- Honor 200 Pro - mobilportré
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- A Sony technológiáinak krémje lett az Xperia 1 VII
- Google Pixel topik
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Külföldi SIM-ek itthon
- iPhone topik
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Nem fogy a Galaxy S25 Edge?
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
válasz
blaswork #1827 üzenetére
leginkább a belsőre (alaplap, proci, vga, vinyó, stb) utaltam, hogy ugyanolyan alkatrészekből áll, mint egy-egy nagyobb márkánál. ez ugye azért is van, mert pl. az IBM a HP, meg a többiek nem gyártanak se alaplapot, se procit, se egyebeket, így kénytelenek mástól venni.
az IBM nem véletlen kerül annyiba, jobb külső minőség +20%, márkanév +30% az árbanegyébként az MSI-nek is vannak (főleg a szubnotesz kategóriában) olyan gépei, aminek aluminium váza van, azok nem hinném, hogy repedeznek, csak egy olyan gép eleve drágább...
-
Barto
aktív tag
-
FefeeX
veterán
válasz
blaswork #1279 üzenetére
próbáltad a progit? a procit ugyanúgy szekvenciálisan lehet állítani, sőt... Van egy battery-s üzemmódom, 800Mhz(4x szorzó) és 0,750V; meg van egy AC poweres... ott viszont a performance on demand van beállítva, amiben akár 7 fokozatban is állíthatod a procid sebességét - 4-5-6-7-8-9-10X szorzó, és ezekhez ugye külön feszkók, nekem itt 4 szekvencia van beállítva... 4-6-8-10. A feszkókat nem a profilon belül tudod állítani, hanem a profiles fülön simán - eddig ugye a profiles/performance on demand, illetve profiles/power saving ről volt szó - az alsó és a felső feszkót tudod megadni, és a szorzókkal a többit ehhez igazítja majd... És hogy tényleg engedélyezze is, be kell lőni egy pipát - Advanced CPU settings fül/sid/vid changes enable, és ezzel engedélyezi a northbridge low power enable-t, amit nem kell kiszedni, jó az úgy... remélem érthető oltam, ha nem egészen, akkor majd max csinálok egy képes útmutatót...
-
FefeeX
veterán
válasz
blaswork #1277 üzenetére
nincs teljesítménybeli csökkenés, pont azért, mret csak feszkót állítasz le, és nem sebességet... Szóval ez a mi az a minimum amin mé megy... A gyárban pedig ugy tervezik, hogy még a legsz*rabb chip is elmenjen, szóval adnak neki egy magasabb alapfeszkót, aminél alacsonyabban is elfutnak a procik, csak melyik mennyin, ez egyéni kísérletezés módszerével megy... Ha fagy, akkor reset (kikapcs sokáig) és utána magasabbon...
Ezt addig windozzal indulással ne állitsuk be, mig fél napot nem ment az új feszkóval a gépünk!
-
FefeeX
veterán
válasz
blaswork #1274 üzenetére
VGA nem fog hűlni, csak a proci... viszont AMD gyári progi is core-t mér... És az is 10fokkal hűvösebb, szal valszeg annak van igaza... A feszcsökkentés pont hogy élettartamot növel, és nem csökkent, ezért nyírja pl a tuning a cuccokat, mert általában feszkót is kell rajt emelni...
Megvan a progi? Mert akkor majd beirom pontosan mit kell beleirni, csak most 38fok lázam van, nem érzem magam túl jól, sztem holnap beirom... -
poklacsek
csendes tag
-
lordvico
csendes tag
-
FefeeX
veterán
válasz
blaswork #1103 üzenetére
ahogy Peetee mondja. A GPU - Graphics processing unit - azaz grafikus processzor. A notiban valahogy lapra integrált a cucc, csak a GPU cserélhető, már ha cserélhető...
VGA - Video Graphics Array - ez egy szabvány, ami tulajdonképpen a 640*480as szabványt jelenti. [link]
Ezt az emberek fals módon használják, mikor egy video vagy grafikus kártyára azt mondják, hogy VGA kártya. A kártyák már rég tudják a WSXGA - SXGA szabványt is...
A hőmérséklet mérés pedig sajna nem lehetséges - nincs a magba integrált hőmérő. -
Peetee(tm)
aktív tag
válasz
blaswork #1046 üzenetére
nekem is a ugyan így van a proci hűtő kialalkítás,aza nem esk bele a 2/3 részébe, de mivel ferde a pad és a meleg felfelé áramlik ezért jó ez így tehát az általam leírtak szerint egész jól hűt a cooler..sztem jó ez a hűtő, azt is figyelembe véve, hogy a műanyag rossz hővezető, tehát csak a résekn jut be levegő...
-
Alg
veterán
válasz
blaswork #942 üzenetére
Medieval egy játék
A Legújabb totalwar... És tényleg nem ment 60 fok közelébe a procchőmérséklet az Everest szerint. MW után sem.
FefeeX:MW 1024*768-ban maxon megy, bár kicsit ''lusta''... nem szaggat, de a kocsi irányítása kési egy kicsit... 1-2 cuccost lejjebb véve már jó. Medieval2 natívban minden maxon, kivéve AA és AF:2X,4X. Legnagyobb háborúknál sem szaggat be normál sebességen, a dupla sebesség és az éjjeli támadások viszont nagyobb seregeknél betesznek neki.
A Win origi,eredeti XP Pro SP2.Új AMD driver segített rajta, viszont készenkéti üzemmódba nem hajlandó menni, Felkészülés... képernyőnél befagy, csak a vinyót tekeri mint a barom.
És tapasztalatok, amit legutóbb kihagytam: Burkolat alapvetően tetszik, néhol kicsit recseg, de nem a jellemzően sokat fogdosott részeken (kijelzőkáva, de főleg a hangszórók burkolata) billentyűzet jó, anyám FuSi-jához képest összehasonlíthatatlanuk jobb. Vinyó kicsit hangos-kattogós, de nem gáz. DVD-t LG-t kaptam, még nem írtam vele, nem is fogok túl sokat, amit kell olvassa, bár van néhány lemez amit az asztalin(NEC) kívül semmi nem képes olvasni...ez sem. Egér ratyi, már most duplákat kattintgat magától egy kattra, cserés. RAM 400as Transcend, 3-3-3-8 as időzításekkel, 2*512, de a DualChannel nem megy. Valószínűleg ez az oka, hogy az asztalin 3szor gyorsabban tölt be a win.. Táska szép, jó, sokzsebes, egy baja van: a nagy MSI logó, messziről kiszúrni h. noti van benne, nem lehet otthagyni, elaludni mellette a vonaton. Nah egyenlőre ennyi benyomás volt...
Ja, és mégvalami: WiFi hálózattal megtaláltam a bajt, a másik gépen a szemét Win visszakapcsolta magának a tűzfalat, azért dobált le a hálóról.
Mod: nah, erre fel most nézem, proci 63 fok, valószínűleg ez azért van, mert eddig asztalon volt=>szellőzött az alja. Most az ágyon van, el vannak takarva az alső szellőzők.
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
ellekk
csendes tag
válasz
blaswork #887 üzenetére
Hűtés .. na igen .. az volt reggel mikor kocsibol kivettem es behoztam a gépet. Bekapcsolom és kép sehol .. Gondoltam -- lehűlés miatt lehet ( xp vigan futott rajta csak nem láttam
) kikapcs bekapcs .. még semmi, erre akksit kikaptam majd vissza .. és már jobb lett.
Megjött a kép , és a tapipad is megjavult .. - nem kell szervízbe vinni.
Nektek volt ilyen már? - elképzelhető hogy valóban a lehülés miatt nem volt kép ? Ez valami védelem az lcd-nél?
sziasztok
[Szerkesztve] -
FefeeX
veterán
válasz
blaswork #877 üzenetére
nekem is produkált már 80 fokot... de mondjuk akkor a szellőző el volt zárva véletlenül... Amúgy NFS nem csinál 75nél többet, sőt, max 70et csinál AA és AF nélkül, azokkal kb 75öt... De ami meglep, Heroes V is ennyin húzza a cuccot...
Sztem nem lehet baja tőle, de ha igen akkor pedig legyen minél hamarabb... -
ellekk
csendes tag
válasz
blaswork #856 üzenetére
Hello
azt hogy mintha nem is lenne benne tapipad.. nem reagál semmire.
Vagy csak le van tiltva .. de hogyan?
egyszer csak már nemműködött , nemcsináltam vele semmit.
Gondoltam a driverje majd aktiválja de az semlátja.
Lehet hogy itt va valami ki bekapcs mod mint a 670 - en? -
FefeeX
veterán
válasz
blaswork #822 üzenetére
akkor valami gebasz van, mert nálam a trayben nincs hardware...
és az x1600bol 2 van, és nincs benn overlock se meg semmi más se... de majd csinálok képet és belinkelem...
sajna akkor nem ugyanazunk van...
felteszem majd megint...
thx
F
egyébként nálam sincs, end jel eddig... -
Peetee(tm)
aktív tag
válasz
blaswork #808 üzenetére
jah a catalistre gondolta, mert elősör asszem azt írtad hoogy annak a legújjabb verzióját telepítetted és hibaüzit nyomot. azt hittem hogy azzal lesz a para. a másik hogy miért csak restartra válaszol az nhc azt nem tudom, mert nálam is fennt van de tökéletesen müx. viszont én telepítettem egy gyári(MSI) Sisitem control Managert is. nem tudom te? lehet az segítene...
elviekben a gép lecsoffasztásának beállítására szolgál mikor nincs bedugva a hálózatba....
-
FefeeX
veterán
válasz
blaswork #802 üzenetére
no nem azért, de szerintem catalystben ilyen opcio nincs... max omegában... Overclocking...
Néztem, de nem találtam...
Na most omega viszont nincs külön a mobil karikhoz... Na és ez a szívás, mert ez viszont okozhat neked problémát, ha omegád van --> USE catalyst 6.11 vagy 6.12 for Mobility Radeon.
Másik kérdés, hogy ez mennyit dob időben? Mert ha 2óra felé megy a filmnézés, akkor kell nekem a beállitás... -
ellekk
csendes tag
válasz
blaswork #773 üzenetére
eddig 3 bol 3 ..ok
rovid játék, film és webkamera egyszerre futás után 3 bol 3 szor leállt simán ahogy illik
mindez hálózaton .. most nézem csak akksival és mérem az idejét is .. (hehe) mennyit bir ..
(persze no cpuz es everest)
Cadger:
az 1.77 et meg ha pár oldalt visszaolvasol valaki linkelte már .. onnan lehet leszedni. -
ellekk
csendes tag
válasz
blaswork #769 üzenetére
Hát tulajdonképp ilyesmik mindig futottak mikor hibázik a gép ..
tobbnyire everest es cpuz valamint az xp akksitöltöttség mérője.
A system controll managernek meg nem sok ertelmet láttam (1.77 es megvan )igy azt uninstalláltam. Simán hordozható laptpo -ra van állítva az xp ben es igy takarekos az üzemmód, a proci frekije szépen változik amikor kell.
Most viszont tesztelem cpuz es társai nélkül mennyire jön elő a hiba.. -
FefeeX
veterán
válasz
blaswork #729 üzenetére
ezt elég nehéz elhinni, bár ha vastagabb a noti, befér egy nagyobb cooler, mondjuk jó hosszú hőcsövekkel meg hangosabb ventikkel, mert ezen teljesen hangtalan ami van...
Az enyimben egyébként a VGA szerintem jobban fűt, legalábbis ott rohadt meleg, ahol a radeon chip van... -
hétalvó
addikt
válasz
blaswork #638 üzenetére
Nekem nem ment.
Amúgy az elv az lenne hogy csinálsz profilokat az egyiket használja alapból a másikat 3d-hez. Az alaphoz leveszed az órajeleit a vga-nak. És ha jól tudom profilozhatsz akksi/hálózathoz is. De nekem nem akart váltani és csak a mem-et lehet drasztikusan csökkenteni a gpu-t max 100-al. -
bajzso
tag
válasz
blaswork #591 üzenetére
Szia!
Nekem is fagyott a tálca! Ha kihúzod vagy bedugod a töltőt akkor jó lesz megint. De a Notebook hardver controll csinálta nekem, leszedtem, azóta semmi gond vele.
Most a Speedswitch-et használom, ezzel nincs gond, de ez sem veszi le az procit meg az előző sem vette le. -
tricker
csendes tag
válasz
blaswork #483 üzenetére
A hangkártyta szerintem nem gáz, a hangszórónak viszont dobozhangja van (éppen elfogadható kategória). Az a baj, hogy a beépített mikrofon túl közel van a bal hangszóróhoz, (MSN-t probáltam ki vele, nem valami pöpec) bár a hangkari szoftverében van dinamikus visszhangszűrés, meg ilyen csicsák. Fülhallgatón keresztül semmi gáz nincs. Szerintem a többi notebooknak se lehet sokkal jobb hangja. Ekkora ''hangfal'' méretben szerintem nem lehet csodát elvárni
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ZBook Power 15 G10 15.6" FHD IPS i7-13800H RTX A500 32GB 512gb NVMe ujjolv gar
- Újszerű HP Pavilion 14-ec0004nh - 14"FHD IPS - Ryzen 5-5500U - 8GB - 512GB SSD - Win11 - MAGYAR
- Inspiron 5406 2-in-1 14" FHD IPS érintő i5-1135G7 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv aktív toll gar
- Eladó ASUS TUF F15 Gaming laptop i7-11800H RTX 3050 Ti 32GB 1.5TB SSD
- Lenovo LOQ 15APH8 15.6" FHD IPS Ryzen 7 7840HS RTX 4060 16GB 512GB NVMe magyar vbill gar
- BESZÁMÍTÁS! CSAK KIPRÓBÁLT! ASUS ROG Ally X (2024) 1TB kézikonzol garanciával hibátlan működéssel
- 12.000 ft tól elvihető ELITRO Bankmentes , kamatmentes vásárlás .Cooler Master GM2711S Monitor
- LG 32SQ700S-W - 32" VA Smart - 3840x2160 4K UHD - 62Hz 5ms - WebOS - Wifi + BT - USB-C - Hangszórók
- Dell Precision Workstation 5560, 5550, 7510 i7, 6-11. gen. Nvidia 4k Touch, gar
- AKCIÓ! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest