- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Itt egy pár fotó az iPhone 17 sorozatról
- Több újítással támad a Xiaomi Redmi 3s
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Garmin Venu X1 - vékony, virtuóz, váltságíjas
- Mindenki Z Fold7-et akar
- Telekom mobilszolgáltatások
- One mobilszolgáltatások
Hirdetés
Talpon vagyunk, köszönjük a sok biztatást! Ha segíteni szeretnél, boldogan ajánljuk Előfizetéseinket!
-
Mobilarena
Új hozzászólás Aktív témák
-
bajnokpityu
félisten
válasz
baluka26 #4342 üzenetére
Ugyanennyiből milyen király staxot vennék
Tegnap egész este champról hallgattam Goldit. Háát, sokkal jobb volt,mint a csöves híd klónomról.
ui. akinek van füle+kedve próbálja ki a stealth playert.
Ugyan 2 héten belül letesztelem a Stereo 192 Myteket, meg az Antelope pluszt, de ettől a playertől úgy megtáltosodott az alaplapi koaxom idefönt, hogy kissé elbizonytalanodtam, hogy kell-e a gép mellé a lenti dacom. Ha a tabla is ennyivel jobb lesz, akkor mit nekem LP, új dac...
-
vzsryl
nagyúr
válasz
baluka26 #4345 üzenetére
A D7000-re vagyok kíváncsi. Hogy azt használtan vetted-e 175-ért? Mivel jelenleg 400k.
(#4346) fattyu: 250Ohm-os DT990-et úgy meghajtotta az integrált hangkarim, mint a 32Ohm-os D1100-at. Egyetlen dolog zavaró csak, az alapzaj, amit a vinyótól kapar össze... Hangerő van bőven, és megfelelő minőségű zenével még jól is szól. Persze kevés egy DAC+AMP-hoz képest, de egész korrekt.
(#4347) contaxg: A telefonomban jobb a hangchip, mint a gépemben a Realtek... Tisztább a hang és alapzaj sincs. Vicces dolog ez, főleg hogy egy 50k-s, alap WP7-es készülékről van szó.
Szerk.: Hangerőben talán gyengébb a mobil...
-
chrisnagy13
senior tag
válasz
baluka26 #4138 üzenetére
Bár nem volt szerencsém a HD800-hoz, de a leírások alapján hasonlít a 940-re azzal, hogy semmit nem akar eltitkolni, elvenni, vagy hozzárakni a felvételhez. Szerintem ez az, amiért a 940 a kedvenc nálam, és ezért nem tud megmaradni egy HD600, W1000X, vagy bármi más itt huzamosabb ideig. Jó a HD600 se az a színezős fajta, de kevésnek érzem amit tud. A HD800 biztos nagy szerelem lenne a 940 mellett.
(#4141) baluka26: már kerestelek.
-
bajnokpityu
félisten
-
törölt tag
válasz
baluka26 #4133 üzenetére
Erre csak azt mondom, hogy azt a 10-szer annyit hangfalra és erősítőre (használtra persze) költve lepődnél csak meg igazán. Egész más élmény. Nem biztos, hogy technikailag összességében jobb, de számomra sokkal szerethetőbb, mint bármelyik fejhallgató, ami csak ott van a fejemen és nem hagy igazán relaxálni önmagában már a puszta jelenléte miatt.
-
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #4027 üzenetére
Kinézetre és 'csomagolásra' is tényleg a D7000 a legszebb.
Csak nem a kinézetért vesz az ember fejest. Ha így lenne, akkor már az enyém lenne, plusz zárt ath-im lennének.
+(#4028) bajnokpityu:_köszi
Úgy tudom, hogy gyári.
A tiednek ilyen kábele van ? A kinézeten kívül van valamilyen különbség ?
Kicsit keresgélve, lehet, hogy mégsem gyári. Az összes képen szalag kábellel láttam, meg wikipedia szerint is
"Later variations, released in 1982, SR-5N and SR-5NB aka Gold had the same drivers as SR-X Mk3, 6 core ribbon cable and were black with gold trim."
Közben meg csak találtam ilyen kábellel szerelt goldot. Itt a csodás minőségű felső képen. Meg ez is. -
törölt tag
válasz
baluka26 #3511 üzenetére
Szintén ötlettelenség. Chopin g-moll balladát tessék meghallgatni. Sokadjára is "üt". Ez már elsőre is unalmas. Erre persze azt mondják, hogy "más stílus". Na ja, ezen a címen sok szart el lehet adni.
(#3510) AMDFan:
Ötlettelenségről beszéltem, nem bonyolultságról. Figyeld meg ezt a korai Mozart szimfóniát:
[link]. Teljesen egyszerűen, könnyeden kezdődik, mégis zseniális.
Vagy itt a legismertebb Beethoven-téma:
[link]
Rémségesen egyszerű, mégis szintén zseniális.
Na én az ilyen ötleteket hiányolom ezekből a zenékből. Ezekhez pedig véleményem szerint a kreativitáson felül nagyobb zenei műveltség, elmélyedés kell. -
törölt tag
-
AMDFan
addikt
válasz
baluka26 #3461 üzenetére
bennjordanforpresident
kolosanyi: mi számít hangszernek? az elektromos gitár manapság gyakorlatilag egy eszköz a számítógépes hangok lejátszáshoz. az a zene amit nem akusztikus hangszerekkel játszanak, az elektronikus zene. azon belül lehet azt hívni metalnak vagy dubstepnek, vagy technonak, teljesen mindegy, csak az adott zenére jellemző tulajdonságok különböztetik meg őket, meg a megszokott megjelenésbeli dolgok. például hogy egy rockzenekar szinpadi fellépése milyen.
amúgy engem nem bántasz meg, mert attól egy zene nem lesz rosszabb, hogy te nem vagy akárki nem élvezi. vannak bizonyos zenék amiket nem fogad be elsőre az ember, úgymond fel kell nőni hozzá, nagyon sok zenét meg kell hallgatni ahhoz hogy értékelni tudd a mögöttes tartalmat. a dubstep például ilyen. itt főleg nem a mainstreambe betört dubstep vonalra gondolok.
-
vzsryl
nagyúr
válasz
baluka26 #3402 üzenetére
Olcsóbbak között sem? Mert pl. a DT 990 a csilingelését leszámítva nagyon ott van a szeren. Valami hasonló, nyitott Beyer, gyengébb magassal? Azt látom, hogy a Denon környékén nem találok ilyet, mert nyitott fejesük nincs is.
Egyébként most már úgy érzem, nagyon jól döntöttem, hogy nem DT 770-et vásároltam. Az is küldte volna így a magasat, ráadásul zártan, akkor egy idő után megbántam volna. A Denon is hozza szerintem simán a szintet, és engem nem zavar a túlzott mély kiemelése, sőt vannak olyan zenéim, ahol még többet el tudnék viselni belőle.
Anno írtam, hogy az Audio Wild csak az olyan zenékben megy igazán mélyre, ahol amúgy is annyi mély van, hogy egy kevésbé basshead fejes is visszaadja az élményt. És amint kapott egy gyorsabb elektronikus zenét, amiben nem az a szétárasztott, mosott mély van, akkor máris gyengének éreztem. Na, ez az érzés a Denon-nál nem áll fent. -
bajnokpityu
félisten
-
-
contaxg
veterán
-
p_adam
addikt
válasz
baluka26 #2695 üzenetére
8030A.
Persze le kéne kezelni a szobát stb. de akárhogy állítgatom sehol nincs az SRX Pro-hoz képest linearitásban vagy részletekben stb. ezért nem bánom ha majd egyszer elviszik mert olcsóbb hangfal is megteszi.
Az SR-Lambda viszont a legzeneibb fejhallgató amit mostanában hallgattam, egyszerűen élmény hallgatni mert életet rak olyan felvételekbe is amelyekben alapból nem sok van. Nem megy a legmélyebbre nincs minden élesen elválasztva, egy kicsit a magas is le van fogva de pont emiatt sokkal könnyebb hallgatni és ezek a középhangok rettentő jók. Az SR5 Gold a kettő között van valahol hangban de szintileg egyértelműen fentebb van a Lambda, sokkal nagyobb benne minden.
Az SR303 más tészta, inkább elektronikusabb zenékkel tetszett hiába megy mélyebbre stb. de nem olyan különleges a hangképe mint az SR-Lambdának. -
bajnokpityu
félisten
válasz
baluka26 #2504 üzenetére
Ma tök jót beszélgettem 4 órányi zenehallgatás után Ricsivel.
ilyen félmondatok voltak:
high end ott kezdődik, amikor a masterelés minőségét kihallani. highend közepe,amikor a rossz felvétel is élvezetes,zenei,miközben kihallani a hibákat is.másik,szintén Neked. egyelőre kipróbára, kaptam egy hd600ashoz tervezett füleskábelt. Hát, elég jelentősen jobb,mint a hd650 kábel. mélyének gyorsaságán is javít a gyárihoz képest, nem csak kevéssé hars. Valamiért ez elég egyértelműen hallható, szóval asszem revizionálom a füleslánc analóg kábeleinek "elhanyagolható" hatását.
Schawo: focal utopia, végre jó környezetben,kiszolgálva. 2 éve rendszeresen meg-meg hallgattam,mikor hol járt, most érett be. képzeld, szép íve volt a hangnak, egészen egyenletes frekimenettel, bántó él nélkül.
-
bigmasterg
addikt
válasz
baluka26 #2256 üzenetére
Van, aki nem csípi a karakterét, de én szerettem a hd800-at.
Saját preferenciáim szerint benne van az eddig általam hallott top3 fejesben.
A másik kettő a K1000 és Audeze.
Staxokhoz sajnos még nem volt szerencsém. Meg sony qualia-ról és az R10-ről is jókat mondanak.Tényleg, hány darab Sony mdr R10 lehet Magyarországon? Van egyáltalán ?
Dinamikusok közül ez a fejes érdekelne legjobban. -
ntomka
nagyúr
válasz
baluka26 #2252 üzenetére
A fejhallgató is működik azokkal a zenékkel, amikben kevés mély van. Rockra pocsék, már ne haragudjon akinek tetszik. Vokálokkal gyönyörű, tiszta, meg úgy a közepe és a magasai szépek nagyon. Bár az utóbbi hajlamos némi maszatolásra. Azok a zenék amelyekben jelen van a mély rendesen (úgy értem van rajta némi hangsúly), ott terjengeni kezd ez a tartomány. DE nem telepszik rá semmire, ami nagyon nagy pont. Ebben és ezáltal mindenben jócskán felülmúlja a HD650-et. Karakterileg az az irány egyébként teljesen.
Jacksonnal még mindig jónak tartom.
Sőt, kiváló.
-
-
szakibá...
senior tag
válasz
baluka26 #1301 üzenetére
Van értrelme, ha valaki X.1-es rendszert akar építeni, a centerhez nem kell fölösleges párt vennie. A legjobb, ha a center is ugyanolyan, mint a szélső frontsugárzók. Az úgynevezett "center" hangszórók kompromisszumot jelentenek. Ha mozog a hangforrás, akkor ne változzon a hangszíne (ez rajzfilmeknél gyakori).
-
bajnokpityu
félisten
-
nemdan
senior tag
válasz
baluka26 #1250 üzenetére
Néztem árgépen tényleg 54e Ft nálunk, de sajnos nekem nincs most 53 fontom rá, a 40 nagyon max. határ, mert meghalt a vinyóm azt is vennem kell.. Ezért tőled is kérdezném, a fentebb felsoroltak közül Te melyiket ajánlanád? A három Sennheiser között van valami lényeges különbség?
-
contaxg
veterán
válasz
baluka26 #995 üzenetére
Ranked #1 n Headphones . Tipikus réteg cucc!
Idézhetek??
Nekem a HD650 után már "csak" az LCD2 maradt fejlesztésnek, az viszont eléggé távoli jövő(#998) bajnokpityu
Dehogy nem! Minden érzékszervünket be tudjuk csapni, méghozzá elég rendesen
A lényeg a tökéletes illuzió!! Semmi más nem számít!
Új hozzászólás Aktív témák
- Bemutató Beyerdynamic DT880 Bass Mod
- Hír Eszement zajszűrő koncepció a Panasonictól
- Hír Üvegborítású high-end fejhallgató a Sennheisertől
- Hír Hamarosan érkezik a kézzel készített high-end fejhallgató Japánból
- Hír Abszolút prémium high end fejhallgatót villantott a Grado
- Blogbejegyzés Gyémántokkal "kipitykézett" Focal fejhallgató 30 millióért
- Hír Korrektnek tűnő fejhallgatóval jelentkezik az Onkyo
- Hír Fa fejhallgatóval próbálkozik a JVC
- Milyen autót vegyek?
- Need for Speed: Rivals
- Battlefield 1
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Redmi Note 10S - egy a sok közül
- Milyen légkondit a lakásba?
- EAFC 25
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Steam, GOG, Epic Store, Humble Store, Xbox PC Game Pass, Origin Access, uPlay+, Apple Arcade felhasználók barátságos izgulós topikja
- sziku69: Szólánc.
- További aktív témák...
- Lenovo ThinkPad X270 (16) - i5-7300U, 16GB, 512GB SSD, 12" FULL HD
- MacBook felvásárlás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- Lenovo Legion Pro 7 i9-14900HX 32GB RAM 1TB SSD 16" QHD+ 240Hz RTX 4080 12GB 175W DOBOZÁBAN, MAGYAR
- Samsung S23 Ultra 8/256GB Állapot: 10/10 6 hó jótállás!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest