- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Buds3 Pro - szárat eresztettek a babok
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Hivatalosan is bemutatta a Google a Pixel 6a-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
-
Mobilarena
Ez a topik a Canon EOS DSLR digitális tükörreflexes fényképezőgép vázaival és a velük kapcsolatos kérdésekkel foglalkozik.
Új hozzászólás Aktív témák
-
csacsi77
senior tag
válasz
McKalton #19810 üzenetére
Tapasztalatból mondom, a 18-135 STM nagyon jó! Szép a képe, éles, jól rajzol és nagyon gyors! HANGTALAN!
A 70D nagyon király, imádom. Jó választás lehet, bár a 700D is nagyon jól használható és azt mondják inkább obira költs, mint vázra.
A 85 mm F/1.8 nagyon jó kis obi, nagy a CA, de azt könnyű kiszedni. Portréra nagyon jó.
Biztos akarsz makrózni? Én először belekóstolnék a helyedben közgyűrűvel vagy előtétlencsével és ha akkor is tetszuik és megy és akarom, akkor jöhetne a makroobi.
Egy nagylátó mindig jó, ha sokat természet és tájfotózol. Biztosan kell az is? Ha nekem valami nem fér bele, akkor két fényképből összeollózom, nyilván jobb egy nagylátó, de nagyon kevésszer éreztem hiányát (ettől még dédelgetném, ha lenne). -
Agostino
addikt
válasz
McKalton #19810 üzenetére
majd jönnek másik is, én annyit mondhatok, szerintem klassz all purpose lencse a 18-135 stm. ne keverd a simával, azzal tényleg voltak zűrök. mindenképpen érdemes a 18-55 helyett venni, hiszen nyersz zoomot vele. aztán, hogy később mit akarsz, majd az idő eldönti. lehetséges, hogy olyan témák fognak meg, amihez nem is tele lencse kell hanem valami teljesen más. az is lehet, hogy megunod a dolgot.
-
Agostino
addikt
válasz
McKalton #19808 üzenetére
öhm... kínzó kérdés... ezeket az obikat mind egyben tervezed megvenni? ha igen... wow, such lens, very canon, de ki is fogod használni? minden szentnek maga felé hajlik a keze, de egy 18-135 stm egy kicsit ez egy kicsit az, befogsz egy közgyűrűt tudsz makrózni. ha profi vagy és nagybevásárolsz nem szóltam, de ha tapogatózol szerintem balgaság ez a sok motyó egyszerre kosárba rakni
-
csacsi77
senior tag
válasz
McKalton #19801 üzenetére
Ha egy kezdő, mindenes gép kell, akkor szerintem jó választás a 700D. Lehet vele videózni is (STM obik ajánlottak), a kihajtható, érintőkijelző megkönnyíti az életet, a 18 MP elég mindenre, kategóriájában megfelelő a fogása és az építési minősége.
Kezdésnek talán jobban járnál egy 18-135 STM-es obival, azt mindenesként használhatnád és egy kis idő múlva rájönnél, hogy milyen gyútávok jönnek be és aszerint vehetnél hozzá fix vagy L-es obikat. De ha csak el akarod kezdeni a fotózást, akkor a 18-55 is jó lesz, viszont számíts rá, hogy hamar szűk lesz az átfogott tartomány vagy a fényerő(tlenség) vagy mindkettő.
Ha akeretbe belefér egy vakun is elgondolkodhatnál, nekem dimenzióugrást jelentett annak idején a felugróhoz képest.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Intel i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7500F 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Xbox Game Pass Ultimate kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól! - AUTOMATA BOLT
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B365M i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1060 3GB Rampage SHIVA FSP 400W
- Csere-Beszámítás! Olcsó Számítógép PC Akár játékra! Intel X5650 / GTX 1650 / 24GB / 240SSD+ 500HDD
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest