Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• redgold

tag

válasz Sam_26 #85 üzenetére

Hali!

3Dmark-nál hajtsd végre a MSI K9A platinum topik 114-es válaszában foglaltakat, vagy töltsd le a Futuremark oldaláról a kb 1 hónapja kiadott patch-et!

1 jó kis géptelepításnél alig vannak dolgok, amik kellemesebbek! :) :) De legalább "tiszta" rendszered lesz!

Üdv!

• redgold

tag

válasz Sam_26 #83 üzenetére

Szia!

A gyorsulás crossfire esetében kb 35-45%-os az egy ugyan olyan kártyás megoldáshoz képest. Emelett jelentős képminőség javulást garantál azoknál az alkalmazásoknál (játékoknál) amik támogatják a technologiát! Amik nem, azok el sem indulnak a crossfire alatt, ilyenkor sajna ki kell kapcsoljad a ccc-n!

Nekem is a felső kártyán jön a jel, az alsó nálam sem produkál képet! Mindenestre igen sajnálatosnak tartom az ATI-AMD-nél, hogy egy ilyen költségvonzatú beruházásnál kiszúrja a T. User szemét egy rendkívül elnagyolt és silány technikai-szerelési útmutatóval!

Én nem szoktam a VGA karikat tuningolni, mert ha "túl jól" sikerül, akkor majd jön a nagy sírás-rívás, meg köntörfalazás a szervízben! Tapasztalatom szerint ezeket a rendszereket kevés processzor tudja teljesen kiszolgálni, így inkább ennek szentelj figyelmet! Még a 6000+ procit is simán kiröhögik a 2900xt-k, de lehet hogy még a 2600xt-k is!
    A ccc-ben is van tuning lehetőség, de ott van az ATI-tool is pl.! Ezekkel nincs tapasztalatom, talán valaki más...

Ha elfogadod: a jó minőségű, és kellő teljesítményű táp szerintem elengedhetetlen! Sokan mondják, hogy így meg úgy stb.! Szintén tapasztalat: ha nincs elég erőtartalék a tápban, akkor nem kérdez, nem lassul, simán leáll! (komoly 3d teljesítmény kifejtése alatt persze!)

Üdv!

• redgold

tag

válasz Sam_26 #79 üzenetére

Helló Sam!

Én a helyedben nem aggódnék, mert a crossfire működik, ha a ccc azt írja ki neked! Ha valami problémát észlel, akkor nem engedi bekapcsolni, ill a kis kockában nem jelenik meg az enable crossfire kockában a pipa!
    Egyébként fizikálisan két kártyát észlel, de egy vezérlőként kezeli crossfire módban a veztérlőszoftver.
    Nem is kell neked válasszál, hogy mester vagy szolga kártya, mert azt az alaplapban elfoglalt helye, valamint a szoftver dönti el: itt semmi dolgod!!

Everest: csak a legújabb 4.20-as észleli megbízhatóan az új chipsetes ATI kártyákat! A Megjelenítés/GPU funkciónál írja (nekem), hogy: támogatva, engedélyezve!

Egyébként gondolom nem valóságos kábeleket használsz, hanem a kártyák tetején lévő 2 db. cf hidat! Igaz? (amit valóban ad a Sapphire a karikhoz, nekem legalábbis) A kábeles megoldás a régebbi kártyák sajátja volt!

Bár az alaplapot nem ismerem közelebbről, de kétlem, hogy a biosban lenne cf enable funkciós!

Üdv!

Új hozzászólás Aktív témák