- Samsung Galaxy S21 Ultra - vákuumcsomagolás
- iPhone topik
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Műholdakkal is beszélgethet a Redmi Note 15 Pro+
- One mobilszolgáltatások
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Google Pixel topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
Protezis
őstag
Adatbazisban tarolt felhasznalok egymasnak uzeneteket kuldhetnek. Ezeket az uzeneteket ugyancsak adatbazisban tarolom.
A kovetkezo problemaba botlottam: ha egy felhasznalo ki szeretne torolni egy korabban altala elkuldott uzenetet, azt nem torolheti az adatbazisbol, ugyanis akkor a cimzett se olvashatna el tobbe azt az uzenetet. Persze forditva is hasonlo a helyzet.
2 megoldas jutott eszembe:
a) 2 tablat hasznalok. Egyet az elkuldott uzenetekhez, egyet a fogadott uzenetekhez. Ez sajnos nagyfoku redundanciat jelent, ugyanis minden uzenet 2-szer van tarolva, de egyszeru a torles megvalositasa.
b) 2 mezot hasznalok annak tarolasara, hogy a kuldo, illetve a fogado torolte -e a levelet. Ekkor minden torlesnel ellenoriznem kell, torolte -e mar a masik fel korabban a levelet. Ha igen, akkor tenyleg torolhetem a bejegyzest, ha nem, akkor a megfelelo mezoben toroltre allitom a levelet.
Bar a b) verziot tartom jobb otletnek, kivancsi vagyok ti mit gondoltok. Ha van mas otletetek, azt is szivesen veszem.
Új hozzászólás Aktív témák
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ 165Hz QHD IPS 1ms monitor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Asus Maximus VIII Hero i7 6700K 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700 XT 8GB Zalman i3 NEO 700W
- Honor X7 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Samsung Galaxy S9+ 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK B550M R5 5600X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 3060 12GB Zalman N5 MF Be Quiet 650W
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest