Hirdetés
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Motorola Edge 40 neo - színre és formára
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Nothing Phone 2a - semmi nem drága
- Xiaomi 13 - felnőni nehéz
- Yettel topik
- MWC 2026: Bajnoki címre pályázik a Xiaomi Watch 5
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Nagy aksival és erős hardverrel megjött Magyarországra a Poco X8 Pro és Pro Max
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyemipapa
senior tag
válasz
Balázs1986
üzenetére
"4 és fél évig volt társam egy EX700 (17"), amiben a vga-t kicseréltem 9600M GT-re"
De hát ebben nem cserélhető a VGA, hogy csináltad?
Elő a pákát és hajrá? Azért a ballingozáshoz, reballingozáshoz több kell, mint egy kis műszaki érzék, meg egy páka, én forrasztottam elég nyákot, de egy leforrasztott VGA cserére nem mernék vállalkozni. -
törölt tag
válasz
Balázs1986
üzenetére
Nincs véletlen az ex700-ba tv tunner?
-
Balázs1986
őstag
válasz
üzenetére
Akkor azt már lehet nyúzni
Irigyellek 
Én most egy Toshiba L850-13U -t nyúzok, de ez is full műanyag...kíváncsi leszek, meddig bírja
Szegény kis MSI meg itt van előttem, nem akar elkelni...félő, hogy darabokban kell túladjak rajta.Peetee(tm): Tudom szemét vagyok, de én ennek valahol örülök, elvégre ha mindenki értene ilyesmihez, nem lenne szükség infósra

-
törölt tag
válasz
Balázs1986
üzenetére
Pont ezért cseréltem le én is a tuningolt ex700-am. egy gt627-re ez legalább magnézium házas.
-
Peetee(tm)
aktív tag
válasz
Balázs1986
üzenetére
Egyetértek, de sajna vannak lusta emberek és nem törődöm emberek. Volt akinek mondtam hogy néha nem ártan akitakarítnai és úgy nézett rám mint boci az újkapura. Csodálkozva kérdezte ezt is kell? én meg csak mosolyogva mondtam, hogy igen, hiszen az ember a TV és rádió tetejét is letörli olykor olykor.
-
Balázs1986
őstag
válasz
Peetee(tm)
üzenetére
Azok átviszik a TTIK-ra a haverjukhoz (pl. hozzám is hozták anno)

De ha nincs nekik, akkor ahogy írtuk is, szervizben csináltassák. Akár egy minimális összegért egy közeli nem-gyári, de megbízható helyen.
Egyébként nálam is már csak porosodik az MSI, 4 és fél évig volt társam egy EX700 (17"), amiben a vga-t kicseréltem 9600M GT-re. Erős kis gép lett így. Csak eljárt felette az idő.
Az MSI-vel nekem az egyetlen bajom az anyagminőség. A műanyagja pár év után elfárad. Legalábbis a mattról ez a tapasztalatom, a fényes lehet, hogy másképp viselkedik. -
Peetee(tm)
aktív tag
válasz
Balázs1986
üzenetére
Egy egyetemista bölcsésztől szerintem nehezen tudnál ilyet kérni (saját maga takarítsa ki a notiját, ezt megnézném). Egyébként én takarítottam a sajátomat, de lehet túlságosan sok mindent kitakarítottam belőle és azért ment tönkre

Mindemellett értelemszerűen takarítani kell ezeket, mert mindenhol vonzzák magukhoz a port -
Balázs1986
őstag
válasz
Peetee(tm)
üzenetére
A saját gépét egyébként a usernek is kutya kötelessége karbantartani, vagy ha nem tudja, megkérni valakit (szerviz
)
Egyébként a portalanítás pl. tipikusan nem egy garanciavesztéses művelet, nem is láttam még olyan matricát amit a hűtés szervizablakára ragasztottak. -
gyemipapa
senior tag
válasz
üzenetére
Nekem 1600x900, de a vga miatt ezt egy játéknál sem tudom kihasználni. Én asztali gép helyett használom, nem hurcolom. Arra van egy 10" Samu netbook, ha nagyon hurcolni kell, bár a munkahelyemen is van gép, bejáráskor meg vezetés közben macerás lenne gépezni.

A Samu tévém sajna csak 32 collos, hogy élvezhessem a méretét, fél méterre kellene ülnöm hozzá, próbáltam így játszani, de kényelmetlen, nem férek oda rendesen.Szóval most lesem a v*terát, hátha felbukkan egy megfizethető 17" 1GB vga-s lapos, a mostanit is ott vettem egy éve 88-ért.
-
törölt tag
válasz
gyemipapa
üzenetére
Nem tudom,nekem nem zavaró. Nekem is volt 17" msi-m(gx701). Nekem is jobban bejött a nagyobb kijelző,az tény. De annak a felbontása pl 1440x900 volt. most van 15" 1680x1050. Ha meg kicsinek tartom a 15" laptop lcd-t itt van az 50" tv. szerintem egy laptop ne legyen nagy,maradjon mobil. nem asztali... 17" meg számomra amúgy is kevés. egy 20" elfogadnék,de azt meg cipelni...

-
törölt tag
válasz
Peetee(tm)
üzenetére
Kutya kötelességük, takarítani a laptopot. karban tartani. Csak minket "buta magyarokat" átvágnak az egésszel...
-
törölt tag
válasz
Peetee(tm)
üzenetére
Én a 3ik msi-t nyúzom,és soha semmi bajom nem volt velük... Pizzu kollegának igaza van,rendszeres karbantartás kell nekik és kész. Most egy Msi gt627 gamer lapost nyúzok,és tökéletesen üzemel. pláne,hogy 2009-es vas. játékokat még a mai napig tökéletesen viszi,high beállitáson. akár nativ(1680x1050)-es felbontáson is. de néha ha elkap a hév a tv-n se hagy cserbe 1080p-be.. imádom az msi-t. Én az Asus-al vagyok így,hogy sz@r..
-
Peetee(tm)
aktív tag
Akkor nálam 100%! a tapasztalatokból kiindulva. Viszont ezzel nem azt akarom mondani, hogy nem jók az MSI-k, de akikkel vetettem, mindenki a fejemhez akarta vágni, hogy ilyen szart ajánlottam.
Mondjuk azt is hozzá kell tenni, hogy nincs 10 éve a notebook piacon az msi, ezzel szemben a többi gyártó évtizedes tapasztalataival nem rendelkezik, talán ez is lehet az oka a rosszabb minőségnek, viszont ami elromolhat az el is romlik.
Továbbá teljesen színpátia, hogy ki melyiket veszi.
Én többet nem vennék MSI-t.
Gondolom nektek is volt már rossz tapasztalatok más termékkel és nem hiszem hogy újra olyat vennétek.
Anno volt az a márka, hogy Maxtor (vinyókat gyártott) Pl nekem soha nem volt bajom egy Maxtor vinyóval sem, pedig vagy 4 volt nekem és többiekkel is vetettem akiknek szintén nem volt bajuk a termékkel.
Mivel mindent tömeg gyártanak, előfordulnak a rossz példányok is a jók között. -
gyemipapa
senior tag
válasz
Peetee(tm)
üzenetére
Nos, én 6 év alatt a harmadik MSI-t nyüstölöm, jelenleg CX700-as-t, 2 éve, 17 collos, T6600-as proci, ATI HD4330-as video kari, van, hogy napokig megy folyamatosan, és atombiztos. Nekem csak csupa jó tapasztalataim vannak, lehet, mindhárom tipust kifogtam, jó értelemben. Rendszeresen játszom is, pl. MOHAA, de Fallout 3, New Wegas is szépen ketyeg közepes beállításon.
Elnyűhetetlen! És ár-érték arányban nagyon ott van... -
Pizzu
aktív tag
válasz
Peetee(tm)
üzenetére
Nem db-ot kell nézni hanem %-ot
meg kell nézni hány db van a piacon és annak hány %-a hibásodik meg
így kapunk reális értéket
user sem elhanyagolható... pl rendszeres karbantartás
én csak annyit tudok mondani, hogy az APPLE a mérce
egy adott időt nézve mindegyik ugyanannyiba kerül
-
Peetee(tm)
aktív tag
Volt pár ilyen notihoz szerencsém (5db), de mindegyik, ahogy lejárt a gari róla megadta magát.
Nem tudom, hogy az újak mennyire jók, de én lehet nem vennék már többet MSI-t -
eketomy
senior tag
válasz
FordFair
üzenetére
Én is f27 kollégát tudom javasolni, rosszat még én sem hallottam róluk, korrektül dolgoznak és ha jól tudom, akkor még valamennyi gart is vállalnak a munkájukra.
Egyébként itt jegyezném meg, hogy az mxm-es (cserélhető vga-s) notiknál vigyázni kell a melegedésre és sűrűn kell pucolni a ventit, hogy ez ne forduljon elő, nem árt esetleg pluszba még beszerezni egy hűtőpadot is, ez megnöveli az élettartamot ill. figyelni kell még sűrűn a hőfokokat.
-
FordFair
tag
válasz
nagypasztor
üzenetére
Köszi

Megnézetjük akkor valahol, aztán meglátjuk...
-
nagypasztor
tag
válasz
FordFair
üzenetére
A fehérváriak szemetek. Elromlott a gépem két éve, alaplaphibás lett és azt írták a szervízben, hogy ki lett cserélve újra. (vagyis lepapírozták) Most , mikor javítottuk, kiderült, hogy csak átforrasztották a hibás részt, és ennyi lett a hű de alapos, garanciális szervíz.
Ha van rajta gari, akkor vidd a szervízbe, úgyis meg kell csinálniuk. Ha nincs, akkor van egy-két ember, aki ilyennel foglalkozik.
Nekem mlt héten Pesten 30+áfára becsülték notebook szervízben a javítását, ami azt jelentette volna, hogy felmelegítik a régi chipet, leválasztják, és tesznek rá egy új gyárit, amire fél év garit adnak! Mivel nem ér annyit a gép, ezért azt mondtam, hogy megpróbáljuk a reballt (a videókártya újragolyózását) a harmadáért, hátha húzza vele egy jó darabig. Állítólag van olyan gép, ami ezután megy még mindig, pedig két éve csinálták. A chip elhasználódottságától is függ...
Én itt a fórumon találtam a notebook hibák topicban egy srácot F27 a nick neve, és az ő kollégája csinálta meg Pesten. Korrektnek tűnt a srác, és nem hallottam még rosszat róluk. Pontos gépük van. A hozzászólásai aláírás mezejében találod a honlapját, ahol a reballozásról bőven ír! Nála érdeklődhetsz! Sok sikert! -
FordFair
tag
válasz
nagypasztor
üzenetére
köszi az infót !!
én most azt olvastam + halottam a kis helyi boltostól (ahova szüleim bevitték), hogy qrvára nem kellett volna alvó módot használni - nem tudom... (ráadásul én javasoltam nekik, h ne kelljen percek várni, h a gép felálljon)
szervizbe bárhol be lehet próbálkozni, vagy csak amit találtam fehérvári "hivatalos" szerviz ?
mi az a reball ?
-
nagypasztor
tag
válasz
FordFair
üzenetére
Videókártya valószínűleg. Nekem két hete történt. A húgom letette készenlétbe, és nem kapcsolt már vissza...

De ha szerencséd van, akkor nem a chip sérült. Azt nekem szervízben 36 rugóért akarták cserélni...
Így egy reballal megúsztam 12-ért. Kérdés, hogy meddig. Remélem vagy 2 évig menni fog! -
FordFair
tag
Sziasztok!
Szüleim MSI EX630X-018HU -as gépéhez kérnék segítséget.
Vista x64 rendszer van rajta.
A probléma, hogy alvó mód után nem kapcsol be a gép, a képernyő sötét marad, csak a kék félhold világít a gépen...
A hosszú power gombra csak elsötétül minden, bekapcsra pedig semmi, a képernyő sötét...Tudtok valamit javasolni?
Köszi!
-
válasz
nagypasztor
üzenetére
normális gyártói illesztő nem csinálhat(na) ilyet, sőt!
mondjuk a go 7400 - és a 8400 - amúgy is problémás adott szempontból, még hibás illesztő sem feltétlenül kell hozzá! -
nagypasztor
tag
Nem feltétlenül csak azok!
Beszéltem egy szervizes sráccal, aki azt mondta, hogy elképzelhető, hogy az tette be a kaput. Mivel ha rossza driver, akkor esetleg az is előfordulhat, hogy több áramot kap a kártya, vagy valami ilyesmi, akkor pedig túlmelegszik, és képes tönkre menni! -
Pizzu
aktív tag
pedig de
unokatesómnak nem a forgalmazó oldaláról lett letöltve hanem aki a chipet gyártja és elment
nekem is úgy szóltak
a sony-nál nem véletlen nem lehet felrakni a chip gyártója által biztosított szoftver/drivert
nekem is hihetetlennek tűnt, de a tények sajna alátámasztják
-
Pizzu
aktív tag
válasz
nagypasztor
üzenetére
ezt én nem így kérdeznem
ha valaki hőt akar mérni ilyen szinten azért nem lehet meghatározni
függ a konfigtól és felépítéstől
pl ha külön hőcsövön van az intel CPU akkor a külső hő+20 fok az tök ideális
ha agy hűtőkörre van rakva akkor ott a +30 fok is elfogadott
ha AMD CPU (S1 foglalat) akkor külön csövön nincs különbség de ha egy hőcsőre
+40 fok sem ritkaezek mind alapértéke terhelés nélkül
-
törölt tag
válasz
nagypasztor
üzenetére
Nem hiszem,ott már az elhasználódás inkább.Meg a rossz,hűtés elvezetés(paszta száradtsága)
-
válasz
nagypasztor
üzenetére
nem valószínű...
-
törölt tag
válasz
nagypasztor
üzenetére
Szia! A problema regi keletü. Logoutomon mar irtam róla. De csak akkor tudok segiteni,ha nvidias vagy. Bocsi,az ekezet hianyokert,de telorol irtam.
-
nagypasztor
tag
Üdv!
Az m673x notimra megpróbáltam rátenni a Win 7-et. Úgy néz ki, hogy valamit nagyon nem szeret a gép, mert a win frissítésekkel valószínűleg olyan drivert tölt a gép a videókártyához, ami kék halált okoz. Találkozott már valaki ilyen problémával, vagy tudtok rá esetleg megoldást?
Sajnos lehet, hogy ez vágta szét a videókártyát, mert egyszer csak nem adott képet, és reballoztuk, aztán most megy.
Köszi előre is! -
LmmR.
csendes tag
MSI CX620-016XHU típusú laptopom Ati radeon mobility hd5470 1gb el van szerelve CCC szerint DDR3 as rammal aminek a memória sávszélessége 12.8 GByte/ sec ezzel szemben TechPowerUp pontosan a felét írja 6.4GByte/sec et. Valamint a kártya képes PCIE 2.0 x16 ra de PCIE 1.1 x16 on működik.
Elsőre az energiatakarékosság hatásaira gyanakodtam de kikapcsoltam CCC ben + Energiasémáknál is. 8.733 driver + 12.8 catalyst.Ötleteket várok a probléma okának felderítésére esetlegesen megoldására.
(Azért kezdtem el ezzel foglalkozni mert youtuben láttam hogy ezzel a felszereltséggel DIRT3 at játszott full grafikán akadás nélkül egy emberke, ezzel szemben nekem FullLow grafikán megy kb. úgy mint neki.)
-
plejik
addikt
Hali!
Valaki lehet tud segíteni. Olyan gondom van , hogy van egy MSI GX740 es laptopom amiben Ati HD5870 es kari van. Ha hdmi kábellel kötöm össze a monitorral, nem teszi ki teljes képernyőre, és homályos pixeles az egész, viszont d-sub csatival tükéletes és tűéles. Ezt a problémát hogyan lehet orvosolni. nVidia karival nem volt ilyen gondom a HP laptopom....
-
Pizzu
aktív tag
válasz
Balázs1986
üzenetére
igen
2 megoldás van:
1. megfelő proci a géphez
2. megfelelő gép a procihoz
-
Balázs1986
őstag
szerk.: http://prohardver.hu/tema/msi_notebook_kerdes_ek/hsz_12965-12965.html -ez esetben nem szóltam

-
KisBundi
őstag
Van egy MSI M670 notim, de sajnos TK-55-ös procival nem indul el. BIOS frissítéssel meg lehet oldani ezt a problémát?
-
Pizzu
aktív tag
a jack fejhallgatón van egy led ami világít
nahh az a 7.1 ha optikait kötsz ráamúgy teljesen felesleges mert szerintem a késleltetést, lineárt meg egyéb nyalánkságokat is érdemes beállítani, ami már 5.1nél is sok probléma
de ezek csak inkább szemfényvesztés mint fain cucc
-
wattafaka
senior tag
Sziasztok.
Kinéztem egy MSI GE620DX laptopot, és valamit nagyon nem vesz be az agyam. Minden leírás szerint 7.1-es THX Audio-val rendelkezik, viszont a notebook-on csak 2 jack csatlakozó van. Hogyan lehetséges ez?
Előre is köszi -
Pizzu
aktív tag

én nem erőlködök
én megcsinálom:
[link]itt egy kép a sok közül
szerencsére tesztelgetik de még nem tört
a javítás költsége azért nem annyi de nem is 40ezer mint a gyártónál
több mint 3 év alatt több mint 500 törést javítottam
még egyet sem kellet újra javítanom
ESÉS UTÁN SEM!
a képen szereplő oldal névjegyen található egy mail cím és oda tessék küldeni képeket a többit ott folytatjuk -
doriroli
csendes tag
A csavarok aljzatai is kitörtek.
Ezeket tuják javítani szervízben? -
törölt tag
válasz
doriroli
üzenetére
plusz 23k-ért szerintem sok. mert a zsanér csavarjait is javitattnod kell,illetve a csavar helyét.(Ha tényleg csak a csavarok törtek el,és nem a csavar rögzitő) max 15k szerintem amit érdemes rádobni,de várj még más véleményére is. én nem mennék bele csak így ahogy írtam.
-
doriroli
csendes tag
Helló!
Kaptam egy ajánlatot MSI CR600-asra. A hibája az, hogy a kijelző a jobb oldali zsanérnál a levegőben lóg. Nem a zsanér tört el, hanem a zsanért illesztő csavarok törtek ki mind a műanyagból és a kijelző fém keretéből.Lehet-e javítani valahogy? Érdemes lenne megvennem?
(Lényegében egy Acer Aspire 3610-est adnék, meg 23000 kp-t.)
Előre is köszi

-
Prikazda
csendes tag
Szia! Nekem is msi cx600 -am van és nekem is vinyót cseréltek benne, nem mindegy milyen tipusú vinyót raktok bele, a szervíz külön felhívta a forgalmazót és kaptak utasítást a vinyó sorozat számára. Azóta müködik, csak nem áll le, leállítás parancsra csak újraindul, úgy hogy azóta a power gomb nyomva tartásával tudom leállítani. Neked nincs ilyen problémád?
-
kentharo
csendes tag
-
kentharo
csendes tag
Sziasztok. Lenne egy kérdésem. A VR630-as gépem kamerája egyik napról a másikra nem kapcsolható be. viszont a bluetooth, ami nincs benne és nem is volt eredetileg kapcsolható, most műxik. Persze csak a kék érintőgomb. járt már így valaki? Megigazítottam a szalagkábelét, de semmi változás. Bosszantó a dolog, mert így egyáltalán nem használható a kamera. Előre is köszi!
-
szaki1
tag
-
törölt tag
Sziasztok! Filozok,hogy ebay-ről rendelek egy [ilyet.]Viszont nem igazán van tapasztalatom az ebay-es rendelésekről. Tudnátok róla irni,mikorra érne ide,posta,stb... esetleg valaki nem tud nekem segíteni a rendelésben majd,akinek van ebay-e?
-
Nhorbee
aktív tag
válasz
Balázs1986
üzenetére
Az lesz. Bár az ebay-es 35$-os ár se volt vészes. Ha találok valami felettébb jó ajánlatot beszervezek még egy akksit, de már egy ideje gondolkodom új vásárlásán is.
-
Balázs1986
őstag
válasz
Nhorbee
üzenetére
Barátnőm laptopja (bár Lenovo) is így járt. Egyik este kikapcsolta, következő reggel bekapcsolta és akkor már hulla volt az akksi, amikor lehúzta töltőről egyből kikapcsolt a gép. Egyik pillanatról a másikra kisülnek ezek a f*sok
Viszont hardverapro-ról postával együtt 7k-ért rendelt egy 3 hónapos akksit, szóval elég baráti. Szerintem azért nézz szét te is, hátha szerencséd lesz 
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M3 Pro (2023) 18GB/500GB SSD karcmentes 100% akku 23 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 14 M1 Pro (2021) 16GB/500GB szép állapot 90% akku 265 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB megkímélt 83% akku 158 ciklus
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16" M1 Max (2021) 32GB/500GB SSD használt, 88% akku (229 ciklus)
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 32GB/512GB szép állapot 91% akku 111 ciklus
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone R7 5700X 16/32/64GB RAM RX 9060 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Lenovo Thinkpad L490,HD,14",i5-8365U,8GB DDR4,256GB SSD,WIN11
- (TÖBB DARAB, KÉSZLETEN) Samsung / SanDisk / Micron / Western Digital 256GB M.2 NVMe SSD
- HIBÁTLAN iPhone 11 Pro Max 64GB Gold -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS4584
- iKing.Hu - Apple MacBook Pro 16 M1 Pro (2021) 16GB/512GB karcmentes 87% akku 191 ciklus
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest

Hogy őszinte legyek költeni már nem akarok rá, inkább marad hálózaton és összekaparok egy másikra. 4 éves már lassan őméltósága.