Új hozzászólás Aktív témák
-
-
*Ropi*
félisten
-
Kleroo
veterán
válasz
#31757056 #597 üzenetére
A lényeg az,hogy ez nekem tesztjellegű képekhez kell,ahol minden "elvi" és nüansz béli dolog is számít (szakdoga) És mivel nem raw konvertereket hasonlítok,így ezeket ki kell hagynom a gépezetből.
De mivel ez közel sem egy átlagfelhasználás, így más tészta.
Viszont sokan vannak,akik a gyári színvilághoz ragaszkodnak,és főleg azok vannak sokan,akik a vázon kikísérletezett Picture Control setupot szeretnék viszontlátni,és nem jpeg minőségben. Ők így nem tudnak mit tenni. Márpedig a lens correction rész elég fontos lehet attól függetlenül,hogy ki mennyire nyúl bele a képekbe.Én egyébként mint ahogy Te is írtad,egyáltalán nem ragaszkodom a nikon színekhez. Olyanra variálom,ahogy nekem tetszik.
-
jjeahh
nagyúr
válasz
#31757056 #597 üzenetére
szerintem is változnak a színek valamennyire korrekcióval, de gondolom a többség vagy felismerhetetlenségig agyonszaturálja, vagy a valóságot próbálja visszaadni...és az utóbbiaknál kb felismerhető, hogy milyen obival, vázzal készült, az esetek 60-70%-ában...igaz, tapasztalt szemet igényel...sőt, aki pl nikonnal nyomja, kitobival, szinte mindíg "eltalálom" mivel lőtte...az olympusomnak is nagyon jellegzetes képe van, a heliosom-ról nem is beszélve. Az áruházas monitorokról annyit, hogy nincsenek kalibrálva, és a nagyja amúgy sem ilyen célra készült...
"Szerintem nem szukseges hogy latszodjon egy jo foton, hogy melyik gyarto modelljen keszult. Sot valojaban egy szepen megcsinalt foton ez az egyik leg lenyegtelenebb informacio."
ezzel viszont egyetértek...ha vázról van szó...ha obiról, az más..mindegyiknek más a rajzolata stb. -
Balinov
titán
válasz
#31757056 #127 üzenetére
Cayman: parszor csinaltam mar manual forditast, igaz, az par felhasznalohoz jutott el, nem volt publikus, 8ev angoltanulassal, 16ev angol terulettel kapcsolatos melobol kifolyolag, amibol az elmult 5 irorszagi, valszeg megbirkozok, de ha megakadok, ugyis kerdezek (pl. teged, vagy Viszlátot)
aleister: vard ki a veget.
elébb legyen meg a hozzajarulasuk.
-
aleister
veterán
-
*Ropi*
félisten
válasz
#31757056 #99 üzenetére
Persze, "költséghatékony" megoldásokkal (pl. 16 Bit helyett 8 Biten dolgozol, ami felezi a fájlméreteket) az LR is tud relatíve jó sebességgel működni. De ha minőségi munkát akarsz végezni (ráadásul gyorsan, mert határidőd van), akkor kénytelen vagy combos vasat tenni alá.
-
Balinov
titán
válasz
#31757056 #48 üzenetére
hja, Cayman mester. en is szivesen ruhaznek be i7-be, de annyit sose szannek ra, max egy K-s I5, de az meg mindig dragabb, mint egy 8 magos unlocked Bull....babat tervezunk, Isten is ugy akarja, talan mar az osszel, szoval a gepup az csak masodlagos, ha nem alacsonyabb prioritasu.
-
L4mie
veterán
válasz
#31757056 #22 üzenetére
nem, dehogyis, nem törlök RAW ot, csak az importálást,
exportálni se exportálok mindent csak amin dolgoztam és méltónak ítéltetett, a többi megmarad raw ban oda ahova alapból mentem a kártyáról.
Szval kártyáról másolok G:\képek\D3100\xxyyyz könytárbaEzt a könyvtárat importálom LR be. Ami ugye csinál egy könyvtárat C:\(nemtudom hova) SSD-re.
Ezeket megdolgozom, majd exportálom vissza HDD-re a jpg-ket, majd LR-ben kiszedem az importált könyvtárat, ergo C:\ ről törlődik.
Annyi a hátránya tényleg, hogy ha 2 hónap után valamin javítanék, akkor valszin kezdhetem előről az utómunkát, de RAW ot nem törlök.
-
Karima
őstag
válasz
#31757056 #13 üzenetére
Tehát akkor csinálsz importáláskor egy 2nd copyt a hddre, és miután végeztél a szerkesztgetéssel az ssd-n, akkor az update folder location-el csak a szerkesztéseket viszed át a hddre? (Hisz a raw-okat már az elején a create 2nd copy-val átvittük, azokat nem kell újból másolni.)
Majd a legvégén ugye még az ssd-ről el kell távolítani azt a könyvtárat, amiben dolgoztunk , de olyan funkció van a LR-ban, azt tudom.Balinov: Na ezt akartam röviden leírni én is, de Te szebben megfogalmaztad
-
Karima
őstag
Azzal szerintem csak az a baj, hogy az importálást lehet, hogy duplikálja, de az utána ssd-n elvégzett műveleteket hogy viszi át a hdd-n tárolt mappába? Szóval szerintem nem az elején kellene second copy-t csinálni, hanem a végén, amikor már kész a felhasználó a képek szerkesztésével. Vagy rosszul gondolom?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Számlás!Steam,EA,Epic és egyébb játékok Pc-re vagy XBox!
- ROBUX ÁRON ALUL - VÁSÁROLJ ROBLOX ROBUXOT MÉG MA, ELKÉPESZTŐ KEDVEZMÉNNYEL (Bármilyen platformra)
- Windows, Office licencek kedvező áron, egyenesen a Microsoft-tól - Automata kézbesítés utalással is!
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- Antivírus szoftverek, VPN
- AZONNALI SZÁLLÍTÁSSAL Eladó Windows 8 / 8.1 Pro
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő (bolti áruk 100.000Ft)
- LG UltraGear Gaming Monitorok: FRISS SZÁLLÍTMÁNY -30%
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 9800X3D 32/64GB RAM RTX 5070Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged