Hirdetés
- Google Pixel topik
- Google Pixel 7a - venni vagy nem venni?
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- iPhone topik
- One mobilszolgáltatások
- Poco F8 Ultra – forrónaci
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Jelentősen átalakulhat a Xiaomi 17 Ultra kamerarendszere
- EarFun Air Pro 4+ – érdemi plusz
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ak_
addikt
Ezt olvastam már, köszönöm, csak én összemostam a két dolgot.
A Framework külön dolgozik a MySql szervertől.
Foreing_key megadása nélkül is működnek a relációk, persze jelen esetben csak akkor automatikus, ha a megfelelő elnevezéséket használunk.
Továbbá a MyIsam is tudja értelmezni a FK-t, csak a hozzá tartozó megkötéseket nem. Így hiába törlök egy felhasználót, a kutyák gyerek táblán, nem történik semmi változás.
Tehát törléskor külön kéne még egy query a kutya táblában a user_id-re és úgy lehetne törölni a hozzá tartozó kutyákat is.És igaz mi igaz, elég pontatlanul is fogalmaztam. Ebből a szempontból az ORM egy hadik játékos, a lekérdezéseknek csak közvetve van köze a beállított relációkhoz.
Tehát esetemben most, azért kell InnoDB és FK, hogy könnyebb módon törölhessek egy felhasználót kutyástul. Továbbá nem egy eget rengető dolog, de így a megkötések révén, programhiba/akármi esetén sem, tud mondjuk rossz megyéhez kerülni egy település.
Persze az eredeti hibát nem sikerült még kijavítanom, de legalább tudom, hogy valószínűleg az ORM-el kapcsolatos a jelenség és nem konkrétan az adatbázissal van baj.
Új hozzászólás Aktív témák
- MacBook felváráslás!! MacBook, MacBook Air, MacBook Pro
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 14 Pro 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 64GB White -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3849, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi
Cég: ATW Internet Kft.
Város: Budapest