszámol a cég) ...nem vette fel akkor a munkát, ki lehetett rúgni, nem kellett neki semmit fizetni pluszba
-
grizlisandor
veterán
válasz
Nordic #26487 üzenetére
Nem akadékoskodsz, igazad van, azért itt most jópár forintról van szó.
Jót kérdezel, szerintem az egyik munkaügyi központot, akár szomszédos megyeit ideje lenne megkérdezni telefonon, hogy ilyenkor mizu. Ha nem tudnak információt adni, akkor keresni egy munka ügyekben járatost. -
asdf_
veterán
válasz
Nordic #26483 üzenetére
De miért kérnél bármi közös megegyezést? Egyetlen esetben írsz olyat alá, ha az számodra előnyös, vagy előnyösebb a többi lehetőségnél. Fenti esetben (ha fizetésképes a régi cég) akkor a 11 év után járó végkielégítésnél (de még ha fizetésképtelen és csődbe ment cég, még ott is van azt hiszem valami közös kalapos keret, hogy ne maradjon pénz nélkül a dolgozó).
-
Nordic
Közösségépítő
válasz
Nordic #26454 üzenetére
Megkaptuk a fasza bérrendezés leiratát emailben a munkahelyemtől. Kaptunk laza10% emelést, de az adható jutalmak rendszerét átdolgozták, hogy "áttekinthetőbb" legyen. Na a vége kb -40-50k lett, mert mindent elvettek, cserébe adtak valami "alamizsnát"(napi br. 3000 forint amikor bent vagy, az eddigi 140-150k helyett). Még szerződést nem kaptam, de ezt tuti nem fogom aláírni. Valahol olvastam azonban, hogy ha ezek után én kérem a közös megegyezést, ha nem ad rendes bért, akkor nem köteles fizetni végkielégítést. Ez igaz? Mert akkor ezt tuti elkerülöm...
-
DJ. Ru$y
nagyúr
válasz
Nordic #26447 üzenetére
Az egyik munkahelyemen volt nálunk is egy hasonló (nem ugyanilyen, de munkáltató részéről egyoldalú szerződés módosításos) eset, és ott több kollégám elköszönt a cégtől úgy, hogy nem írta alá a szerződést, érvényes szerződés nélkül viszont nem dolgozhat, a módosításkor minden szerződés érvényét vesztette, így felmondtak a dolgozóknak akik nem írtak alá, és, mint minden normális cég, fizették a végkielégítést mindenkinek aki nem vállalta a továbbiakat.
A szerződések minden esetben legalább 2 példányban készülnek, nem szégyen elsőre nem aláírni és elvinni a saját példányodat aláírás nélkül akár egy munkaügyeshez, vagy egy munkajogi ügyvédhez és segítséget kérni, hogy ne járj pórul, jogod van hozzá. -
amargo
addikt
válasz
Nordic #26447 üzenetére
Nem vagy köteles elfogadni az új szerződést, ilyenkor Magyarországon a munkáltatónál kezd pattogni a labda, azaz vagy rendesen felmond Neked vagy közös megegyezés (itt figyelni kell az érdekeidre) vagy elkezd szivatni, hogy végül a munkavállaló mondjon fel esetleg kitalál dolgokat, stb..
-
Szerintem arra gondolnak hogy az elfogadását v kifogásodat tedd meg. Ha tovább akarsz menni másik orvosbizottsághoz pl mert kevesled a megállapított %-t.
(#3506) jerry311 : Gondolom te is hallottál a megélhetési autó törésekből. Én simán el tudom képzelni hogy egyes bidámbidám jelleget mutató főemlősök ezt is megpróbálják a megélhetési kategóriába bevonni. Plusz a politikai preferenciák mellett esélyét látom sok a sajtó szabadságát korlátozni igyekvő pernek is
Ez van , találékony a magyar...
-
jerry311
nagyúr
Passz. Ez a legbiztosabb velemenyem.
A kevesbe biztos, hogy 8 napon belul szolj:
- ha bajod van a szakvelennyel, egyebkent varjal szepen a targyalasig.
- akkor is ha elfogadod a szakvelemenyt.bitpork
Jo hat ezzel eddig se tudodd mit kezdeni az atlagember. Ilyen perek mindig is voltak, valoszinuleg lesznek is. A kerdes hogy szaporodik-e a szamuk vagy sem, de ezt meg nem tudjuk. -
jerry311
nagyúr
A szabadsag penzben nem megvalthato. Ettol torvenyesen elterni nem lehet.
Ez alol egyetlen kivetel van, ha kilepsz a cegtol es idoaranyosan kevesebb szabit vettel ki, akkor kifizetik a ki nem vett napokat. Tehat a HR-es ismerosod egyaltalan nem ert a szakmajahoz.A munkaugyi hivatal erosen buntet, az atvitt szabadsagok miatt. Ezert jellemzo, hogy a cegek papiron kiadjak a szabit, amit a kovetkezo evben kiadnak ugyan, csak nem irjak be.
Tehat decemberben dolgoztal, de papiron szabin voltal. Iden meg lesz 9 napod amikor szabin vagy, de papiron dolgozol. A korrekt cegek igy csnaljak.Tessek szepen kivenni a szabadsagokat es orulni, hogy nem a munkaltato adja ki, amikor neki jol esik, mert a szabadsagod 75%-aval o rendelkezhet, ha akar.
-
szerintem kifizetniük nem kell, ki kellett volna venned szerintem, vagy nekik ki kellett volna adniuk
az nem korrekt hogy leírják nullára semmiképpen
kifizetniük csak munkaviszony megszűnése esetén kell, de ekkor is kiadhatják inkább tudomásom szerint felmondási idő alatt
Új hozzászólás Aktív témák
- Kodak PD460 Instant Dock Printer / Számla és Garancia
- LG 27GR95QL - 27" OLED / Limitált LoL Edition / QHD 2K / 240Hz & 0.03ms / NVIDIA G-Sync / FreeSync
- Bomba ár! HP EliteBook 840 G4 - i5-7GEN I 16GB I 256GB SSD I 14" FHD Touch I Cam I W10 I Garancia!
- Bomba ár HP X360 11 G5 - Intel N4020 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S25 128GB Kártyafüggetlen 1 év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest