- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- iPhone topik
- Nem növel telepméretet a Galaxy S26 Ultra
- A lapkakészlet és az akku különbözteti meg a Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro-t
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Yettel topik
- Friss koncepciót hoz a Nothing Phone (3)
- Google Pixel topik
- Xiaomi Mi 11 Lite - 4G-vel vagy 5G-vel kéred?
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
-
Mobilarena
OLVASD VÉGIG ALAPOSAN MIELŐTT ÚJ HOZZÁSZÓLÁST ÍRNÁL!!!
Új hozzászólás Aktív témák
-
leviske
veterán
Abból kiindulva, hogy a gyártók még mindig mennyire kerülik az AMD-t, abban sem vagyok egészen biztos, hogy lehet múltidőről beszélni.
Jó példa erre a notebook piac. Az Intel bejelentette a Calpella-t, szinte az összes gyártó ugrott, míg az AMD Tigris-ére alig mert eddig valaki építkezni. Pedig szerintem nem kétséges, hogy melyik a kiegyensúlyozottabb platform.
-
Oliverda
titán
Nincs abban semmi irónia, kérem szépen.
Akkor viszont nem teljesen értem, mert te úgy írtad mintha a C2D megjelenése előtt nem számított volna a c2c összehasonlítás:
"Szerintem a C2D megjelenése óta újra számít a két vetélytárs órajele és c2c összehasonlítása."
...ha a megjelenése előtt nem számított akkor azóta miért számít?
Ugye a Netburst és K8 architektúrát egymásnak eresztve láttuk, hogy nagyon messze van a P4 az A64-től c2c összehasonlításban, ezért azt el is felejtettük egy jó időre.
Ettől anno még mindig többen vettek P4-et mint Athlon-t, c2c összehasonlítás meg fogyasztás ide vagy oda.
Szvsz a P4-nek is leginkább az elszabadult fogyasztás és a gyártástechnológia határok miatt fellegzett be végül. Persze a kettő valahol összefügg. Mondjuk ha a 3.2GHz-es Northwood ugyanannyit fogyasztott volna mint az Athlon 64 3200+ akkor már kicsit más lett volna a kép. Na meg ha nem rekedtek volna meg 3.8GHz környékén az órajelekkel, mert ugye eredetileg magasabbra szerettek volna menni, csak az a feljebb említett akkori gyártástechnológia korlátok miatt ez nem jött össze.
Tehát lehet hogy pár embernek köztük Neked is érdekes a c2c összehasonlítás de valójában ez egy mellékes információ. Nem arról van szó, engem is érdekel de ha ugyanazzal a fogyasztással magasabb órajelen kapnám meg ugyanazt a számítási teljesítményt mint amit egy alacsonyabb órajelű variáns nyújtana, és netán még egy kicsit olcsóbban is akkor már nem igazán izgatna a c2c.
Na meg amúgy is a 10 gigahercc a menőbb.
-
Oliverda
titán
"Szerintem a C2D megjelenése óta újra számít a két vetélytárs órajele és c2c összehasonlítása."
Ebben most éreznem kellett volna némi iróniát vagy sem?
"Én mindenesetre nagyon fogok örülni, ha az AMD előhúz valamit a kalapjából, és c2c összehasonlításban azonos vagy jobb teljesítményt lesz képes felmutatni. Ez azért is fontos, mert az órajeleket nem lehet az egekig emelni, így viszont muszáj lesz a műveleti sebességet növelni."
Úgy fest hogy ilyet nem fog előhúzni mert sokadrangú kérdés, hogy c2c összehasonlításban hogyan szerepel. Az órajeleket valóban nem lehet az egekig húzni de megfelelő megtervezett architektúrával és gyártástechnológiával talán elérhető az amit feljebb pedzegettem.
Bluegene:
Az a gond hogy még azt sem lehet tudni, hogy a Sandy Bridge meg a Bulldozer mikor jön pontosan nem hogy az Ivy Bridge. Arról nem is beszélve hogy a Sandy Bridge is csúszik mert az eredeti terv szerint még az év utolsó negyedévében meg kellett volna jelennie. Tehát ilyen meglehetősen pontatlan időpontokhoz kötött találgatásokba szerintem meg végképp nem éri meg belemenni.
-
leviske
veterán
Felesleges beleszólnom a diskurzusba, de ezt program válogatja, hogy c2c hogy állnak. Amiben Intel CPU dispatcher-t használnak, ott alapból felesleges összehasonlítgatni, ez pedig nem kevés programot fed le.
Vagy van pontosan megadott órajel/művelet szám, amiben a K10,5 10%-al lemarad?
-
Oliverda
titán
A legelső kérdést nem igazán értem. Pontosabban azt hogy most ez hogy jött fel pont arra a hsz-re.
"Vajon mikor jut el az AMD oda, ahol most a már kifutó C2D/C2Q proci vannak?"
Mondjuk talán a Bulldozer-rel. Azzal egy ugrással az i7 is mögéjük kerülhet ha nem baltáznak el valamit nagyon.
Amúgy a C2D/C2Q procikat még a LIano is befoghatja clock 2 clock ha ezeknek a változtatásoknak valóban van alapjuk, bár a LIano nem az egetrengető CPU pówerről fog szólni.
Amúgy ennek a clock 2 clock méricskélésnek egyre kisebb jelentősége van a vásárló szempontjából. Sőt szerintem lassan a magok száma is hasonló sorsra fog jutni. Ár/teljesítmény arány valamint a fogyasztás. A legtöbb vásárlót elsősorban ezek érdeklik.
Valszeg a Bulldozer sem lesz olyan gyors clock 2 clock mint a Sandy Bridge, de ha magasabb órajelen ugyanannyit vagy netán még kicsivel kevesebbet fog fogyasztani és emellett hozni fogja azt számítási teljesítményt is akkor ez sokakat nem fog érdekelni.
-
Spekuláció on
HA 960T a neve, akkor jó esély van rá, hogy 3,2GHz lesz az órajele.
HA 3,2GHz 4 magos változatban 95W TDP-t kapott, akkor a 6 magos változat 3,2GHz-n 140W-tal érkezik.Ergo valószínűleg 3,2GHz-en lesz lesz 140W a TDP-je, nem 2,8-on.
Spekuláció off
Szerk: most látom, hogy máshol egyértelműen 3,3GHz-re és 95W TDP-re írják a 960T-t. Jó lesz ez a Thuban. Úgy tűnik hogy sokat sikerült optimalizálni a fogyasztáson a Phenom II-höz képest
-
Oliverda
titán
Jól csalódsz de a Fusion-nak külön foglalata lesz. Desktop-on Socket FM1 a mobil vonalon pedig Socket FS1. Tehát jönnek új alaplapok új foglalattal és új chipkészlettel, pontosabban csak új déli híddal mivel az NB mint olyan már teljesen benne lesz a CPU-ban IGP-stől és PCI-E vezérlőstől együtt. A jelenlegi AM3-as foglalattal elég nehéz lenne kivitelezni a dolgot.
Ráadásul az első Fusion-nak nem sok köze lesz a Bulldozer-hez egészen pontosan semmi köze nem lesz hozzá.
A jelenlegi Propus lapka kissé finomított verziója fogja képezni a CPU részt. Ami szinte biztos az az hogy 512-ről 1MB-ra fog nőni a magonkénti L2 cache. L3 nem lesz.
A dedikált memória pedig szerintem majd magára a CPU nyákjára kerülhet rá valami hasonló módon:
Ez amúgy egy GPU. Radeon E4690 a neve.
-
Oliverda
titán
"Ahol kell a dedikált 128 bites memória busz egy 1400-1800 Mhz-es GDDR3 memóriával (és ez ma már inkább az alsó kategória magasabb szintje), ott már nem versenyképes a CPU-ba integrált GPU, egyszerűen elvérzik a szűk memória sávszélesség miatt."
...ha nagyon akarnák akkor éppen erre lenne egy egyszerű megoldás. Mondjuk szerintem kap egy dedikált ~256 megás VRAM-ot GDDR5-tel 64biten, valamint lesz egy állítható UMA-s rész ami a rendszermemóriából jön le. Hasonló módon mint a jelenlegi IGP-s megoldásaiknál.
-
Bluegene
addikt
-
CallaoW
tag
Mondjuk a giga hűtés mellett két doboz LM is befigyelt,gondolom kicsit idegesen "overclockolt"
Engem annyira nem foglalkoztatnak az Inter órajelei,inkább,hogy az AMD. saját vonalán mekkora fejlődést,újítást visz bele processzoraiba.És jelen esetben ez úgy tűnik megvalósul.
OFF:Ez kicsit olyan,mint egy focimeccs,nem a másik sikerit bámulom,hanem a sajátomnak szurkolok(vagy szídom)
On:a fórumban lentebb meglett a 4000Mhz is "csak hogy kerek legyen"
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
A topikban az OFF és minden egyéb, nem a témához kapcsolódó hozzászólás gyártása TILOS!
Az ide nem illő hozzászólások topikja:[link]
MIELŐTT LINKELNÉL VAGY KÉRDEZNÉL, MINDIG OLVASS KICSIT VISSZA!!
A topik témája:
Az AMD éppen érkező, vagy jövőbeni új processzorainak kivesézése, lehetőleg minél inkább szakmai keretek között maradva.
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- PlayStation 5
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Glo cigaretta
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Medence topik
- gerner1
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Építő/felújító topik
- OFF TOPIC 44 - Te mondd, hogy offtopic, a te hangod mélyebb!
- További aktív témák...
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 1xGold 6138 (20c/40t, 2.0/3.7GHz), 64GB RAM,4x1G RJ, HBA330, áfás
- Csere-Beszámítás! Olcsó RTX Gamer Laptop játékra! I5 11400H / RTX 3050Ti / 16GB DDR4 / 512GB SSD
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Apple iPhone 12 Pro 128GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest