- Milyen okostelefont vegyek?
- MIUI / HyperOS topik
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- iPhone 17 képernyővédő üvegek mutatják meg a méretkülönbségeket
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Apple Watch
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zola007
veterán
válasz
Yoshida #6344 üzenetére
Igen, csak a wd-nél "panaszkodnak" erre a klattyogásra, de én ezt őszintén nem bánom.
Tudom, hogy sokat bírnak a notivinyók, de néha elnézve az egyetemen, hogy egy-két ember hogyan dobálja vagy ölbe véve egynesúlyozza a notiját, nagyon is jó ötletté emelkedik ez a parkoltatás. -
Marc71
csendes tag
válasz
Yoshida #4246 üzenetére
Igen, a látószög a kulcsszó a dologban.
\ /
\ /
\ /
\__/
\ /
OX méterről egy nagyobb képernyőméret vagy y centiről egy kisebb, tök ugyanakkora látóteredet tölti ki. Ráadásul a pixelmérete egy monitornak kisebb mint egy (pl.) 82 cm.-es tévének. (hagyományos PAL ugye 724x576, a windé meg 1024x600) A kisebb pixelméret pedig ellensúlyozza, hogy közelebbről nézed. Ugye ha közel mész egy nagyobb képernyős tévéhez, már látszanak a kockák.
Ezért is lehet kis képernyőn filmezni (pl. a winddel
). De ugye amennyiben már ketten akarunk... nos akkor már nem élnek az előnyök. Meg ugye ha házimozizni kéne, akkor egy szoba terében hatásosabb az 5.1.
Emiatt is maximum "personal movie".
Ismerősöm régi plazmája (107 centis 1024x768) a hagyományos 724x576 -os felbontású tévével (ilyenkor egy tévés pixel 3-4 amúgy sem kicsi kockáján jelenik meg a plazmának) 2-3 méterről is zavaró, közelebbről meg nézhetetlenül kockás.
Persze meg kellett venniük, mert a "lapostévé" biztos jobb - pedig mondtam nekik akkoriban, ez még drága és nem erre való...Ahogy Yoshida is mondta, pontosan arra kell figyelni, milyen felbontásnál milyen távolság az "összemosódási határ".
Gyakorlatilag egy átlag nappaliban ( pozíció>2m) sima tévéadásnál teljesen felesleges még 82 cm-es átlónál is az LCD 1024x768-as felbontása. Nagyjából mindkettőt ugyanolyannak látod. Sőt, a technológia (igazi fekete, kontraszt, fényerő, mozgások utánhúzása, stb.) miatt a CRT sokkal jobb.
DVD-nél már talán jobb a kép (kevesebb adás-zaj, valóban a maximális felbontás, jobb színek), de én ott sem láttam egetverő előnyt, 3 méternél nagyobb nézési pozícióban meg egyáltalán nincs.
Ezért nem értettem soha, a sok majom minek rohan lapostévét venni.
A HD felbontás pont azért kell(ett), hogy a normál (néző poz > 3m) családi házban, nappaliban el lehessen érni a mozi-szerű hatást a mérettel - anélkül hogy mátrixkijelző szerű kockaparádét lássunk a nagyítás miatt. Mert ugye régebben ezért sem feküdtek neki az átlag 55centis tévénél nagyobbaknak. (80-as évek+video kb. 320x480as felbontása)
Akkor a kivetítő volt a megoldás, amely valamelyest "analogizálta" a kockákat azzal hogy nem világító pixeleket hajtott meg, hanem rgb-módon kikeverte a forrás képét egy lencsére - és vetítette. Ennek a technológiának lett aztán a nagy reménységből zsákutcája a projektoros tévé.
Ma meg itt a HD. De nem szabad és nem kell elfelejteni, még mindig megvan a létjogusultsága mindegyik technikának. Csak tudni kell, mi mire való.
-
hanee
senior tag
válasz
Yoshida #4044 üzenetére
Szia!
Szerintem relatíve a Wind-et nem adják drágán a többi notebook-hoz képest (ha pl. azt nézem, hogy az én Acerem nagykerben volt 220 Linux-al, és annyival nem tud többet -- t.i. nem tudja a dupláját semmiben, csak súlyban
).
Viszont Magyarországon a notebook, mint olyan drága. Nem tudom miért (érdekelne ha valaki tudja!), mire ide beér valami, sokkal többe kerül mint máshol.. Utána már országon belül a nagyker és a boltok között nincs akkora árdifferencia, viszonylag kis árréssel dolgoznak a boltok számtech téren.hanee
-
Imibácsi
aktív tag
válasz
Yoshida #2684 üzenetére
A pr210-esemen 48%-ra terheli a procit az 1080p videó a BSplayerrel. Tehát ha azt veszem alapul, hogy a procim 2x1,9GHz, akkor kb. 1,8 GHz kell minimum a full HD videónak. Szerintem...
Továbbá számít hogy a proci hány lebegőpontos műveletet képes végrehajtani függetlenül attól milyen gyors.
-
P3Dr0
senior tag
válasz
Yoshida #2677 üzenetére
Nekem ilyen tunerem van : AVerTV Hybrid Volar HX (USB)(DVB-T)
Sajnos ezzel a HD TV (m1 HD és m2 HD) élvezhetetlenül akad.
(jelerősség 96-98%)
Esetleg ha valaki rájönne ,hogy hogyan lehetne élvezhetővé tenni a HD adást Winden annak nagyon örülnék.
Sima analog adással semmi gond. -
Yoshida
aktív tag
válasz
Yoshida #2656 üzenetére
Ja igen, a karcok után van két kép a zsanérról, látszik hogy egy picit más színű ott a festék, ezt már írtam egyszer, olyan mint amikor a műanyagot feszegeti az ember (vagy ha rossz felületre fest az ember, és felhólyagosodik). Ez már nem a táska hibája, egyszerűen ezzel a festéssel nem próbálták eleget a wind-et, pl. kinyit-becsuk 10.000-szer. Akkor előjött volna ez is.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Yoshida #2677 üzenetére
Merre lehet dvb-t adásban fogni az olimpiát ?
Egyébként én is egy régi mercis promo hátizsákba teszem a cumót író meg hsdpa modem mellé, néha kis dobozban a napi kajám és egy öreg túrabicajjal járok melózni ha az idő engedi, egyébként autóba teszem ugyanígy a hátizsákban. Mondjuk én már vásárláskor befűztem az eredetileg billentyűzet és a kijelző között levő szívacsos csomagoló anyagot a neszeszer hálójába, ami záráskor kicsit rálóg a notesz elejére. Lehet ez védte meg ?
-
Yoshida
aktív tag
válasz
Yoshida #2675 üzenetére
Tegnap vettem egy földi antennát, 1hete meg egy usb-s külső DVB-T-s tunert, mivel tegnap óta megy az olimpia HD-ben földi szórásban. Ma ha nem esik nagyon és hazaérek, össze is rakom. Az érdekesség az, hogy ez 1080i ami ugye váltott soros (tehát egy képkocka elvileg 1920X540), két ilyen félképet ad ki, és ez a felbontás ugyanannyi pixelt tartalmaz, sőt picit kevesebbett, mint a 720p-s videók, 1képkockára vetítve. Szóval megnézem a notin, ki tudja-e kódolni ezt az adást akadás nélkül.
-
stefanitsr
senior tag
válasz
Yoshida #2656 üzenetére
Helló,
Esetleg lehet tudni, hogy ezen karcok keletkezésekor tettél valami mást a noteszen kívül is a neszeszerbe ? A táskában volt mellette valami, ki volt-e tömve a hátizsákod és hasonlók ?
Mert amióta felmerült a karc mizéria én nézegetem az enyémet, meg vigyázok rá stb, egyelőre még nem karcos sehol.
-
Yoshida
aktív tag
válasz
Yoshida #2450 üzenetére
Van egy ötletem: be kell tenni egy mosógép dobjába a wind-et, pár pamutruhával, és kézzel megrofgatni párszázszor, és tiszta karc lesz a fedele, de már annyira, hogy azt fogják hinni hogy direkt ilyen "dizájnos"
Aztán ha mégse szép, akkor valami polírgéppel le lehet szedni ezt a fehér réteget, és elvileg ilyen szürkés alatta. Új szín, 2szer annyit fog érni a noti, stb.
(természetesen szárazon tenni a gépbe, és kikapcsolva a wind is meg a mosógép is
)
-
adam182
csendes tag
válasz
Yoshida #1269 üzenetére
Egy negatívumot tapasztaltam eddig: teljes feltöltés után kipróbáltam hogy mit bír az akksi, kis wifi, kis böngészés, kis videó, majd amikor már csak 18-22percet írt ki, hirtelen kikapcsolt alvó módba... (pont nem figyeltem a pontos percet, 22nél kevesebbet írt ki)
Barátnőm ASUS notiján legalább 5percig le lehet menni, és akkor még mindig kiírja hogy azonnal töltőre kell helyezni a gépet. Hát itt ez nem történt meg.-jól meg is szakadt egy letöltés-
nehogy már a hardware hibájának hozd fel
be tudod állítani mit mikor csináljon... képernyőkímélő - energiaellátásnál -
fishbone973
csendes tag
válasz
Yoshida #1270 üzenetére
nem lehet, hogy messze vannak az eszközök?
nálam ez lesz majd a gond. a szomszédtól jön kábeles routerből a net, van tarcsiban egy wifi-s routerem, de ha nála cseréljük ki wifi-sre, nekem már több, mint 10 m-re lesz, az nem jó (persze a kábel ugyanúgy átjön, de hát az kell az asztalihoz, meg amúgyis szobához kötött). a kérdésem: lehet routereket sorba kötni? itt az első (nem wifi-s routerből érkező utp kábel végére felpattintanám a wifi-s (sorban a második) routert...
-
-
Yoshida
aktív tag
válasz
Yoshida #1269 üzenetére
http://forums.msiwind.net/general-discussion/you-have-wifi-problems-read-here-t764-120.html?sid=0793416b88f437bb8815c52655744e47
Ezen a linken sokan vannak akiknek megszakad állandóan a wifi,
van aki szerint ki kell venni a mini-pci-os wifi kártyát, majd visszadugni
,
van aki új drivert rakott fel,
van aki kikapcsolta az eszközkezelő/wifikártya/energiagazdálkodás fülön azt hogy a windows kikapcsolhatja az eszközt,
van aki szerint az XP SP3 a hibás (rollback-elt, és utána jó lett ha jól olvastam)
van akinek csak egy szinttel lejjebb szakadozik, ha a router mellett van akkor jó.
Én felraktam a legújabb drivert, kikapcsoltam azt az energiagazdálkodás fülecskéset, de még mindig megszakad állandóan. Egyelőre idáig jutottam, mindenesetre szomorú dolog.
Böngészni lehet így is, de mondjuk msn-re bejelentkezni már nem, mindig kiírja hogy megszakadt a kapcsolat.
Remélem hamar lesz megoldás. Még azt írta valaki hogy letöltötte az összes upadet-et, és utána jó lett. (meg olyan is volt aki a router firmware-jét frissítette, de nekem 3különböző eszköz esetén is szakadozik, úgyhogy ez nem számíthat)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- Vezetékes FEJhallgatók
- Battlefield 6
- Milyen légkondit a lakásba?
- Milyen okostelefont vegyek?
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- MIUI / HyperOS topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Milyen nyomtatót vegyek?
- További aktív témák...
- MacBook Air M1 / 2020 / Ezüst / 13" / 256 GB / 8 GB / DOBOZ / GYÁRI TARTOZÉKOK /
- i5 HP Pavilion DV7 laptop
- Új Thinkpad X1 Carbon 10th, 14" FHD+ IPS, i7-1260P, 32GB, 1TB NVMe, ujjlolv, IR kam, gar
- Latitude 5420 27% 14" FHD IPS érintő i5-1145G7 16GB 256GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
- Lenovo Thinkpad X270, 12,5" FHD IPS Touch, I5-7300U, 8GB DDR4, 256GB SSD, W11, Számla, 1 év garancia
- Dell Precision 5540 i7-9850H 16GB 256GB 15.6" FHD Nvidia Quadro T1000 15.6" FHD 1 év garancia
- Fujitsu LIFEBOOK E449 i5-8250U 8GB 256GB 14" FHD 1 év garancia
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 256GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3039, 94% Akkumulátor
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700 / RX 5500XT 8GB / 16GB DDR4 / 256SSD + 1TB HDD
- Lenovo ThinkPad T15 Gen 2 Intel Core i5-1135G7
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest