- A Samsung gyártja az első 2 nm-es Qualcomm lapkát?
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Mobil flották
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Huami Amazfit Bip okosóra
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Új hozzászólás Aktív témák
-
C14NZ
tag
De, vettünk egy EX610X-et a feleségemnek, viszont a "markolásra" várnod kell még...
XP SP2 került a gépre (nem kellett nLite-ozni), minden működik, viszont van egy ismeretlen hardverelemAz MSI honlapjáról töltöttem a drivereket, ill. a hang driverét a gyártóéról, mert a "hivatalossal" nem ment. Nekünk is van rajta jobboldalt egy aranyszínű antennacsatlakozó-szerűség, lehet, hogy az (opcionálisnak írt) tv-tunert nem látja az XP? Magyar nyelvű persze nuku, az MSI honlapján sincs semmi infó erről, "egyikben ilyen, másikban olyan van" szöveg van csak...
Nagyon esztétikus darab, nagyon csendes és rettentően jól néz ki, hogy az LCD hátulján világít az MSI logo
Amúgy CPU-Z szerint Turion64 a proci, 65nm-es fajta. A GPU-Z szerint 128MB GDDR3 van a HD2400 mellett, az XP szerint 256MBElőször mi is az EX600X-et néztük, de kb. egyforma a két gép, viszont ez TK-55/2GB RAM/160GB HDD/WLAN/BlueTooth/kártyaolvasó felállásban 2 év szervizgarival "csak" 155.800 volt. Mark06 után többet tudok majd, de még pár nap türelem...
Ja, azért lett amd/ati, mert az asztali gépem intel/nvidia. Nehogy már ne legyen konkurencia
OK, nem rajtam fog múlni, de azért tettem valamit az ügy érdekében
-
spyduck
nagyúr
Én is vásárlás előtt állok!
3 típus van ami nagyon bejön ár/teljesítmény szempontjából:
MSI EX610-011HU
ASUS F3TC-AP095
ACER 5520GMSI-vel csak a szervízhálózatával van gondom, alkatrészhiányban szenvednek és emiatt a szervízelés sokáig, akár hónapokig elhúzódhat! És utána rájönnek, h nem bírják megcsinálni és adnak egy új gépet. (Ez is egy módja az új gép szerzésének
)
VGA: HD2400ACER-ről csak rosszat hallottam, azt írják nem megbízható, viszont elég olcsó a tudásához képest!
VGA: HD2400XT (ez picit erősebb mint az MSI-é igaz már napok óta keresem a tesztet, h mennyivel erősebb a sima HD2400-nél de az istenért se találom, EGYSZERŰEN NEM LÉTEZIK ILYEN TESZT!!!!)ASUS- megbízható, jó szervízelés, de csak 1magos proci van benne, viszont sokkal jobb minőségű az egész gép mint a másik 2!
VGA: go7300 (ez sajnos jóval gyöngébb mint a HD2400 és így játékok terén sokkal gyöngébb!) -
spyduck
nagyúr
Egyik tulaj ezt írja róla (MSI EX610):
Nem követtem, hogy milyen negatívumokat írnak róla, de én nem sokat tudok csak pár nem túl zavarót. Egyik, hogy a tapipadon a görgetés vacakol. Amikor húzom akkor görget, majd a következő mozdulatra már nem vagy csak ritkán, csak ha kattintok előbb az "egérrel" akkor lehet újra görgetni. Nem tudom szoftver vagy egyedi hardver hiba-e, de mivel egérrel használjuk nem zavaró. A webkamera automatikusan fókuszál, de ha fél méternél távolabb hajolok, akkor sokszor kissé életlenre fókuszál (máskúlönben nagyon jó a kép minősége). A glare kijelzője nagyon vonzza a port, amit nehéz leporolni, mert sztatikusan ragad hozzá. A billentyűzetnél meg kell szokni az í betűt és a jobb shiftet (többi MSI-nél is). A mikrofon mivel nem a képernyő fölé van helyezve, hanem a hangszóró mellé az alapra hajlamos néha a ventilátor zúgását továbbítani és visszhangot csinálni a túloldali Skype-ozónak (szintén több MSI-nél is igaz). Mondjuk ezt a hangkártya szoftvere nagyjából orvosolja. A kártyaolvasóból nincs ami kilökje a memória kártyát így a kilátszó 3 millimérernyi részt kell valahogy megfogni és kirángatni, ami az erős rugójú érintkezők miatt nem egyszerű akár hosszú a körmöd, akár rövid. Az MSI oldalán található legújabb driverek nem mindig jók Vista 64-re noha azt állítja az oldal. Ennyi az össz negatívum.
Pozítívum, hogy minden más úgy müxik, ahogyan kell. Nem egy sebesség bajnok, de tulajdonképpen semmire sem kell várni, mindent normál idő alatt megcsinál, akár egy asztali gép. A lemezműveletekben lassabb kicsit, de ez minden notebookra igaz, mivel a fordulatszám miatt nem asztali gép a sebességű a merevlemezük. Szép a kijelzője, kellemes az egész gép külseje. Játszani nem nagyon volt alkalmam. Lock On-t próbáltam futtatni rajta. Natív felbontásban, maximális minőséggel is játszhatóan megy. Gondolom a legújabb játékok már legfeljebb meglehetősen visszavett minőséggel mennének rajta csak, de szerintem mennének rajta hála a nem integrált garfikus kártyának. Én Photoshoppoltam rajta és elég jó tempóval hajtja végre a komolyabb effektusokat a nagyobb képeken is. A gép nagyon halk és "hűvös". Komolyabb terhelésnél indul csak be a ventilátor, de akkor sem hangos és nem fúj forró levegőt, csak langyosat. A hangszórók kellemesen erőteljesen szólnak notebook viszonylatban. 5.1-es kimenetként lehet használni a mikrofon és aux csatlakozókat, tehát házimozizhatsz, ha van 5.1-es aktív hangszóród. S-video kimenettel tesztelve nagyon szép képet ad TV-n, jobbat, élesebbet, mint több pár éves grafikus kártya (ezekkel volt korábbi tapasztalatom).
Összességében azt a pénzt, ammennyit kérnek érte simán megéri, mert összhatásában egy kellemesen használható középerős kiegyensúlyozott, ugyanakkor jól felszerelt gépet kapsz. Hasonló konfigot más márkanevek legalább 30e-rel drágábban mérik. Ha max. 170e a kereted, akkor ezért a pénzért ajánlani tudom. Ennyiért másik olyan egyensúlyban levő modellt, aminek a felszereltsége 64 bites kétmagos proci, közepes merevlemez, 2GB memória, akár már játékra is használható grafikus kátya és mindenféle extra (webcam, bluetooth, hdmi kimenet, kártyaolvasó stb.) biztosan nem találsz.Ilyen VGA-n a wow tökéletesen fut szerintem!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- ASUS TUF Gaming A17 FA707NV - 17.3"FHD 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 16GB - 1,5TB - RTX 4060 - Garancia
- HP Victus 15-fb1002AX - 15,6"FHD IPS - Ryzen 5 7535HS - 8GB - 512GB SSD - RTX 2050 - Win11
- ZBook Firefly 14 G11 14" FHD+ IPS Ultra 7 155H 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv IR kam gar
- Olcsó Laptop! Új akkumulátor! Dell Latitude E6540 : I7 4600M / AMD HD8790M / 8GB DDR3 / 128GB SSD
- Csere-Beszámítás! Lenovo Legion 5 White ! R5 5600H / RTX 3050Ti 6GB / 16GB / 500GB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" FHD I Cam I W11 I Gari!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Bomba ár! Dell Latitude 5310 - i5-10GEN I 16GB I 256SSD I HDMI I 13,3" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- ÚJ Lenovo ThinkPad X13 Gen 5 - 13.3" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest