- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Stílussal és friss szenzorokkal futott be a Huawei Watch GT 5
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Poco F7 – bajnokesélyes
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
Új hozzászólás Aktív témák
-
OldAkita
aktív tag
Tudom hogy off topic, de mostanában ritkán olvasgatok itt és fél éve gondom egy Asus X670E lappal, amit a fiamnak vettem, hogy 1 perc 6 mp alatt bootol egy egy AMD 7800X3D-vel 6000-es Kingston RAM-okkal. Olvasom hogy te processzort cseréltél. Amit javasolsz, az egy baromi drága processzor, tehát nálunk az nem fog menni. Jó lenne kideríteni mi okozza a problémát. A furcsaság az, hogy külső BIOS frissítés után kb 30-40 mp alatt boot-ol. Viszont ha frissítés után belépek a BIOS-ba, bármit állítok, utána már 1 perc 6mp-re van szüksége a rendszernek. Mivel alapból 4800-at állít be a RAM-oknak, ahhoz be kell lépnem hogy 6000-re felvigyem. De jelzem hogy a nem azért van gond mert 6000 lett beállítva a RAM-nak. Ha egyszer méltóztat beindulni, utána hibátlanul megy. De nonszensz hogy ez megtörténhet egy elvileg megbízható gyártó alaplapjával. Mindenesetre szeretném kijavítani a hibámat és új alapalpot venni a fiamnak, hogy ne szenvedjen a boot-al, akár ezt az MSI lapot is, vagy szinte bármelyiket, csak ne kelljen gyomorgörcsölni, hogy vajon milyen hibája lesz. Azzal is tisztában vagyok hogy mint mezei átlagfelhasználó, nem fogjuk kihasználni azokat a képességeket amelyekkel egy drága x870 alaplap rendelkezik, de ha egy b650-es lapot vennék, végig bennem lenne, hogy olyat vettem amelyen túllépett az idő. Visszatérve az x670-re. Mielőtt megvettem olvastam panaszt róla hogy lassan boot-ol, de nem hittem el. Azoknak hittem akik azt állították, az első indulás hosszú idő, de utána pár másodperc csak. Ebből arra következtetek, talán az a része működik betegesen némely x670-nek amely részegységnek feladata a BIOS konfigurálásának elmentése és utána annak alkalmazása, ehelyett minden indulást első indulásnak tekint. De persze ez csak eszmefutattás. Viszont illene a gyártóknak olyan BIOS frissítést kiadni amely orvosolja a problémát. Ezért jogos a kérdés, vajon mi a helyzet az X870 lapokkal? Vajon azoknál már orvosolták a boot problémákat?
Új hozzászólás Aktív témák
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Nem indul és mi a baja a gépemnek topik
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen autót vegyek?
- Gumi és felni topik
- PlayStation 5
- Autós topik
- droidic: Windows 11 önállóság nélküli világ: a kontroll új korszaka
- Kerékpárosok, bringások ide!
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS MSI Z77 MPOWER Alaplap eladó
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE Z390 GAMING X Z390 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- PATRIOT 32GB Viper Venom DDR5 6400MHz CL32 KIT PVV532G640C32K
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z170X-Ultra Gaming Z170 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 32GB G.SKILL Trident Z5 RGB 7800MHz DDR5 memória garanciával hibátlan működéssel
- Geforce GTX 1050, 1050 Ti, 1060, 1650, 1660 - GT 1030 - Low profile is (LP)
- Lenovo T450s notebookok - 14", i5-i7, 4-12GB RAM, eu vil.bill, számla, gar
- iMac Pro 1.1 2017 Intel Xeon W2150B 64GB 1TB VEGA 64 16GB!!! 1 év garancia!
- BESZÁMÍTÁS! Dell Latitude 5455 14 FHD+ üzleti notebook - Qualcomm X Plus X1 16GB DDR5 512GB SSD W11
- Intel Core i9 12900K 16mag/24 szál BOX új, bontatlan processzor garanciával!
Állásajánlatok
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest