- Yettel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Megérkezett a Poco M6 Pro 4G
- Samsung Galaxy Z Fold6 - ugyanaz, sarkosan fogalmazva
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Xiaomi Mi 11 Ultra - Circus Maximus
- Mobil flották
Új hozzászólás Aktív témák
-
házimozis
tag
válasz
Gkaresz #2531 üzenetére
Helló!
Nem ismerem az L730 biosát. De sejtem h van benne első másod és harmadlagos boot hardver opció, akkor nem kell semmilyen külső flopy. Leírtam pártucat hozzászólással elébb, hogy pl. a nero saját boot image*-vel megírt bootCDvel, biztonságosan lehet biost frissíteni, oda-vissza(!) 1.xx és 7.xx között. Kipróbáltam!**
*Előtte lehet szerkeszteni a file-t, ISO szerkesztő progival, (pl. winImage) hogy legyen magyar bill.stb.
Az XP összedőlésnek más oka lehet. RAM bővítés, driver cserék stb.? Azt olvasom egyre többfelé, hogy erősődik a BIOS-hardver-driver együttes érzékenység, pláne Vistan. Értsd: régebben volt egy vasbeton bios, úgy drivereztél rajta, ahogy akartál. ...Most az első driver vagy BIOS hibafuvallatra rogy a gép.
Erre általánosan az tudom tanácsolni - mert ezt teszem magam is - hogy nagyon óvatosan kezelem a 2007évben kiadott drivereket. Főleg ha azok, egyben XP/Vista kompatibilitást hírdetnek, mert akkor tutti, hogy gázosak.Sőt XPhez leginkább a tavaly kiadott utolsó drivereket használom, inkább nem frissítek.
L745ön lovagló kozákok!
Egyenlőre ''ad acta'' teszem a BIOS dossziét azzal, hogy csak eredménytelenséget tudok jelenteni.A gyártó userfórumán is utánkeresve, kijelenthetem, hogy a következő a szitu.
**Az 1.xx (XP only) BIOS működését tekintve - XP alatt - ugyanúgy viselkedik, mint a 7.01-7.04 (Vista-hoz is) verzió. Feltettem az 1.11-t és u.u. nincs Fn+F3.
Hozzájutottam egy hivatalosan még nem publikált (de gyári) v7.08-hoz. Nos XP alatt ugyanolyan hibás, mint a most hivatalos v7.05. (csak félig él az Fn+F12, de Bth már van stb.)
Továbbra is ott villog a kurzor, hogy L745ön a v7.04 az utolsó legkevesebb bug-al mindkét oprendszeren futó BIOSváltozat. ....És ezt, ezen a ponton abba is hagyom, mert nem akarom szétcseszni a gépem.
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Háztartási gépek
- Porszívók - akkus és klasszikus vezetékes
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Milyen autót vegyek?
- Sorozatok
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- f(x)=exp(x): A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- További aktív témák...
- Macbook Air 15" M3 - 2024, 16/256GB, bontatlan, Apple garancia ( 101)
- Razer Blade 15 gamer laptop megvigyázott szép állapotban.
- Lenovo Thinkpad L13 Yoga Gen4 X360 Érintős! Ryzen 7 Pro 7730U 16GB RAM / 256GB SSD Magyar
- Különlegesség! ASUS ProArt StudioBook Pro W500G5T i7 9gen NVIDIA Quadro RTX 5000 MAX Q 16G
- Acer Predator Helios 300 - 15,6"FHD IPS - i7-7700HQ - 8GB - 256GB SSD+1TB HDD - GTX 1060 6GB -MAGYAR
- AKCIÓ! Gigabyte AORUS 16X (2024) Gamer notebook - i7 14650HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GBWin11
- SzoftverPremium.hu
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Csúcsteljesítmény? Igen! Kattints és rendeld meg MOST! 0% THM-re is!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i5-8GEN I 8GB I 256GB I 14" FHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest